Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 354,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jakby ktoś się jeszcze martwił o hitboxy.

• Kiedyś to i jazda furmanką czy na osiołku bywała standardem. I wiecie co? Pozmieniało się trochę od tamtych czasów

• Narzekaj na posty o tym jak gra działa na konsolach, a jednocześnie pisz o tym jak to twój kurier jest już w drodze z egzemplarzem gry 

Opublikowano

oby nigdy, wystarczą dodatkowe ataki/manewry do kupienia/odblokowania jak w prawilnym slasherku, o tak

Opublikowano

Będzie można w końcu zginąć czy tak jak w każdej gierce od From - casualowe odradzanie się przy ognisku? Powinni wprowadzić jakiś limit żyć bo tak to po co grać...

Opublikowano

Jedno żyćko po którego utracie płyta w kumsoli łamie się na pół i trzeba sobie kupić kolejną kopię, ale by było.

Opublikowano

byle pizdeczka by nie zagrała 

Opublikowano

Niezgodą niezgodą, ale widzę tutaj wzór. W BB odebrali całkiem poise i blokowanie, żeby nie można było żółwikować. Teraz odbierają jeszcze coopa. Oj fajnie, że Hiduś idzie w tym kierunku. :kaz:

Brak multiplayera i levelowania to dwie rzeczy, które mnie najbardziej zachęcają do zagrania, bo dzięki ich usunięciu From ma o wiele większą wolność. Oj czuję, że będzie wiele nowatorskich (w kontekście soulsów) rzeczy w tej serii.

Opublikowano
38 minut temu, Figaro napisał:

Skonczylem wszystkie soulsy i dalej nie wiem co to poise. 

Patrząc na to jak poise działało/nie działało na przestrzeni serii to śmiem twierdzić, że sami programiści From Software też tego nie wiedzą.

Opublikowano
46 minut temu, Figaro napisał:

Skonczylem wszystkie soulsy i dalej nie wiem co to poise. 

Przede wszystkim to poise działało dobrze tylko w Dark Souls 1. 

Poise to nic innego jak kolejny, obok hp i staminy, wskaźnik. Tak jak ilość hp zależy głównie od statystyk, tak poise zależy głównie od ekwipunku. Jego ilość determinuje ile obrażeń możesz przyjąć zanim atak przeciwnika wyprowadzi Cię z równowagi i dostaniesz karę, tj. animacje w czasie której nie możesz wykonać żadnej akcji. Przykładowo zakładasz dana zbroję i Twoje poise wynosi 65. Przeciwnik zadaje serie ciosów, gdzie każdy z nich ma poise damage o wysokości 30. Tak długo jak wykona tylko dwa ciosy to jego ataki nie przekroczą twojego poise i nie dostajesz kary. Trzy ciosy i załącza się animacja. Do tego, ciężka zbroja oznacza większe poise ale mniejsza mobilność. Lżejsza zbroja analogicznie. 

Pamietasz jak grałeś w DS1 baaaardzo ciężka zbroja? Miałeś wysokie poise i mimo dostawania obrażeń cały czas mogłeś wykonywać akcje.

w Sekiro poise ma o wiele większe znaczenie. Może nawet większe od HP. I ta zmiana mi się baaaaaaaardzo podoba, a jedyne co mi się nie podoba to UI. 

Opublikowano

pogralem w demko 20 minut.

wydaje sie trudniej niz w bb. do ds nie mam odniesienia bo nie ogralem ich.

dzwieki w tej grze to next level sztosu. must have.

Opublikowano

Embargo na nowe materiały i informacje schodzi dzisiaj o 17, ale na YT krążą już jakieś krótkie filmiki. Staram się nie oglądać, ale na Reseterze i Reddicie twierdzą, że nastąpiła poprawa grafiki no i ogólnie całość wygląda jeszcze bardziej imponująco niż wcześniej. Ale to raczej nie powinno dziwić bo dotychczasowo pokazywany build miał przynajmniej 6 miesięcy.

Opublikowano

Jak ktoś składał preordera na kolekcjonerkę w RTV AGD to sprawdźcie maile bo widzę że większość zamówien z początku listopada została dzisiaj anulowana. Rychło koorwa w czas. 

Edytowane przez Ryo-San

Opublikowano

Demo jest tylko dla PS4? Na Iksbonie w ogóle nie będzie?

Opublikowano

No fajne te sously 

1 minutę temu, krupek napisał:

Demo jest tylko dla PS4? Na Iksbonie w ogóle nie będzie?

Nie ma żadnego dema dostępnego dla wszystkich na żadną platformę 

Opublikowano

A to coś źle zrozumiałem, czytając posty. Trochę słabo, że nie ma, bo mam mieszane uczucia i bez sprawdzenia gameplay w ciemno nie bierę.

Opublikowano

Demo bylo 1 marca w Poznaniu i Wawie, na ps4 pro. Event promocyjny.

Opublikowano
2 godziny temu, krupek napisał:

A to coś źle zrozumiałem, czytając posty. Trochę słabo, że nie ma, bo mam mieszane uczucia i bez sprawdzenia gameplay w ciemno nie bierę.

grales w soulsy / bloodborne?

jak tak, i byly spoko, to bierz. a jesli bedziesz chcial opylic, to biore z miejsca.

jaka ostatnio gre wziales w ciemno?

Edytowane przez Najtmer