Opublikowano 4 września 20222 l 2 godziny temu, Nemesis napisał: Abby bardziej odstraszyła ludzi aparycją, a nie napisaną wokół tej postaci opowieścią. Cała drama. Wystarczy wziąć poprawkę. Trochę syndrom przerośniętego Chrisa z RE5. Żadnej draki by nie było, gdyby zamiast Abby daliby faceta xD taka prawda
Opublikowano 4 września 20222 l Abby spoko szkoda tylko że chora głowa drickmena wybrała design czołgu abrams. Mam nadzieje ze chlopak skończy z grami i przerzuci się na seriale dla nastolatek udające poważne kino
Opublikowano 6 września 20222 l W dniu 4.09.2022 o 11:20, Figaro napisał: Żadnej draki by nie było, gdyby zamiast Abby daliby faceta xD taka prawda Draki by nie było jakby scenariusz nie był pisany na kolanie.
Opublikowano 6 września 20222 l Jak koledzy powyżej gram drugi raz i jest jeszcze lepiej niż za pierwszym. Taki moment gdzie jako Aby dowiadujemy się, że koleś który nas uratował to Joel i, kurde, babka się kompletnie zawiesza, stoi zamurowana przez sekundę i zszokowana. Wow. Mega to oddali.
Opublikowano 6 września 20222 l I uj z tym, później kij golfowy wszedl caly na biało i rozyebal logikę tej produkcji na atomy.
Opublikowano 7 września 20222 l 12 godzin temu, oFi napisał: I uj z tym, później kij golfowy wszedl caly na biało i rozyebal logikę tej produkcji na atomy. Chuj że uratował jej zycie. Ważne że biały heteroseksualny facet jest na glebie.
Opublikowano 11 września 20222 l W dniu 4.09.2022 o 09:06, Nemesis napisał: Abby bardziej odstraszyła ludzi aparycją, a nie napisaną wokół tej postaci opowieścią. Cała drama. Wystarczy wziąć poprawkę. Trochę syndrom przerośniętego Chrisa z RE5. A tam grało się bardzo dobrze, tak samo tutaj. No nie, mnie zawiodła strona scenariuszowa, charakter i tło postaci, a nie żadna aparycja (choć jedno łączy się w pewnym sensie z drugim, bo jej wygląd nie jest w żaden, ale to żaden sposób znaczący dla budowania jej jako bohaterki tej historii, ot jest sobie przypakowany babochłop i już, czemu w ogóle zwracacie na to uwagę jako na coś nienaturalnego, bigoci?). Grałem w TLoU 2 jakieś 2 lata temu i w sumie abstrahując od jej wyglądu, nie jestem w stanie powiedzieć nic o Abby, poza tym, że jest mściwa i wredna. Choć to w sumie i tak sporo. W słynnej już recenzji Star Wars: E1 Mr. Plinketta jest takie "ćwiczenie": spróbuj opisać bohatera, nie odnosząc się do jego wyglądu/funkcji. No i meritum jest takie, że w starej trylogii możesz to zrobić bez problemu, a E1 ciężko cokolwiek sensownego powiedzieć o takiej Padme, młodym Anakinie, Qui Gonnie itd. (czy się z tym zgadzam, to inna sprawa). Tutaj jest analogicznie. Opisz, jaką osobą jest Abby. Albo Lev xD. Albo Yara (autentycznie musiałem googlować te imiona). Z drugiej strony bierzemy TLoU1 i takiego Billa czy nawet Henry'ego i Sama. Spadek poziomu jest nie do zignorowania i ciągłe chwytanie się przez apologetów motywu "gracze nie tolerują lgbt i tyle" jest od dawna delikatnie mówiąc strzałem kulą w płot. Edytowane 11 września 20222 l przez kotlet_schabowy
Opublikowano 16 września 20222 l Ukończyłem drugi run i mam opinię jak większość. Tym razem zamiast czekać co będzie dalej mogłem rozkoszować się gameplayem i milionem smaczków jakie w tej grze sa. Tym razem długość gry mi nie przeszkadzała, walki nie irytowały odciagajac od watku głównego. Wręcz przeciwnie. Bawiłem się o wiele lepiej próbujac przechodzić dane lokacje na inne sposoby. O wiele lepiej śledzi się historię Abby nie gnajac na złamanie karku żeby zobaczyć co w teatrze. Polecam wszystkim którzy byli zawiedzeni dwójka ukończyć raz jeszcze w grze plus. Jest spora szansa, że spojrzycie na grę inaczej
Opublikowano 16 września 20222 l Potwierdzam. Grając 2 run do platynki widziałem jeszcze więcej durnot tego scenariusza
Opublikowano 16 września 20222 l 5 minutes ago, Pupcio said: Potwierdzam. Grając 2 run do platynki widziałem jeszcze więcej durnot tego scenariusza Wymień kilka, bo może je ominałem
Opublikowano 16 września 20222 l Ale serio kilka absurdów i to fabularnych i nagle nie dacie rade w gameplay? Przciez pisał ze nie o to chodzi. Ja ukonczyłem gre jakies 3 tygodnie temu. Nie podobało mi sie to co większosci ale zeby nagle stwiedziec ze cała gra jest chujowa i nie warto to nie ma mowy. Najlepsza technicznie gra na PS4. Gameplay swietny, miejscówki piękne. To ze cos mi tam nie zagrało w scenariuszu nie zmienia tego ze takich gier na rynku prawie nie ma. Wyrzuciłbym tylko tę ostatnią lokacje po finale w teatrze. Totalnie jakos to naciągane i nie pasuje mi do całosci. Ogolnie na jeden raz strasznie to długie a ostatnio ciezko mi sie siedzi tyle czasu przy jednej grze. Dla mnie to 9/10.
