Skocz do zawartości

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
W dniu 21.02.2022 o 14:36, Kalel napisał:

https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/telewizor-samsung-qe55q67aau

a coś takiego dla prostego zagrajmera? Pod obsługę 4k i jakieś smartTV?

Fajny TV, ale to tylko 60Hz. Drogo za takie parametry.

Moim zdaniem lepiej dopłacić do serii q70 lub sporo zaoszczędzić i zejść do au9000. 

Opublikowano

Panowie, oledzik Philips 706. Czy faktycznie w warunkach domowych, gdy obok nie mam innego telewizora to zauważę różnicę, że troszkę gorzej świeci? Bo obecnie można wyrwać 65cali za 5k. Mam starego LG c7 55' i myślę nad wymianą. 

Opublikowano

C7 w testach był jaśniejszy, pytanie czy po prawie 5 latach mój tv dalej wyciąga 600-700nitów. Druga sprawa czy ta różnica jakiś 100nitow jest realnie odczuwalna gdy nie porównujemy dwóch tv które stoją obok siebie. Trzecia sprawa, mój c7 ma 55’ a chce zrobić przeskok na 65’.

Edytowane przez Pawliko

Opublikowano

B1 ma ponoć na tyle słabą jasność, że hdr w grach praktycznie nie istnieje. Ten phill ma chyba jeszcze mniej, więc ja bym się zastanowił. 

Najlepiej wziąć w jakimś media marku i w razie co oddać. 

Opublikowano

Jakieś info krąży, że będą wprowadzać VRR, ale z tego co czytałem do XR z zeszłego roku, nie wiem czy XH obejmą.

Opublikowano

Jest VRR w XH90 od dluzszego czasu, tylko wyłączaja połowę opcji, podejrzewam że w XR będzie podobnie...

XH ogólnie wyprzedził już aktualizacjami najnowsze telewizory Sony co jest mega dziwne. W starszych telewizorach jest nowszy soft xD

Opublikowano

Ktoś kiedyś pytał czy można wyłączyć automatyczne przyciemnianie obrazu w ciemnych scenach.

Ostatnio zauważyłem ten sam efekt w moim C1. Potrzebny jest taki pilot https://shopee.pl/product/541057778/8494685834?smtt=0.666077116-1646039868.9

Wciskamy In start, przechodzimy do pozycji OLED i dajemy TPC na off/disabled.

Działa z każdym modelem oleda lg.

Opublikowano

Ech, no napisałem wyżej że XH90 VRR dostał jakoś 5miesiecy temu. Jak komuś z niewiadomych przyczyn nie pobrał aktualizacji, to może to zrobić za pomocą USB.

Opublikowano
21 minut temu, easye napisał:

Ech, no napisałem wyżej że XH90 VRR dostał jakoś 5miesiecy temu.

ale czaisz że chodzi o ten drugi update który sony zapowiadało że tamten nie jest finalny.

Opublikowano

Grubo się bawią :)

Właśnie ciągnę aktualizację do mojego XR ale ani słowa o VRR tylko ogólnie o poprawie działania telewizora.