Opublikowano 31 marca 20232 l @kotlet_schabowy na 48 jeszcze taka promka https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/kup-telewizor-lg-oled-48c21-za-4490-zl-i-otrzymaj-1000-zl-rabatu-na-dowolna-konsole-w-x-kom/
Opublikowano 31 marca 20232 l Ta, widziałem, gdybym był na kupnie jakiejś konsoli to pewnie bym się zdecydował, zawsze można kupić zestaw i odsprzedać konsolkę, ale przy ewentualnym zwrocie i tak trzeba oddać oba przedmioty i generalnie wolę golasa. Bo wyjściową ceną PS5 to dojebali do pieca xD Edytowane 31 marca 20232 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Mam zadanko znaleźć rodzicom TV bo dwunastoletni panasonic LCD Full HD ma paski na matrycy (i tak długo wytrwał). Tu myślę, że sprawa będzie prosta: - max 55" - 90% do TV kablowej, czasem Youtube (obecnie mają bez Smart TV) więc najprostsze 60Hz i żadne wysokości nitów w HDR nie mają znaczenia, podobnie HDMI2.1, ARC i inne technologie zbędne - bardziej tu widzę nacisk na łatwość obsługi czyli funkcjonalny pilot i niezbyt mulący system, by mamuśka sobie po Youtubie mogła klikać bez stresu. Najlepiej by jak najmniej klików było potrzebne - a w związku z tym, trzeba go podłączyć do neta, więc wifi only bo kabla od neta nie ma w pokoju Ktoś przerabiał podobny motyw do max 2000 zł? Poszukam po ceneo (gdzie najwięcej wyskakuje tych Krugerów, Mant, a nawet Kivi (?xd), ale może ktoś brał budżetowca na takie potrzeby. I błagam, nie wyskakujcie z Oledem do oglądania TVP xD
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Doskonale wiesz że odbiorca typu - rodzic - ma w zasadzie zerowe wymagania co do jakości obrazu. Liczy sie cena i rozmiar. W 55 calach do 2k znajdziesz kilka modeli bez problemu. https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-panasonic-tx-55hx580e-55-led-4k-dolby-vision-dvb-t2-hevc-h-265?gclid=CjwKCAjwrJ-hBhB7EiwAuyBVXfTJ3vm4vpYF3Mkmr17sy69iysMotr2LsyqgfXBVujCp28dQoJODXxoCGnsQAvD_BwE https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/toshiba-58ul2163dg-uhd-toshiba-tv-linux.bhtml?gclid=CjwKCAjwrJ-hBhB7EiwAuyBVXbkQmsr227sU1OxH9vpkvFf3q_FXpVScA0HWe9MEJv3pt86Ro6HF5hoCtvgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-sharp-55fn4ea-55-led-4k-android-tv-dolby-vision-hdmi-2-1-dvb-t2-hevc-h-265?gclid=CjwKCAjwrJ-hBhB7EiwAuyBVXcTZW8VZZAtvazGfCk-moWKwO0uJwsUJeHVab4bh9ZyDPSw1A3rzMxoCzYEQAvD_BwE https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/tcl-58p635.bhtml?gclid=CjwKCAjwrJ-hBhB7EiwAuyBVXdA7zQzqbBu6HuaxzbpJFqfAOCu6k__PLluHDW66usGrO7_GpjllOBoCtdQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Zasadniczo co by nie kupili będzie okej jak na ich potrzeby. Przerabialem to ostatnio i u swoich staruszkow i u teściowej. Potrzeby - tv z kablowki.
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Btw. skończył się chyba cashback i tv LG wróciły do ,,normalnych,, cen w dużych sklepach typu MM itp
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l Godzinę temu, _Red_ napisał: Ktoś przerabiał podobny motyw do max 2000 zł? u mnie coś podobnego mama ma https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-sharp-led-50dn4ea-uhd-4k-android-tv-harman-kardon-2022 z tym że ogląda netflixy i wszystkie inne strimingi i całkiem sprawnie tam to działa. A ja mam pytanie do posiadaczy nowych LG, macie apkę Premiery Canal+? czy tylko canal+
Opublikowano 1 kwietnia 20232 l W dniu 1.04.2023 o 09:50, BieŃ napisał: Btw. skończył się chyba cashback i tv LG wróciły do ,,normalnych,, cen w dużych sklepach typu MM itp No zauważylem dzisiaj. Krd położylem sie dzisiaj w sklepie przed LG G2 77 i wow.Pomierzylem sciane w sypialni i akuratnie z luzem po szerokosci po 5 cm z kazdej strony taki potworek by sie zmiescil.Krd przeskok z 55 na 77 robi jednak robote.Pytanie czy w grach z odleglosci 2,30 m nie męczylbym zbytnio oczu latając gałami za hudem. Ktos oglada 77 z takiej odleglosci? Edit: nie było tematu, Pipolino rozwiał moje wątpliwosci. Edytowane 2 kwietnia 20232 l przez Rash
Opublikowano 2 kwietnia 20232 l Panowe doradzicie coś jeśli chodzi o okablowanie ? Szykuję się pod ps5/series x i potrzebuję kabli 3m , takie coś się nada czy trzeba wywalić 150 zł za kabel ? https://allegro.pl/oferta/certyfikowany-kabel-hdmi-2-1-8k-4k-earc-premium-3m-10996533220
Opublikowano 2 kwietnia 20232 l update C2 03.30.66 zalecam się wstrzymać, dużo opinii że coś zjebali z dv/hdr
Opublikowano 5 kwietnia 20232 l W dniu 2.04.2023 o 17:39, messer88 napisał: update C2 03.30.66 zalecam się wstrzymać, dużo opinii że coś zjebali z dv/hdr Niestety ten właśnie mam. A mam wrażenie, że wczoraj wyskoczył kolejny update, który zignorowałem, a manualnie nie znajduje dziś żadnej nowszej wersji. Ponoć powinno być już *.67. Ktoś to może pobrać z poziomu menu TV?
