Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Tęskniłem za tobą Czechu :banderas: Żeberko, warzywka kiszone, chrzan, musztarda i piwerko. Fuck covid. 

 

20210603_140422.jpg

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 447,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
17 godzin temu, Metoda napisał:

ależ bym zjadł knedliczki

 

Knedle można samemu w domu zrobić i do tego sos oraz jakieś mięsko i czeskie piwko.

 

Robiłem już kilka razy i są łatwe, chyba że masz lenia to w często są w Kauflandzie.

 

Opublikowano

Może to nie knedle, ale już kilka razy robiłem dojrzewającą polędwicę i mimo tego że średnio to wygląda w damskiej podkolanówce.

 

WeyWdax.jpg

 

to jednak wychodzi genialne i u mnie znika dosłownie w ciągu tygodnia taka porcja która ma około 1kg   

 

aGuife6.jpg

 

Jako że nie samą polędwicą człowiek życie to ostatnio robiłem makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowo serowym 

 

ZG3OeOs.jpg

 

do tego podałem lekką sałatę z sosem winegret 

 

WIBLct7.jpg

 

Spoiler

Q2DCCVM.jpg

 

Jak się okazało to był niezły pomysł na przygotowanie łososia, który idealnie komponował się z makaronem i sosem, lekki posmak suszonych pomidorów postawił kropę nad "i" 

Edytowane przez Tynio

Opublikowano

no u mnie prosto i redukcyjnie, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem, do tego moje ulubione żółte pomidoryPrzechwytywanie.JPG.11631afb841fe2b564a711127d1c0e5b.JPG

Opublikowano

Po ograniu dwoch cwiartek arbuzow po 5zl zawieszam temat i wracam w lipcu jak bedzie sezon a ceny spadna do 2zl. Chociaz dzieki pisowi pewnie nizej jak 3 nie bedzie.

Opublikowano
W dniu 3.06.2021 o 17:24, Rudiok napisał:

Tęskniłem za tobą Czechu :banderas: Żeberko, warzywka kiszone, chrzan, musztarda i piwerko. Fuck covid. 

 

20210603_140422.jpg

dawno nie widziałem białego chleba.

ale pewnie będzie niedługo jedzone do kiełby z grilla :)

Opublikowano
17 minut temu, Mejm napisał:

Po ograniu dwoch cwiartek arbuzow po 5zl zawieszam temat i wracam w lipcu jak bedzie sezon a ceny spadna do 2zl. Chociaz dzieki pisowi pewnie nizej jak 3 nie bedzie.

 

Niestety kupno arbuza w Polszy to zawsze loteria i od paru lat w ogóle zrezygnowałem. Jedynie prawilne słodkie skurwysyny zaczynają się od Węgier na południe. 

Opublikowano
W dniu 18.06.2021 o 16:45, Rudiok napisał:

 

Niestety kupno arbuza w Polszy to zawsze loteria i od paru lat w ogóle zrezygnowałem. Jedynie prawilne słodkie skurwysyny zaczynają się od Węgier na południe. 

Pamiętam jak pierwszy raz byłem we Włoszech i zjadłem tam arbuza. No myślałem, że to inny owoc. Nigdy w PL nie zjadłem takiego arbuza jak randomowe z Włoch czy Spain. Różnica jest porażająca. Winogron w sumie podobnie.

Opublikowano

miske truskawek i czereśni zalaną jogurtem naturalnym z odzywka białkowa o smaku białego snickersa :obama:

Opublikowano

Pod względem makrosów to średnia ta odżywka.
Jak ktoś nie lubi tych słodkich tylko natural białeczko do gotowania to ja polecam https://strefamocy.pl/pl/izolat-białka/135-extensor-izolat-białka-serwatki-97-1000g.html?gclid=CjwKCAjwt8uGBhBAEiwAayu_9adDuxnCe-SJezje4v7g5MRg27BD13vTLfmlL2IIKKgja93mW6YqORoCKEcQAvD_BwE

Drogie fakt, ale skład to petarda i chyba nic lepszego pod tym względem nie ma na rynku. 

Dzisiaj robiłem sobie z tym owsianke - 200ml tego napoju migdalowego z lidla, 50g platkow, 40g odzywki, 50g malin, lyzka kakao niskotluszczowego jako baza a na gore banan i kiwi + nerkowce 30g i to jest śniadanie mistrzów

Edytowane przez Soban

Opublikowano

Ja lecę na izolacie od +/- zawsze.

Opublikowano
43 minuty temu, Soban napisał:

Pod względem makrosów to średnia ta odżywka.
 

Dlatego ja to jem może raz na tydzien w formie deseru z wieksza iloscia białka. Gdybym to jadł codziennie tk finansowo bym nie wyrobił bo i 3 porcje dziennie schodza. Tak to białko kfd i olimpa grane.

Opublikowano

Wcześniej bób, teraz winogrono i winko do tego. Jeszcze sobie sprawię leżankę jakąś, togę na upały, wieniec laurowy i kiełbasa na wszystko. 

Opublikowano

Nie wiem ile osób z forum jadło Koreańskie danie Bibimbap, jak nikt to polecam przejść się do jakiejś restauracji która jest prowadzona przez koreańskiego kucharza/kucharkę.

 

Ostatnio właśnie zdecydowałem się na zrobienie tego dania "na bogato" z dwoma sosami oraz dwoma rodzajami mięsa i całą garścią warzyw.

 

Jak ktoś ma cierpliwość to polecam zrobić w domu, sporo Koreańczyków pokazuje na YT jak robi ten przysmak, mi zajęło to ponad 2h, a potem jeszcze sprzątałem przez 30 minut kuchnię.

 

S35PyBB.jpg

 

Słynne sosy które podkreślają smak tego dania 

 

uDp1pav.jpg

 

No i dwa zbliżenia 

 

an6EvPn.jpg

 

uVD1OjK.jpg

 

 

 

Edytowane przez Tynio

Opublikowano

Bibimbap fajna sprawa, jest tyle możliwych kombinacji (no, sama nazwa to dosłownie "mixed rice"), od tych z surową wołowiną i jajkiem (yukhoe - w zasadzie nasz tatar :v), po dowolne kombinacje warzyw (zwykle sauté) i mięs + gochujang/doenjang. Najbardziej tradycyjne dodatki, to chyba korzeń rozwaru, ogórek, gim (glon), kiełki sojowe, gosari (orlica) i ichniejsza cukinia, ale i w samej Korei to dość rzadkie połączenie w dzisiejszych czasach.

Jak ktoś ma jakieś gliniane miski to w ogóle - mój ulubiony bibimbap, to dolsot bibimbap, ten podgrzewany w tradycyjnych miskach (dolsot), w których ryż jest ładnie przypiekany od spodu.

Opublikowano

shopping?q=tbn:ANd9GcRR1DwR5QzfyF5NFFmxbEI_LMuVUb9fzC4htT9yFRlMxpdexE72jgNJe2vlsSvQF-7TbWvystBKGNG0UJUZQY_tPX_T1qfLcT2wy4qbhzICFK5EvA52DvJK&usqp=CAE

 

Lepsza pod każdym względem od tradycyjnej. Do dostania w Dealz.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.