ścierpła mi noga 74 Opublikowano 8 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2020 Niewiele gier jestem w stanie już ukończyć, z racji wieku i innych obowiązków, ale tą skończyłem. Skok jakościowy w stosunku do części pierwszej ogromny. Pierwsza część nie zrobiła na mnie kompletnie wrażenia. Druga pod względem fabularnym to jedna z najlepszych gier jakie wyszły. Gameplay na wysokim poziomie, przydało by mu się może jeszcze jakieś lekkie urozmaicenie czasem, zbyt dużo schematów w dochodzeniu do celu. Tęczowe klimaty wplecione czasem na siłę, ale takie mamy popaprane czasy. 9+/10 5 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Jestem jeszcze podczas pierwszego przejścia, znalazłem bullet time, o którym pisaliście. Gram teraz Abby i jest CY-ME-SIK. Cytuj Odnośnik do komentarza
BrandonLee_z_TheCrow 96 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Jest jeszcze ktoś sceptyczny, kto grał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Tak się zastanawiałem czy nie ograć 2 raz i nie cyknac platyny.Poczekam jednak na ps5 dlc z grounded.W międzyczasie na pewno zmienię tv to na takim kombo giereczka pewnie zaoferuje nowe doznania Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Skonczylem pierwsza polowe no i najsilniejsze 7/10 tej generacji poki co. Ubogosc fabularna okrutna, nie liczac flashbackow. Gameplay bardzo dobry, ale przeciwnicy pozostawiaja wiele do zyczenia. W ogole nie czuc motywacji Ellie, jakichkolwiek emocji, wszystko jest tak totalnie bez polotu i plaskie (procz flashbackow), ze ciezko mi sie tu w cokolwiek zaangazowac. Juz jedynke uwazalem za przehajpowana, ale jednak dobra historyjke. Tutaj to jest fabularny balas pelna geba przez pierwsza polowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) Materiały wybuchowe w tej gierce mają piękne (pipi)niecie. Chyba było ich tam 3, a została wielka czerwona plama, jeszcze jeden się wyczolgal Edytowane 10 Lipca 2020 przez YETI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 hehehehe 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Chciałem tylko napisać, że dziś skończyłem na normalu na telewizorze OLED. 10/10. Nie ma lepszych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Napiszę więcej jutro. Dziś jestem po prostu pod zbyt wielkim wrażeniem. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ja gralem na led dlatego odejmuję punkcik 9/10.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Nie na bieżąco jestem na forumku ale pytanko : Jak zachowują się wasze biedawersje i prosiaki przy tej grze? Wyje maszyna? Był jakiś gruby news że konsola chce odlecieć. Ale póki co to najgorzej mam w God of War. Tam naqurwia prawie non stop i w menu Uncharted 4 xD W TLoU2 wchodzi ciut na wyższy poziom szumu. Testowałem we wczorajszym upale i konsola nie spociła się nawet. Dziwne. Słaba grafa w takim razie. 2/10 Edytowane 11 Lipca 2020 przez II KoBik II Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Gram na Pro i konsola radziła sobie cały czas bardzo dobrze. Jedynie wchodziła na wyższy bieg w menu jak przy większości gier. Gorzej radzi sobie z choćby takim Hitmanem gdzie gra generuje te pokaźne tłumy i tam non stop chodzi na wysokich obrotach. O God of War to już nawet nie wspominam... Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Hitman to w 60 fps mi włącza suszarkę, a w syf 30 to nawet nie jąknie Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ja to tylko zostawię. Luźne przemyślenia po skończeniu gry Na liczniku nieco ponad 40h na hardzie ale po prawdzie skończyłem tydzień temu i jakoś niespecjalnie chce mi się odpalać ponownie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Dla osob ktore przeszły i tlou 2 i rdr2 xd Edytowane 11 Lipca 2020 przez XM. 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. messer88 6 418 Opublikowano 11 Lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 6 minut temu, areka napisał: Skończyłem tę grę i poczułem ulgę Też tak miałem. 6 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, areka napisał: "Oni jeszcze nie wiedzą". No serio nie wiem o co chodziło. Nic nie wiedziałem o grze przed jej przejściem. Jedyne co mam nadzieję, że gry na next genach będą trzymały ten poziom. To jest jakaś masakra. Nie chce mi się pisać o gameplayou. To jest czysta rozkosz. Ostatnio tak świetnie się bawiłem grając w Death Stranding. Po tej grze każde inne były drętwe i szukały swojej grywalnosci na siłę. Ale ja mam specyficzny gust. Gra jest doskonała pod każdym względem. Jedynka jakoś mi nie podeszła. Super gra, ale bez spustów. Tak ta mnie zmasakrowała. Wszystko tu zagrało. Jasne, można się do pierdół przyczepić, ale to jest nic. Skończyłem tę grę i poczułem ulgę. Podobnie miałem jak przeszedłem Silent Hill1/2. Wspaniale, że takie Gry są wciąż tworzone. Gra generacji jak dla mnie. W ogóle świetne historie z Jassiego Jamesa from the tchórza Roberta Forda - mnóstwo powiązań było. Doskonały western w okowie nawiązującej do ponurej przyszłości. Ta gra jest odpowiedzią na wiele rzeczy które wokół nas się dzieją. Nic w niej jest przypadkowe. Czekam na kontynuację. Niech robią w ch.uj nowe części. Jedyną gra na której kontynuację czekam. Super gra kur.wo. Nic dodać nic ująć, dla mnie również Death Stranding (zwany przez wielu nudnym symulatorem kuriera) i The Last of