Opublikowano 5 kwietnia 20232 l Weź sobie wyłącz automatyczne update, ja wpierw szukam info na temat nowych jak się jakiś pojawi. U mnie dalej monit o 66 więc raczej nie ma.
Opublikowano 5 kwietnia 20232 l Mam wyłączone auto update, widocznie na 66 się zgodziłem:( A 67 jest na stronie LG jako plik do sflashowania TV, lecz przez OTA najwyraźniej nie zostało udostępnione.
Opublikowano 6 kwietnia 20232 l Sprawdzałem, to na razie mi nie wyszukuje, ale pewnie lada chwila będzie u nas. Europa zawsze na końcu. PS. Jak ktoś ma fajne ustawienia do C2 różnych trybów (sdr, HDR, DV) to poproszę na PW. Posprawdzam sobie jak takie gotowce u mnie się zaprezentują.
Opublikowano 6 kwietnia 20232 l 18 godzin temu, _Red_ napisał: Niestety ten właśnie mam. A mam wrażenie, że wczoraj wyskoczył kolejny update, który zignorowałem, a manualnie nie znajduje dziś żadnej nowszej wersji. Ponoć powinno być już *.67. Ktoś to może pobrać z poziomu menu TV? Ja mam problem z glosem w filmach w formacie x265 od jakiegos czasu. Ostatnio wlaczyle sobie Wicka przed seansem w kinie a tu gruby komunikat ze nie wspiera audio Model to 55'C2. Wiekszosc dziala jak ta lala a na wicku zgon.
Opublikowano 7 kwietnia 20232 l Albo już mi się ten TV tak opatrzył i nie robi wow, albo w C1 też coś sknocili z HDR/DV. Zrobiłem update do najnowszego softu z końcówką bodaj 80 i mam wrażenie, że coś licho ten telewizor świeci. Ktoś z Was ma podobne odczucia, czy to tylko jakieś moje omamy?
Opublikowano 9 kwietnia 20232 l W dniu 7.04.2023 o 16:16, Michał102 napisał: Albo już mi się ten TV tak opatrzył i nie robi wow, albo w C1 też coś sknocili z HDR/DV. Zrobiłem update do najnowszego softu z końcówką bodaj 80 i mam wrażenie, że coś licho ten telewizor świeci. Ktoś z Was ma podobne odczucia, czy to tylko jakieś moje omamy? Chyba omamy. Imo swieci tak samo.
Opublikowano 9 kwietnia 20232 l Ale tak porównują grubość matrycy między starym B7 a C2 to ten drugi ma myślę tak na oko dwa razy ja grubszą, trochę mnie to w sumie zdziwiło. Chyba to, to EVO zwiększyło grubość matrycy OLED.
Opublikowano 10 kwietnia 20232 l W dniu 5.04.2023 o 22:34, _Red_ napisał: A 67 jest na stronie LG jako plik do sflashowania TV, lecz przez OTA najwyraźniej nie zostało udostępnione. Już jest jak coś.
Opublikowano 10 kwietnia 20232 l W dniu 9.04.2023 o 14:59, vip77 napisał: Ale tak porównują grubość matrycy między starym B7 a C2 to ten drugi ma myślę tak na oko dwa razy ja grubszą, trochę mnie to w sumie zdziwiło. Chyba to, to EVO zwiększyło grubość matrycy OLED. Ja mam dwa te modele w domu i roznica jest kolosalna. Chyba 2x na rzecz C7.
Opublikowano 11 kwietnia 20232 l Forumku pomocy bo mnie zaraz ROZUDPI Chce rzucić mojego starego tx 50as650e na podstawce do sypialni (wcześniej wisiał ) błagam,wiem że offtop ,wiem ze lamerskie pytanie,ale ludzie...jezusie...forumku JAK JA MAM TĄ ZAŚLEPKĘ WYMONTOWAĆ 0_0 Bo juz sie poddaje.....
Opublikowano 11 kwietnia 20232 l Dobra , zostawię dla potomnych dowód że jestem zjebany i nie usunę postu wyżej. To nie są zaślepki, tam normalnie jest szczelina żeby wsadzić podstawkę - sprawa załatwiona . Idę jebnąć barana w ścianę , pozdrawiam.