Shen 9 610 Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 mial ktos problemy z paypalem? Przestał mi działać, odlinkowałem, podpiąłem ponownie ale nie pomogło. Płaciłem nim wczesniej wielokrotnie, nie wiem co sie zjebalo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 124 Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Karma 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
bugi23 0 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Witam, mam pytanie odnośnie Wifi/sieci. Udostępniam sieć poprzez router w telefonie jak mam ustawione na 2,4GHz to wszystko śmiga bez problemu, jeżeli zmienię na 5GHz to switch nie widzi tej sieci. Da się jakoś zmienić ustawienia w konsoli żeby działało na 5GHz czy przez telefon to nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Jest możliwe, sieć 5ghz działa. Możliwe, ze twój telefon nadaje na kanale którego nie widzi konsola. Szczególnie jak masz telefon z innego rynku może to być możliwe. Zobacz w ustawieniach hotspotu czy są jakieś ustawienia zaawansowane i czy możesz tam zmienić kanał dla sieci 5ghz. Cytuj Odnośnik do komentarza
bugi23 0 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 (edytowane) Telefon to Samsung galaxy note 20 ultra, kupiony w PL, niestety nie ma opcji zmiany kanału sieci, chyba że są jakieś programy zewnętrzne do zmiany takich ustawień. Przy częstotliwości 2,4GHz jest możliwość zmiany kanału, ale przy 5GHz niestety nie. Edytowane 11 Lutego 2022 przez bugi23 Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 No to nic nie poradzisz pewnie. Sam mam Note 10+, zobaczę potem jak u mnie się to sprawdza na konsoli i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza
bugi23 0 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Tyle co znalazłem w sieci to że 5ghz chodzi na kanale 149 i nie da się nic z tym zrobić. Podobno zmiana regionu na inny niż UE pomaga, ale można zmienić region raz na rok, a nie chce namieszać sobie niepotrzebnie w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 7 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Słuchajcie zmieniłem dostawce internetu i router i mam na konsoli nat D nie mogę wogole grać online na switchu, na xboxie nie mam problemu takiego szukałem w sieci rozwiązania ale ciężko coś znaleźć żeby działało , ktoś może wie jak rozwiązać ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
iDAK 44 Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Cześć. Jak ktoś ma miejsce w rodzine, to jestem chętny. Przelew robię odrazu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Nigdy mi się to nie udało. Jak czasami gdzieś jestem gdzie jest poza miastem, radiówka, NAT D, to jedyne co mi wychodzi żeby podłączyć Switcha to udostępnianie Wi-Fi z własnego telefonu mdr. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banan91PL 34 Opublikowano 10 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2022 Zadzwoniłem do dostawcy internetu ustawił zewnętrzne IP mam net B mogę grać online Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 113 Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 jest jakies wolne miejsce w rodzince na swieta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
roivas 41 Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) Zbieram chętnych do rodziny Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Potrzebnych 7 wspaniałych i wyjdzie nam po 36,25zł na cały rok. Piszcie na PV. Dobra, sprawa ogarnięta. Edytowane 6 Maja 2022 przez roivas Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Ma ktoś wolne miejsce w rodzince? Cytuj Odnośnik do komentarza
bulaxyz82 168 Opublikowano 16 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 (edytowane) Witam, DWA WOLNE MIEJSCA w rodzinie (standard) - zapraszam na priv 17,50 za rok @MBeniek , @sprite , @Grabek , @Raptor , @Di - wysłane priv Edytowane 16 Września 2022 przez bulaxyz82 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
cep6 0 Opublikowano 17 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Część, z racji że Rodzinki pełne (chyba że się mylę ), zbieram chętnych do Rodziny Nintendo Switch Online + Expansion Pack (koniecznie ExpP). Potrzebnych 7 osób, oczywiście koszt dzielimy na równo, Piszcie na PV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Postal 630 Opublikowano 22 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 (edytowane) Siema, zwolniło mi się jedno miejsce w rodzinie Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Wychodzi 36,25 za osobę. Przedłużam w poniedziałek. Ktoś chętny? Ok, mam jednak trzy miejsca wolne. Ktoś chętny to zapraszam. Aktualizacja: mam jeszcze dwa wolne miejsca Edit: zostało mi ostatnie miejsce. Zapraszam. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez Postal Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2022 Chyba od wczoraj przez tydzien jest river city girls do ogrania dla abonamentowcow. Polecam, super gierka. Pykałem jak była w gamepassie. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Też Wam nie działa prawy analog, gdy przełączycie sterowanie na dwa analogi w GoldenEye 007? Są jakoś 4 opcje sterowania klasyczne do wyboru w opcjach i cztery z normalnym celowaniem drugim analogiem, ale te cztery nie działają. Szkoda, bo chciałem pograć chwilę w grę życia. Edytowane 29 Stycznia 2023 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Ogólnie to pierdol ten leniwy port Goldeneye. Wersja switcha wygląda spoko ale niegrywalna przez sterowanie. Na xboxie przez wysoką rozdziałkę migają tekstury i są jakieś stutteringi mimo 30fps. Ale jak już musisz w to grać na switchu i chcesz mieć grywalne sterowanie to jest sposób chociaż nie idealny: Cytat "Don't know if someone already posted the same thing but i found a way to play with modern control and 2 sticks:): - Select 2.2 Galore and Look Up/Down upright - Connect 2 single horizontal joycons, the right one as number 1 and the left one as number 2. - Remap and save the R joy con this way: Change stick orientation ZR - SL R - X X - Y A - X B - A Y - B SR - R SL - ZR - Remap and save the L joy con this way: Change stick orientation ZL - SL L - Down Up - Right Left - Up Right - down Down - Left SL - L SR - ZL - Enjoy modern controls:)....(to open the menu press + and SR, to open NSO + and SL) Ewentulanie: Cytat For anyone who wants twin-stick controls but doesn't know how to enable them: I gotchu. In the in-game pause menu, change your Control Style to 1.2 Solitaire. Also may wanna change Look Up/Down to Upright (it's reversed by default.) In addition to this, go to the Switch home screen, and in System Settings > Controllers and Sensors > Change Button Mapping, swap your left and right sticks. While you're at it, if you're used to left trigger to aim and right trigger to fire in your FPS games, you should rebind ZR to ZL, and ZL to L or R. Then you just might wanna save your changes as a preset, so that you can easily swap between your default and custom controls between sessions. Happy playing! Wersja na Xboxa też jest chujowa ale chociaż ma dobre sterowanie więc to ją polecam mimo stutteringów i 30 fpsów jak już musisz w to zagrać. A tak w ogóle to najlepiej się w to gra na PC w skasowany port z XBLA, który wyciekł kompletny do sieci. Uruchomiłem go na steam decku bez problemu. Zrobiłem screeny dla porównania: Tak wygląda wersja na Series X: A to screen z Decka: W sieci jest pełna wersja grywalna od początku do końca, jest to remaster zrobiony od podstaw na podstawie kodu źródłowego gry, nawet ma taki bajer, że jednym przyciskiem przełączasz między nową a starą grafiką. Gra nie wyszła nigdy bo chyba stracili licencje ale jest skończona. Na steam decku uruchamiam za pomoca emulatora xboxa 360 Xenia, zablokowane 30fps bo 60 nie trzyma deck ale i tak chodzi dobrze bo nie ma stutteringów. Xenie dodałem do steama i przez niego uruchamiam zmieniłem nazwę na goldeneye xbla i dodałem do launch options ścieżkę do default.xex gry więc od razu włącza mi jak normalną grę. Sterowanie działa jak powinno bez ustawiania. Tu jest historia tego Remastera: https://screenrant.com/goldeneye-xbla-remaster-cancelled-nintendo/ Tu jeszcze materiał podsumowujący ten "port" 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 36 minut temu, devilbot napisał: W sieci jest pełna wersja grywalna od początku do końca, jest to remaster zrobiony od podstaw na podstawie kodu źródłowego gry, nawet ma taki bajer, że jednym przyciskiem przełączasz między nową a starą grafiką. Gra nie wyszła nigdy bo chyba stracili licencje ale jest skończona. Na steam decku uruchamiam za pomoca emulatora xboxa 360 Xenia, zablokowane 30fps bo 60 nie trzyma deck ale i tak chodzi dobrze bo nie ma stutteringów. Xenie dodałem do steama i przez niego uruchamiam zmieniłem nazwę na goldeneye xbla i dodałem do launch options ścieżkę do default.xex gry więc od razu włącza mi jak normalną grę. Sterowanie działa jak powinno bez ustawiania. Tu jest historia tego Remastera: Kompletnie o tym nie słyszałem, dzięki za info i już pobieram. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @devilbotdo xenia dalej potrzeby windows czy już działa bez tego? Bo zatrzymałem się na tym, że nie działa na steam/Linux a od dawna mam smaka na lost odyssey Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 12 minut temu, Daffy napisał: @devilbotdo xenia dalej potrzeby windows czy już działa bez tego? Bo zatrzymałem się na tym, że nie działa na steam/Linux a od dawna mam smaka na lost odyssey Windows niepotrzebny. Nie mam nawet w domu komputera z windowsem. Dodałem xenia.exe do steama w trybie pulpitu. No i najlepiej w Launch options dodać ścieżkę do gry(default.xex) żeby od razu właczało grę. Trzeba raz uruchomić xenie żeby stworzyła pliki .ini i w pliku: xenia.config.toml zmienić ścieżkę z "gpu=any" na "gpu=vulkan" Grę mam tę wersję - https://archive.org/details/goldeneye-007-xbla Na windowsie xenia podobno lepiej działa i gry mają więcej klatek ale jako, że większość gier z 360 ma zablokowane 30 to te kilka fps pewnie i tak nie zrobiłoby różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Właśnie tak odpaliłem tego GoldenEye 007 skoro go wrzucili do NSO, pograłem chwilę wydawało mi się, że wszystko zrobiłem w danej misji, wchodzę do punktu zakończenia (nie jest w żaden sposób oznaczony oczywiście, że akurat teraz jest zakończenie i wszystko musi być tip top zrobione) i widzę napis Mission Failed Od razu widać, że to jest gra od twórców Perfect Dark. Także ja dziękuję, według mnie i Perfect Dark i 007 to są gry niegrywalne, których fenomenu zupełnie nie rozumiem. Znane są chyba tylko dlatego, że na konsolach po prostu nic innego nie było. Edytowane 29 Stycznia 2023 przez KJL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 FPSy to najszybciej starzejacy się gatunek gier, a wczesne 3D starzeje się jeszcze gorzej. Granie w takie gry bez sentymentu to zajęcie wyjątkowo karkołomne. O ile jeszcze z Dooma czy gierek na Buildzie można czerpać przyjemność tak FPSy z przełomu wieków są zupełnie niegrywalne Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi