Opublikowano 11 lutego11 lut Ok, teraz widzę info, że tylko na PC to demko. No trudno. To oświetlenie nie wygląda jak coś, co pójdzie na moim domowym laptopku heh.
Opublikowano 11 lutego11 lut Ograłem to demo i walka to faktycznie Batman Arkham a sekcje platformowe/zagadkowe to bardziej Inside niż Limbo i to połączenie wraz z oprawą 2D HD najbardziej mi się skojarzyło z Herculesem : ) Dosłownie gdyby wyszedł Hercules 2 na PS2/DC to coś takiego by wyszło.
Opublikowano 11 lutego11 lut Ograne. Pixelart to absolutny top. Sam gameplay raczej standardowy (choć full pewnie jeszcze czymś zaskoczy). Nie napalam się jakoś mocno, niemniej i tak będzie grane. Aha, szkoda że na Decku gra mocno gubi klatki. Do poprawy zdecydowanie. Edytowane 11 lutego11 lut przez Amer
Opublikowano 11 lutego11 lut Również ograłem demo. Całkiem fajne, u mnie zostaje na wishliście, ale raczej będzie sobie tam gnić, bo niczym mnie to demo nie porwało. Podoba mi się oczywiście styl graficzny, walka niby jak w Batmanie, ale nie daje mi takiej satysfakcji. Najbardziej to mi się spodobało to retro urządzenie do czytania notatek.
Opublikowano 16 lutego16 lut W dniu 11.02.2026 o 18:51, Amer napisał(a):Aha, szkoda że na Decku gra mocno gubi klatki. Do poprawy zdecydowanie.Wymuś ręcznie taktowanie procka na 1600hz, będziesz miał 50-60fps, lock na 45fps i śmiga jak złoto
Opublikowano 18 lutego18 lut No i obsuwa o kolejny miesiąc, na 14 kwietnia.https://www.ign.com/articles/replaced-release-date-delayed-again-less-than-a-month-from-launch
Opublikowano 18 lutego18 lut Godzinę temu, Luqat napisał(a):No i obsuwa o kolejny miesiąc, na 14 kwietnia.https://www.ign.com/articles/replaced-release-date-delayed-again-less-than-a-month-from-launchNie spodziewałem się, aż taki zły feedback zebrali?W sumie to jednak ma sens, głównie narzekania były na optymalizację np. Na Steam Decka i mniejsze pierdoły, jak kamera, pewnie da się to w miesiąc ogarnąć.
Opublikowano 18 lutego18 lut Ja sie tylko obawiam że ta walka bedzie taka prostacka. Tego bossa w demie to połamałem tak ze nic mi nie zrobił... Nudne sie to robiło, bo nie stanowiło wyzwania, a tylko czekałem az sie możliwość odpalenia pocisku pojawi. Ale generalnie demko mi bardzo siadło.
Opublikowano 26 lutego26 lut Pograłem i ja. Walka jest serio średnia Klimat mega, ale czy ja wiem czy opowieść dowozi? No jakoś nie czuję do końca.No i to nie ma HDR? Jakoś takie wypraneOgólnie mam mega mieszane uczucia
Opublikowano wtorek o 14:571 dzień Czytam o gameplayu i recenzenci narzekają na powtarzalność, słaby system walki i skoki trudności.
Opublikowano wtorek o 15:441 dzień Graficznie jest petarda, tylko ten gameplay mnie jakoś nie zachwycił, kiedy grałem w demo.
Opublikowano wczoraj o 07:35 1 dzień Graficznie, muzycznie i klimatycznie petarda, gameplayowo póki co spoko, ale jeszcze gówno widziałem, bo za mną dopiero pierwszy chapter, który służy za tutorial i jest mocno liniowy.W każdym razie jest tak pięknie, że aż człowiek żałuje, że to "tylko" gierka 2D i nie da rady poszwędać się po tych lokacjach.Z rzeczy, których mi brakuje to na pewno voice-acting - niby takie czytanko jest w klimacie, ale jakoś tak pusto się wydaje czasami.No i fajnie byłoby mieć możliwość wyciągnięcia i pomachania/postrzelania bronią w dowolnym momencie, co mogłoby również pomóc w urozmaiceniu eksploracji (jakieś rozwalenie skrzynki czy zabitego deskami przejścia np), bo póki co jest to mocno oskryptowane i zdarza się automatycznie jedynie podczas starć.Swoją drogą ciekawe, że nikt tu nie pisze "jebać to gówno" z powodu nacji, stojącej za developingiem tego tytułu - już kacapy i pochodne nie przeszkadzają, jak w przypadku Atomic Heart?Jak zwykle hipokryzja trzyma się mocno na forumku.
