Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Niech lepiej naughty dog dostanie luja na odmulenie

Dostali luja jak im projekt skasowali. Jeśli po tym się nie ogarnęli, to teraz chyba czas na kopa.

• Odpowiedzi 27 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

No to jak kijek, to ci warunkowo wybaczam. Niemniej miej się na baczności, bo za drugim razem nie będę tak miły.

Opublikowano

No po prostu znałeś tylko jedno znaczenie słowa wręcz, wybaczam.

Opublikowano

To była zasługa mistrzów z bungie. Nie ma siły która mnie przekona że mając podwaliny multiplayera tlou1 i gameplay z tlou2 da sie zrobić złą gre. No ale widocznie wtedy jeszcze chodziło o robienie po prostu dobrej gry a nie gaasowej maszynki ze skinami więc nic dziwnego że usunięto coś takiego ) no nic, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem! horizon bajka multiplayer dla rtojów i innych jimmych na pewno dostarczy mase frajdy!

Opublikowano
Godzinę temu, Rtooj napisał(a):

DS2 - pod każdym względem rozwinięcie, system walki, strzelania, zabawki, fabuła, bossowie, zróżnicowanie przeciwników, przestrzenie, pojazdy, dodatkowe rzeczy do zrobienia. Rozwinięcie.

popatrz @Mejm jaka gratka dla Ciebie będzie

a jak lubisz open worldy to kodzima tutaj też się rozwinął

Opublikowano
2 minuty temu, messer33 napisał(a):

popatrz @Mejm jaka gratka dla Ciebie będzie

a jak lubisz open worldy to kodzima tutaj też się rozwinął

Już mu pisałem że nie ma dawać 1/10 jedynce bo nie będzie skali dla dwójki

Opublikowano
2 godziny temu, Rtooj napisał(a):

To forum jest komiczne ;]

Jak nagle wywalą trailer Intergalactica czy TLOU3 to cały świat będzie skakał na obrotowych krzesłach, tylko 20 ludzików na psxextreme będzie pisało "szkoda, a mieli zdechnąć".

TLOU2 złe, DS2 złe, Horizon2 złe, wszystko złe xD

No dobra, dobra, ale liczą się pieniądze. Jeśli znowu wydadzą na produkcję jednej gry 300-400 milionów dolarów nie wliczając marketingu, a sprzedadzą 1-2 miliony na premierę za pełną cenę, to jak mają zarabiać? Inwestorzy, ratujcie nas? Ten model biznesowy jest nie do utrzymania i powoduje też, że mniejsze tytuły są z miejsca skreślone, bo nikt ich nie kupi, a znowu wydadzą na produkcję setki milionów dolarów - co już widać po portfolio PS5. PS4 jeszcze jako tako funkcjonowało, bo budżety gier często były poniżej 100, a 50 milionów dolarów.

Mogliby trzaskać minimum raz w roku grą podobną do Astrobota, przywracać stare marki z czasów PS1, PS2 i PS3 do życia, ograniczyć budżety gier w ten sposób, zredukować przy okazji liczbę etatów.

No ale co ja tam wiem, jestem tylko zwykłym zjadaczem chleba, a nie CEO korporacji, który musi mieć na koniec roku jacht, nowe Lambo z salonu i kolejną willę na Malediwach plując przy okazji na pracowników i zwalniać ich jak projekt, który samemu się podpisało swoim imieniem i nazwiskiem nie wypali.

Opublikowano

Chyba problem z branżą jest aktualnie taki że każdy model (z wyjątkiem tego co robi Nintendo oczywiście) zdaje się nie do utrzymania

1. Robienie wysokobudżetowych coraz droższych, coraz dłuzej powstających gier to ślepa uliczka

2. Robienie mniejszych, tańszych i szybszych w produkcji gier też się nie sprawdza

3. Robienie GAASów to walka o czas i uwagę gracza z molochami pokroju CoDa, Forcika czy Minecrafta w 99% z góry skazana na porażkę.

Opublikowano

Sony samo podcina skrzydła mniejszym tytułom bo gdzie jest logika w tym że Spider 2 którego wyprodukowanie kosztowało 300mln$ jest wyceniony na 340zł tak samo jak GoY i Saros których koszt to 70mln$. W poprzedniej generacji potrafili sensownie wycenić mniejsze gry tylko tak jak pisałem już z 5 lat temu Sony to korpo które nie będzie zadowolone że wpakuje 50mln a wyciągnie 100, oni chcą wpakować 300 i wyciągnąć 600. Jestem w 100% pewny że gdyby przed premierą Sarosa Returnal wpadł w promkę za 10$ a sam Saros został wyceniony na 50$ to kilka milionów pykło by bez problemu.

Opublikowano

sonka nie chce być gorsza

Opublikowano
4 godziny temu, Cedric napisał(a):

Studia nie zamkną, ale na bank będą jakieś zwolnienia też i w Naughty Dog. Ciekawe też co Sony wykombinuje z Bungie biorąc pod uwagę że Marathon nie podbił świata ;)

Sony powie albo robicie destiny 3 albo wypierdalać. Mnie to ani ziębi ani parzy bo fanem bungie byłem tylko jak robili Halo, w destiny jeszcze nie grałem.