Opublikowano 16 września 20222 l No tak durnoty scenariusza, baba w ciazy najgorzej o kurwa jaki fatalny scenariusz. James zapierdalajacy pol mapy z deska w lapie zeby zrobic to: MESJASZ OD PANA CHINCZYKA O KURWA JAKIE TO DOBRE.
Opublikowano 16 września 20222 l Brutto tobie chyba musiał wchodzić Japończyk do wanny jak byłeś mały co? Pawcio ty kurwa jebana ja może coś Ci się nie podobać w tlou2
Opublikowano 16 września 20222 l 6 minutes ago, Pupcio said: Brutto tobie chyba musiał wchodzić Japończyk do wanny jak byłeś mały co? Pawcio ty kurwa jebana ja może coś Ci się nie podobać w tlou2 Nadal tych dziur nie wypisałeś. Będa one czy nie? Bo liczę na dżentelmeńska i merytoryczna wymianę opinii
Opublikowano 16 września 20222 l Godzinę temu, Homelander napisał: Wymień kilka, bo może je ominałem Np. buttseckz z Abby przez przystojnego Owena. Wolałbym już mieć obciągnięte przez mlaskacza Właśnie skończyłem TLOU1 + Left Behind, dobre to nadal, może jeszcze znajdę siłę na ponowne TLOU2 jak trafi do abonamentu,
Opublikowano 16 września 20222 l 2 minuty temu, Homelander napisał: Nadal tych dziur nie wypisałeś. Będa one czy nie? Bo liczę na dżentelmeńska i merytoryczna wymianę opinii Już lecę wdawać się w kolejną dyskusję o fabule tlou 2 w 2022 roku. Kilka jak nie kilkanaście osóbć wyjaśniało wam to jak dzieciom później tematem umiera, ktoś po miesiącach wraca i jest post "No wróciłem do tlou 2 i ja nie rozumiem czemu ludzie się czepiają, gra jest idealna" później przychodzi walikonik tlou2 mówi "Bo im lgbt przeszkadza i baba w ciąży" ktoś się uruchamia i cykl się powtarza
Opublikowano 16 września 20222 l Gdybym miał skreślać grę z uwagi na fatalny scenariusz to chyba żadna gra by mi się nie podobała, bo jakieś 99% scenariuszy w grach prezentuje słaby lub niższy poziom, pełen głupotek, niekonsekwencji i gamizmów, a gry z naprawdę trzymającym się kupy scenariuszem jestem w stanie wymienić na palcach jednej ręki. Wynika to z faktu, że scenariusz do gry w cyklu developerskim dorabia się często na końcowym etapie produkcji, a odpowiadają za niego osoby które były za słabe by załapać się jakąś lepszą robotę w przemyśle filmowym. W grę wideo, powinno się przede wszystkim fajnie grać i z tego powinna być rozliczana.
Opublikowano 16 września 20222 l 5 minutes ago, Pupcio said: Już lecę wdawać się w kolejną dyskusję o fabule tlou 2 w 2022 roku. Kilka jak nie kilkanaście osóbć wyjaśniało wam to jak dzieciom później tematem umiera, ktoś po miesiącach wraca i jest post "No wróciłem do tlou 2 i ja nie rozumiem czemu ludzie się czepiają, gra jest idealna" później przychodzi walikonik tlou2 mówi "Bo im lgbt przeszkadza i baba w ciąży" ktoś się uruchamia i cykl się powtarza Może racja, ale masz coś lepszego do roboty na forumku?