Opublikowano wczoraj o 07:58 1 dzień No to chyba trochę co innego niż ruscy których siano idzie bezpośrednio do putasa, ale i tak jebać.
Opublikowano wczoraj o 07:58 1 dzień Ja tam nawet nie wiedziałem, że to gra od ruskich. Jedynie jakiś trailer zdarzyło się obejrzeć od czasu do czasu i od początku była to gra, która mnie interesowała, ale tez nie na tyle, żeby gdzieś tam szperać i szukać dodatkowych informacji na jej temat.Myślałem, że to będzie taka gierka na 4-5 godzin, a wyczytałem rano w jednej z recenzji, że pierwsze przejście mieści się bardziej w widełkach 10-12. Chyba zaraz wjeżdżam w to, bo dziś akurat dzień wolny i abo od zielonych wykupione, więc szkoda nie sprawdzić. Najwyżej póżniej wezmę kabel od pada i się nim wybatożę po plecach w ramach pokuty za ogrywanie gry wiadomego pochodzenia.Dobra edit, bo teraz doczytałem, że białorusiny, to najwyżej mniej batów przyjmę na plecy, bo to jednak nie ruskie, ale nadal zło. Edytowane wczoraj o 08:00 1 dzień przez Czokosz
Opublikowano wczoraj o 08:06 1 dzień 5 minut temu, Czokosz napisał(a):Myślałem, że to będzie taka gierka na 4-5 godzin, a wyczytałem rano w jednej z recenzji, że pierwsze przejście mieści się bardziej w widełkach 10-12.A to mnie bardzo cieszy to co napisałeś, bo początkowo przebiegamy przez tyle zajebistych lokacji, że strasznie by mnie bolało, gdyby się okazało, że to gierka na 4-5h. Im więcej widziałem tym bardziej chciałem, żeby trwała dłużej, bo jest tu potencjał na te 10-12h.
Opublikowano wczoraj o 10:42 1 dzień 2 godziny temu, Wredny napisał(a):Swoją drogą ciekawe, że nikt tu nie pisze "jebać to gówno" z powodu nacji, stojącej za developingiem tego tytułu - już kacapy i pochodne nie przeszkadzają, jak w przypadku Atomic Heart?Jak zwykle hipokryzja trzyma się mocno na forumku.Jebać to ciebie i twoje dyletanctwo, błaźnie. Nie podejrzewałbym cię ani o zrobienie rzetelnego researchu, ani tym bardziej o wypowiadanie się na temat, o którym masz jakiekolwiek pojecie, dlatego spieszę z tłumaczeniem. Mundfish to rosyjski twór o co najmniej podejrzanym finansowaniu i jeszcze bardziej szemranych powiązaniach z rosyjskimi oligarchami, co zostało udokumentowane już lata temu. Kupując produkt sygnowany ich nazwą, wspierasz BEZPOŚREDNIO - podkreślam, BEZPOŚREDNIO - pewnego jegomościa na „P”.Rozumiem, że ignorowanie tamtego crapa przez forumkową większość musi cię uwierać, więc poczułeś potrzebę wciśnięcia tej chujowej szpileczki o hipokryzji, masz do tego prawo, natomiast wciskanie kitu i próby przesuwania punktu ciężkości na czyjekolwiek poczucie winy jest po prostu żałosne.Sad Cat Studios są z Białorusi, owszem, ale w zespole mają też ukraińskich devów i wielokrotnie jasno opowiadali się przeciwko Rosji i Łukaszence. Edytowane wczoraj o 10:56 1 dzień przez shoegaze
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Nawet nie wiedziałem, że saber interactive ma jakiś team u ruskich. Space marine 2 dobra gierka, lepsza od szoszońskich tworów.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 5 godzin temu, shoegaze napisał(a):Sad Cat Studios są z Białorusi, owszem, ale w zespole mają też ukraińskich devów i wielokrotnie jasno opowiadali się przeciwko Rosji i Łukaszence.To raz, dwa są zarejestrowani na Cyprze ale dużo osób mieszka w Polsce. Sam przez 2 lata na PGA rozmawiałem z devem białoruskim który działał ciągle przy Replaced. Bardzo w porządku człowiek. Z Linkedin.Więc @Wredny, nie nacja jest kluczowa tutaj tylko przede wszystkim nastawienie pracowników do konfliktu oraz finansowanie studia czy gdzie potem te pieniądze idą. Dlatego Mundfish i Atomic Heart jebać, a Replaced nie. Naprawdę, zero researchu i siejesz dezinformację. Godzinę temu, Beelzeboss napisał(a):Nawet nie wiedziałem, że saber interactive ma jakiś team u ruskich. Space marine 2 dobra gierka, lepsza od szoszońskich tworów.Jeden z główniejszych czyli z St. Petersburgu.