Skocz do zawartości

Stranger Things - Netflix

Featured Replies

Opublikowano

Damn, nie sądziłem że 4 sezon to będzie powrót do szczytowej formy. Kapitalny klimat, do tego mroczno i gęsto, pięknie muzycznie, no na prawdę świetnie że ten sezon ma pomysł na siebie.

Końcówka 4 EP to ciary straszne :banderas:

I to co najważniejsze - BAWIĘ SIĘ KAPITALNIE. Dawno nie miałem tak, żebym podczas oglądania odcinka nie spojrzał ze 2-3 razy w telefon. 

To tak na gorąco. Rozłożę sobie pozostałe odcinki, żeby starczyło do finału w lipcu. 

Edytowane przez ginn

• Odpowiedzi 600
  • Wyświetleń 58,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Słyszałem wiele pozytywnych niezwykle opinii, podjarany. Niestety, serial okazał się irytująco słaby.     Długo by wymieniać. Na przykład to, jak pozbawiony jest celu, po prostu odnosząc się do nie

• Czasem dobrze jest się zapoznać z fenomenem popkultury po tym, jak już opadnie kurz. Ja pier/dolę, niezłą zbiorową halucynację tu macie xD   Czegoś tak prymitywnie jadącego na nostalgii, nie mając

Opublikowano

Końcówka 4 epa ciary? :pawel:

Nie mieli nawet jaj, żeby 

Spoiler

ujebać Max, tylko nudny i przewidywalny happy ending

Ech.

Oby w drugiej połowie coś ruszyło, bo fajna chata Vecny to zbyt mało jak dla mnie.

Opublikowano

Obejrzałem do końca i czekam na 2 końcowe odcinki. Ogólnie, przez pierwsze 4, może 5 odcinków się jarałem, potem trochę mniej. Sceneria, oddanie i smaczki z lat 80 są mega i robią robotę, scenariusz też spoko, ale

Spoiler

potem te sceny w laboratorium, sprawa Eleven i sceny z ZSRR jakoś do mnie nie przemawiały i średnio zaciekawiły.

Opublikowano

Długości dzisiejszych odcinków to kolejno 1:25 i 2:30 :pawel:  Prawie 4h seansu jeszcze.

Opublikowano

Oni przez ten miesiąc cgi szlifowali czy co ? Miałem nadzieję, że dziś wszystko łyknę, ale 4h to dość sporo zwłaszcza mając taką pogodę za oknem.

Opublikowano

Ja na 7 odcinku 2 razy przysnąłem, dziwna koncepcja z takimi długimi epami.

Opublikowano
4 godziny temu, Bielik napisał:

Oni przez ten miesiąc cgi szlifowali czy co ? Miałem nadzieję, że dziś wszystko łyknę, ale 4h to dość sporo zwłaszcza mając taką pogodę za oknem.

No mysle, ze raczej chodzi o to zebys musial wykupic subskrypcje na dwa miechy zamiast na jeden.

Opublikowano

Chyba jeszcze nigdy nie byłem tak zawiedziony tym całym pompowanym zakończeniem. To nawet Dextera przebiło, bo usypiałem na tych dwóch odcinkach. 

Opublikowano
Spoiler

Ja sobie załamany zadałem pytanie, jak to musi być dobrze po tej drugiej stronie jeśli chodzi o elektryczność, że młodzi zabezpieczali kampera wkrętarkami elektrycznymi, a ta solówka na elektryku dobiła mnie :D  Wtedy miałem już dość

Opublikowano

Też obejrzałem dzisiejsze epy. Generalnie nie porwały tak jak ostatnie siedem, ale oglądało się bardzo spoko, zwłaszcza w burzową pogodę. Cysie jedenastki też bardzo przyjemne :)

Opublikowano

Wyszła całość, więc wziąłem się za ten sezon, pierwszy odcinek mnie wymęczył strasznie, mam nadzieje, że dalej jest lepiej.

