Skocz do zawartości

Alan Wake II

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, Magik napisał:

Ciekawe jak duży downgrade będzie na konsolach:P

30 klateczek i 720p.

Chociaż jak się siądzie ze 20m od TV, to nie piwinno być tak źle :turned:

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 144 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu dalej benchmarkiem w temacie napierdalają. A żeby was chuje niemyte i pierdolone gównem w ryju was zajebali na amen. 

• Skonczylem wczoraj. Przegapilem jedna z reklam braci Koskela przez co 100% wpadnie dopiero przy drugim przejsciu  czekam na ng+,  mowili cos czy bedzie w tym roku?   No juz sie nie bede rozp

• 60 ale z dyktą w oknie.

Opublikowano
8 godzin temu, Magik napisał:

Ok, tutaj już wygląda świetnie, mało Alan Wake'owo ale z drugiej strony jak połącznie TEW i RE :obama:

Opublikowano
4 godziny temu, YETI napisał:

Świetny, mroczny klimat, no i graficzke ładnie dojebali. Najwyższy czas nadrobić jedynkę.

Jedynka robi klimatem, ale sama rozgrywka jest monotonna. Widziałeś pierwszą godzinę widziałeś całą grę. Liczę, że dwójka pod tym względem będzie lepsza 

Opublikowano

Godzinę temu, KamilM napisał:

Jedynka robi klimatem, ale sama rozgrywka jest monotonna.

Zgadzam się. Ta gra lepiej wyglada jak o niej opowiadasz niż jak w nią grasz. 

Opublikowano

Obejrzałem te dwa materiały i kurde jaki to będzie miało klimat podczas ogrywania w czasie jesieni, deszczu za oknem. 

Day one 

Opublikowano

Wjeżdżam w tę grę day one. Jedynkę uwielbiam mimo słabującego gameplayu, dwójka zapowiada się wybornie :banderas:

Opublikowano

Zauważyłem, że już w tym nowym zwiastunie i rozgrywce jest powiązanie z Control. Jest w nim Mr. Door i dark place o którym wspomina Dylan:

Opublikowano

Jest też bilboard z ekranizacją powieści Alana 'Cased Closed' gdzie bohaterem jest Alex Casey aka Max Payne

Opublikowano

Napewno jest potencjał by połączyć AW, Control i Max Payne w jakiś sposób.

Ja bym chciał zobaczyć taki twist.

Btw crossovery w grach, co sądzicie? 

Opublikowano
3 godziny temu, drozdu7 napisał:

Napewno jest potencjał by połączyć AW, Control i Max Payne w jakiś sposób.

Ja bym chciał zobaczyć taki twist.

Btw crossovery w grach, co sądzicie? 

Przeciez w Control DLC połączyli te uniwersa.

Opublikowano

No ale Max Payne'a chyba jeszcze nie ;) fajnie by było jakby to też była część tego uniwersum

Opublikowano

Max Payne był połączony, ale w Alan Wake'u pierwszym. Alan napisał o nim powieść. Można ją znaleźć w którejś retrospekcji w domu Alana. Powieść nosi podtytuł The Fall of Alex Casey. Biorąc pod uwagę, że twory Alana się materializują, zobaczymy Alexa w sequelu. Alex Casey to Max Payne bo Remedy sprzedała prawa do tej nazwy Rockstarowi i nie mogli już używać jego nazwiska w swoich dziełach ;]

Opublikowano

Jeszcze jakby powiązali Quantum break. W końcu jest tam:

093559.jpg

Opublikowano
22 godziny temu, McDrive napisał:

Jeszcze jakby powiązali Quantum break. W końcu jest tam:

093559.jpg

Remedy umie w te klocki, zapewne QB też jest w tym samym uniwersum, ale QB2 raczej nie zobaczymy, sprzedaż i odbiór w branży był dosyć słaby. Control 2 będzie po AW2, bo się lepiej sprzedał i był dużo lepiej oceniony przez krytyków.

Zresztą dla mnie też to była półka niżej niż Maxie, Alana i Control. 

Opublikowano
4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał:

Remedy umie w te klocki, zapewne QB też jest w tym samym uniwersum, ale QB2 raczej nie zobaczymy, sprzedaż i odbiór w branży był dosyć słaby. Control 2 będzie po AW2, bo się lepiej sprzedał i był dużo lepiej oceniony przez krytyków.

Niestety w qb nie grałem, a konsoli dla jeden gry nie kupię dlatego chciałbym żeby zrobili remaster chociaż taki jak ostatnio rdr.

Opublikowano

Quantum Break i Max Payne nie są częścią Remedy Connected Universe czyli fabularnie nie będą się tak przeplatać jak Alan z Control. Nie przeszkadza to oczywiście w różnych smaczkach i easter eggach, które występują we wszystkich tych grach.

https://www.gamespot.com/articles/quantum-break-is-not-part-of-the-remedy-connected-universe/1100-6517190/

Opublikowano
5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Bo Remedy wtedy przekombinowalo. Zamiast skupiać się na serialu, mogli dołożyć więcej etapów czy coś. Bo sam gameplay i historię wspominam pozytywnie 

Opublikowano

Rozjebało by mnie jakby Remedy stworzyło grę Alex Casey. Sprzedali prawa do MP, a robiliby praktycznie to samo, tylko pod inną nazwą, ale chyba zbyt dobrze żyją z Rockstarem, żeby ich tak robić w białych rękawiczkach.

Opublikowano

A widzieliście normalny gameplay?

Opublikowano

Widzieli na poprzedniej stronie i wygląda fajnie. Byle tylko nie świecić po słowach latarką i będzie klimat, którego to uniwersum potrzebuje

Opublikowano
1 godzinę temu, McDrive napisał:

Niestety w qb nie grałem, a konsoli dla jeden gry nie kupię dlatego chciałbym żeby zrobili remaster chociaż taki jak ostatnio rdr.

Chyba jest w GP na PC.

Gra ciekawa ale czuć, że czegoś tam brakuje. Jakiś czas temu przechodziłem ją ponownie i pomimo swoich wad grało mi się tak dobrze jak za pierwszym razem,

Opublikowano
4 godziny temu, McDrive napisał:

Jest wersja PC jak coś, bardzo ładna:). 

Opublikowano

Jeszcze z nawiązań do Quantum Break to aktor grający tam główną rolę będzie w AW2 stróżem prawa, a konkretnie szeryfem