Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, kanabis napisał(a):

Przeciez juz wiele gier single musi pobrac czesc danych z neta. Taki Hogwart czy Indiana. Tak zwane wydania semi-fizyczne kekw

no wg. does it play, na bazie ponad 3000 gier jednak zdeydowana większość gier na PS5 jest w pełni grywalna z płyty. Bez pobierania danych z netu

image.png

Pod tym względem Playstation 5 było jedną z ostatnich bastionów gdzie można było grać w większość gier z płyty bez połączenia internetowego.

• Odpowiedzi 27,9 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

Ciekawe czy przez weekend zaakceptujecie, że pudełka już się Sony zwyczajnie nie opłacają, a korporacja ma przynosić zyski, a nie dokładać żeby garstka pasjonatów kosiła plusiki w zakupach growych.

Opublikowano
12 minutes ago, Czoperrr said:

Spoko, że ludzie znów popierają piractwo

image.png

Nie widzę żadnego problemu z tym co mowi

Modele dystrybucji cyfrowej są fundamentalnie zjebane i przypadkowo akurat sony ma już na koncie niewybaczalne wtopy

Opublikowano
12 minut temu, devilbot napisał(a):

Ciekawe czy przez weekend zaakceptujecie, że pudełka już się Sony zwyczajnie nie opłacają, a korporacja ma przynosić zyski, a nie dokładać żeby garstka pasjonatów kosiła plusiki w zakupach growych.

Ze niby sony cokolwiek dokladalo do pudełek? XD

Opublikowano

Nie, ale produkcja pudełek do dla nich dodatkowe koszty, tłoczenia tych płyt, magazynowania, zatrudnia ludzi itd.. Jak się ich pozbędą to będą mieli większe zyski.

Opublikowano

Polygon: If you think this doesn't affect you, think again (PlayStation's digital-only pivot will impact just about everyone)

I stopped buying physical games in 2020. When the COVID-19 pandemic broke my routine of heading out to a store on launch days to grab a disc for my collection, I went digital and haven't reformed that habit since. For players like me, the news that Sony will stop producing physical discs in 2028 sounds like a non-factor from a distance. If I can still purchase and play games, what difference does it make if I have the plastic to prove it?

The reality, though, is much more complicated. The impending loss of PlayStation discs is an existentially troubling move for an industry that has been slowly chipping away at what it means to own a game for quite some time. The consequences of that won't just be felt by enthusiasts with shelves to fill. Even if your library is fully digital, the loss of physical PlayStation games could have knock-on effects that you'll feel one way or another come 2028.

https://www.polygon.com/playstation-physical-games-impact-analysis/

Opublikowano

Tymczasem Nishino nerwowo zerka na Tiktokiego. "Szefie nie przesadziliśmy?"

"Spokojnie młody, zawsze muszą się trochę zesrać a potem przyniosą nam pieniążki"

Nie wiem czy tak wyglądała ta rozmowa ale totalnie by mogła

Opublikowano

Skad pewnosc tych wiekszych zyskow? Skad pewnosc ze ludzie ktorzy cale zycie grali na pudełkach nagle przesiada sie na cyfre? Przeciez te dane o tym ile sony zarabia na cyfrach sa z dupy. Na ps store jest milion gier na komorke, zarabianie na skorkach, dodatkach i innych gownach. Masz jakies dane jak sie rozkladaly zarobki pudełka/cyfra z gier pokroju rdr2, tlou2, spider2?

Opublikowano
1 minutę temu, kanabis napisał(a):

Skad pewnosc ze ludzie ktorzy cale zycie grali na pudełkach nagle przesiada sie na cyfre?

A jak mają grać w nowe ekscytujące premiery?

Opublikowano

No ale to nie te czasy? Takich gier nie ma albo sa raz w roku.

No i kolejny fakt ze na premiere coraz czesciej ląduje produkt ktory jest łatany kolejne pół roku. Sam u siebie widze ze ludzie coraz mniej sa frajerami. Juz giereczki np ubi tak nie schodza na premiere jak kiedys.

Tak wiem ze to byla ironia z twojej strony ;)

Ja rozumiem pojscie w cyfre gier pod online, czy gier typu fifa ale na grach single na 15h to sie przejada. No chyba ze sony idzie w strone skupienia sie na online, gier typu fortnite a gry single beda juz jako ciekawostka.

Opublikowano
5 minut temu, kanabis napisał(a):

Skad pewnosc tych wiekszych zyskow? Skad pewnosc ze ludzie ktorzy cale zycie grali na pudełkach nagle przesiada sie na cyfre? Przeciez te dane o tym ile sony zarabia na cyfrach sa z dupy. Na ps store jest milion gier na komorke, zarabianie na skorkach, dodatkach i innych gownach. Masz jakies dane jak sie rozkladaly zarobki pudełka/cyfra z gier pokroju rdr2, tlou2, spider2?

Są dane na ten temat i tak te duże gry a zwłaszcza gry Sony sprzedają się lepiej w pudełkach i w tym też problem.

Teraz Sony wykluczy rynek wtórny, małych sprzedawców którzy obniżają ceny pudełek zaraz po premierze bo zalegają im na półkach i będą mieli wolną rękę ile i kiedy obniżą grę cyfrowo.

A czy jest pewność że ludzie przerzucą się na cyfrę no nie ma ale sporo już jest full digital i pewnie to im wystarczy

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

A wy myślicie że to jest decyzja do cofnięcia?

Nie ma szans

Opublikowano

Na szczęście potężny pisarion już zdecydował się na STANOWCZE kroki, dlatego Sony zaraz się przestraszy i wycofa ze swoich planów banderas

I jeszcze ten pomysłowy hasztag, niesamowity człowiek obama

Screenshot_20260703_105846_Facebook.jpg

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał(a):

A wy myślicie że to jest decyzja do cofnięcia?

Po takiej bombie i zamieszaniu przyznanie się do błędu to pewnie z automatu seppuku

Opublikowano

Ja nie jestem pewny, bo było już kilka decyzji które wydawały mi się nie do cofnięcia ;) Więc parafrazujac Czezky'ego ręki bym sobie nie dał uciąć ;)

Z drugiej strony nawet jeśli teraz wycofaliby się z tego to byłoby to tylko chwilowe, aby znowu nas trochę tylko przeczekać. Tak było przecież z zamknięciem sklepów na PS3 i Vicie, z czego się pierwotnie wycofali po krytyce, by teraz ogłosić że znowu chcą to zrobić. Tylko tym razem sprytnie przykryli to jeszcze gorszą informacją, więc nikt o tym nawet nie wspomina xd

Opublikowano

jak tu chłopy co od lat pudła nie kupili trzaskają posty jak z karabinu maszynowego kekwkekw

Opublikowano

Ja mieszkam na wsi i serio nigdy na żywo nie widziałem pudełka od series x

Ale pudełkowe zwierzę czasami dokarmiam jakimś zakupem na switcha, nigdy nie kupiłem game key carda, nawet za darmo bym nie wziął bo to gorsze niż cyfra zajmuje i slot na kartridż i małą pamięć na konsoli

Opublikowano

Ja również czasem kupuje na Nintendo. A pozatym piszą że decyzja Sony ma wpływ na wszystkich więc żywo interesuje się tematem

Opublikowano
1 minutę temu, devilbot napisał(a):

.Teraz Sony wykluczy rynek wtórny, małych sprzedawców którzy obniżają ceny pudełek zaraz po premierze bo zalegają im na półkach i będą mieli wolną rękę ile i kiedy obniżą grę cyfrowo.

No ale to tak nie dziala, my mali sprzedawcy obnizamy ceny bo obnizaja je wielkie sieciówki. Mi to wrecz nie na rękę te obnizki bo wlasnie musze szybko wszystko na premiere opylic zanim markety obniza ceny bo bede w plecy. Starsze gierki fakt, mamy nizsze ceny ale jesli chodzi o premiery to jest cienko. Akurat premiery sa najgorsze bo klienci napaleni, gre musisz miec a zarobek caly chuj albo i wcale. Najlepszy okres jest pare miechow po premierze jak mozna zalatwic gry juz w fajnych cenach, lepszych sporo niz w marketach. Akurat sklepy to najmniejszy problem sony bo sony juz wczesniej zarobilo na tych grach ktore sklepy sprzedaja, mowie o nowych grach oczywiscie, detal maja w dupie i to ze mi gra zalega na polce.

