Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jezu do czego to doszło. Po co w ogóle pisać na forum w takim razie. Co innego recenzenci z ign oni przynajmniej zarabiają na tym. Deadass.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 24 minuty temu, Josh napisał(a):A co jest nie tak z tą opinią? Na meta widzę, że bardzo wysoka średnia zarówno od krytyków, jak i zwykłych graczy. Czy problem polega na tym, że gra nie jest multiplayerowym slopem?🧠 Ocena merytoryczna✔️ Co jest trafneRecenzja dość dobrze oddaje ogólny charakter gry:słusznie wskazuje, że UnMetal to parodia serii Metal Gear – to zgodne z opisami branżowymitrafnie podkreśla:humor i liczne nawiązania do MGSgameplay oparty na skradaniu i widoku z górysystem przedmiotów i kombinowania (to rzeczywiście ważny element gry)dobrze oddaje też ton: gra jest „lekka”, humorystyczna i nostalgiczna – co potwierdzają inne recenzje👉 Wniosek: autor grał i rozumie podstawy gry.⚠️ Problemy merytoryczneBłędy faktograficzneimię bohatera: w recenzji „Jamie Fox”, faktycznie Jesse Foxto drobiazg, ale w recenzji to poważny błąd wiarygodnościZbyt powierzchowna analizabrak omówienia:struktury narracji (niewiarygodny narrator – kluczowy motyw)systemu progresji i decyzji wpływających na opowieśćbalansu gameplayu (często komentowanego w recenzjach jako nierówny)Subiektywność bez argumentacjinp. „voice acting to topka” – bez uzasadnienia„czuć siłę strzelania” – bardzo ogólnePominięcie wad podnoszonych przez innychnp.:nierówne tempospecyficzny humor (nie każdemu pasuje)autor wspomina tylko o pixel-arcie i bossach – dość ubogoBrak kontekstubrak porównania do innych gier stealthbrak informacji dla nowych graczy (czy trzeba znać MGS – a nie trzeba)📊 Ocena merytoryczna: 5/10To raczej opinia fana niż pełnoprawna recenzja.✍️ Ocena językowa✔️ Plusytekst jest:naturalnyswobodnymomentami zabawnydobrze oddaje „blogowy” styl (pasuje do PPE)❌ Problemy językoweBardzo dużo błędówortografia: „konami”, „recke”, „dzwięki”, „opróżniać”interpunkcja: praktycznie nie istniejefleksja: „pare osób”, „masę ciekawych mechanik” (niespójność)Styl chaotycznybrak struktury (wstęp–rozwinięcie–podsumowanie)skakanie między tematamiKolokwializmy i „śmieci językowe”„psi psi”, „sikanko”, „finito”mogą być celowe, ale są nadużywaneNieprecyzyjnośćdużo zdań typu:„robi robotꔄogólny vibe”→ mało konkretu📊 Ocena językowa: 3/10Czytelne, ale niestarannie napisane i mało profesjonalne.🧾 Ostateczny werdyktMerytorycznie: średnia, powierzchowna opinia fanaJęzykowo: słaba jakość, dużo błędówJako recenzja: bardziej wpis blogowy niż analiza👉 Ocena całościowa: 4/10
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Pewnie miało wyjść śmiesznie, a wyszło na to, że znowu nie potrafisz własnymi słowami opisać co ci nie pasuje. Nie, żebym jakoś bronił tutaj ofiego, ale wolę takie "recenzje" niż twoje sraki.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Ja niestety nie moge brać recenzji ofiego na poważnie bo skąd mam wiedzieć że w coś grał a nie robi w chuja forumowiczów po raz setny?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Każdy ma "prawa do respeca" Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez k0ntra
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Myślicie że Rafał odpisze?Czy to będzie ta bomba na koniec jutrzejszej konferencji?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 17 minut temu, oFi napisał(a):Perez jak tu wejdzie to będzie mial sprzątania i banowania trochę.A co już z ucha strzeliłeś złodzieju?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Jego niedawną "reckę" Mario 3D World podejrzewałem o bycie tworem AI, ale wyglądało to trochę "pozmieniaj trochę żeby facetka się nie skapnęła", to i odpuściłem.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Czemu mi nikt nie powiedział, że te plusiki można wymienić na coś... chyba wartościowego skoro ludzie dla nich robią z siebie frajerów?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Podobno jak uzbierasz 100tys plusików to w nagrodę zostajesz adminem forum.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To gdzieś musi mieć swoje źródło w tych całych aczikach, trofikach, bo nikt normalny nie grałby w grę o majonezie, albo zbierał czosnek po całej mapie byle coś tam zabrzękało w tle. No i tutaj analogicznie, chłop zrobił sobie wklejki, żeby mieć szacun na dzielni. Pójdź jeszcze do tesco i się skameruj na tle półki z grami, albo weź sprzęt, zrób zdjęcie i oddaj z powrotem(tacy też już byli).
