jar3czek 432 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 58 minut temu, zwolak6 napisał: Te kalkulatory są oparte o historyczne dane ludzi którzy już dostali sprzęt. Było info że zwiększyli produkcję, te kalkulatory są nic nie warte aktualnie. Ten kalkulator nie wylicza żadnej daty wysyłki tylko statystki dla już zrealizowanych zamówień więc niby w jaki sposób ma być nic nie warty? Jest nawet wręcz przeciwnie, wszystkie zmiany w ilościach produkcji są jasno odzwierciedlone na wykresie. Cytuj Odnośnik do komentarza
zwolak6 4 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 13 minut temu, jar3czek napisał: Ten kalkulator nie wylicza żadnej daty wysyłki tylko statystki dla już zrealizowanych zamówień więc niby w jaki sposób ma być nic nie warty? Jest nawet wręcz przeciwnie, wszystkie zmiany w ilościach produkcji są jasno odzwierciedlone na wykresie. To nie było tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Klasyk 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Ale jaki to ma sens ze zamówiłem w listopadzie, a ludzie zamawiający dziś maja Q4. Sprawdzałem na stronie Steam i mam q3Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Bart90 0 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Panowie wiecie może czy da rade, a jeśli tak to jak wgrać spolszczenie np do Life is Strange na Steam decku? Oczywiście przy grze odpalonej w Protonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 3 godziny temu, Bart90 napisał: Panowie wiecie może czy da rade, a jeśli tak to jak wgrać spolszczenie np do Life is Strange na Steam decku? Oczywiście przy grze odpalonej w Protonie. Jeżeli to są tylko pliki, które trzeba wpakować do folderu z grą to wystarczy przejść na tryb pulpitu. Jak instalacja .exe to możesz spróbować dodać plik instalacyjny jako grę spoza Steam i odpalić ją w ten sposób (oczywiście tryb kompatybilności z jakimś protonem) tylko miej na uwadze, że dodając tak programy na steamie tworzy się dla każdego osobny prefix z windowsowym folderami (program files itd) i on zostanie po wywaleniu tej instalacji ze Steama jeżeli nie wywalisz go ręcznie. Drugim sposobem jest też dodanie takiej instalacji do Lutrisa (którego można pobrać np przez Discovery w trybie pulpitu) i stamtąd dodać kompatybilność z protonem, po czym odpalić. Wtedy znasz dokładne położenie prefixa i zostanie wywalony po deinstalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Ja nie mam ciśnienia i czekam na oficjalnego docka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 No ten trochę drogi + koszta wysyłki. Valve pewnie będzie za darmo wysyłać. Cytuj Odnośnik do komentarza
GreatOnDeck 28 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Jak kogoś zainteresowało co robię na greatondeck.net i chciałby być na bieżąco to zapraszam na grupę FB: https://www.facebook.com/groups/greatondeckpolska Oprócz powyższej jest jeszcze jedna polska grupa, jednak skupiona bardziej na otoczce zakupowej i akcesoriowej. U mnie bardziej poradniki z optymalnymi ustawieniami i emulacja. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Dobra koledzy, proszę o pomoc. W jaki sposób najszybciej przenieść pliki z grami (interesuje mnie wyłącznie emulacja) na kartę microSD? Jak używam Warpinatora, to transfer średnio wynosi 1mb/s, jak podłączam kartę bezpośrednio do komputera i przez aplikację Paragon odkrywam partycje linuxowe - też średnio 1mb/s, jakaś totalna masakra. Biorąc pod uwagę, że średnio jedna gra na Gamecube potrafi zajmować blisko 1 GB, no to więcej nic nie muszę dodawać. Jest jakiś normalny sposób na to kopiowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Może masz taką słabą kartę? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 9 minut temu, Meanthord napisał: Dobra koledzy, proszę o pomoc. W jaki sposób najszybciej przenieść pliki z grami (interesuje mnie wyłącznie emulacja) na kartę microSD? Jak używam Warpinatora, to transfer średnio wynosi 1mb/s, jak podłączam kartę bezpośrednio do komputera i przez aplikację Paragon odkrywam partycje linuxowe - też średnio 1mb/s, jakaś totalna masakra. Biorąc pod uwagę, że średnio jedna gra na Gamecube potrafi zajmować blisko 1 GB, no to więcej nic nie muszę dodawać. Jest jakiś normalny sposób na to kopiowanie? Ja zewnętrzny HDD z romami hubem podpinam do decka I kopiuje na SD. Idzie szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Dzięki za podpowiedź, nie wpadło mi to do głowy (pewnie dlatego, że stacja dokująca dotrze dopiero dzisiaj), sprawdzę czy będzie szybciej (musi kurwa ). Swoją drogą ustawianie tych emu, to nie takie hop-siup, trzeba się trochę nagimnastykować, ale jebać. Perspektywa bezproblemowego odpalania gierek z PS2 czy nawet PS3 to eksplozja mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 2 minuty temu, Meanthord napisał: Dzięki za podpowiedź, nie wpadło mi to do głowy (pewnie dlatego, że stacja dokująca dotrze dopiero dzisiaj), sprawdzę czy będzie szybciej (musi kurwa ). Swoją drogą ustawianie tych emu, to nie takie hop-siup, trzeba się trochę nagimnastykować, ale jebać. Perspektywa bezproblemowego odpalania gierek z PS2 czy nawet PS3 to eksplozja mózgu. Z czym się tak gimnastykujesz? Używasz EmuDeck? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Meanthord napisał: Dzięki za podpowiedź, nie wpadło mi to do głowy (pewnie dlatego, że stacja dokująca dotrze dopiero dzisiaj), sprawdzę czy będzie szybciej (musi kurwa ). Swoją drogą ustawianie tych emu, to nie takie hop-siup, trzeba się trochę nagimnastykować, ale jebać. Perspektywa bezproblemowego odpalania gierek z PS2 czy nawet PS3 to eksplozja mózgu. Emudeck i setup całości zajmuje może 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Wedlug internetow retrodeck to nawet nie jest to 5 krokow tylko jedna apka. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Instrukcja emudecka: 1. Instalujesz apkę z https://www.emudeck.com/ i wybierasz gdzie ma stworzyć katalogi dla romów (na dysku czy na karcie SD) 2. Wrzucasz romy do odpowiednich katalogów 3. odpalasz steam rom managera który zainstalował się razem z emudeckiem dajesz PREVIEW -> klikasz Generate App list-> ustawiasz okłądki do gier które same się pobierają z neta- > dajesz SAVE APP LIST 4. Restartujesz Steam i grasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GreatOnDeck 28 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Ja robię dokładnie jak maciucha. RetroDecka nie lubię, jestem team EmuDeck :). Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Pozwólcie że nie będę rozkmnial na stronie steam tylko zapytam - jak zamówię teraz decka to kiedy jest szansa ze go dostanę? Ten jakiś kalkulator kilka postów wyżej wprowadził mnie w konsternację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Pod koniec roku, albo początek następnego. Ja zamawiałem w kwietniu i cały czas czekam, termin dostawy mam na po Q3, ale według zapewnień ma to być w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Ten tryb 40 klatek to powinien być nowym standardem jako minimum przy projektowaniu gier. Świetnie to się sprawdza, gra wydaje się responsywna i płynna a bateria żyje znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 40 klatek realne tylko w przypadku telewizorów 120Hz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Albo wyświetlacza o częstotliwości odświeżania 40Hz Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Ostatnio odpaliłem CP2077 w 40 FPS na monitorze 144 Hz i też było ok. Znacznie przyjemniej niż w 30. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Ja po prawie 80h (xenoblade3) na Switchuwrócilem do grania w jakies gierki na SD i jednak to jest przepaśc w wygodzie. Kurde niech to Nintendo juz szykuje nową konsolę Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi