Skocz do zawartości

The Last of Us Part I

Featured Replies

Opublikowano

Day1, cudowna niespodzianka od Sony! 

Inflacja 80%, a Wy dalej twierdzicie, że 400 zł to dużo za rimejk xDD . 

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 124,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

No dobrze. The Last of Us Part I ukończyłem dwukrotnie zdobywając przy tym swoje platynowe trofeum nr 180, zatem kilka słów o grze. To nie jest tak, że Part I nie otrzymało żadnych dodat

• Quantum Flux
    Quantum Flux

Zamiast premiery tych odwlekanych frakcji i przerzucenia wszystkich sił do pracy nad nowym IP dostajemy ponownie The last of us 1, które ktoś niespełna rozumu postanowił nazwać rimijekiem. Jak widać n

Opublikowano

Ta nowa Ellie niby bardziej next gen, ale człowiek jednak ma sentyment do oldgenowej.

Opublikowano
Teraz, tjery napisał:

Ta nowa Ellie niby bardziej next gen, ale człowiek jednak ma sentyment do oldgenowej.

Szkoda, że nie pokazali gameplay'u. Wszak premiera za 2.5 miecha już.

Zmiany w grafice i gameplayu będą bardzo widoczne, cutsceny w Tlou1 były prerenderowane, dlatego dobrze to wyglada po 9 latach. Gorzej z całą resztą. Przed Tlou2 gralem w jedynkę i różnica jest kolosalna, już dawno miałem przeczucie, że jedyneczka jest krojona na nowym silniczku. Super!!! 

Opublikowano
10 minut temu, tjery napisał:

Na konsolach może i tak. Poza tym, Jakim pisał o progresie, a to tylko ładniejsza siostra HZD, nic więcej.

No właśnie dużo więcej, gra jest o wiele ładniejsza od ZD na każdym polu, wystarczy zagrać lub nawet obczaić analizy i nie pisze tylko o konsolach ale ogólnie. Jeśli chodzi o PC to równać się z FW na PS5 może jedynie Cyberpunk i Rdr2. Jak kiedyś wyjdzie na PC to dołączy do tego grona i na tej platformie. Ale nie ma co tutaj się rozpisywac, bo temat nie o tym. 

Opublikowano

Dupy nie urwało, ale tak jak wcześniej:

-Jedynka ma tylko 9 lat i do dzisiaj wygląda bardzo dobrze

-Cutscenki myślałem, że są dosłownie wycięte z PS3, z tylko podmianą mord z tlou2, ale widocznie tamte były prerenderowane, a tutaj na silniku.

Mimo wszystko, jeśli tak jak mówili, sztosiarski gameplay, A.I, w tym gunplay jest wzięty z dwójki, to właśnie tutaj będą największe czary, a różnica na plus będzie wielka, ale jeszcze raz, graficznie śmierdzi crossem(powinno wyjść na PS4 tak jak RE4), początkowo to chyba robili nawet inni ludzie i developer, a ND to od nich przejęło.

Ogólnie spodziewałem się czegoś takiego, ale myślałem bardziej o pakiecie typu tlous remake, tlou2 w wersji goty, no i wtedy ta pełna cena byłaby usprawiedliwiona, a tutaj będzie golenie na 3 razy:

-2022 remake

-2023 multi

-2034 directors cut dwójki z dodatkiem z abby jak schodzi z masy

Remake to stara gra robiona od nowa, ale trend jeszcze na PS4 był taki, że takie rzeczy chodziły w naprawdę fajnych cenach premierowych, ale widzę, że dobrze już było.

Parę rzeczy mnie ciekawi jak choćby pamiętny prolog jedynki i moment, w którym 

Spoiler

Joel dostał serię po plecach/brzuchu i jakoś to uniósł bez problemu

Pytanie, czy będę pewne mniej wiarygodne fragmenty chcieli poprawić, chociaż za pierwszym razem nie zwróciłem na to uwagi.

Albo czy będą chcieli maczać palce w zakończeniu, ewentualnie dać opcję wyboru.

Także tak, mamy do czynienia z najbardziej niepotrzebnym rimejkiem w historii, za nim tuż, tuż, jest Dead Space, ale jakiś sens w tym jest, patrząc na serial, ich ekspansje na blacharzy, ale jednak dużo bardziej ucieszyłby mnie prolog z braćmi. Może kiedyś...

