Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, chris85 napisał:

Przecież Igor na PPE napisał, że problemem serii B/C od LG jest "wypalanie się HUDu z twojej ulubionej gry". No kurde 105h w mojej ulubionej grze - RDR2 i mini mapa się nie wypaliła.

a nie było coś o polecaniu TV-ków od Sony? akurat profil strony pasowałby do takiej reklamy

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

a nie było coś o polecaniu TV-ków od Sony? akurat profil strony pasowałby do takiej reklamy

https://www.ppe.pl/poradniki/7508/playstation-4-pro-i-xbox-one-x-jaki-telewizor-wybrac-pod-4k-i-hdr.html

Profesjonalizm xD

Redaktor Igor Chrzanowski. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Igor z ppe.pl XDDDDDDDDDDDDD

Sugerowanie, że ten typ widział telewizory gdzieś poza marketem. To wypalanie to właśnie w ten sposób istnieje - komuś się kiedyś przydarzyło trzy modele temu, potem ktoś się o to pytał, ktoś powtórzył, że komuś się zdarzyło, potem kolejny, później przy gadaniu o danym TV to już biegają znawcy i mówią, jak to one się nie wypalają. A potem Igory z ppe.pl pozują na znawców i powtarzają te ludowe wierzenia.

A na końcu jak komuś spróbujesz powiedzieć, że no OK, problem może jest teoretycznie, ale 90% raportów to powtarzanie czegoś, co się prawdopodobnie nawet nie wydarzyło, to usłyszysz, że jesteś wyznawcą/fanbojem/sektą/cokolwiek. I tak się kręci ta spirala spier,dolenia :).

Opublikowano

Pamietam jak kupowalem Plasme Panasa 50 Cali lat temu 7-8. Kurde , plasmy sie wypalaja, nie warte brania, dziadostwo.

250h w Driveclub
220h w Wiesku 3
Tysiace godzin Piłki noznej z wynikiem w lewym gornym rogu, 

A na poczatku REsistance FoM , Killzone 2 , COD MW , setki setki godzin na PS3

A wypalen jak nie bylo widac tak nie widac. Trafiła mi sie wyjatkowa sztuka

Opublikowano

Aby się coś wypaliło to trzeba grać cały czas w jedno i to samo. Możesz grać i 1000h w coś, ale jak będziesz zmieniał gry to nic się nie stanie.

Opublikowano

zdaje sobe z tego sprawe

Dlatego mowilem o PS3 gdzie gralem w Resistance FoM jakies 6h dziennie , codziennie przez wiele miesiecy i tylko w to

W Cod zreszta tez

Jakos radar mi sie nie wypalil

Opublikowano
17 godzin temu, Square napisał:

Aby się coś wypaliło to trzeba grać cały czas w jedno i to samo. Możesz grać i 1000h w coś, ale jak będziesz zmieniał gry to nic się nie stanie.

Albo nie używć dynamicznego motywu z Tekkena 7 :D

Opublikowano
W dniu 7.01.2019 o 19:31, Square napisał:

To jaka jest mozliwosc zebys gral 1000h w cos bez zmiany kanalu/gry / elwmentow wyswietlenia zeby ci sie (pipi)a wypalilo

Nie jest to fizycznie mozliwe jesli nie zrobisz tego (pipi)a specjalnie

Kiedy to do was dotrze

Opublikowano

Wystarczy się w coś wkręcić co oferuje kapitalną rozgrywkę i tyle. Ja tak miałem na plazmie Panasa z BL2 na PS3, gdzie przez praktycznie bity rok grałem tylko w to. Niby HUD się wypalił, ale jest on tylko widoczny na jasnych tłach (np jakieś ekrany ładowania), a podczas normalnej rozgrywki nic nie widać. Czy martwiłbym się faktem wypalania na Oledzie? Raczej nie, i jak będę zmieniał TV to wątpliwe abym poszedł w LCD.

Opublikowano

Nawet jak się wypali to i tak pewnie będzie widoczne tylko na jakiś tablicach testowych, których nawet nerd nie ogląda non stop.

