Opublikowano wtorek o 14:122 dni 3 minuty temu, Chewie napisał(a):Porównałem RX6600 do 5060 mobile na techpowerup i różnica 1% na korzyść 6600 więc nie wiem skąd wziąłeś to 25Proszę bardzo, masz bezpośrednio 7600S (który jest troszeczkę wolniejszy od M) vs 5060. W każdym innym teście 5060 też jest szybszy. Najprawdopodobniej inny zestaw gier był na techpowerup i z tego wynika dziwny wynik.
Opublikowano wtorek o 14:232 dni 18 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):Od dzisiaj na Windows już nie. Podmienia jak ta lala w sterowniku.Gdzie jest ta opcja? Bo nadal jest przypis o wymaganym FSR 3.1
Opublikowano wtorek o 14:292 dni 5 minut temu, łom napisał(a):Gdzie jest ta opcja? Bo nadal jest przypis o wymaganym FSR 3.1Fakt, bez FSR 3 nie swapuje, w W3 miałem Optiscaler włączony dlatego z FSR2 walnął.
Opublikowano wtorek o 19:522 dni Dobra panowie jakby ktoś się jeszcze wahał to Rychu mówi że za tę cenę 5700 zł to warto (5:13)
Opublikowano wtorek o 20:152 dni Rysiu i jego MASZYNA PAROWA.Wiem Devilbot że to Twój idol ale kurwa nie da się go słuchać
Opublikowano wtorek o 20:192 dni Rychu S.Kennedy, zAkolakuss i ten trzeci co napierdala meneli - spokojnie top 3 najlepszych ludologów z anime.
Opublikowano wtorek o 21:172 dni Po prostu zazdrościcie mu wiedzy o grach wideo, kontaktów branżowych, sławy i formy.
Opublikowano wtorek o 22:001 dzień Obejrzałem film Digital Foundry.Resident na low dopiero plynnie, Forza 6 na low dopiero plynnie. WTF? Serio ktos to rozważa kupić?
Opublikowano wczoraj o 05:29 1 dzień no tak, dwie kości 8GB dają lepszą wydajność niż jedna 16GB, ale są to minimalne różnice. Valve zaczynało od dwóch kości, ale z racji niedoborów na rynku później zdecydowało się na pojedynczą 16GB, przynajmniej tak tłumaczą ich inżynierowie.Swoją drogą zastanawiając się nad wysoką ceną Steam Machine, nawet w stosunku do budowania własnego PCta. To zastanawiam się czy to może mieć związek z OEM. Tak dla przykładu np. laptopy Surface od MS funkcjonują jako model referencyjny i celowo nie są agresywnie wyceniane i produkowane w dużych ilościach, aby nie odstraszać i nie robić zbyt dużej konkurencji producentom OEM. Jeśli Valve faktycznie chodzi bardziej o popularyzacje SteamOSa niż sprzedaż własnego sprzętu to mogli dość do podobnego wniosku. Zbyt agresywna wycena Steam Machine mogłaby odstraszać Asusa Lenovo i inne firmy w podjęciu decyzji robieniu własnych Maszyn Parowych. A wiadomo że tego Valve właśnie chcę.
Opublikowano wczoraj o 05:55 1 dzień Zeby te 2 kostki mialy znaczenie to trzeba miec wiecej niz 60 fps ;).
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Według KOMODO – oficjalnego dystrybutora sprzętu Valve w Japonii, Tajwanie i Hongkongu – zainteresowanie Steam Machine jest porównywalne z tym, jakie 4 lata temu towarzyszyło premierze Steam Decka w Kraju Kwitnącej Wiśni.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. A z tymi kośćmi RAM też dobrze odjebali że gdzieniegdzie jedna 16gb a gdzieniegdzie dwie 8gb (co ponoć jest lepsze bo jakiś dual channel czy huj wie co)Wogóle ja nie kupuję tylko tego "ceny komponentów są drogie". Wycena ich pada była wysoka, podwyżka SD chora i teraz wycena SM. Bo przecież i tak będą kosić kasę ze sklepu.Męczące już to jest. Dla mnie to pachnie trochę covidem i masakrycznymi podwyżkami usług które później już nigdy nie spadły do poprzedniego poziomu. I tak samo uważam że cenami RAM itp firmy wykorzystują to żeby zrobić sobie taką górkę i zwyżkę, gdzie ich sprzęt będzie już na wyższym pułapie cenowym.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 5 minut temu, drozdu7 napisał(a):A z tymi kośćmi RAM też dobrze odjebali że gdzieniegdzie jedna 16gb a gdzieniegdzie dwie 8gb (co ponoć jest lepsze bo jakiś dual channel czy huj wie co)Wogóle ja nie kupuję tylko tego "ceny komponentów są drogie". Wycena ich pada była wysoka, podwyżka SD chora i teraz wycena SM. Bo przecież i tak będą kosić kasę ze sklepu.Męczące już to jest. Dla mnie to pachnie trochę covidem i masakrycznymi podwyżkami usług które później już nigdy nie spadły do poprzedniego poziomu. I tak samo uważam że cenami RAM itp firmy wykorzystują to żeby zrobić sobie taką górkę i zwyżkę, gdzie ich sprzęt będzie już na wyższym pułapie cenowym.I po JP widać że to się nie zmieni. To samo z grami. Rockstar odwalił chujnie i co? I nic, słupki sprzedaży polecą. To samo jest na rynku moto- każda bzdura wymyślona przez eurozjebów płaci klient. Spadki cen? A po co, jak nie Ty, to po Tobie wejdzie kolejny i weźmie. I jeszcze podziękuje że autko od ręki. Po covidzie tylko branża rowerowa się wyhuśtała i wróciła do poprzednich cen, bo sprzedaż stanęła i magazyny im zalegały. Jest popyt, jest podaż.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Nie przyjacielu, to nie moje progi cenowe jak za sprzęt dodatkowy (bo do TV jednak lepszy jest XsX).