Opublikowano 24 sierpnia 20231 r 4 godziny temu, Magik napisał: Ciekawe jak duży downgrade będzie na konsolach 30 klateczek i 720p. Chociaż jak się siądzie ze 20m od TV, to nie piwinno być tak źle
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r 8 godzin temu, Magik napisał: Ok, tutaj już wygląda świetnie, mało Alan Wake'owo ale z drugiej strony jak połącznie TEW i RE
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r 4 godziny temu, YETI napisał: Świetny, mroczny klimat, no i graficzke ładnie dojebali. Najwyższy czas nadrobić jedynkę. Jedynka robi klimatem, ale sama rozgrywka jest monotonna. Widziałeś pierwszą godzinę widziałeś całą grę. Liczę, że dwójka pod tym względem będzie lepsza
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Godzinę temu, KamilM napisał: Jedynka robi klimatem, ale sama rozgrywka jest monotonna. Zgadzam się. Ta gra lepiej wyglada jak o niej opowiadasz niż jak w nią grasz.
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Obejrzałem te dwa materiały i kurde jaki to będzie miało klimat podczas ogrywania w czasie jesieni, deszczu za oknem. Day one
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Wjeżdżam w tę grę day one. Jedynkę uwielbiam mimo słabującego gameplayu, dwójka zapowiada się wybornie
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Zauważyłem, że już w tym nowym zwiastunie i rozgrywce jest powiązanie z Control. Jest w nim Mr. Door i dark place o którym wspomina Dylan:
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Jest też bilboard z ekranizacją powieści Alana 'Cased Closed' gdzie bohaterem jest Alex Casey aka Max Payne
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r Napewno jest potencjał by połączyć AW, Control i Max Payne w jakiś sposób. Ja bym chciał zobaczyć taki twist. Btw crossovery w grach, co sądzicie?
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r 3 godziny temu, drozdu7 napisał: Napewno jest potencjał by połączyć AW, Control i Max Payne w jakiś sposób. Ja bym chciał zobaczyć taki twist. Btw crossovery w grach, co sądzicie? Przeciez w Control DLC połączyli te uniwersa.
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r No ale Max Payne'a chyba jeszcze nie fajnie by było jakby to też była część tego uniwersum
Opublikowano 26 sierpnia 20231 r Max Payne był połączony, ale w Alan Wake'u pierwszym. Alan napisał o nim powieść. Można ją znaleźć w którejś retrospekcji w domu Alana. Powieść nosi podtytuł The Fall of Alex Casey. Biorąc pod uwagę, że twory Alana się materializują, zobaczymy Alexa w sequelu. Alex Casey to Max Payne bo Remedy sprzedała prawa do tej nazwy Rockstarowi i nie mogli już używać jego nazwiska w swoich dziełach ;]
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r 22 godziny temu, McDrive napisał: Jeszcze jakby powiązali Quantum break. W końcu jest tam: Remedy umie w te klocki, zapewne QB też jest w tym samym uniwersum, ale QB2 raczej nie zobaczymy, sprzedaż i odbiór w branży był dosyć słaby. Control 2 będzie po AW2, bo się lepiej sprzedał i był dużo lepiej oceniony przez krytyków. Zresztą dla mnie też to była półka niżej niż Maxie, Alana i Control.
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r 4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Remedy umie w te klocki, zapewne QB też jest w tym samym uniwersum, ale QB2 raczej nie zobaczymy, sprzedaż i odbiór w branży był dosyć słaby. Control 2 będzie po AW2, bo się lepiej sprzedał i był dużo lepiej oceniony przez krytyków. Zresztą dla mnie też to była półka niżej niż Maxie, Alana i Control. Niestety w qb nie grałem, a konsoli dla jeden gry nie kupię dlatego chciałbym żeby zrobili remaster chociaż taki jak ostatnio rdr.
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Quantum Break i Max Payne nie są częścią Remedy Connected Universe czyli fabularnie nie będą się tak przeplatać jak Alan z Control. Nie przeszkadza to oczywiście w różnych smaczkach i easter eggach, które występują we wszystkich tych grach. https://www.gamespot.com/articles/quantum-break-is-not-part-of-the-remedy-connected-universe/1100-6517190/
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Zresztą dla mnie też to była półka niżej niż Maxie, Alana i Control. Bo Remedy wtedy przekombinowalo. Zamiast skupiać się na serialu, mogli dołożyć więcej etapów czy coś. Bo sam gameplay i historię wspominam pozytywnie
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Rozjebało by mnie jakby Remedy stworzyło grę Alex Casey. Sprzedali prawa do MP, a robiliby praktycznie to samo, tylko pod inną nazwą, ale chyba zbyt dobrze żyją z Rockstarem, żeby ich tak robić w białych rękawiczkach.
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Widzieli na poprzedniej stronie i wygląda fajnie. Byle tylko nie świecić po słowach latarką i będzie klimat, którego to uniwersum potrzebuje
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r 1 godzinę temu, McDrive napisał: Niestety w qb nie grałem, a konsoli dla jeden gry nie kupię dlatego chciałbym żeby zrobili remaster chociaż taki jak ostatnio rdr. Chyba jest w GP na PC. Gra ciekawa ale czuć, że czegoś tam brakuje. Jakiś czas temu przechodziłem ją ponownie i pomimo swoich wad grało mi się tak dobrze jak za pierwszym razem,
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r 4 godziny temu, McDrive napisał: Niestety w qb nie grałem, a konsoli dla jeden gry nie kupię dlatego chciałbym żeby zrobili remaster chociaż taki jak ostatnio rdr. Jest wersja PC jak coś, bardzo ładna:).
Opublikowano 27 sierpnia 20231 r Jeszcze z nawiązań do Quantum Break to aktor grający tam główną rolę będzie w AW2 stróżem prawa, a konkretnie szeryfem