Opublikowano

Jedynka może być teraz lepiej powiązana z dwójką, lekarz z jedynki nie przypominał ojca Abby, w jedynce prawdopodobnie nawet i ona zostanie chwilę pokazana w cut-scence.

Jeżeli nie dodadzą nowych scen, to sama grafika, aktualizacja systemu walki zasługuje na max. 150 zł na premierę. Albo miłą zniżkę dla posiadaczy wersji remaster.

Opublikowano
  • Autor

Jak ktoś by chciał się z frajerzyć to wersja za 100$ XD(kurwa kisne) jest tylko US only ;)

Opublikowano

Jestem ciekaw czy gameplay faktycznie będzie się czymś różnić, pewnie nie.

Szkoda pełnej ceny, no ale to tlou i będzie męczyć portfel przed premierą :reggie:

Opublikowano
10 godzin temu, Figuś napisał:

wiesz że nie pamiętam, mapki chyba były za free, bronie były płatne jak chciałbyś je do swojego ekwipunku wstawić bo były do użytku za free ale tylko w predefiniowanych loadoutach, i pełno jakiegoś syfu do customizacji postaci było płatne

Widzę, że właśnie jakaś drobnica do multi jest na store. No w każdym razie była jakaś wartość dodana tego remastera, bo jakby kupić wtedy podstawkę na PS3 + te dodatki to wyszłoby na jedno. U nas chyba też wtedy było to po 2 bomby, czyli taniej niż większość premier.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Chmielinski napisał:

Widzę, że właśnie jakaś drobnica do multi jest na store. No w każdym razie była jakaś wartość dodana tego remastera, bo jakby kupić wtedy podstawkę na PS3 + te dodatki to wyszłoby na jedno. U nas chyba też wtedy było to po 2 bomby, czyli taniej niż większość premier.

ta z wysyłką wyszło mnie 204zł w ultimie

image.png.fb33fbe531c0081e639e84de64ef7a05.png

Opublikowano

Drobnica która powoduje psucie balansu w grze multi :) Więc bardzo miło ze strony naughty dog że w remasterze gry z ps3 za pełną cenę nie mogli wrzucić tego już wrzucić na płytkę :) 

Opublikowano

350zł za tę samą grę, jeno z poprawioną grafiką xD ND może sobie przybić piątkę z Rockstarem w kwestii dymania graczy. 

Opublikowano
58 minut temu, Moldar napisał:

Jestem ciekaw czy gameplay faktycznie będzie się czymś różnić, pewnie nie.

Wg tego co mówił walka i AI zostało zmienione.

Opublikowano
  • Autor

no nie tylko grafa, ale i tak to nie broni tej ceny XD i te dodatki w postaci przyspieszaczy do preorderów XD

Opublikowano

Kto kupi za pełną cene to jego wybór. Poczekasz kilka miechów i spokojnie pól ceny będzie.

Opublikowano

Nie spodziewałem się niczego innego jak pełnej ceny no ale ta gra to jedna z gier życia, więc jest dylemat, ale kupka wstydu też woła :)

Opublikowano

Mnie tylko ciekawi jedno, czy będą jakieś zmiany fabularne. Bo jak maja wpierdolic do gry nawet w scenki babę w ciąży czy inne abby to ja zostaje przy remasterku. 

Opublikowano

Zapominacie że teraz nowy standard cenowy to 3 i pół bomby więc 3 bomby to TANIOSZKA :kekw:

1 minutę temu, messer88 napisał:

Mnie tylko ciekawi jedno, czy będą jakieś zmiany fabularne. Bo jak maja wpierdolic do gry nawet w scenki babę w ciąży czy inne abby to ja zostaje przy remasterku. 

No ten trailer wskazuje raczej że wszystko będzie 1:1  ja jestem bardziej ciekawy czy jakoś zmienią miejscówki żeby było fajniejsze skradanko

Opublikowano

Zmian fabularnych raczej nie będzie, bo voice actorzy Ellie i Joela nie nagrywali scenek od nowa tylko wszystko było bazowane na już dostępnych nagraniach/animacjach.

Opublikowano

A tego też bym nie chciał, tzn zależy jakie zmiany jakieś drobne ok, ale większe lokacje jak z 2 niekoniecznie.

Opublikowano

Jak dadzą umiejętności i gameplay z TLOU2 to będą musieli wprowadzić jakieś zmiany w konstrukcji poziomów żeby można było w paru miejscach poskakać czy poczołgać się. Tak samo jeśli dodadzą uniki to przeciwnicy też muszą zostać dopakowani.