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Na forum dla patronów można 100 plusików wymienić na bana dla wybranego użytkownika, ban seniora kosztuje 1000 plusików :/ (nie można banować patronów, nawet mod).
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ale jazda.. musze przysiasc i poczytac bo takiego ruchu to tu nigdy nie bylo
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Ciekawa historia tego kolegi naszego, biografia na pewno na co najmniej złote maliny. Głupie to, ale i trochę smutne. Podsumowując:Usunął konto, usunął ludzi z profili PSN/Xbox/Nintendo/Steam, zrobił nowe konto i zaczął pisać recenzje z AI, przecież w ten sposób nawet nie nauczy się pisać szybciej na klawiaturze, a zawsze to jakaś wartość dodana do skillsetu. Teraz są możliwości zrobienia weryfikatora do forumów, czy tekst jest AI generowany, inna sprawa, czy dobrze wyłapie.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 46 minut temu, Ukukuki napisał(a):Na forum dla patronów można 100 plusików wymienić na bana dla wybranego użytkownika, ban seniora kosztuje 1000 plusików :/ (nie można banować patronów, nawet mod).No to Rafau ma ponad 500 plusików, więc może z zemsty skasować pięciu chłopa przed opuszczeniem forum, skasowaniem obecnego konta i założeniem nowego. Niby licznik już mu leci w dół, ale na tyle wolno, że spokojnie zdąży komuś załatwić bana. Dla takich chwil opłacało się farmić plusiki poprzez robienie zdjęć pudełek i publikowaniu recenzji autorstwa chata gpt.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 7 godzin temu, oFi napisał(a):Moje recki akurat są wartościoweNie no k#rwa, bądźmy poważni...Te Twoje wypociny to jakbym czytał jakiegoś sześciolatka z zespołem, a do tego zawierają masę truizmów i śmierdzą powielaniem czyichś opinii, bo Ty sprawiasz wrażenie, jakbyś w ogóle własnego zdania nie miał.A wracając do kolegi @N1C3L0R3 to muszę przyznać, że ja też się nabrałem i sporo plusików już mu wręczyłem, bo raz, że nie wiedziałem, że to alter jakiegoś znanego wcześniej ancymona, a dwa, że sobie pomyślałem, że jakiś nowy zajawkowicz się pojawił na forumku i całkiem zgrabnie operuje słowem pisanym.No i tak czytam tego posta o inFamous, widzę ostatnie wklejone zdjęcie z drugiej części, kątem oka te "naście" minusów i się zacząłem zastanawiać, co chłop takiego przeskrobał, żeby paść ofiarą aż takiej nagonki, ale fakt - te długie myślniki to najłatwiejszy znak rozpoznawczy ChatGPT - yebać w takim razie i ch#j w dupę temu rafałU.
Opublikowano 41 minut temu41 min 7 godzin temu, jimmy napisał(a):chłop wyłapał więcej zielonego za ścierwo z generatora niż analitycy branży z działu wyżej przez ostatnie 10 lat Czyli to pokazuje jak ważna jest dla niektórych reputacja na forum. Jak ważne są lajki - pamiętacie niektórych znajomych co wrzucali posty i sami sobie lajkowali?
Opublikowano 30 minut temu30 min Zrobiłem krótki rekonesans kilka stron wstecz, to tam nie ma ani jednej prawilnej recki od niego, a dostało mu się tylko za tą, gdzie go hakjer namierzył.