Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Machine

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, jimmy napisał(a):

Różnica taka, że kiedy w 2004 gruby traktował z buta pecetowców i ustalał precedens to Sony i Nintendo sprzedawały gry na fizycznym nośniku. I do dziś to robią, choć coraz mniej chętnie.

Może to wreszcie karma z tym kryzysem podzespołów w trakcie wypuszczania Steam Machine. Niech wrócą do robienia gier (bo robili cudowne) zamiast siedzenia na jachcie i trzepania 30% ze wszystkiego na PC. Prokonsumencka firma haha

Za to teraz Sony sprzedaje ci drugi raz internet.

• Odpowiedzi 632
  • Wyświetleń 38,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Gdyby Gabe kochał swoich klientów to też zrobiłby płatny online i kazałby kupić Steam maszynke z padem do gierek.

Opublikowano

Będzie zdecydowanie słabszy mocniejszy niż Steam Deck

Opublikowano

Słabszy? To już trolowanko. Steam Machine bliżej PS5, Steam Deck to bardziej PS4.

Opublikowano

Steam machine jest słabsze od series x i ps5.

Forza Horizon 6, jedna z lepiej zoptymalizowanych gier na PC na SM w 1440p chodzi w okolicach 45 klatek na najniższych ustawieniach

Opublikowano
Teraz, devilbot napisał(a):

Steam machine jest słabsze od series x i ps5.

Forza Horizon 6, jedna z lepiej zoptymalizowanych gier na PC na SM w 1440p chodzi w okolicach 45 klatek.

Według testów DF PS5, +-10fpsów zależnie od gry. Pytanie czy celowali w ten sam poziom grafiki.

Opublikowano

Na najniższych grali

No i co to jest za granie jak zwierzę że znowu trzeba się zastanawiać czy pójdzie w 60. W indyki? Te chodzą na steam decku podłączonym do TV/monitora

Opublikowano

6k za sprzęt do indyków to trzeba naprawdę mocno wierzyć w markę

Opublikowano

Za to kultura pracy sztos, te wielkie wentylatory jak tu i w XSX powinny być już standardem w tego typu sprzętach

Opublikowano
8 godzin temu, Figaro napisał(a):

kisne

Wg gości z valve w grach nie ma różnicy, za to możesz sobie dokupić drugą kostkę 16gb )

Wydajność na poziomie RX 6600 czyli dużo słabszy sprzęt od mojego kompa złożonego w 2022 roku za 4k.

Opublikowano
24 minuty temu, łom napisał(a):

Słabszy? To już trolowanko. Steam Machine bliżej PS5, Steam Deck to bardziej PS4.

przepraszam, czeski błąd. Oczywiście że jest o wiele mocniejszy.

Steam Deck generalnie słabo się nadaje do grania na większym ekranie w coś innego niż indyki 2d. Wiem, bo próbowałem

Opublikowano
8 godzin temu, iluck85 napisał(a):

Steam Machinę nie.

Ps6 w dniu premiery tak, a ja o ps6 pisałem.

OIP.9NmRZa66YBlPA_Jak5I6EQAAAA?rs=1&pid=

Opublikowano

To że cena jest kompletnie odklejona to fakt ale bez przesady że to tylko sprzęt do indyków. Miałem wcześniej podobnego PCta i mniej wymagające gry, crossgeny, tytuły które śmigają na Series S i Switchu 2 tutaj też będą działały. Problemem jest to że w bardziej wymagających grach to kostka do rozdzielczości max 1080p a wyceniona jest jak sprzęt który powinien zjadać PS5 Pro. W cenie Steam Machine nawet lepiej kupić lapka bo nadal dostaniemy więcej mocy już o konsolach czy PCtach nie mówiąc.

Opublikowano
Teraz, Bzduras napisał(a):

6k za sprzęt do indyków to trzeba naprawdę mocno wierzyć w markę

Zobaczymy co ludzie powiedzą przy zapowiedzi PS6, bo tanio to już było.

Sprzęt jest drogi, samemu można złożyć sporo wydajniejszy za te pieniądze, coś z choćby rx9060xt, ale rzecz jasna to nie będzie tych rozmiarów co SM. Raczej sprzęt dla entuzjastów, jak ktoś ma wolne środki i miejsce pod TV to czemu nie. Skoro ludzie młócą na steam decku to i na tym się da. Zresztą jeszcze półtora roku sam miałem rx6600 który jest na podobnym poziomie co SM i w sumie nie narzekałem. Rozmydlacze trochę podratują sytuację z fps.

