Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

The Blood of Dawnwalker

Featured Replies

• Odpowiedzi 800
  • Wyświetleń 48,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czaicie mieć jedno życie, którego każda mijająca minuta nigdy nie wróci, móc z nim zrobić wszystko, i wybrać: spędzę cały ten czas licząc każdą klateczkę i piksel w świecie którego nawet nie ma bo jes

• Ken Adams
    Ken Adams

the Blood of Dawnwalker >>> gta vi

Opublikowano
13 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Ale też RDR1&2 czy KC1&2.

To co to za gust to gierki dla mas w które gra każdy.

Gust to ma Pupcio grający w shin chan coś tam koral town czy hundred line defendese academy

Opublikowano

Rysław szkalował Cronosa i Silent Hill remake. To że się komuś może gra nie podobać to normalna rzecz, ale nie krytykowanie survival horroru za to, że jest survival horrorem.

Opublikowano
6 minut temu, devilbot napisał(a):

To co to za gust to gierki dla mas w które gra każdy.

Gust to ma Pupcio grający w shin chan coś tam koral town czy hundred line defendese academy

W shin chana gra kmiot, ja gram w natsu mon czyli duchowego następce boku no natsuyasumi. Zresztą shin chan jak i natsu mon to projekty tego samego studia, pozdrawiam

Opublikowano

Oni siedzą za głęboko w tej branży żeby mogli sobie skrytykować polską produkcję. Jeszcze chłop by nie przyjął zaproszenia na wywiad na YT albo nie pozwolił przetłumaczyć gry

Opublikowano

Żeby grać w Shin Chana albo Hundred Line wystarczy lubić przyjemne i zajebiste rzeczy lol, co to za "gust". Gust dla kogoś dla kogo PC to konsola przenośna.

Żeby grać w Kingdom Come, trzeba lubić się męczyć.

Co sprawia, że mam obawy co do tego Bloodwalkera. W sumie zamówiłem głównie po to, żeby szybko sprzedać hehe. Jak myślę o tej walce typu symulator rąbania drewna, to już nie wiem, czy nie wolałbym samowygrywa "wciskaj kwadrat" z Wiedźmina 3. Przynajmniej nie stał na drodze do tej niesamowitej historii, gdzie koleś (z pozoru twardy wojak, ale tak naprawdę w środku troskliwy!), ja nie mogę, rąbał potwory bo miał odcienie szarości i w ogóle barony zamiast czosnku.

Powinno to im pyknąć - popyt na takie klimaty jest niesamowity, jak widzimy po sprzedaży Wiedźmina czy Kingdom Come. No ale trzeba pewnie lubić ten gameplay i swordplay. Ciekaw jestem, jak mi spasi. Wiedźmina 3... przeszedłem całego.

Opublikowano
59 minut temu, ogqozo napisał(a):

Żeby grać w Shin Chana albo Hundred Line wystarczy lubić przyjemne i zajebiste rzeczy lol, co to za "gust". Gust dla kogoś dla kogo PC to konsola przenośna.

Żeby grać w Kingdom Come, trzeba lubić się męczyć.

Co sprawia, że mam obawy co do tego Bloodwalkera. W sumie zamówiłem głównie po to, żeby szybko sprzedać hehe. Jak myślę o tej walce typu symulator rąbania drewna, to już nie wiem, czy nie wolałbym samowygrywa "wciskaj kwadrat" z Wiedźmina 3. Przynajmniej nie stał na drodze do tej niesamowitej historii, gdzie koleś (z pozoru twardy wojak, ale tak naprawdę w środku troskliwy!), ja nie mogę, rąbał potwory bo miał odcienie szarości i w ogóle barony zamiast czosnku.

Powinno to im pyknąć - popyt na takie klimaty jest niesamowity, jak widzimy po sprzedaży Wiedźmina czy Kingdom Come. No ale trzeba pewnie lubić ten gameplay i swordplay. Ciekaw jestem, jak mi spasi. Wiedźmina 3... przeszedłem całego.

Hundred Line Defendese Academy to fajnie wygląda, kto w to grał i gdzie opinia?

Opublikowano

Na odpowiednim miejscu, czyli w temacie GOTY 2025?

W sumie chciałem założyć temat o tym, bo to jest epopeja dla fanów japońszczyzny na cały rok albo latania chłonięcia, i klasyk do którego już zawsze się będziemy odnosić do końca życia (sam to zrobiłem w tym temacie, proponując jak mogą rozwiązać wybory i powracanie do nich!). No ale kto wie czy by mi ten temat zostawili... W dziale RPG może tak, tam nikt nie patrzy hehe.

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Hundred Line Defendese Academy to fajnie wygląda, kto w to grał i gdzie opinia?

Sorki dopiero mam 50h i 5 zakończeń z 80 daj mi troche czasu

Opublikowano
4 godziny temu, Czokosz napisał(a):

Rysław szkalował Cronosa i Silent Hill remake.

a dziwisz się pewnie za trudne dla dziada

Opublikowano

Grać w grę z Hundred w tytule i tak mylić ile ma zakończeń lol.

Ja już nie pamiętam, chyba 300 godzin to czytałem. Zero szans, że Dawnwalker zrobi historię choć w 10% tej miary - no ale może zrobić namiastkę, za to z mieczami, walkami, graficzką 3D i ogólną akcją.

Opublikowano
19 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Ten gość platynuje wszystkie asasyny to jest łysy wariat

I co tutaj kolege dziwi? Czyszczenie mapy w Asasynach to cyfrowa medytacja, wręcz doswiadczenie transcendentalne

Opublikowano
23 godziny temu, Pupcio napisał(a):

W shin chana gra kmiot, ja gram w natsu mon czyli duchowego następce boku no natsuyasumi. Zresztą shin chan jak i natsu mon to projekty tego samego studia, pozdrawiam

Kiedyś kupiłem Shin-chan na Steamie i zrobiłem refund w dwugodzinnym okienku. Za to wczoraj, po Twoim poście, ściągnąłem i ograłem demo Natsu-Mon: 20th Century Summer Kid na Switchu 2 i to jest zajebiste. Bardzo mi siadło, pełny VO, fajny cozy klimat, kilka razy się zaśmiałem z dialogów (Satoru -- AFAIK to jego domyślne imię -- bywa, jak to dziecko, bardzo bezpośredni w wyrażaniu swoich opinii i zadawaniu pytań). Gra trafiła na wishlistę, aż żałuję, że lato się kończy, bo najchętniej bym to ogrywał w lipcowym upale (w grze jest sierpień, ale sierpień w Polsce obsysa, zwłaszcza te 14 stopni rano). Dzięki za przypadkową polecajkę. )

Przepraszam wszystkich za offtop.

Opublikowano

Dla ostudzednia hype:

• Wielkosc mapy całej gry nie przekracza wielkości Novigradu + przedmieścia

• budżet większy niż W3 (ale minęło 11 lat)

• Gra działa na Stutter Engine 5

Przewiduję meta 88, ze względu na znakomity, ale skondensowany bezpłotkowy świat i questy, niech to się uda.

Opublikowano
Teraz, Resident Debil napisał(a):

Czyli co, zero mountów, wszędzie z buta?

Tak, ale w nocy można zapierdalać szybko jako wampir.

Opublikowano
39 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Przewiduję meta 88

Dużo. Ja bardziej myślę o 79-82 mc xd

Ta mapa wielkości novigradu też w tym przypadku nie napawa mnie optymizmem.

Opublikowano
Teraz, drozdu7 napisał(a):

Dużo. Ja bardziej myślę o 79-82 mc xd

Ta mapa wielkości novigradu też w tym przypadku nie napawa mnie optymizmem.

Ograj Crimson Desert, to wróci Ci chęć do małych, ale skondensowanych mapek :D.

Opublikowano

Dokładnie.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ograj Crimson Desert, to wróci Ci chęć do małych, ale skondensowanych mapek :D.

No, ale jednak dobrze pisze, przecież Novigrad duży nie był. Już mogli zrobić rozmiar mapki jak w tym AC Mirage, to już była fajnie zrobiona mapka. I mówię tu o mapce tylko, reszty Mirage nie komentuje.

Opublikowano

Po latach styczności z wszelakimi wariacjami ubigierek czy gierek z rozmachem w terenie (ale za to zbyt mało zróżnicowaną zawartością) z pocałowaniem ręki wezmę małe, skondensowane światy, ale za to wypchane interesującą zawartością.

Bardziej w kwestii Dawnwalkera bym się obawiał, jaki jest finalnie stan gry i czy wszystkie główne pomysły czy mechaniki (w tym walka, która zbierała mieszane opinie) zagrają jak trzeba.

Opublikowano

Mniejszy teren na pewno na plus. Większa szansa, że będzie "głębszy", w tym sensie, że więcej zakamarków do odkrycia, bardziej widoczne konsekwencje naszych wyborów i ogólnie bardziej intymny klimat, który pozwoli na lepszą immersje i poznanie miasta.

Duże mapy fajne do gier opartych mocno na eksploracji, ale przy założeniach tej gry mniejszy teren jest zdecydowanie lepszą opcją imo.

Opublikowano

Niewielka (stosunkowo) mapa? Doskonała informacja banderas

Z tego co wyłania się z zapowiedzi mam tylko problem z patentem dotyczącym lecącego czasu (będzie siedziało na bani, że nie wszystko da się radę zaliczyć) i ogólnie nastawienie na więcej, niż jedno przejście przy potencjalnie długim czasie potrzebnym na każde z nich. Gierki z odkrywaniem różnych ścieżek są spoko, jeśli to nie molochy na kilkadziesiąt godzin.

Opublikowano

No, tak, jak to ma być "hype opadł" lol, skoro zawsze w wywiadach Tomaszkiewicz mówił, że "jest zmęczony zbyt wielkimi grami" i że będzie kompaktowo ale za to GĘSTO i że to będzie open world który nie przytłacza. Po prostu taki typ gry i tak reklamowany. Porównywał to do Gothica.

Dzięki temu studio miało, według jego słów, "zaszaleć w kwestii jakości".

Nadal myślę, że zrobią coś trochę jak w Hundred Line, że będzie opcja powtarzania pewnych wyborów bez przechodzenia całej gry naraz, tylko nie chcą tego mówić, żeby gracz miał jednak jakieś napięcie z tych wyborów. Tak sugerowały wypowiedzi na ten temat moim zdaniem. Jest w tym pewien urok, że jak wybierzesz to jednak musisz z tym żyć. Ale strzelam, że potem będzie jakiś tryb, że po przejściu masz mapę wyborów. W każdym razie nie przesądzałbym, że będą zamknięte drzwi i klep 50 godzin jeszcze raz jak chcesz zobaczyć inną scenę... chociaż w Wiedźminie tak było chyba?