Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 14.04.2023 o 10:37, Wojtq napisał:

Planuję zakup Switcha OLED. Macie jakieś zaufane etui warte polecenia? Czy brać najlepiej etui od Nintendo (90 zł)?

W dniu 11.04.2023 o 15:23, messer88 napisał:

Jakie etui polecacie na oleda? 

(....)

Niezwykle cenione są Skull & Co oraz Satisfye. Można u nich kupić samo etui albo kombo - etui plus uchwyt.

Ja natomiast korzystam z tych modeli, mocno je przy tym rekomenduję. :good2:

tXZTetD.jpg

Francja elegancja - tak można pierwsze etui określić. Jest stylowe, nieduże, ładnie komponuje się z konsolą. Kosztuje około 84 zł i jest to bardzo dobry zakup.:touche: Alternatywą jest oferta firmy Hori. Zbliżona cenowo i jakościowo. Oferuje przy tym kilka wersji kolorystycznych.

PZYunki.jpg

Widziałem, że messer88 już się nań skusił. :pope:

Drugą, wartą rozważenia opcją, jest etui firmy Big Ben. Jego koszt to 169zł. Twardy, wytrzymały skurczybyk.:drag: Korzystam z niego, gdy gdzieś wyjeżdżam. Słicz jest wówczas znakomicie chroniony. Dodatkowo, jeżeli mamy już uchwyt (polecam ten od Hori), to możemy bez problemowo go przewozić z dodatkowym zabezpieczeniem. No i wygodniej się dzięki niemu gra, nie ma co ukrywać. Niektóre modele oferują go w komplecie. Przydatnymi dodatkami jest ściereczka do ekranu i pojemniki na 8 gier, które otrzymuje kupujący w zestawie.

n8Lb0Hf.jpg

Zaznaczę tylko, że uchwyt w niektórych egzemplarzach współpracuje tylko z wersją LCD ( OLEDowska się nie zmieści), zatem trzeba zakupić odpowiednią.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

Popieram kolegę @Sylvan Wielki. Sam posiadam od Big Ben obie wersje futerału.

Wersja jak to nazywam "light", czyli to co zapostował - na Pstryka, z uchwytem oraz tymi etui na gierki. Odkładam tam jak nie planuję gierczyć lub na krótkie wyjazdy.

Natomiast drugi to już grubas na stację dokującą, pada i cony - na wypady, gdy planowane jest multi na TV.

Oba pokrowce z dobrego materiału, pancerne i kupiłbym ponownie :)

Opublikowano
13 godzin temu, Ukukuki napisał:

A jest jakieś dedykowane etui na Switcha z Hori Pad?

Parę stron wcześniej wrzucałem:

https://www.amazon.pl/tomtoc-Nintendo-kontrolerem-pokrowiec-kieszeniami/dp/B0915Y4Q1F

https://www.amazon.pl/3XS-Obudowa-Hori-Split-Pad/dp/B095MR5QCL

Mam pierwsze  jest ok, nawet jeśli mało estetyczne, ale teraz patrząc na zdjęcia bym pewnie brał drugie.

Jeszcze takie dziwadło mi wyszukało - https://www.amazon.pl/Fintie-kontrolerem-uderzenia-uchwytami-wewnętrzną/dp/B095NY96J5

Opublikowano

Też gdzieś czytałem, że gra najlepiej wygląda na 0.3 klopsach, może się skuszę, fajne to to? :)

Opublikowano

Straszne jak dropy w zeldzie

Opublikowano

Loop Hero dostaje wydanie retail :banderas: Yebać te wydania limitowane :drakeyeah:

image.thumb.jpeg.d07dd3bfd967b84c2bf00282f51cfa92.jpeg

Opublikowano

I jak się prezentuje? Moja rezerwacja już czeka, ale biję się z myślami czy warto jeszcze inwestować w Switcha. No ale nie mam OLEDa więc może się skuszę :)

