Opublikowano 16 sierpnia 20241 r Też jutro się wybieram(y), zobaczymy czy momentami faktycznie tak "obrzydliwe" jak piszą miękkie faje.
Opublikowano 16 sierpnia 20241 r Nie jest ;). Poziom poprzednich części, Prometeusz wciąż dla mnie najbardziej gore. Ale film sam w sobie zajebisty, polecam w opór.
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r Dobrze, że olałem marudy, ten z tematu co dał 3/10 to szalony Najlepszy obcy od czasu trójki
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r 1 minutę temu, SlimShady napisał(a): Dużo lepsze od przymierza? Nie pamietam juz Przymierza, ale na filmweb dałem 3/10, więc to musiało być srogie gówno obesrane. Tutaj takie 7+ spokojnie ode mnie.
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r 10 minut temu, SlimShady napisał(a): Dużo lepsze od przymierza? Od przymierza wszystko będzie lepsze, bardziej wkurwić fanów już się nie da.
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r Oglądalbym, ostatni Predator tez był solidny https://naekranie.pl/aktualnosci/alien-vs-predator-fede-alvarez-dan-trachtenberg-1723877327
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r 1 godzinę temu, Square napisał(a): Gore w Prometeuszu? A co tam było takiego? Może przesadziłem z tym Gore, ale kilka scen było tam zajebistych. Ogólnie lubię ten film, chociaż rozumiem zarzuty. Za to Romulus to serio film prima sort.
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r 45 minut temu, Shen napisał(a): Nie pamietam juz Przymierza, ale na filmweb dałem 3/10, więc to musiało być srogie gówno obesrane. Tutaj takie 7+ spokojnie ode mnie. Mam podobnie, pamiętam jedynie fassbenderów grających na flecie xd Romnulus nawet spoko tylko postaci beznadziejne totalnie i zero emocji jak im się coś złego dzieje. Jedynie murzyn był spoko. To co mi się też nie podobało to fakt, że alien się robił dorosły dosłownie w pare minut liczonych w uniwersum filmu a nie przed ekranem.
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r 27 minut temu, Soban napisał(a): Mam podobnie, pamiętam jedynie fassbenderów grających na flecie xd Robiłem rewatch 1-4 chyba jakoś rok temu, ale na prometeusza i przymierze szkoda mi było czasu. 27 minut temu, Soban napisał(a): Romnulus nawet spoko tylko postaci beznadziejne totalnie i zero emocji jak im się coś złego dzieje. Jedynie murzyn był spoko. To co mi się też nie podobało to fakt, że alien się robił dorosły dosłownie w pare minut liczonych w uniwersum filmu a nie przed ekranem. Rain moim zdaniem była całkiem ok, nie wkurwiała, a w dzisiejszych czasach to rzadkość, szczególnie jak się oglada filmy z mcu. Reszta to wiadomo Spoiler pokarm dla obcych Murzyn jako android tez niezły Szacun tez, ze tak mocno poszli w efekty praktyczne, obejrzalem material i niektore rzeczy myslalem, ze to cgi
Opublikowano 17 sierpnia 20241 r Andy z wszystkich postaci moim zdaniem zrobił ten film, szczególnie po zmianie ale szkoda że nie był taki do końca filmu.
Opublikowano 18 sierpnia 20241 r Teoretycznie ,,to bezguściowe coś" można powiązać z Uniwersum Obcego (choćby i z tytułu, dla beki!), stąd moja wrzuta trailerka w poście. Druga strona kinowej rzeczywistości. Anty-Alien Universe, Mockbuster od najlepsiejszego od kiczowatości "The Asylum"! Nawet jakby to do kin naszych wrzucili w program seansów, nawet bym się nie zastanawiał: ja bym na to od razu poszedł do kina! Haaa! Meeega!
Opublikowano 18 sierpnia 20241 r Ja lubie jak Angry Joe sie zachwyca tym samym co ja. Chyba mamy podobny gust. Jeśli jednak moje 10/10 nikogo nie przekonało to może Joe to zrobi.
Opublikowano 18 sierpnia 20241 r W USA niektóre kina przed seansem pokazywały teaser nowego serialu w uniwersum Obcego:
Opublikowano 19 sierpnia 20241 r Nie wiedzialem, ze trójka jest tak słabo oceniana, mi się podobała, nawet nizej od gownianej czworki
Opublikowano 19 sierpnia 20241 r Czworka mial sporo akcji, pare niezlych scen, roznorodna ekipe, ripley z mocami i nikt sie nie kitral, ze xeno to cos nowego. Trojka to 5 tych samych lysych typow biegajacych po ciasnych korytarzach.
Opublikowano 19 sierpnia 20241 r Za wyjątkiem zbyt pozytywnych ocen dla Prometeusza to tym razem można przyznać recenzentom 100% racji. 1 i 2 sztos, a potem już olbrzymi zjazd
Opublikowano 19 sierpnia 20241 r Mi się tam trójeczka podobała, dobry klimat był. Ale Prometusza czy Przymierze to jebać prądem.
Opublikowano 19 sierpnia 20241 r Obcy Rumun, pozytywne zaskoczenie, po wielu latach nareszcie mogę napisać że jest dobry film w tym uniwersum. Dwa duże minusy, które już były wcześniej wymienione: randomowa brygada do której nie ma szans się przywiązać, jedynie murzyn i główna bohaterka dają radę reszta to łapanka losowych ludzi z ulicy. Drugi minus to turbo szybkie przemiany obcego w kolejne formy jak jakieś z mutanty z Residentów 7+/10 muzyka to bandersik Aż sobie zrobię maraton z trzema pierwszymi częściami.