Skoro GTA6 ma działać na XSS to i na PC od Gabena pójdzie.

Kolejna kwestia to system, wydali obrazy z nowej wersji SteamOS, ale na razie tylko dla gpu od AMD. Ja się w to nie będę bawił bo już pół roku mam openSuse i jestem bardzo zadowolony więc nie ma co kombinować.

Opublikowano

No wg statystyk Steama to Steam Machine ma moc zbliżoną do najpopularniejszych konfiguracji. To samo w sobie zagwarantuje mu wsparcie jeszcze przez wiele lat. Więc spokojnie będzie można na tym grać w duże tytuły, z jakością może być co prawda gorzej, ale na pewno będą działać.

Opublikowano
4 minuty temu, łom napisał(a):

To że cena jest kompletnie odklejona to fakt ale bez przesady że to tylko sprzęt do indyków. Miałem wcześniej podobnego PCta i mniej wymagające gry, crossgeny, tytuły które śmigają na Series S i Switchu 2 tutaj też będą działały. Problemem jest to że w bardziej wymagających grach to kostka do rozdzielczości max 1080p a wyceniona jest jak sprzęt który powinien zjadać PS5 Pro. W cenie Steam Machine nawet lepiej kupić lapka bo nadal dostaniemy więcej mocy już o konsolach czy PCtach nie mówiąc.

Nie bardzo. Za 4,5k dostniemy laptopa z rtx 5060 czyli dokładnie taka sama wydajność co steam machine. Stacjonarkę pewnie już da się złożyć mocniejszą w tych pieniądzach a już na pewno z używanych części.

Opublikowano
5 minut temu, Chewie napisał(a):

Nie bardzo. Za 4,5k dostniemy laptopa z rtx 5060 czyli dokładnie taka sama wydajność co steam machine. Stacjonarkę pewnie już da się złożyć mocniejszą w tych pieniądzach a już na pewno z używanych części.

Spójrz sobie na porównanie 7600M (to co jest w Steam Machine) vs RTX 5060 Mobile. ~25% na korzyść RTX 5060 a w RT przepaść + DLSS od strzała a nie czekanie na integrację FSR4.

Opublikowano
9 minut temu, łom napisał(a):

Spójrz sobie na porównanie 7600M (to co jest w Steam Machine) vs RTX 5060 Mobile. ~25% na korzyść RTX 5060 a w RT przepaść + DLSS od strzała a nie czekanie na integrację FSR4.

Przecież jest już na experimental i będzie day1.

Opublikowano

Jeśli to będzie działało tak jak obecnie to nadal w starszych grach które nie miały FSR3.1 trzeba będzie bawić się z konfiguracją.

Opublikowano
19 godzin temu, ASX napisał(a):

No cóż chyba kazdy się tego od pewnego momentu spodziewał.

Nie zdziwię się też jak inne konsole zapożyczą pomysł sprzedawania sprzętu bez pada aby obniżyć cenę

Coś jak ajfony bez ładowarki, ale tutaj podobno chodzi o eco world :)

Opublikowano

Ja to chciałem głównie do staroci i streamingu aby postawić sobie małą kostkę przed tv ale taka cena to mnie trochę przeraża. Zapisałem się do losowania ale sam nie wiem.

Opublikowano
45 minut temu, łom napisał(a):

Porównałem RX6600 do 5060 mobile na techpowerup i różnica 1% na korzyść 6600 więc nie wiem skąd wziąłeś to 25

Opublikowano
31 minut temu, łom napisał(a):

Jeśli to będzie działało tak jak obecnie to nadal w starszych grach które nie miały FSR3.1 trzeba będzie bawić się z konfiguracją.

Od dzisiaj na Windows już nie. Podmienia jak ta lala w sterowniku.

Generalnie tez mi się nie podoba, co wcisnęli do tego Machine, ale softowo może być gites pod indyki/starocie.

Opublikowano

Forza Horizon 6, jedna z lepiej zoptymalizowanych gier na PC na SM w 1440p chodzi w okolicach 45 klatek na najniższych ustawieniach

Zartujesz? Przeciez FH6 na moim laptopie z biedronki chodzi na wysokich 1440p w 60fps, w tokyo spada do 55.
Patrze na allegro uzywany chodzi teraz za 2.5k xd

Edytowane przez wojtas011