Poza tym wielu ludzi po prostu nie bedzie stac/chciało bawic sie w cyfre. Bo to najzwyczajniej drogi temat a nie kazdy gracz to inzynierek informatyczek zarabiajacy 10k zeby wydawac na gre 350zl z ktora po 10h nic nie zrobia dalej. Mowie o Polsce, wiadomo ze to nie jest glowny rynek sony ale jak bardzo istotny to sie okaze w praniu. Bardzo duzo osob obecnie grajacych to niedzielni gracze ktorzy beda miec wyjebane w taka zabawe. Tu na forum gdzie sa prawdziwi gracze ile osob mysli o rzuceniu tego w kąt a co mowic taki janusz co se pogra w fife czasem albo assasina.

No ale ja mowie jak to wyglada z perspektywy naszego rynku. Na zachodzie czy w usa pewnie to inaczej wyglada. No nic czas pokaze. Moze i faktycznie wyjdzie to sony na plus finansowo, ale graczom napewno nie. Przynajmniej takim jak my. Bo dzieci grajacy w fortnajta to w sumie wyjebongo beda miec

Opublikowano

Już się nie wycofają, ale jeszcze brakuje mi argumentu, że jak pudełka znikną to gry będą tańsze bo odpadnie tłoczenie płyt i dystrybucja kekw

Zastanawiam się co się będzie działo z czasem na psn bo teraz to już kagańca nie będzie żadnego. Jak człowiek nie jest zbyt wygodny to miał alternatywę kupić pudełko jak było taniej teraz hulaj dusza, a ceny jakie są każdy widzi.

Opublikowano
2 minuty temu, mario10 napisał(a):

Już się nie wycofają, ale jeszcze brakuje mi argumentu, że jak pudełka znikną to gry będą tańsze bo odpadnie tłoczenie płyt i dystrybucja kekw

Zastanawiam się co się będzie działo z czasem na psn bo teraz to już kagańca nie będzie żadnego. Jak człowiek nie jest zbyt wygodny to miał alternatywę kupić pudełko jak było taniej teraz hulaj dusza, a ceny jakie są każdy widzi.

Będziecie grać w starocie 10 lat po premierze za 30zł jak Mendrek

Opublikowano
8 minut temu, jimmy napisał(a):

jak tu chłopy co od lat pudła nie kupili trzaskają posty jak z karabinu maszynowego kekwkekw

no właśnie Jimmy ty być coś napisał. Jak tam się trzymasz po tym gongu Sonki? będziesz kupował cyfrę, czy może przesiadka na Nintendo albo GOGa?

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

Ja nie jestem pewny, bo było już kilka decyzji które wydawały mi się nie do cofnięcia ;) Więc parafrazujac Czezky'ego ręki bym sobie nie dał uciąć ;)

Z drugiej strony nawet jeśli teraz wycofaliby się z tego to byłoby to tylko chwilowe, aby znowu nas trochę tylko przeczekać. Tak było przecież z zamknięciem sklepów na PS3 i Vicie, z czego się pierwotnie wycofali po krytyce, by teraz ogłosić że znowu chcą to zrobić. Tylko tym razem sprytnie przykryli to jeszcze gorszą informacją, więc nikt o tym nawet nie wspomina xd

No nie mogli wybrac lepszej chwili na to niz zbiegajaca sie z info ze najwieksza premiera w historii bedzie miala kodzik w pudełku xd Wiadomo ze sytuacja byla nieunikniona no ale ja osobiscie myslalem ze nastapi to dopiero przy ps7, ze ps6 bedzie wlasnie takim okresem przejsciowym, ze bedzie po prostu to tez od wydawcow jednak zalezec nie sony, cos jak bylo z wukongiem, aw2, beastem, baldurem. No a tak z partyzanta wlozyc czlonka ludziom w anus z pelna mocą no to jednak lekki szok kekw Jeszcze miedzy info o nowych skorkach do fortnite