Us Part II to dwie ulubione gry od Sony tej generacji . Idealnie mi podeszły. Inne exy też były ok, ale to właśnie DS i TLoU2, mam wrażenie, były od początku developmentu skierowane do węższego grona odbiorców, ze względu na podjęte w nich kontrowersyjne decyzje . Jedna to przecież gra niemal bez strzelania (sic! xD) z unikatowymi mechanikami gameplayowymi, a druga wiadomo jak została odebrana przez część graczy ze względu na to, że nie szuka poklasku wśród graczy, którzy grają dla tylko i wyłącznie dla "funu". Bravo Sony! Czekam aż inne firmy będą w stanie zrobić coś tak unikatowego dla tej branży, bo w ostatnich latach zbyt wielu wielkich deweloperów gra "safe", albo nie gra w ogóle jak Bethesda i Konami Edytowane 11 Lipca 2020 przez KrYcHu_89 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 10 godzin temu, II KoBik II napisał: Nie na bieżąco jestem na forumku ale pytanko : Jak zachowują się wasze biedawersje i prosiaki przy tej grze? Wyje maszyna? Ja byłem w szoku bo przy tej grze mój prosił chodził bardzo cicho, a ogólnie praktycznie wyje przy wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Jak w dobrym filmie akcji 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Że nie ma Multi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Czesc druga ogarnieta, zostal final. Bylo znaaacznie lepiej, lepsze miejscowki, zapadajace w pamiec momenty, troche lepsze postaci ("trans" gowniak zdecydowanie najlepszy), lepsze dialogi, fabula, ktora w koncu istnieje. Pod koniec to nawet juz kibicowalem Abby i mlodemu i final w teatrze mnie ruszyl, ale no moglo byc znacznie, znacznie lepiej, gdyby czesc Ellie i poczatek nie byly tak zenujaco slabe. Szczerze mowiac, to ta gra by chyba zyskala na tym, gdyby byla w 100% o Abby, a Joel i Ellie byli po prostu antagonistami. Wystarczyloby lepiej rozpisac charakter Abby oraz jej chec i droge do zemsty, zrobic to powoli, dac graczowi ja polubic i zzyc sie najpierw, a potem odkryc karte, ze poluje na Joela i w polowie gry umiescic jego smierc. To by wzbudzilo pozadane emocje i gracze mieliby metlik w glowie. Glowny przekaz by lepiej rezonowal z ludzmi. Sam core historii nie jest zly, ale jej realizacja i struktura calej fabuly to kompletna klapa. Mam wrazenie, ze zbardzo chcieli zrobic cos szokujacego, zamiast dobrze napisanego, i dlatego mamy nagłą szokujacą smierc joela, czy naglą szokujaca zmiane rol w polowie gry. Gdyby odpuscili sobie shock value tych dwoch momentow i inaczej ulozyli historie, wyszloby znacznie lepiej. W ogole mam wrazenie, ze cala para kreatywnosci poszla w czesc z Abby, a czesc Ellie robili chyba od niechcenia. Chociaz czytalem, ze gra na poczatku miala byc bardziej otwarta, ale ja potem zamkneli w liniowa konwencje. Moze dlatego pierwsza polowa jest taka totalnie bez polotu. No i jednak musze wspomniec o tym, ze smierci postaci w tej grze to jest jakas komedia. Dlaczego absolutnie nikt nigdy nie wspomina o tych ludziach po tym jak wykituja? A w polowie przypadkow nie ma nawet reakcji na ich smierc, ot stalo sie, idziemy dalej. Splywa to po wszystkich jak po kaczce? Rozumiem, ze post apo i smierc stala sie codziennoscia, ale bez przesady. Przede mna jeszcze final gierki, ktory nie ma zbyt dobrych opinii, wiec nie mam zadnych oczekiwan. Ale generalnie juz teraz moge powiedziec, ze jestem strasznie zawiedziony, bardziej niz po spoilerach, bo po ograniu widac w tym scenariuszu potencjal, ale realizacja go polozyla. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 11 minut temu, Dahaka napisał: No i jednak musze wspomniec o tym, ze smierci postaci w tej grze to jest jakas komedia. Dlaczego absolutnie nikt nigdy nie wspomina o tych ludziach po tym jak wykituja? A w polowie przypadkow nie ma nawet reakcji na ich smierc, ot stalo sie, idziemy dalej. Splywa to po wszystkich jak po kaczce? Rozumiem, ze post apo i smierc stala sie codziennoscia, ale bez przesady. Scenariusz jest zwyczajnie marny, nie ma co się rozwodzić za bardzo nad tym. Koncze teraz jedynke i nie ma w ogole porownania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 23godz 38min na trudnym. Genialna gra, ładunek emocjonalny dał mi kopa w ryj. Ale mam lekki niedosyt....bardziej fabularny. Chyba ściągnę jedynkę i przypomnę sobie dokładnie historię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 545 Opublikowano 12 Lipca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Grę ukończyłem w piątek, czterogodzinna końcówka zaliczona ciurkiem i bez przerwy, w sumie wyszło blisko 50 godzin lizania ścian oraz chłonięcia tego świata. Trochę przetrawiłem już całość i je'bać to, bez silenia się na rzetelność dałbym suche i niewiele znaczące 10/10, mogąc to uzupełnić długą listą zarówno obiektywnych jak i subiektywnych argumentów, wytknąć również kilka oczywistych wad, ale w sumie ponownie - je'bać to, nie chce mi się szeroko rozwodzić tylko po to, by jakiś śmieszek wyrwał zdanie z kontekstu i robił "HIO HIO xD". Jak te sępy i hieny tylko czekają w temacie na padlinę do rozszarpania xd 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 12 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Grubasku, co się z tobą stało? Ze szkoły taki nie byłeś. Jako zaprawiony w bojach DeathStrandingowiec powinieneś być odważniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi