Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 315,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

Opublikowano

Jako że uznaję wierzenia slowiańskie za jedyną prawdziwie rdzenną religię Polską (bo chrześcijaństwo, które niestety przyszło później zostało niejako narzucone i zniszczyło pierwotne obrzędy religijne i wyznania) tak lubię się zaczytywać we wszelakich historiach o starych bogach, demonach ubożętach, strzygach, południcach itd. A że nie samym Wiedźminem i jego wspaniałym uniwersum człowiek żyje to zaopatruję się w dodatkową lekturę. Oto najnowsza z nich:

20220201_173744.thumb.jpg.55afb56cb6a58383e9ca624f6d356884.jpg 

Opublikowano

Przeczytałem 3/4 tego i jakoś odłożyłem ale ogólnie bardzo spoko historia - fajnie się dowiedzieć jakim ciemnogrodem była Polska na początku XX w.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

20220223-170001

Ostatnie prezenty i nabytki, o niektórych pisałem już w innym temacie. Kończę I tom Shirera i obok Bullocka "Studium tyranii" to chyba nie powstało nic lepszego o III Rzeszy.

Edytowane przez Blaise

Opublikowano

Właśnie czytam Tarantino - książka wyglada jak pierwsza wersja scenariusza do filmu, tylko odpowiednio obudowana światem. Fantastycznie się to czyta :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zakupy ksiazkowe od czerwca 2021:

spacer.png

spacer.png

Ksiazki ktore sluza rowniez jako bilety wstepu do Ksiegarni Lello w Porto. Same wydania sa nieco pompatyczne ale warto wydac te kilkanascie euro aby uniknac stania w 1-2 godzinnej kolejce aby wejsc do ksiegarni. Sama ksiegarnia jest urocza. https://www.livrarialello.pt/

spacer.png
spacer.png
Pozostałe nabytki ksiazkowe z Portugalii. Autorzy miejscowi. Większość kupiona w Księgarni Ler Devagar. Fantastyczne miejce. Księgarnia znajduje się chyba w rewitalizowanym magazynie portowym. Na miejscu ksiazki, winyle, akcenty rowerowe można wypić kawę i napoje alkoholowe. Parę godzin mi tam bardzo przyjemnie uplynelo. https://lerdevagar.com/. Pozostala czesc ksiazek byla kupiona w Księgarni Bertrand. To sieciówka reklamujaca sie posiadaniem najstarszej nieprzerwanie funkcjonujacej ksiegarni w Europie. Samo wnętrze jednak nie zachwyca.

spacer.png

To z kolei nabytki z Budapesztu. Polecam Massolit na Nagy Diofa. Siostrzana księgarnia znajduje sie na Felicjanek 4 w Krakowie. Maja bardzo podobny klimat przy czym w Budapeszcie siedzi wiecej studentów.

A teraz juz nabytki z kraju:
spacer.png
Odrobine po niemiecku. Wydawnictwo MinaLima. Zajmuja/ zajmowali sie chyba rowniez tworzeniem rekwizytow do filmow z uniwrsum Harry Potter. Fajne interaktywne ksiazki. Dobry prezent dla dzieci i doroslych ;)

spacer.png
Harry Potter - juz po angielsku.

spacer.png
spacer.png
Angielski cd.

spacer.png
spacer.png

Kierunek wschod.

spacer.png
Odrobina staroci.

Edytowane przez shinian

Opublikowano

W tej książce Vargasa też tak ubogo z treścią jak w Bestiariuszu Słowiańskim? Grafiki dużo za to rekompensowały, ale niedosyt lekki pozostawał.

Opublikowano
16 hours ago, Plugawy said:

W tej książce Vargasa też tak ubogo z treścią jak w Bestiariuszu Słowiańskim? Grafiki dużo za to rekompensowały, ale niedosyt lekki pozostawał.

Ta sama sytuacja. To raczej album niz ksiazka do czytania.

Opublikowano
W dniu 7.04.2022 o 15:51, drozdu7 napisał:

Ten "Problem Trzech Ciał" to dobre? Bo czytałem różne opinie 

Czytałem w ub. r. i jest to niezła książka. Mój pierwszy kontakt z chińską literaturą, ale czyta się bardzo przyjemnie i szybko. Akcja ukazana przez kilka dekad. Od rewolucji i rzezi ludności, przez kolejne lata i motywów sf. Osobiście polecam.

Zresztą jak popatrzysz na średnią ocen na www, to jest ona dość wysoka. Okolice 4/5. 

Edytowane przez marcinwks

Opublikowano

Wydaje się, że fajna książka .Gdzieś dostępne za rozsądną cenę? Z łatwym dostępem czy raczej szukać w niszowych dystrybucjach?

Opublikowano

Nie wiem jak wygląda sytuacja z dostępnością obecnie, ale swego czasu wszędzie pełno się tego walało. Na półkach, na witrynach, na reklamach. Chyba nawet w Inmedio była reklama. 

Opublikowano

Kolejne dwie fajne pozycję dla fanów F1.

Pierwsza to biografia Icemana okraszona wieloma zdjęciami z życia. Od maleńkiego chłopca, przez służbę wojskową i rozpoczęcia kariery wyścigowej. Druga natomiast to wielka księga, również z wieloma zdjęciami z przeszłości teraźniejszości, z padoku autorstwa Mikołaja Sokoła. To jest świerzynka zakupiona w przedsprzedaży. Jak zwykle bonito nie zawiodło. Cenowo super, przykładowo książka Sokoła oficjalnie 79,99 a w bonito 54 z groszami, oczywiście Kimi też taniej hehe.

IMG_20220413_190551.jpg

Opublikowano

Po okładkowej to ciężko gdzieś kupić większość książek, nawet jakby Ci bardzo zależało;) Najczęściej cena sprzedaży w księgarniach to tak 15-25% mniej.

W Bonito ceny są względnie ok jak ktoś ma w pobliżu, ale na allegro można zwykle znaleźć kilka złotych taniej + z dostawą gratis jak ktoś ma smarta

Edytowane przez snejk04

Opublikowano

Świat ksiażki ma zazwyczaj -30%, można sobie brać darmowy odbiór w ich księgarniach stacjonarnych (na paczkomaty darmowa wysyłka od stówki, ale tak sobie pakują, jak kurier rzuci paczką w kałużę, to może być kiepsko).

Opublikowano

Ja tam się cieszę, bonito jak dla mnie ma duży wybór książek, których poszukuje i zazwyczaj są w dużo niższej cenie niż normalnie. Do nich muszę autem podjechać ale to raczej nie problem bo kilka minut raptem. No i właśnie nie ma problemu z pakowaniem bo zawsze stan idealny. Świat książek też spoko ale raczej ograniczona oferta. A jak miałbym zamawiać z kilku miejsc to meh.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś nowego dla mnie. Pierwsze dla mangowców i zagrajmerów, a drugie coś pod Ghostwire Tokyo, yokai i Urban legends 

IMG_20220507_014902.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

„Sztuka podstępu” czytałem jak miałem 18 lat :sapek:

Ten sam autor wydaje w czerwcu „Bitwa o Midway” Klepnalem już. Znowu dałem się nabrać na fizyczne wydanie takiej bibli, mało wygodne do czytania. Mogłem na czytnik kupić, no ale…

4431F21E-1080-4E2C-A039-570F6AD50F71.jpeg

Opublikowano
7 godzin temu, iluck85 napisał:

„Sztuka podstępu” czytałem jak miałem 18 lat :sapek:

Ten sam autor wydaje w czerwcu „Bitwa o Midway” Klepnalem już. Znowu dałem się nabrać na fizyczne wydanie takiej bibli, mało wygodne do czytania. Mogłem na czytnik kupić, no ale…

4431F21E-1080-4E2C-A039-570F6AD50F71.jpeg

Jaka cena? Teściowi bym kupił.