Opublikowano

Też właśnie nie miałem i czekałem na switcha 2 ale chyba poczekamy jeszcze a jak zobaczyłem tą edycje No to nie było przebacz a na żywo prezentuje się jeszcze lepiej, będzie Pan zadowolony :)

Opublikowano

Pytanie od Nintendo-lamusa, który z firmą miał ostatnią styczność w czaszach N64. Czy warto dopłacić do wersji OLED te 400zł czy lepiej brać wersję tańszą i za różnice kupić jakieś gry? Przenośnie będzie grała córa, ja może coś stacjonarnie na tv sobie kiedyś przejdę. 

Opublikowano

Jesli chcesz grać tylko na tv to bez różnicy, bierz tańszą. Jeśli chcesz przenośnie to OLED robi mega robotę względem starego ekranu. Choć jeśli córka mała to może różnic nie wyłapie, dzieci z reguły na co innego zwracają uwagę.

Opublikowano

Ale wtedy stary nie pogra na tv :)

Ja bym dopłacił do OLEDA bo nigdy nie wiesz czy nowa Zelda nie wciągnie Cię i nie wymłuci na 200h. A wtedy hh mode się przyda. Za tę kasę i tak miałbyś niecałe dwie gierki. 

Opublikowano

Jak nie masz w ogóle konsoli to lepiej brać już tego OLEDa. Ja ciagle biję się z myślami czy nie brać, ale za każdym razem uświadamiam sobie, że wolę grać na tv. A dla dzieciaka Lite. Ja swoim chłopakom zabroniłem korzystać ze Switcha kilka dni temu jak kilka razy musiałem go szukać po mieszkaniu plus do tego gdzieś zgubili tę nóżkę. Efekt jest taki, że zbieraja na Lite i pewnie sobie w przyszłym tygodniu kupia

Opublikowano

Dobra, kupiony 3-miesieczny OLED z Odyseją Mariana i duperelami za 1250. Teraz tylko ogarnąć trochę gier dla młodej i odzyskam moją PS5tke :Cell:

Dzięki za pomoc. 

Edytowane przez kiseki

Opublikowano

Też kiedyś myślałem, że dla dzieci tylko lite, ale kiedyś moja siostrzenica przyłapała mnie ze switchem i mario odyssey i do mnie WUJEK A MASZ SPORT? ja pytam co to jest ten sport... a to chodziło o tę grę z tym kółkiem do ćwiczeń ring fit. Podobno dzieciaki na tym też mają fioła.

Oczywiście zarówno switch z jakimś tam mario, jak i ten sport :Dmała dostała następnego dnia :) 

Opublikowano
12 minut temu, Ken Adams napisał:

Oczywiście zarówno switch z jakimś tam mario, jak i ten sport :Dmała dostała następnego dnia :) 

Kurva żeby to tak działało jak ja byłem dzieckiem...

To może i lepiej bo bym grał zamiast coś robić hehe.

Opublikowano
1 minutę temu, ogqozo napisał:

Kurva żeby to tak działało jak ja byłem dzieckiem...

Tak samo pomyślałem, dokładnie to samo.

Jak byłem dzieckiem, marzyłem o SNES i DKC (to było wtedy naprawdę COŚ) i musiałem czekać ponad rok aż koledze u sąsiadów kupią plejstejszon i jego rodzice będą chcieli pozbyć się staroci po cenie promocyjnej.

To był dzień, który zmienił moje życie :) 

A, że małą od siostry widzę dwa razy w roku, to jedno, a drugie  że oczy jej się tak zaświeciły na widok Switcha, nie było rozmowy.

Opublikowano

To tak działa, bo sami jesteśmy graczami. W rodzinach nie-graczy wygląda to tak jak u nas kiedyś. Jak przychodzą koledzy do syna jednego czy drugiego to im się oczy świecą na widok konsol, bo w domu nie mają.