Opublikowano 1 września 20222 l 11 godzin temu, messer88 napisał: LG OLED C1 Kogucie. Dobra oficjalnie to Twoja wina. TV zamówiony jutro odbiór i testy
Opublikowano 1 września 20222 l Witam, aktulnie korzystam z TV 32” 1080p bez HDR 60hz. Zamierzam zrobic upgrade na monitor wiszacy w miejscu TV 32-34” 1440p 120+ hz czas reakcji 1ms minimum 2 porty HDMI wbudowane glosniki - pozniej bym cos dokupil dla dzwieku. siedze oczywiscie na wprost do ekranu wiec myslalem nad zakrzywionym ekranem, duzo jest roznica od zwyklego, warto? kwestia tez tego dzwieku. Mam PS5 i xss, jesli dokupie soundbara to robi sie problem bo zazwyczaj monitory maja 2 porty HDMI cos godnego polecenia w budzecie do 2tys?
Opublikowano 5 września 20222 l Dużo lepsze te nowe samsungi OLEDowe są od LG? Miałem brać 83 cali od LG ale tak się teraz zastanawiam co da lepszy efekt. Wielkość czy jakość.
Opublikowano 5 września 20222 l Samsung max 65 cali. Inna technologia (QD-OLED), widać różnicę od razu gołym okiem. Bierz 83''
Opublikowano 5 września 20222 l Ktoś posiada Philips Oled w domu? Serie 8 konkretnie. Dobra w sumie cena za 65 cali.
Opublikowano 5 września 20222 l Jeśli to OLED 806 - bierz bez wahania. Ma wszystko co trzeba + ambilight, który generalnie jest gamechangerem. Serio.
Opublikowano 5 września 20222 l Konkretnie to 856 ale to tylko różnicą w nóżkach. LgC1 z oznaczeniem 15la coś komuś mówi cokolwiek? Typek w sklepie mówi że to jakieś składaki a tylko to z nowych 65 w sensie ej cenie pozostało.
Opublikowano 5 września 20222 l C11 i C12 to były te same tv z różnymi kolorami. Teraz nagle widziałem na stronie C15 -nota bene droższe od C11 o 4 stówki więcej - i typ w sklepie mi mówi że to składaki z dystrybucji włoskiej czy kij wie co. Info o tym znaleźć ciężko.
Opublikowano 5 września 20222 l a jaka cenę znalazłeś za serie 856? Też się zastanawiam nad Philipsem ale serie 706
Opublikowano 6 września 20222 l 6999 za 65 cali. Nówka Mm, na fakturę wezmę to wyjdzie mnie jakieś 4750.
Opublikowano 13 września 20222 l Mordy, robie przymiarki do OLED’a od LG, polować na coś teraz czy radzilibyście odczekać na jakiś listopad?
Opublikowano 13 września 20222 l Ale mówisz o serii C1 czy C2? te pierwsze to dosłownie ostatni sztuki pozostały tylko w niektórych sklepach.
Opublikowano 13 września 20222 l Szukać teraz c1 albo poczekać na przeceny C2. W sumie jak masz kasę to po prostu bierz co akurat będzie.
Opublikowano 13 września 20222 l 1 godzinę temu, MaZZeo napisał: Ale mówisz o serii C1 czy C2? te pierwsze to dosłownie ostatni sztuki pozostały tylko w niektórych sklepach. C1
Opublikowano 16 września 20222 l Jak jeszcze gdzieś są C1 w dobrych piniondzach i nie są to jakieś pozwroty, to brać i się nie zastanawiać. Cena do jakości jest tu poza jakąkolwiek konkurencją.
Opublikowano 16 września 20222 l Panowie macie jakieś uchwyty do polecenia na OLEDy? Pytam ze względu na inne rozmieszczenie miejsca na śruby względem innych telewizorów (bardziej w dolnej części telewizora).
Opublikowano 18 września 20222 l Mam trochę dylemat z nowym TV, pamiętam że już ktoś wcześniej w temacie miał podobny Zastanawiam się nad oledem 65 cali vs większym ledem 75 cali, w tym wypadku konkretnie chodzi o tv który też wziął @Jakim czyli Philipsa 65 Oled856 vs Sony 75 XR90J. Oba kosztują w zasadzie tyle samo bo są do dostania za około 7k Philips to OLED, i czterostronny ambilight, wszystko co najważniejsze czyli hdmi 2.1, vrr, 120hz etc Sony to nie jest niestety OLED ale zdaje się jeden z najlepszych LEDów na rynku, no i ma 10 cali więcej. Z tego co doczytałem to w tym roku też Sony dostało update z VRR, ktoś potwierdzi że działa to już dobrze? Mam LG B8 z 2018 roku więc kwestia wypaleń mnie nie martwi bo nadal to świetny TV, przejdzie do innego pokoju. Myślałem że TV kupię w okolicach Black Friday, ale z tego co obserwuję w ostatnich miesiącach to dostępność TV modeli z 2021 jest coraz gorsza, a modele na 2022 z nowymi matrycami jak LG C2 są cholernie drogie. Jeśli miałbym podsumować to mam rozkminę czy warto poświęcić jakość OLEDa i Ambilight na rzecz 10 cali więcej.
Opublikowano 18 września 20222 l Jak mawia klasyk - oleda nie da się odzobaczyć. Chociaż zależy kto jakie ma wymagania. Mi się morda najbardziej cieszy jak mam ciemną scenę i gdzieś tam sobie świeci małe światełko - to, że nie ma w okół niego żadnych poświat sprawia, że banan na gębie od razu się rysuje. Nie wyobrażam siebie z tego zrezygnować.
Opublikowano 18 września 20222 l W dniu 13.09.2022 o 16:59, MaZZeo napisał: Ale mówisz o serii C1 czy C2? te pierwsze to dosłownie ostatni sztuki pozostały tylko w niektórych sklepach. no i wykrakałeś, zadowolony leciałem do Media Expert po odbiór, a koleś mi w plaskacza ryj zasadził mówiąc, że to towar z ekspozycji
Opublikowano 18 września 20222 l Tak właśnie myślałem, że C1 to już może być ciężki temat. Ogólnie szkoda, bo C2 to praktycznie to samo, a w huy droższe