Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minute ago, Mustang said:

PlayStation za czasów PS2 było synonimem konsoli, a kiedy wjechał Xbox 360, mnóstwo osób przerzuciło się na ten system, zaczęło kupować gry, robić osiągnięcia oraz poznawać znajomych na Xbox Live. Wielu z tych graczy w kolejnej generacji wróciło do PlayStation.

To pokazuje, że cały ekosystem, profile, znajomi, że te wszystkie elementy budują lojalność tylko czasowo w przypadku większości graczy i jedna generacyjna wtopa wystarczy do stracenia całej przewagi.

Mnie zastanawia czemu Nintendo nie chce zabrać jeszcze więcej tortu dzielonego między MS, a Sony. Wystarczyłby wejść ze stacjonarną konsolą konkurującą mocą z PS6, dorzucić opcjonalne osiągnięcia, polepszyć online i mogłoby być pozamiatane.

Bo się to Nintendo nie opłaca? Po co mają zmieniać coś co działa i daje im niesamowitą marżę

• Odpowiedzi 37,8 tys.
  • Wyświetleń 3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
2 minuty temu, Mustang napisał(a):

Mnie zastanawia czemu Nintendo nie chce zabrać jeszcze więcej tortu dzielonego między MS, a Sony. Wystarczyłby wejść ze stacjonarną konsolą konkurującą mocą z PS6, dorzucić opcjonalne osiągnięcia, polepszyć online i mogłoby być pozamiatane.

Wpadli by w tą samą pułapkę co Sony z Vitą/PSVR czy samo Nintendo przy WiiU/3DS, musieli by robić gry specjalnie pod inny sprzęt. Dodatkowo mając konsolę o mocy PS6 koszt produkcji zwiększył by się x razy jeśli poszli by w bardziej skomplikowaną oprawę. Jedyne co mogli by zrobić to wprowadzić konsolę stacjonarną ale o mocy powiedzmy 2x Switcha 2 gdzie gry były by identyczne ale działające z wyższymi ustawieniami/rozdzielczością/FPSami.

Opublikowano
1 minutę temu, Mustang napisał(a):

PlayStation za czasów PS2 było synonimem konsoli, a kiedy wjechał Xbox 360, mnóstwo osób przerzuciło się na ten system, zaczęło kupować gry, robić osiągnięcia oraz poznawać znajomych na Xbox Live.

Sam tak zrobiłem ale wtedy nie miałem żadnej cyfrowej biblioteki na PS2 więc to przerzucenie się było bardzo lekkie.
Dziś gdybym postanowił przenieść się na Xboxa musiałbym totalnie wszystkie swoje bijatyki i inne gierki na ,,domówkę'' kupować jeszcze raz a szkoda bo już mam ich dużo na PS przecież.
*oczywiście mówię tu o sytuacji gdzie posiadamy tylko jedną konsolę w domu, zawsze można zachować sobie stary sprzęt lub posiadać dwie aktualne konsole pod TV ale wiecie jak to jest, tutaj niektórzy żonglują konsolami na OLX po kilka razy na generację

Opublikowano
5 minutes ago, łom said:

Wpadli by w tą samą pułapkę co Sony z Vitą/PSVR czy samo Nintendo przy WiiU/3DS, musieli by robić gry specjalnie pod inny sprzęt. Dodatkowo mając konsolę o mocy PS6 koszt produkcji zwiększył by się x razy jeśli poszli by w bardziej skomplikowaną oprawę. Jedyne co mogli by zrobić to wprowadzić konsolę stacjonarną ale o mocy powiedzmy 2x Switcha 2 gdzie gry były by identyczne ale działające z wyższymi ustawieniami/rozdzielczością/FPSami.

Imo mogliby całkiem łatwo dorzucić stacjonarnego Switcha (czy tam inna sensowniejsza nazwa) Pro o mocy porównywalnej z PS6 i z pełną kompatybilnością z grami ze Switcha 2. Multiplatformy z PS5 portowane na Switcha 2 (jak jest obecnie), multiplatformy z PS6 portowane na Switcha Pro, exy Nintendo robione pod Switcha 2 i wyglądające lepiej na Switchu Pro (co w przydatku Mario i spółki nie byłoby problemem).

Wielu nabywców konsol stacjonarnych by w to weszło i jeszcze dokupiło Switcha 2 (szczególnie w potencjalnej wersji Lite) do grania poza domem, wielu hardcorowych graczy kupiłoby Switcha Pro nawet posiadając już Switcha 2.

Opublikowano
19 minut temu, Mustang napisał(a):

Czyli maja zrezygnowac z modelu konsoli "z bajerem" i kolorowych gierek dla dzieci w przedziale 6-40+, a w zamian upodobnic sie do dwoch konkurentow, z ktorych jeden prawie sie wyhustal a drugi nie bardzo wie w ktora strone isc? Nintendo zna swoja klientele, ona co generacje chce skakac ludzikiem w prawa strone, a do tego nie potrzeba sprzetu z kosmosu.