Opublikowano

Nareszcie w dupę mogą już sobie wsadzić Kate Bush teraz tylko Metallica :banderas:

No i piękny clifhanger dali na koniec.

Opublikowano

Finał chyba trochę słabiej niż dotychczasowe odcinki 4 sezonu, które były mega. Ciężko było zobaczyć w sumie w ciągu te 4h jednym ciągiem. Trochę te wątki poza Hawkings ostatecznie IMO nie wyszły i nie do końca spójne z głównym wątkiem, szczególnie ten w ZSRR. 

Edytowane przez marbel007

Opublikowano

No ja jestem bardzo zadowolony z tego sezonu. Nie raz i nie dwa chwycił mnie za serducho i czułem się żywo zaangażowany w akcję jak pewnym bohaterom działa się krzywda. A użycie kawałków muzycznych było znakomite. Solówka pierwsza klasa. 

Mam nadzieję, że Will zyska na pewności siebie w kolejnym sezonie, bo strasznego ciptoka z niego zrobili, aż żal patrzeć. Ta postać i rozwleczone retrospekcje 11 to słabsze strony sezonu. Poza tym wszelkie nowe postaci sprawdziły się znakomicie (gość od pizzy, Eddie, Rosjanin z więsienia). Czekam bardzo na finałowy sezon.

Edytowane przez Wojtq

Opublikowano

BTW myślałem że ten sezon był ostatni, więc się mocno zdziwiłem zakończeniem. Coś już jest zaplanowane? Znowu 3 lata będziemy czekać?

Spoiler

Czyli teraz światy się będą przenikać tak już otwarcie? Jeśli tak będzie to ciekawe co z tym zrobią? Wojsko się włączy i będzie Wojna Światów? 

Takie otwarcie to przypomina mi ostatnie Doomy ;)

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj za jednym razem. Podobało mi się, fajny był ten sezon, ale trochę przeciągnięty. Były mocne momenty, był klimat i fajna sceneria.

Obawiam się, że 5. sezon będzie już na siłę i mało świeży, aczkolwiek może zaskoczą pozytywnie.

Opublikowano

Ja właśnie skończyłem ostatnie dwie godziny (niestety, praca + te upały nie pozwoliły siedzieć wczoraj do drugiej w nocy).

Kilka scen wgniatało w fotel, np. wspomniana wyżej (SPOILERY)

Spoiler

Metallica, do tego scena końcowa Eddy'ego i cały motyw Max "wniebowziętej" pod koniec. Aha, no i policjant z mieczem walczący z demogorgoną? BIERĘ, POPROSZĘ WIĘCEJ.

Ten cliffhanger na końcu to cios poniżej pasa. No ale wiadomo było, że będzie kolejny sezon.

Opublikowano

Po 3 sezonie, który był je.baną pomyłką i ściekiem 4/10, ten czwarty póki co wchodzi świetnie. Gdyby nie masa pozytywnych recenzji, to bym po 3 rzucił to w pi.zdu, dlatego jeśli ktoś ma wątpliwości po 3, to proszę biegusiem przed netflyks.

Opublikowano

Mnie się tam trzeci podobał. Trochę inna konwencja, jeden odcinek o odmiencach zupełnie niepotrzebny i bez sensu, ale klimat centrum handlowego w latach 80 był ok. 

Opublikowano

Ma być ostatni sezon 5. 

Ogólnie w połowie 4 sezonu przestałem się wkręcać. Żona ogląda a ja patrze jednym okiem. Ta konwencja młodzieżowa jednak nie dla mnie na dłuższą metę. 

Dzisiaj też anulowałem subskrypcje N. Te 60 PLN na pewno lepiej wydam zwłaszcza że mam wykupione combo - AP, HBO i D+... 

Opublikowano

Aha, no i policjant z mieczem walczący z demogorgoną? BIERĘ, POPROSZĘ WIĘCEJ.

Ten miecz, to na 99% replika ostrza Conana ze Schwarzeneggerem. Tak przynajmniej zapamiętałem ten micz z tamtych filmów [emoji16]