Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 25,3 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

No to tyle jeśli chodzi o te logiczne przesłanki.

Opublikowano
14 minut temu, Figuś napisał:

Ale co to zmienia? Dalej jest ciężko z dopływem powietrza w szafie blantmana

No że przez lata konsole siedziały na wystawkach w szafkach i nie było takiego problemu. 

Opublikowano
23 minuty temu, Soul napisał:

Przecież to co widać to atrapa, konsola jest gdzieś w regale schowana...

Albo komputer lub podpięty USB jeżeli będą tam same filmiki wyświetlane ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Elitesse napisał:

To zapewne Xbox!

(pipi)a, ludzie. Opanujcie się z tymi wnioskami i wróżbieniem z fusów. 

Opublikowano

Taka mała dygresja. Ostatnio jak wybierałem monitor to trafiłem na forum o monitorach. I tam też ludzie się wyzywali która firma robi lepsze monitory. Także jak ludzie są z(pipi)ani to nie przez gry tylko ogólnie tak mają. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał:

Taka mała dygresja. Ostatnio jak wybierałem monitor to trafiłem na forum o monitorach. I tam też ludzie się wyzywali która firma robi lepsze monitory. Także jak ludzie są z(pipi)ani to nie przez gry tylko ogólnie tak mają. 

Prawda, wystarczy przejrzeć dosłownie każde forum/profil związany z jakimkolwiek hobby, od zbierania grzybów po szydełkowanie (no dobra, nie znam żadnego forum o szydełkowaniu, ale grzybiarze to level graczy jak nie lepiej).

Opublikowano
38 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Jeśli ktoś lubi lub ma taki kaprys? Jednak z jakiegoś powodu nie widzę aby ludzie masowo przerzucali się z konsol na PC-ty, tendencja jest raczej odwrotna.

Rynek gier PC odżywa właśnie. Niedługo może przegonić konsole.
GamePass PC :xboss:

MW-HM611_gaming_20190702103202_NS.jpg?uuid=28295da2-9cd6-11e9-a57b-9c8e992d421e

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
37 minut temu, Elitesse napisał:

Od lat pracuje branży SONY zawsze wrzucało konsole, tym bardziej, że ten komunikat jest przez nią wyświetlany, zawsze w tych stendach było ciepło. 

Opublikowano
3 minuty temu, schabek napisał:

dualsensem (ktory sie okazuje niezlym game changerem tej generacji)

O tym pogadamy za dwa lata, bo podobne rzeczy słyszałem o touchpadzie w DS4, żyroskopie w DS3 i 3D w telewizorach.

Opublikowano

Legitna ta recenzja. Nawet zdjęcia jednego tam nie dali, tylko stare rendery z internetu :reggie:

Opublikowano

No dobra bo chyba cos sie popsulo i nie bylo mnie slychac to powtorze jeszcze raz. Gdzie sa kur wa recki i filmiki

To moze jednak o 14 to embargo schodzi :rayos:

Opublikowano
1 minutę temu, schabek napisał:

No dobra bo chyba cos sie popsulo i nie bylo mnie slychac to powtorze jeszcze raz. Gdzie sa kur wa recki i filmiki

To moze jednak o 14 to embargo schodzi :rayos:

Tak, zgodnie z info z NeoGafa, embargo schodzi o 14:00 czasu polskiego.

Opublikowano
2 godziny temu, Cedric napisał:

Xbox i jego 23 studia wewnętrzne składają fajną obietnicę - wciąż jednak to tylko obietnica i ja osobiście czekam jak to się rozwinie, tym bardziej że jest to zapewne perspektywa 2-3 lat. Jasne są mniejsze tytuły jak Medium czy Scorn, ale konkurencja też takowe odpowiedniki ma + nie są to gry dla których kupuje się konsolę (moim zdaniem, of kors)

Sony na razie próbuje kupować dużo realniejszą obietnicą na 2021/2022, gdzie sporo gier jest już w fazie pełnej produkcji. Spokojnie może to kogoś bardziej przekonywać.

Na razie sytuacja jest taka, że na najbliższe gry Bethesdy mają 1 rok (albo 6 miesięcy, nie pamiętam)  wyłączności na PS5, więc benefity w postaci nowych gier wynikających z zakupu wspomnianej Bethesdy, nabywcy konsoli Microsoftu zobaczą zapewne gdzieś w 2022 roku.