Opublikowano

Nintendo ostatni raz stawiało na surową moc i WYGRAŁO za czasów Super Nintendo, każda kolejna konsola mająca po prostu świetne bebechy przegrywała sprzedażowo z konkurencją, nawet taki Gamecube (świetna konsola swoją drogą, mam wrażenie, że teraz bardziej doceniana niż za życia) sprzedał się gorzej od debiutującego XBOXa.

Opublikowano

GameCube nie miało DVD plus wówczas Nintendo bało się burzyć reputację rodzinnej konsoli przyjaznej dzieciom.

Imo nie ma czegoś takiego jak klientela Nintendo, wszyscy hardcorowi gracze konsolowi znają i cenią Nintendo, tylko mają ochotę również grać w gry R* lub CoD na multi w sensownej jakości albo wbijać osiągnięcia lub trofea. Jeśli Nintendo im to zapewni, nie będą mieli problemu z kupnem konsoli Nintendo.

Opublikowano
3 minutes ago, Mustang said:

GameCube nie miało DVD plus wówczas Nintendo bało się burzyć reputację rodzinnej konsoli przyjaznej dzieciom.

Imo nie ma czegoś takiego jak klientela Nintendo, wszyscy hardcorowi gracze konsolowi znają i cenią Nintendo, tylko mają ochotę również grać w gry R* lub CoD na multi w sensownej jakości albo wbijać osiągnięcia lub trofea. Jeśli Nintendo im to zapewni, nie będą mieli problemu z kupnem konsoli Nintendo.

No nie wierzę w to, że nagle kupiliby Nintendo. To tak nie działa, gdyby tak było to gracze PlayStation dokupili by swego czasu Xboxa by grać w Forzę, a jednak tego nie zrobili.

Opublikowano

Ale w tym temacie narracja jest taka, ze po co dodatkowy plastik pod tv, to juz jest piesn przeszlosci i najlepiej miec jedno urzadzenie do wszystkiego. I nikt nie bierze pod uwaga takiego urzadzenia od nintendo.

Opublikowano

Nintendo jak ostatni raz chciało powalczyć w segmencie konsol domowych, to nie sprzedali 15 mln przez całą generację ohmy

Opublikowano
11 minut temu, Mustang napisał(a):

Co takiego? Zawiązanie współpracy z Capcomem i zapowiedź wydania masy Residentów to była jedna z najważniejszych informacji którą chwaliło się Nintendo przy GC. Do tego Eternal Darkness, MGS Twin Snakes czy nawet pierwszy trailer Zeldy który był w mrocznym klimacie. GameCube to była ich pierwsza konsola którą reklamowali jako ta z grami dla dzieci i dorosłych.

Opublikowano
  • Autor

Sukces Switcha polegał między innymi na tym że był swietną konsolą uzupelniajaca dla Xboxa czy PlayStation.

Niedrogi orazwyróżniał się możliwościami i biblioteką od dużych konsol. Sam z tego powodu kupiłem Switcha

Dane z 2020 r ale od tamtej pory wskaźnik ten prwnie tylko wzrósł.

Nintendo Life
No image preview

More Than 40% Of Switch Owners In The US Have Another Vid...

According to NPD's PlayerPulse surveys

Czymś takim teoretycznie mial byc też Series S z Game Passem dla posiadaczy PlayStation ale poniósł porażkę. Był zbyt podobny do tego co oferuje PS5, zwłaszcza odkąd Sony zrobiło swoje abonament na wzór GP.

Opublikowano
4 minutes ago, łom said:

Co takiego? Zawiązanie współpracy z Capcomem i zapowiedź wydania masy Residentów to była jedna z najważniejszych informacji którą chwaliło się Nintendo przy GC. Do tego Eternal Darkness, MGS Twin Snakes czy nawet pierwszy trailer Zeldy który był w mrocznym klimacie. GameCube to była ich pierwsza konsola którą reklamowali jako ta z grami dla dzieci i dorosłych.

Wydaje mi się, że ten brak DVD zabił konsolę, bo to był naprawdę zajebisty sprzęt z wydajnością lepszą niż PS2 niską ceną, czterema portami na pady i początkowo dobrym supportem. Ludzie wtedy chcieli taniego odtwarzacza DVD i tego nie otrzymali. Sam przesiadłem się z PSX właśnie na Gamecube, ale później była przesiadka na PS2 bo brakowało mi MGS2, SH2 i innych gierek. Gamecube nabyłem ponownie znów po latach żeby skompletować generację, ale jakiś sentyment pozostał.

Opublikowano

Może jakby nie zapomnieli o napędzie, to miałby swoich fanów.

Opublikowano
19 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Ludzie wtedy chcieli taniego odtwarzacza DVD i tego nie otrzymali.

Nikt nie kupilby fioletowej kostki z uchwytem do salonu jako odtwarzaca DVD wiec nie mialo znaczenia jaki w GC byl naped. Dlatego ps2 wygladalo tak nudno i niekonsolowo bo musialo trafic w gusta salonowcow. O kolorze nie wspomne.