Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOTY 2024 - forumkowy ranking

Featured Replies

Opublikowano

GOTY: Silent Hill 2 Remake
Runner up: Black Myth Wukong
Rozczarowanie roku: Warhammer 40,000: Space Marine 2
Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Witchfire
Na czym grasz: PC

• Odpowiedzi 252
  • Wyświetleń 25,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bez zbędnych frazesów przedstawiam skromne podsumowanie wyników głosowania na Najmilszą Grę 2024. Udział wzięło 98 użytkowników (90 rok temu), więc bardzo dobra frekwencja (100+ za rok?)   G

• GOTY  - Stellar mesjasz blade Runner up  - Astro bot Runner up #2  - Metro awakening Rozczarowanie roku  - Metaphor: ReFantazio Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+  - No r

• messer88
    messer88

Na wstępie chciałem zaznaczyć że piszę tego posta z pozycji ogrania większości Goty tytułów w tym roku.  Jedyne Goty to meta... a to nie tak.    GOTY - STELLAR BLADE    Runner up -

Opublikowano

GOTY: FF7 Rebirth - nie mogło byc inaczej i mimo tego że tegorocznych gier nie ograłem za dużo to niewiele by to zmieniło, ta gra to nie tylko moje goty, a najlepsza gra od... FF7 (a możliwe że najlepszą w ogóle).

Runner up: Astro bot, piękna platformówka, która mogłaby być jeszcze lepsza jakby była po prostu trochę trudniejsza, tego mi zabrakło, poza tym to sztos. 

Opublikowano

GOTY - Silent Hill 2. Przed premierą nie wierzyłem w Bloobera, a to co mi pokazywali napełniało serducho niepokojem zamiast hajpem i pachniało zbeszczeszczonym dzieciństwem. Ale fajnie jest się czasami pomylić, bo pełna produkcja wzięła mopa, wiadro, szczotę i nie tylko pozamiatała, ale też umyła podłogę. Detergentem czy mną - to już tajemnica. Niesamowity klimat, niesamowita pieczałowitość w przełożeniu ponad dwudziestoletniego klasyka na współczesny język gamingu, cudowna muzyka i prezencja. Nie wierzyłem, dopóki sam nie włożyłem palca w ranę. Czapki z głów i przy okazji fak w stronę TGA, które nawet nie dało nominacji tej produkcji. A powinno, bo Silent od Polaków to jedna z najlepszych rzeczy, jaka spotkała tę serię w całej jej historii.

Runner up 1: STALKER 2 - powoli wygrzebujący się z problemów technicznych STALKER już teraz gniecie swoim niepodrabialnym klimatem Zony i życia w niej. Wszystko to, za co kochałem jedynkę swego czasu jest tutaj na swoim miejscu i po tylu latach odpalenie dwójki było niemal jak powrót do domu. Ciepłe kapcioszki trochę wyładniały, ktoś odmalował ściany i położył świeży dywanik, ale to nadal ten sam dom. Technikalia i parę durnotek designerskich jednak skreślają jej szanse na zdobycie u mnie GOTY, mimo tego to nadal kawał naprawdę mięsistej gierki, którą mogę w ciemno każdemu polecić.

Runner up 2: Hades 2 - już we wczesnym dostępie kontynuacja Hadesa ma ogrom zawartości, a to, w co zdążyłem pograć pokazuje tylko, że jest na co czekać. Do tej gry po prostu przyjemnie się wraca i za każdym razem czeka na mnie coś nowego - dialog, przedmiot, upgrade, mechanika... Niby niewielka gra, ale czuć w tym pasję i serducho każdego z twórców pracujących przy tym tytule. Wydrapię wam oczy i utopię (na śmierć).

Rozczarowanie roku: meh, w sumie to nie wiem. Wpisałbym PS5 Pro, ale nie jestem targetem więc się nie zawiodłem na tym sprzęcie. Dobry to był rok, rozczarowała jedynie psycha jaczesa :frog:

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Final Fantasy VII Rebirth - wszyscy chwalą, bardzo dużo ludków wpisuje do tegorocznego GOTY, a ja spokojnie sobie czekam na wersję na blaszkę. Jeszcze niecały miesiąc, ale już przebieram nóżkami.

Na czym grasz: PC, Xbox Series X, Switch OLED, Steam Deck LCD. I czasami w Balatro na telefonie, ta gra to zło.