W dniu 9.06.2026 o 11:42, BRY@N napisał(a):

Taki bardzije dynamiczny i widowiskowy Remnant, ciekawe czy będzie multi.

Jeśli będzie można robić różne buildy jak w remnancie to może być fajne.

Edytowane przez Chewie

Opublikowano
2 godziny temu, jimmy napisał(a):

Po prostu ideologiczne wojenki przez ostatnie lata zrobiły takie spustoszenie pod kopułą niektórych, że teraz przez gardło im nie przejdzie, że te sequele są kilka poziomów wyżej od swoich poprzedniczek. A oczywiście, że są.

Horizon i TLoU się zgodzę (mimo, że warstwa fabularna w obydwu została mocno zeLGieBeTowana), ale DS2 właśnie przez te wszystkie usprawnienia i udoskonalenia straciło to, co było najważniejsze (klimat osamotnienia, mozolnej wędrówki) i stało się w ch#j casualowe.

Opublikowano

Bend wydaje sztosa jakim jest Days Gone, Sonka zakazuje im robić Days Gone 2, każą im robić kolejne multigówno, żeby teraz ich zamknąć.

Opublikowano
21 minut temu, Chewie napisał(a):

Sony powie albo robicie destiny 3 albo wypierdalać. Mnie to ani ziębi ani parzy bo fanem bungie byłem tylko jak robili Halo, w destiny jeszcze nie grałem.

Problem w tym że podobno Bungie by nawet chciało robić Destiny 3, ale problem podobno w tym że gra byłaby tak droga, że Sony nie chce jej finansować

Opublikowano

400 mln na Concorda i wspieranie Marathona w którego gra ledwo 20k ludzi, kiedy w D2 jeszcze parę dni temu było 400k luda.

Opublikowano

Z tym Bungie to też taka dziwna akcja, kupić studio za taką kasę i nie pozwolić im robić flagowego produktu.

Opublikowano

* Bigbig Studios (2001-2012) - Gry: Pursuit Force, MotorStorm
* Zipper Interactive (1995-2012) - Gry: seria SOCOM, MAG
* Studio Liverpool (1984-2012) - Gry: seria Wipeout, F1
* Incognito Ent. (1999-2012) - Gry: Twisted Metal, Warhawk
* Evolution Studios (1999-2016) - Gry: MotorStorm, Driveclub
* Guerrilla Cambridge (1997-2017) - Gry: MediEvil, Killzone
* Manchester Studio (2015-2020) - Brak wydanych gier
* SIE Japan Studio (1993-2021) - Gry: Ico, Shadow of the Colossus
* Pixelopus (2014-2023) - Gra: Concrete Genie
* London Studio (2002-2024) - Gry: SingStar, Blood and Truth
* Firewalk Studios (2018-2024) - Gra: Concord
* Neon Koi (2020-2024) - Brak wydanych gier
* Deviation Games (2020-2024) - Brak wydanych gier
* Bluepoint Games (2006-2026) - Remake Demon's Souls
* Dark Outlaw Games (2024-2026) - Brak wydanych gier

Ciekawe kto dolaczy w przyszlym miesiacu

Opublikowano
6 minutes ago, MichAelis said:

https://www.reddit.com/r/gamingnews/s/wpt5o75GVm

Macie cos u siebie? Kurwa mi wyskoczyly dwa tytuly i nie wiem czy sie martwic czy co

PS4 i PS5 funkcjonują w tym samym systemie PSN, PS4 została złamana już dawno temu, PS5 od niedawna może być złamana chyba już nawet na FW 13.00, być może przez złamane konsole hakerzy byli w stanie włamać się na serwery Sony?

Opublikowano

Mi tylko takie coś wyskoczyło, musi być jakiś glitch w systemie

kSrdDT8.png

Opublikowano

Trochę pierdolicie kocopoły z tym Destiny 2 i widać, że nie wiecie jak wyglądał player base przez ostatnie lata. To że nagle jest jakaś internetowa akcja i wszyscy odpalili D2, nie znaczy że za miesiąc tyle ich zostanie. Z resztą już jest 20k w peaku. Nagle wielki płacz graczy jak można zamykać gre w którą gra milion graczy, ciekawe gdzie byli przez ostatnie 2 lata xD Odpowiadam - w piżdzie, bo mieli wyjebane na to co Bungie serwuje od lat.

Screenshot_20260616_185716_Samsung Browser.jpg

Edytowane przez WisnieR

Opublikowano

no, ostatnio mignęła mi wypowiedź byłej pracowniczki Bungie, mówiła że studio było bliskie zamknięcia jeszcze przed zakupem

mimo to znalazł się kupiec który wyłożył ponad 3 miliardy.

Nic dziwnego, że Sony jest teraz niechętne by zafundować im kolejne kilkaset milionów na nową odsłonę.

Opublikowano

Oni mieli po Final Shape zapowiadać D3, a nie doić D2. Słabiutkie kolejne dodatki, skupienie się na Marathonie, wszystko przyczyniło się do giga retencji graczy. Niech dają zielone światło D3, albo zamykają to studio, bo tym Marathonem to oni się nie utrzymają na powierzchni.