Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, ProstyHeker napisał:

Myślę, że kliku kliku nie zrobi na niej wrażenia

No, chyba że "kliku kliku" trzymając za myszkę:spicy:

• Odpowiedzi 33,6 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano
13 godzin temu, Ukukuki napisał:

Widziałem na insta gości co mają full set tej kolekcji i ogólnie kilku innych Polskich tanich serii. 

Szanuję. Sam mam ogromny sentyment do tych budżetowych wydań, zwłaszcza "Nowej Ekstra Klasyki" i późniejszego wcielenia "Ekstra Klasyka NeXt", bo za gówniaka to było jedyne na co mogłem sobie pozwolić. Pamiętam dosłownie godziny spędzone w Empiku przy stoisku z tymi grami i ten trudny życiowy wybór "na co wydać dwie dychy". Kiedyś to było :nosacz2:

Z resztą sam kilka gier z takich wydań posiadam i wiele widuję w CeXie za dosłownie kilka zeta, ale nie porywam się nawet na zbieranie "full seta" :)

Były też inne wydania, wśród których na szczególną uwagę zasługuje "Platynowa Kolekcja", gdzie występowały takie sztosy jak Diablo, StarCraft, Diablo II, Saga Gothic i pewnie wiele innych. Te wymienione i kilka innych posiadam u siebie, a szczególnym sentymentem darzę drugiego Diabła, bo to jedna z moich ulubionych gier na PC :D

Opublikowano
8 minut temu, Quake96 napisał:

Z resztą sam kilka gier z takich wydań posiadam i wiele widuję w CeXie za dosłownie kilka zeta, ale nie porywam się nawet na zbieranie "full seta" :)

Większość jest tania ale taki Książe i Tchórz to po 100-200 zł chodzi. Big Box to biały kruk obecnie. Mi z tych tanich serii najbardziej pasuje złota kolekcja klasyki. Świetne wydania uzupełnione o dodatki, filmy ect. 

Opublikowano

Nóweczka za 29,99zł, aż grzech nie wziąć.

w.jpeg

Opublikowano

spacer.pngNie polecam :/ za łatwo kupuje się te gierki za 70 zl.

w pudełeczkach oczywiście piekne instrukcje, albo zabezpieczenia antypirackie z dawnych czasow !!

Opublikowano
Godzinę temu, smoo napisał:

Nóweczka za 29,99zł, aż grzech nie wziąć.

w.jpeg

Patrząc na Twój gamecard pewnie będziesz próbował platynować - masz jakiegoś ziomka do grania? Bo nie ukrywam, że sam chętnie bym do tego wrócił z jakąś ekipą (samemu ciężko jest).

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał:

Patrząc na Twój gamecard pewnie będziesz próbował platynować - masz jakiegoś ziomka do grania? Bo nie ukrywam, że sam chętnie bym do tego wrócił z jakąś ekipą (samemu ciężko jest).

Wiesz co, chwilowo gram w Hunta na PC, nie wiem jeszcze czy będę odpalał na konsolę, może jak wyjdzie upgrade na next geny w końcu. Ale jeśli się zdecyduję to bardzo chętnie pogram z tobą i dam znać :)

Opublikowano

HUNT chyba ma gratisowy uprgrade pod obecną generację :philosoraptor:
EDIT:
Ok, ma tylko odblokowany klatkaż, więc działa w 60fps.

Opublikowano

spacer.png

Dotarła najbardziej oczekiwana przeze mnie gra :hype:

Co prawda sprzedający trochę minął się z prawdą pisząc "stan dobry", bo płyta instalacyjna wygląda mocno "średnio", ale jako że działa bez zarzutu nawet na moim wybrednym napędzie w laptopie to nie będę wybrzydzał. Dzisiaj ciężko już o fizyczne wydanie VC i to w takiej fajnej edycji jak ta tutaj :nosacz2:

Zarzuciłem sobie tylko no-cd "patch" co by płyty niepotrzebnie nie używać i wsio działa pięknie :banderas:

Opublikowano

Tak, jest tu poradnik w wersji elektronicznej :)

Btw. co ciekawe gra jest na DVD zamiast 2xCD jak miało to miejsce w wydaniu premierowym. Jest też dodatkowy dysk CD z oficjalnym spolszczeniem.

Opublikowano

No fajne to były wydania. W dobrej cenie a i często rozszerzone o poradnik lub przewodnik świata gry. Co prawda z innej serii, ale kiedyś miałem np F.E.A.R i tam był drukowany poradnik z obrazkami.