Opublikowano

GOTY - Silent Hill 2

Runner up 1 - Stellar Blade

Runner up 2 - Final Fantasy VII Rebirth

Rozczarowanie roku - PS5 Pro

Wyczekiwany tytuł - Death Stranding 2

Na czym grasz - PS5 Pro, Steam Deck, Xbox Series X

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

przy okazji fak w stronę TGA, które nawet nie dało nominacji

Dokładnie, chociaż z drugiej strony oglądałem już rankingi (np Gameranx) gdzie wogóle tej gry nie uwzględniono. 

Jako ciekawostka u Rysława i UV też w dziesiątce nie ma ;)

Dziwne trochę jednak 

Opublikowano

Dlatego jedyne słuszne GOTY to forumkowe.

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Dokładnie, chociaż z drugiej strony oglądałem już rankingi (np Gameranx) gdzie wogóle tej gry nie uwzględniono. 

Jako ciekawostka u Rysława i UV też w dziesiątce nie ma ;)

Dziwne trochę jednak 

Tutaj jest najlepszy tracker, 6 nagród GOTY dla Silenta, co na razie daje całkiem wysokie 6 miejsce, z różnych krajów, w tym prestiżowe IGN Japan. https://goty.gamefa.com/year/2024/

Co ciekawe Indiana ma już 4, z czego jedno z Eurogamer Poland i tam pokonał Silenta 2 i Frostpunka 2, więc bardzo patriotyczne top3  https://www.eurogamer.pl/top-20-gier-2024-roku-wedlug-eurogamerpl:). 

Opublikowano

Btw serio szkoda że nie ma w tym roku średniaka roku

Opublikowano
12 hours ago, Amer said:

GOTY: Silent Hill 2 Remake
Runner up: Black Myth Wukong
Rozczarowanie roku: Warhammer 40,000: Space Marine 2
Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Witchfire
Na czym grasz: PC

Ciekawe te rozczarowanie. Chętnie bym coś więcej poczytał

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał(a):

Btw serio szkoda że nie ma w tym roku średniaka roku

Miejsce dla taumaturga byłoby, tylko czy to jest rzeczywiście średniak, czy wybitna gra AA? :red:

Opublikowano

GOTY - Silent Hill 2 chociaz za przesadzona ilosc walki w drugiej polowie gry wahalem sie czy nie zamienic pozycja z Astro

Runner Up - Astro Bot

Rozczarowanie roku - PS5 Pro

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025 - GTA VI i Indiana na PS5

Platformy - PS5

Opublikowano

GOTY - Like a Dragon: Infinite Wealth

Runner up 1 -  Final Fantasy VII Rebirth

Runner up 2 - Silent Hill 2 Remake

Rozczarowanie roku - PS5 Pro

Wyczekiwany tytuł - Death Stranding 2, MH Wilds, Indiana Jones na PS5, Hades 2 na komsole

Na czym grasz - PS5, Switch 

Opublikowano

GOTY - Elden Ring: Shadow of the Erdtree

Runner Up - Like a Dragon: Infinite Wealth

Rozczarowanie - Xbox za całokształt twórczości

Wyczekiwane na 2025 - MGS3 remake, Metroid Prime 4, GTA6

Platformy - XSX, Switch

Opublikowano

GOTY - Call Of Duty Black Ops 6 (MULTIPLAYER)

Runner up #1 - Black Myth: Wukong

Runner up #2 - brak

Rozczarowanie roku - nic mnie nie rozczarowało (rozczarowania były bolesne, ale w zeszłym roku, np Starfield)

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+ - Kingdom Come 2

Na czym grasz? - PS5 only

Opublikowano
12 godzin temu, Homelander napisał(a):

Ciekawe te rozczarowanie. Chętnie bym coś więcej poczytał

Pisał swoje wrażenia w dedykowanym temacie. 

Opublikowano

GOTY - Final Fantasy VII Rebirth - cały czas w to gram, mam już 300h i końca nie widać. Próbuję robić platynę, ale Odyn w wyzwaniach Chadleya daje mi popalić :) Nie zrażam się i próbuję dalej. Wspaniała gierka. 

Runner Up - Silent Hill 2 Remake - wyśmienite odpicowanie klasyka z PS2. Nie jestem psychofanem tej gry jak niektórzy, ale dobrze mi się w to grało.