Opublikowano
W dniu 8.01.2019 o 20:39, Square napisał:

W dniu 8.01.2019 o 20:39, Square napisał:

Wystarczy się w coś wkręcić co oferuje kapitalną rozgrywkę i tyle. Ja tak miałem na plazmie Panasa z BL2 na PS3, gdzie przez praktycznie bity rok grałem tylko w to. Niby HUD się wypalił, ale jest on tylko widoczny na jasnych tłach (np jakieś ekrany ładowania), a podczas normalnej rozgrywki nic nie widać. Czy martwiłbym się faktem wypalania na Oledzie? Raczej nie, i jak będę zmieniał TV to wątpliwe abym poszedł w LCD.

A z którego roku ten Panas? Technologia idzie do przodu, sam mam w b8 trzy opcje w ustawieniach, aby zniwelować ewentualne ryzyko wypalenia + tv po dłuższej pracy po wyłączeniu  sam "czyści matrycę". Strach ma wielkie oczy. :)

Edytowane przez milupl

Opublikowano
6 minut temu, milupl napisał:

A z którego roku ten Panas?

2012, model TX-P55VT50.

Opublikowano

Hajs jest po to, żeby rozyebać, a technologie zawsze będą szły do przodu i człowiek zawsze jest ciekawy nowinek, które chce wypróbować. Z tymi wypaleniami, może zróbcie jakiś nowy topic - widział ktoś tu w ogóle jakiegoś posta, który posiada oleda i napisał, że mu się qtasy wypaliły na matrycy? Bo ja nie. A żeby było śmieszniej LG jest firmą, która najwięcej produkuje matrycy i inne firmy od nich bardzo chętnie kupują.

Opublikowano

A to nie jest tak, że matryce dla Sony produkuje LG? Coś mi się kiedyś obiło o uszy. 

A co do wypalenia, to oczywiscie problem instenie. Wypala się głównie motyw z plomieniami na PlayStation i HUD z "ulubionej gry". Info z PPE, więc to na pewno prawda. 

Na moim LG B7 jak na razie nic się nie wypaliło, bo gram na Xboxie X a tam nie ma motywu z plomieniami ani gier. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano
51 minut temu, chris85 napisał:

A to nie jest tak, że matryce dla Sony produkuje LG? Coś mi się kiedyś obiło o uszy. 

Tylko do Oledow, bodajze 100k.

Btw, to wlasnie Sony pierwsze zaprezentowalo OLEDa w 2007.

Opublikowano
Godzinę temu, chris85 napisał:

A to nie jest tak, że matryce dla Sony produkuje LG?

Nie tylko dla sony, ale większości producentów, że względu na wykorzystane patenty, tylko samsung wymyślił alternatywe - qleda.

Opublikowano

1. QLED to jest LCD, a nie OLED. 

2. LG ma patent na WRGB OLEDa o ile dobrze kojarzę.

Dzisiaj zakupiłem sobie kolejne filmy:

EpJvvUN.jpg

Wszystkie części w końcu w komplecie:

STleMxG.jpg

Świetnie to się prezentuje. Udała im się ta kolekcja w 4K/HDR.

PS. Graliście w demko RE2 Remake ? HDR jest chyba popsuty i trzeba zjeżdżać z jasnością by nie było mleka na ekranie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czytam ten temat w poszukiwaniu telewizora, a wy się tu o różności kłócicie dlatego chamsko zapytam. Dobry TV głównie pod filmy i seriale 4k, w przyszłości ewentualnie pod Switcha. Rozmiarami mogę zmieścić nawet z 70 cali, ale patrząc na rozstrzał cenowy to 55 cali powinno dać radę. Fanbojem firm nie jestem, mam monitor od LG i śmiga chociaż brat na wieść, że nie mam samsunga to mnie chciał powiesić.

Opublikowano

Moja odpowiedz jest taka, przynajmniej na teraz bo w marcu nowe tv na ten rok więc sytuacja się może zmienić

3000+ SAMSUNG NU8000

4000+ SONY XF9005

5000+ LG OLED B8