Opublikowano

A to pewnie miałeś wydanie "Platynowa Kolekcja". Mam Sagę Gothic w tym wydaniu i faktycznie jest dorzucony drukowany, dość obszerny poradnik do obu części gry.

Opublikowano
Godzinę temu, Quake96 napisał:

spacer.png

Dotarła najbardziej oczekiwana przeze mnie gra :hype:

Co prawda sprzedający trochę minął się z prawdą pisząc "stan dobry", bo płyta instalacyjna wygląda mocno "średnio", ale jako że działa bez zarzutu nawet na moim wybrednym napędzie w laptopie to nie będę wybrzydzał. Dzisiaj ciężko już o fizyczne wydanie VC i to w takiej fajnej edycji jak ta tutaj :nosacz2:

Zarzuciłem sobie tylko no-cd "patch" co by płyty niepotrzebnie nie używać i wsio działa pięknie :banderas:

Ahh mam to samo wydanie, brakuje tekturowej wkładki/obwoluty. Z ciekawości sprawdziłem po ile Vice City chodzi, a tam mnóstwo aukcji jakiegoś cymbała z GTA po kilka tysięcy złotych :sapek:

Opublikowano

Wiem, że brakuje tej wkładki, ale w sumie to i lepiej, bo pewnie byłaby zajechana jak laczki araba :dynia:

Opublikowano

20230123_235728.thumb.jpg.0256274f45d164b306536797ad2ddfa2.jpg

State of Decay 2 tym razem już w stanie idealnym. Poprzednią trefną sztukę zwróciłem bez problemu.

Jeszcze kilka gierek w zielonych pudełeczkach i będę musiał chwilową przerwę zrobić bo szykują się inne wydatki.

Opublikowano

Czas na ucztę konesera :kekyayaya:

IMG_20230124_111057.jpg

Opublikowano

Co by nie mówić, dla fana, albo dla odświeżenia sobie serii warto nabyć. Muszę wrócić dokończyć San Andreas DE, ale jakoś nie mogę się zebrać :sadkek:

Opublikowano

Kolejne gierki na Switcha, dwa świetne porty arcade. Króliki :wub: oraz kolekcjonerka najnowszej odsłony Fire Emblem. 

ECA26C5D-E696-471E-A047-540879042F5C.thumb.jpeg.1e8e5ac36a79cf27b45cc03b9060fd17.jpegC035F243-DAD1-4DD8-85B0-0C3F26FDC1AA.thumb.jpeg.7e0b92438840129b2812bff16f3829de.jpeg

588A18E9-BE82-4DB1-BF2A-9C43AE616BFF.thumb.jpeg.875a945557d6c3454d1b08f05a533768.jpeg5F964B53-74FA-417A-899E-0D7E3EEF5374.thumb.jpeg.f814fcaf31980eb798e6f11ddcb41358.jpeg

A732E859-8F28-45E6-A2AD-2374A3777638.thumb.jpeg.48862eb58249eb8d6533e46b690bacc6.jpeg

F4E9057B-68EB-4788-A1CC-915EB51F8E61.thumb.jpeg.d24b4bbcbac217a6e3e7af4ea24be417.jpegFF422BD0-1DE3-4FF9-A9F5-2CA89D7E6833.thumb.jpeg.511835d72fec046bf1d41324dab086d8.jpeg

9E6F63BB-197A-47AE-8C3B-116A2C9D323D.thumb.jpeg.e22f27a01fedfc847f3618f7e8e08dc7.jpeg3DECADD6-8EF8-490A-941C-4026660E4616.thumb.jpeg.6e885192eb15f7c60b5d658f73e52fb1.jpeg

Lubię ten format kolekcjonerek od Nintendo. Zawsze ta zawartość jest sensowna. Cena też ok i nie ma figurki w beznadziejnej jakości albo ceny powyżej 1000 zł żeby figurka jako tako wyglądała. 

Opublikowano

Wet - do dziś słucham soundtracku po tym, jak ją pierwszy raz przeszedłem w 2010. 

SotD - pamiętam tylko, że było tam sporo japońskich głupotek, które mnie śmieszyły. 

QT - nie grałem nigdy, z tego co wiem to słabo oceniany podrabianiec Gearsów - tyle mi wystarczyło żeby kupić. 

IMG_20230124_214044_copy_1795x877.jpg

Opublikowano

SOTD od Mikamiego, Sudy51 i Akiry Yamaoki, co mogło pójść nie tak. Bekowa perełka xD

Opublikowano

@Rozi - Daj znać czy na płytce są wszystkie części, bo niektóre gry w fizycznych wydaniach wcale nie miały pełnej zawartości, a czaję się czasem na GTA w wersji na XO :)