Rozczarowanie - PS5 Pro i mania liczenia klatek przez "graczy" - nie mogę słuchać tego bełkotu o jakimś rozmazywaniu czy braku płynności. Chyba macie coś z oczami albo zjebane telewizory. Natomiast kupowanie pro, śro, deluxe itd. to dawanie przyzwolenia na podnoszenie cen za plastik wszelaki i inne durne praktyki producentów konsol i deweloperów. 

Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025 - nowa wersja Metal Gear Solid 3. Trójka to jedna z najlepszych gier w historii i najlepsza gra na PS2, więc czekam niecierpliwie.  Nie wiem po co tutaj dajecie GTA 6, jak i tak nie wydadzą tego w 2025 roku.

Czekam też na Indianę Jonesa, bo gram na PS5. Zazdroszczę gierki posiadaczom Xboxów, bo jestem psychofanem uniwersum ;)

Edytowane przez [InSaNe]

Opublikowano

GOTY: FF7 Rebirth

Runner up: Like a Dragon: IW

Rozczarowanie: Metaphor

Najbardziej wyczekiwana gra: MGS Delta i Hades 2 (pełniak).

Gram na: PS5, NS, X series X.

Niestety nie grałem w Wukonga, Stellar i Astro Bota. Dopiero je ogram w 2025.

Metaphor jedynie dobry - dlatego rozczarowanie.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

* GOTY: Astro Bot - za ten fun z gierkowania:)

* Runner Up: Banishers: Ghost od New Eden - niesamowity klimat

* Rozczarowanie roku: PS5PRO - jako posiadacz premierowego Fata z napędem nie widzę żadnych argumentów przemawiających za "przesiadką"

* Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025: Kingdom Come Deliverance 2 - to już niedługo:banderas:. Poza tym Death Stranding 2 i GTA 6 (chociaż to raczej 2026)

* gram na PS5

Edytowane przez Paolo1986

Opublikowano
2 godziny temu, michu86- napisał(a):

GOTY: FF7 Rebirth

Runner up: Like a Dragon: IW

Rozczarowanie: Metaphor

Najbardziej wyczekiwana gra: MGS Delta i Hades 2 (pełniak).

Niestety nie grałem w Wukonga, Stellar i Astro Bota. Dopiero je ogram w 2025.

Metaphor jedynie dobry - dlatego rozczarowanie.

Oczywiście, pisałem o jakiś GTA6, a przecież zaraz powinien w końcu wyjść hades 2. Z tego czekania zamroziłem oczekiwania by je obudzić na premierę ;]

Opublikowano
  • GOTY - Stellar blade
  • Runner up - Granblue fantasy relink, Final fantasy 7 rebirth
  • Rozczarowanie roku - gry na switcha
  • Najbardziej wyczekiwany tytuł - Metroid prime 4, marzenie FF9 remake i stellar blade 2 oraz ostatni FF7 remake 3
  • Na czym grasz? - aktualnie na zmiane ps5 i xbox360 
Opublikowano

Goty: Banishers Ghosts of New Eden

Runner up1: Stellar Blade

Runner up1: Black Myth Wy Kong

Rozczarowanie: Senuas Saga Hellblade 2

Wyczekiwany: wersja 1.0 Hades2 i Hollow Knight Silksong

Platforma: do połowy roku konsole, teraz tylko pc

Opublikowano

--- GOTY?

Balatro

--- Runner up?

Silent Hill 2 Remake

oraz

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom 

--- Rozczarowanie roku?

Brak

--- Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+?

GTA VI

--- Na czym grasz?

PlayStation 5 oraz Switch

Opublikowano
  • GOTY - Silent Hill 2 Remake
  • Runner up - Stellar Blade, Indiana Jones
  • Rozczarowanie roku - ogólnie stan konsol obecnej generacji. To, co obecnie wyczynia Sony oraz kierunek, w którym zmierza Xbox, napełnia mnie niesmakiem
  • Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+ - Ghost of Yotei, MGS3 Delta
  • Na czym grasz? - PS5, PC, Steam Deck
Opublikowano

GOTY - Stellar Blade
Runner up - Astro Bot
Rozczarowanie roku - Test Drive Unlimited Solar Crown
Najbardziej wyczekiwany tytuł 2025+ - GTA VI
Na czym grasz? - PS5