Opublikowano 8 października 20204 l Nie no zgadza się ale mówie second run Leonem/Claire nie zmienia się fabularnie w porównaniu do wer psx, inny punkt startu, inaczej rozmieszczone rzeczy, trochę zmienione rzeczy w zagadkach, inny spawn stworów i w sumie tyle.
Opublikowano 8 listopada 20204 l Trochę spojler(nie fabularny), ale przy 4-ech przejściach, tylko raz się z tym spotkałem, bo jak się okazuje musi się ze sobą zgrać parę elementów. Bardzo fajne nawiązanie do oryginału, które jest niepotrzebnie skitrane. Spoiler
Opublikowano 9 listopada 20204 l Miałem tak przy pierwszym podejściu, w ogóle mnie ten jumpscare nie zaskoczył tak naprawdę to wystarczy, że Mr X akurat przechadza się w pomieszczeniu obok i Cie usłyszy.
Opublikowano 20 stycznia 20214 l Chopcy, po ogarnięciu różnych ustawień od ludzi typu evilboris itd przyznaje że jestem bliski poddania się względem ustawień obrazu hdr. Telewizor lg b9 a sam problem to oczywiście washed blacks.Poratuje ktoś swoimi ustawieniami? Ogólnie hgig względem dtm rozwiązuje w większości problem czerni ale obraz z koleji nie kopie już po galach.
Opublikowano 20 stycznia 20214 l 3 minuty temu, Rash napisał: Chopcy, po ogarnięciu różnych ustawień od ludzi typu evilboris itd przyznaje że jestem bliski poddania się względem ustawień obrazu hdr. Telewizor lg b9 a sam problem to oczywiście washed blacks.Poratuje ktoś swoimi ustawieniami? Ogólnie hgig względem dtm rozwiązuje w większości problem czerni ale obraz z koleji nie kopie już po galach. Daj sobie z tym spokój.Ta gra ma zepsuty HDR. Temat wałkowany tysiąc razy już na forum. Z HDR tak będzie w tej grze. Ja jednak robilem tak że wyłączałem w grze HDR a z kolei w TV włączałem że ma być HDR. Taki wymuszony HDR - pewnie masz takie ustawienie w TV. Było ciemno a telewizorowy HDR poprawią obraz. Ale to trzeba chwile się pobawić żeby to wygglądało. Edytowane 20 stycznia 20214 l przez LiŚciu
Opublikowano 20 stycznia 20214 l 53 minuty temu, LiŚciu napisał: Daj sobie z tym spokój.Ta gra ma zepsuty HDR. Temat wałkowany tysiąc razy już na forum. Z HDR tak będzie w tej grze. Ja jednak robilem tak że wyłączałem w grze HDR a z kolei w TV włączałem że ma być HDR. Taki wymuszony HDR - pewnie masz takie ustawienie w TV. Było ciemno a telewizorowy HDR poprawią obraz. Ale to trzeba chwile się pobawić żeby to wygglądało. metodą prób i błędów doszedłem że ustawienie jasności na 46 w trybie game mode przy włączonym dtm i skalibrowanym hdr w samej grze na zasadzie suwak jasności na maksa a drugi rownierz praktycznie na maksa ale w drugą stronę daje nam dosyć dobrą czerń przy widocznych detalach w ciemności. Jednak ciągle mleko jest i to jest ten ból.Obniżenie bardziej jasności w samym tv nie ma bardziej sensu bo robi się z tego typowy black crash. Tak jak piszesz... Kolejna fajna gra ze skopanym hdr...
Opublikowano 19 lutego 20214 l Gram sobie powolutku w te część i dobrze, że najpierw przeszedłem trzecia część serii bo to co tutaj się wyrabia i jak genialna jest ta gra sprswilaby, że nie mógłbym już patrząc na nemesis. Klimat, lokacje, dekapitacja zombie i robocop który nas ściga po posterunku i robi swoją robotę 100x lepiej od szkaradnego Pana z trójki. Do tego piekna grafika, swietny ganeplay i duże wyzwanie (gram na hardcore i kurczę jest ciezko). Człowiek podczas partyjki tylko klnie pod wąsem jak mogli tak trojeczke kochaną potraktować i zrobić ja na poł gwizdka
Opublikowano 19 lutego 20214 l No Nemesis jedyne co robił to wkurwiał w trójce, a Mr X to typ przed którym czuje sie szacunek na dzielni i wyczekuje na każde spotkanie. Ale trójka sama w sobie była bardzo ok.
Opublikowano 19 lutego 20214 l PODOBIEŃSTWO DO ORYGINAŁU - RE2: tak - RE3: żadna ulica, żaden moment nie przypomina nic z trójki (nie liczę easter-eggów jak kreda na betonie XD) KONSTRUKCJA - RE2: duża nieliniowa lokacja, backtracking, item menadżment, mini-zagadki, można się zgubić i osrać przed pójściem gdzieś, czyszczenie mapy - RE3: idź do przodu tam ¯\_(ツ)_/¯ STALKER - RE2: Mr X to prawilny Nemesis, który jest zagrożeniem w nieoczekiwanych momentach - RE3: obsrane oskryptowane starcia z Nemesisem ¯\_(ツ)_/¯ KLIMAT I ZASZCZUCIE - RE2: ło panie - RE3: ¯\_(ツ)_/¯ GRA ZROBIONA Z SERCEM - RE2: tak - RE3: ¯\_(ツ)_/¯ [spoiler]Oczywiście to i tak niezła gierka, ale do RE2 lata świetlne, a na pewno żaden z tego remake RE3. Bardziej nowoczesne streszczenie XD[/spoiler]
Opublikowano 19 lutego 20214 l Pierwsze 37% 5/5, ale nie w takim sensie, że schizy, duchy, wiadomo, to nie jakiś psychodeliczny trip. Ale po komisariacie porusza się naprawdę w sercem w gardle.
Opublikowano 23 lutego 20214 l Proszę o sposób na te KÓRVY JEBANE w kanałach z okiem. Przejść obok? Nie da się. Zabić? Gąbka na pociski. moment jak idę po miotacz ognia robię 10 raz. Żałuję tego HC, mogłem jak człowiek wziąć niemal.
Opublikowano 23 lutego 20214 l Oj byczku nic mi nie mów o tych sc0rwensynach. A jak robiłem czasówke to już w ogóle. Najlepiej mieć granat i dać im w pysior ale może Josh ma jakieś lepsze pro tipy skończył te grę tylko 2137848362849 razy
Opublikowano 23 lutego 20214 l Zawsze mialem granaty i noz pod reka na tych gnoi. Ogolnie to miotacz jest na nie najlepszy albo magnum w oko, tylko, ze szkoda ammo w magnum.
Opublikowano 26 lutego 20214 l W ogóle wyobrażacie sobie, że ktoś wbija do Ciebie w odwiedki i widzi Ciebie grającego z takim modem xddd Ja bym się zapadł pod ziemię.
Opublikowano 26 lutego 20214 l 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Ja bym się zapadł pod ziemię. Ale czemu?
Opublikowano 26 lutego 20214 l Tego typu mody to jest dla mnie stulejarstwo do kwardratu, a (serowego) smaczku dodaje jeszcze fakt, że ktoś musiał sobie zadać tyle trudu żeby jeszcze tę grę do takiego stanu zmodować. No dla mnie troszkę za dużó spermiage.
Opublikowano 26 lutego 20214 l @Paolo de Vesir a jakbyś grał w DMC 5 i ktoś przychodzi akurat przy cutscence z gołą doopą Trish to co robisz?