God of war to też nie jest grą dla której kupiłbym ps5. Jak kupuję sprzęt to po to żeby grać w różne gry, obietnica sony wydaje się tak samo realna jak ms. 

Opublikowano

Microsoft olał calkowicie swoich fanow i skupił się na pozyskaniu nowych.

Sony nie zaczyna jakoś dużo lepiej ale przynajmniej wydaja 3 nowe gry. (demony i spider wg mnie ruszają się i wyglądają nextgenowo)

Ja jak bym mial wybierać tylko jedna konsole na start to z racji tego, ze nigdy nie posiadałem xboxa to wybrał bym właśnie nowego klocka.

Co do wyśmiewania newsa o brak supportu dla dysków do ps5 to to się przypadkiem nie tyczy tylko tego portu w środku konsoli? Chyba dyski pod usb mozna normalnie podłączyć wiec nie wiem o co fanbojom zielonym znowu chodzi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Donatello1991 napisał:

Najlepsze, że Sony będzie posiadało praktycznie te same gry multiplatformowe. Xboxy jak myślą, że takie tytuły jak AC COD i CP będą lądować DayOne w GP to się mylą. 

Tylko Ty jesteś jedyną osobą, która uważa, że inni tak myślą. 

1 godzinę temu, nero2082 napisał:

ciekawa ta narracja teraz, przez całą obecną generację słuchałem że na Xbox są gry a na PS4 gra się w trailery i zapowiedzi co wyjdą za 3lata

to miłego czekania :P to będzie z jakieś 2lata, ja w tym czasie pogram w [tu wstaw listę obrazkową]

W co? Przez 2 lata w te 3 eksy? Please.... 

Opublikowano
1 godzinę temu, nero2082 napisał:

ciekawa ta narracja teraz, przez całą obecną generację słuchałem że na Xbox są gry a na PS4 gra się w trailery i zapowiedzi co wyjdą za 3lata

to miłego czekania :P to będzie z jakieś 2lata, ja w tym czasie pogram w [tu wstaw listę obrazkową]

Żadna narracja na PS4 też trzeba było czekać na dobre gry te 2 lata, to samo jest tu i było to wiadome od bardzo dawna. 

Opublikowano
2 godziny temu, Soul napisał:

Jest bardzo istotna, ale wszystkiego się nie da zrobić na już...

Sony ma już tylko gry w postaci gry z PS3 i DLC do spidermana, które jest też na PS4. No faktycznie MEGA.

Nie jest, ale przynajmniej coś jest. W pierwszym kwartale dorzuca pewnie jeszcze Racheta i jakoś się to będzie prezentować. Na Xboksie posucha niestety - no nie bójmy się przyznać, że na PS5 jest lepiej na ten moment i przez jakiś czas lepiej będzie, i tyle. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ludwes napisał:

Nie jest, ale przynajmniej coś jest. W pierwszym kwartale dorzuca pewnie jeszcze Racheta i jakoś się to będzie prezentować. Na Xboksie posucha niestety - no nie bójmy się przyznać, że na PS5 jest lepiej na ten moment i przez jakiś czas lepiej będzie, i tyle. 

pisałem to już kilka razy.

O ile start konsoli nie powala, to launch window PS5 wygląda naprawdę ok bo zaraz wychodzi Ratchet, w 2021 r. będzie można ograć jeszcze np. Gran Turismo czy Horizona. Do tego sporo czasowych mniejszych czasowych exów jak Kena, Ghostwire, czy Deathloop i imo wygląda to naprawdę przyzowicie i jeśli porówynwać to z xboxem gdzie wszystkie karty postawiono na Halo Inifnite które zaliczyło opóźnienie to wypada to znacznie lepiej.

Opublikowano
7 minut temu, Ludwes napisał:

Jest lepiej, ale też bez szału, ciekawe jak to the Medium w grudniu. 

Opublikowano

Panowie nie ma co się oszukiwac, IMO Series X to chyba jeden z gorszych startów od lat jeżeli chodzi o gry i tyle. PS5 chociaż naprawdę daje coś nowego i pomimo wydania dwóch dużych gier w tym roku, Sony dalej wie co robić. Oparli wszystko na Halo i wyszło jak wyszło.

Rok 2021 za to będzie ciekawy.