Pupcio 18 271 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 3 bomby za granie po sieci i dostawanie szrotów któych się nie chce Gdybym grał po sieci to chyba bym płakał a tak to zostaje mi tylko śmianko z entuzjastów multi gierek Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) No trochę odlatują chłopcy. Wyjdzie ok 500zł za extra. Sporo mimo wszystko doładuję jeszcze rok albo oleje zupełnie. Sprawdziłem z ciekawości i w czerwcu dało się wyrwać rok extra za ok 280zł w promce. Teraz w psn 400zł przed podwyżką. Dla nas podwyżka spora, ale zachodnia Europa raczej machnie ręką i zapłaci. Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez mario10 Cytuj Odnośnik do komentarza
vip77 237 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Po podwyżce plusa, 400 zł za ekstra będziesz miał jak będzie promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Drogo panie, a w sumie z wyjatkiem sea of stars nie pamietam kiedys cos z plusa ostatnio pobrałem. Kończy mi się jakoś przed świetem playstation, to moze wezme w promce a moze nie Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Ja akurat ogrywam zaległości z extra, ale jak ogarnę zaległości to raczej nie będę przedłużał bo jednak sporo. W ostatnim czasie HFW, DS:DC, a jeszcze coś w planie jest. Jak teraz sprawdziłem to liczą 126 euro to prawie 570zł więc nie mało. Podwyżka w sumie za tydzień więc szybko wprowadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Fakt faktem, że będzie fchuy drogo. W związku z powyższym zrezygnuję z Premium i przejdę na Extra zakupiony oczywiście w promocji. Pierwsza większa będzie się pewnie szykować na Black Friday. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Poje….. abonament droższy niż gamepass ultimate, gdzie Sony nie daje gier first party w abo xD 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 34 minuty temu, LukeSpidey napisał: Fakt faktem, że będzie fchuy drogo. W związku z powyższym zrezygnuję z Premium i przejdę na Extra zakupiony oczywiście w promocji. Pierwsza większa będzie się pewnie szykować na Black Friday. Tylko jaka to będzie promocja? Pewnie w promocji to będzie po tyle za ile teraz oferują bez... Ja nie wiem czy jest sens. Skusiłem się na Premium, a nie mam w co tam grać. Jak chciałem sprawdzić Heavly Sword, to pomimo informacji, że dodali jej nie było. Zresztą teraz więcej siedzę u konkurencji, może gdybym miał ps5 miałoby to większy sens jak lepsze gry wrzucą do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 867 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Spora podwyżka, Premium ze 120$ zwiększony na 160$. Na pocieszenie mam wykupiony Premium do końca 2024. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Jeszcze na rok mam, potem odpuszczam totalnie bo i tak więcej korzystam z gamepassa i na x gram multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Ja w ogole sie w tym roku wypisalem z abonamentów. Został tylko GamePass. W abonamnetach wiecznie zamiast grać przeglądam gry, a pozniej i tak wydaje kase na day one gry pokroju BG 3. Z VOD to samo było - 5 serwisów i praktycznie nic nie oglądałem. Polecam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Jeszcze rok kradnę od @creatinfreak, więc wyjebane. A potem wyjdzie rtx 5090 A tak serio, popierdoliło ich do końca już z tymi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 A co z cenami miesięcznymi? Logiczne byłoby, że też idą w górę, ale chyba konkretów na razie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 jeszcze zeby tam gry byly, a czesto laduja pozycje, ktore na PC od miesiecy kosztuja grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Podwyżka dla osób które śledziły działania Sony była do przewidzenia. Jeśli spojrzeć na liczbę subskrybentów plusa (brakuje danych z ostatniego raportu z czerwca 2023 r., bo Sony zdecydowało się w nim przestać ujawniać liczbę subskrybentów, co też sugeruje że raczej nie mieli się czym chwalić), to widać że doszli do ściany i od dłuższego czasu nie przebywa im nowych klientów opłacających abonament. Rebranding Plusa w marcu 2022 i przejście na model wzorowany na Game Passie, co prawda dał im zastrzyk gotówki, bo wiele osób już wcześniej opłacających plusa zdecydowało się przejść na wyższy i droższy tier, ale okazało się że nie przyciągnął on nowych klientów. A że system kapitalistyczny ma niestety to do siebie że wiążę się z nieustanną presją zwiększania dochodów i rosnących słupków, to gdy brakuje nowych klientów, Sony prawdopodobnie zdecydowało się wydoić mocniej tych co już płacą. Stąd podwyżka, która jest z tego co czytam bodajże największą podwyżką w historii Plusa. Dodatkowo może dochodzić to o czym pisze Ahmad Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 a wczoraj taki tekścik się ukazał akurat https://www.gamesindustry.biz/weaker-subscription-deals-have-hit-indie-publishers-says-analyst od razu mi śmierdział podwyżką Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 I o tym własnie mowie - cena z kosmosu, a gry SR - 7 dyszek, Generatrion Zero - 13 zł + gra Free To Play. Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 4 minuty temu, ASX napisał: Podwyżka dla osób które śledziły działania Sony była do przewidzenia. Jeśli spojrzeć na liczbę subskrybentów plusa (brakuje danych z ostatniego raportu z czerwca 2023 r., bo Sony zdecydowało się w nim przestać ujawniać liczbę subskrybentów, co też sugeruje że raczej nie mieli się czym chwalić), to widać że doszli do ściany i od dłuższego czasu nie przebywa im nowych klientów opłacających abonament. Rebranding Plusa w marcu 2022 i przejście na model wzorowany na Game Passie, co prawda dał im zastrzyk gotówki, bo wiele osób już wcześniej opłacających plusa zdecydowało się przejść na wyższy i droższy tier, ale okazało się że nie przyciągnął on nowych klientów. A że system kapitalistyczny ma niestety to do siebie że wiążę się z nieustanną presją zwiększania dochodów i rosnących słupków, to gdy brakuje nowych klientów, Sony prawdopodobnie zdecydowało się wydoić mocniej tych co już płacą. Stąd podwyżka, która jest z tego co czytam bodajże największą podwyżką w historii Plusa. Dodatkowo może dochodzić to o czym pisze Ahmad Spoko, ale podwyzką raczej stracą sporo - klienci zostawią maksymalnie podstawową wersje plusa. Ogólnie wychodzi na to, że w perspektywie całej generacji lepiej mieć xboxa z GP + plejke do exów, bo i tak się to cenowo wyważy na to samo. - Gry w ps store są droższe (na xboxa często promki są raz, że lepsze, dwa można kupić tanio cd keye do gier) - Gier FP od sony nie ma w abo, w porównaniu do xboxa - Abonament będzie droższy na GP.... Dodajmy 2x większa cene za pada elite, lepsze wsparcie ze strony MSa, lepsza oferte gier w game passie. Sony zaczyna mi przypominać sony z początków Ery ps3 - aroganckie buce, które chcą jedynie doić graczy. Zresztą jak się prześledzi wypowiedzi szefa Playstation to przyszłość zapowiada się bardzo chujowo... 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Myślę że Sony ma tak mocną pozycję że nic na tym nie stracą i mogą sobie na to pozwolić Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Ja się obawiam sytuacji podobnej do Netflixa, że niby banują dzielenie konta, a ostatnio czytałem, że przybywa im nowych subskrybentów. Tutaj w "biedniejszych" rynkach może się im nieco zmniejszy ilość osób, ale obawiam się czy taki Niemiec, Francuz, Anglik machnie ręką i zapłaci więcej, co w skali globalnej i tak im da spore profity. GP też niby abo ale te gry day one to jednak plus w stosunku do Sony. Choć ja nie wyobrażam sobie nie ogrywać exów Sony bo mi leżą. Zobaczymy, mam chyba opłacone do marca czy kwietnia, jak będzie promka fajna to może przedłużę w innym wypadku chyba nie. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 2 minuty temu, mario10 napisał: Ja się obawiam sytuacji podobnej do Netflixa, że niby banują dzielenie konta, a ostatnio czytałem, że przybywa im nowych subskrybentów. Tutaj w "biedniejszych" rynkach może się im nieco zmniejszy ilość osób, ale obawiam się czy taki Niemiec, Francuz, Anglik machnie ręką i zapłaci więcej, co w skali globalnej i tak im da spore profity. Jak nie dadza gier day1 to słabo to widze. Ile tych premier było w abonamencie? Z tych co mnie interesowało i pozwoliło zaoszczedzic to Stray i nowe Sea of stars, troche malo Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Ja generalnie ogrywam zaległości, coś wjeżdża nowego to nawet nie patrzę bo kupka wstydu rośnie. Gier jak ogram 8-10 w roku to jest dobrze, to jak sięgam po kupkę wstydu to te gry są z reguły tanie. Teraz sprawdziłem co ograłem z abo przez rok to są 5 gier więc raczej 500zł za to co jest teraz nie dam zwłaszcza, że to co mnie interesuje ogrywam. Poczekamy zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Vita2 urządzeniem do streamingu, mocna podwyżka abonamentów, nacisk na gaas'y, pozbycie się japońskich oddziałów, naughty dog pod rządami Druckmanna No dość kontrowersyjny okres pomimo tego że exel się zgadza 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 712 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 czas przejechać się do Turcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 474 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Spoko, ale podwyzką raczej stracą sporo - klienci zostawią maksymalnie podstawową wersje plusa.Nie stracą, maja gigantyczna bazę graczy uzależnionych od grania w Fife, NBA i COD'a na multi. Akurat podwyżka wlatuje kilka dni przed premiera nowego 2k, wiec w przyszły piątek będą juz mieli zastrzyk nowych abonamentów na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi