Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

2 i pół to w sam raz na 65 cali. Mam teraz identiko i 55 to jest MINIMUM .

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
5 hours ago, Shago said:

ma już ponad 2 lata

A to dużo? TV to nie smartfon przecież, do tego widząc "postęp" w ostatnich latach, nie wydaje mi się taki wiek szczególnym powodem do zmiany. Jak już to iść w coś zauważalnie większego albo naprawdę dobry model. Ostatnio patrzyłem i mój czteroletni TV nie wypada wcale słabo przy nowych modelach z podobnej półki w kwestii parametrów, a wszystkie appki działają normalnie. Do tego styl w zasadzie stoi w miejscu i dla laika model 2017 i 2021 będzie wyglądać tak samo.

Opublikowano
16 godzin temu, Mustang napisał:

A to dużo? TV to nie smartfon przecież, do tego widząc "postęp" w ostatnich latach, nie wydaje mi się taki wiek szczególnym powodem do zmiany. Jak już to iść w coś zauważalnie większego albo naprawdę dobry model. Ostatnio patrzyłem i mój czteroletni TV nie wypada wcale słabo przy nowych modelach z podobnej półki w kwestii parametrów, a wszystkie appki działają normalnie. Do tego styl w zasadzie stoi w miejscu i dla laika model 2017 i 2021 będzie wyglądać tak samo.

zależy jaki tv dwu letni ma. Ja po przesiadce z 4 letniego w sumie dobrego samsunga ks9000 zobaczyłem mega różnicę. Plus zmiana była calowości z 55 na 65 bo 55 to za mało na ponad 2 m od ekranu. A samsung nadal służy moim rodzicom i są zachwyceni więc nic nie ginie w przyrodzie.  Dla mnie to był duży upgrade jakości obrazu ale i apek bo dostałem apple tv i disney + coś o czym na samsungu 4 letnim mogłem zapomnieć :(.  No i lepsze ustawienia pod granie. 

Co do sytuacji telewizorów w tym roku no to cóż .... widać chujnia jest wszędzie. Rynek komputerowy ceny z czapy za karty a i procki amd chore ceny. Ps5 jak nie było tak nie ma normalnie do kupienia z półki. Kolega na auto czeka już 5 miesięcy bo auto jest gotowe w fabryce ale brakuje podzespołów do komputera pokładowego... A teraz obniżona jakość ekranów lcd i olded. Ciekawe czemu żaden recenzent o tym nie pisze... Oni chyba dostają jakieś wybrane specjalnie w selekcji sztuki. Ciekawe ile sztuk lg sprawdziło zanim znalazło jedną dla vincenta z hdtv... 

Opublikowano
22 godziny temu, Soul napisał:

Nie szukaj dziury w całym a będzie Pan zadowolony ja mam OLEDA 55 od trzech lat i jest taki fikoł, że już do LCD nie wrócą dla tego wjechał teraz kolejny OLED. 

Nie no, luzik, ja użytkuję Oleda od lutego 2018 roku i złego słowa na niego nie powiem, kilka stron wcześniej wrzuciłem zdjęcie ekranu i jest czyściutko. 

Ale fakt, że te szachownice wyglądają okropnie.  W najgorszym razie będzie się człowiek bawił w wymianę

LG C1 OLED Review (OLED48C1PUB, OLED55C1PUB, OLED65C1PUB, OLED77C1PUB, OLED83C1PUA) - RTINGS.com

Po teście, cóż, po prostu kolejny, dobry OLED. Jasność z kapci pewnie nie wyrwie. 

Real Scene Highlight  626 cd/m²

Peak 2% Window  724 cd/m²

Peak 10% Window  757 cd/m²

Peak 25% Window  410 cd/m²

Peak 50% Window  276 cd/m²

Peak 100% Window  132 cd/m²

Sustained 2% Window  691 cd/m²

Sustained 10% Window  722 cd/m²

Sustained 25% Window  390 cd/m²

Sustained 50% Window  261 cd/m²

Sustained 100% Window  125 cd/m²

Zdziwiła mnie tylko mega niska ocena za Pre Calibration, tak źle chyba jeszcze nie było. Poza tym topka.  

Opublikowano
7 minut temu, mozi napisał:

Czy pomiędzy g1 a c1 jest różnica w jasności? Wg tego artykułu nie widzę żeby coś napisali 

https://www.tomsguide.com/news/lg-c1-vs-g1-vs-a1-which-2021-oled-tv-should-you-buy

image.png.3a53bd4bf5811f9e81f53a4607ab076a.png

Jeśli chodzi o to jak to konkretnie wypada w testach to faktycznie różnica jest, ale nie jest to jakaś rewolucja.

Edytowane przez Chmielinski

Opublikowano

Ciekawe ile sztuk lg sprawdziło zanim znalazło jedną dla vincenta z hdtv... 

0. Vincent kupuje sam lub dostaje od zaprzyjaźnionego sklepu. Dlatego jest rzetelny. Ale jego sztuka waliła różem. Więc też bez szału.
Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:

0. Vincent kupuje sam lub dostaje od zaprzyjaźnionego sklepu. Dlatego jest rzetelny. Ale jego sztuka waliła różem. Więc też bez szału.

A czy nie jest też tak że obiektyw uwidacznia znacznie bardziej defekty matryc i na żywo wygląda to sporo lepiej? 

Opublikowano
30 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Banding uwidacznia. Zafarb niweluje.

Akurat zafarb to zmienia się i od odległości i od kąta patrzenia. Są mam w rogach i na całkowicie białej planszy na wprost patrząc na środek tv z metra widać ale na wprost patrząc rogu to już nie. 

Opublikowano

No tak. Ale na zdjęciu jest jeszcze inaczej. Ja patrząc na wprost lewa stronę mam różową, a zdjęcie z tej samej pozycji i jest idealnie biało.

Opublikowano
W dniu 27.04.2021 o 16:07, Mustang napisał:

23 godziny temu, blantman napisał:

zależy jaki tv dwu letni ma. Ja po przesiadce z 4 letniego w sumie dobrego samsunga ks9000 zobaczyłem mega różnicę. Plus zmiana była calowości z 55 na 65 bo 55 to za mało na ponad 2 m od ekranu. A samsung nadal służy moim rodzicom i są zachwyceni więc nic nie ginie w przyrodzie.  Dla mnie to był duży upgrade jakości obrazu ale i apek bo dostałem apple tv i disney + coś o czym na samsungu 4 letnim mogłem zapomnieć :(.  No i lepsze ustawienia pod granie. 

Co do sytuacji telewizorów w tym roku no to cóż .... widać chujnia jest wszędzie. Rynek komputerowy ceny z czapy za karty a i procki amd chore ceny. Ps5 jak nie było tak nie ma normalnie do kupienia z półki. Kolega na auto czeka już 5 miesięcy bo auto jest gotowe w fabryce ale brakuje podzespołów do komputera pokładowego... A teraz obniżona jakość ekranów lcd i olded. Ciekawe czemu żaden recenzent o tym nie pisze... Oni chyba dostają jakieś wybrane specjalnie w selekcji sztuki. Ciekawe ile sztuk lg sprawdziło zanim znalazło jedną dla vincenta z hdtv... 

Mam dokładnie ten model:
https://www.samsung.com/pl/tvs/uhd-4k-tv/nu7442-43-inch-crystal-uhd-smart-tv-ue43nu7442uxxh/

Problemy są takie, że jakość jest ok, ale chciałoby się mieć już lepszą :P, a dwa, to powoli nie chcą się aplikacji aktualizować, bo non stop krzyczy, że za mało pamięci :dunno:. No i zdarza mu się zamulać coraz częściej i z opóźnieniem reagować na pilot.

Opublikowano

Nie masz zainstalowanych jakiś niepotrzebnych aplikacji? Mój jest z 2017 i nie mam żadnych problemów w tym stylu, wszystkie serwisy streamingowe działają. 

Opublikowano

Mój ks 9000 zapierdalał do końca i nadal zapierdala u rodziców :D Także ten chyba jak koledz wyżej piszą coś mocno ten system zajebałeś. Proponuję factory reset i po instaluj na czysto apki które używasz. 

Opublikowano

Właśnie dostałem potwierdzenie, że jutro będę mieć dostarczony 65G1 :banana:

Opublikowano

Czekamy na fotki z idealnej matrycy.

Opublikowano

Udało mi się kupić PS5 w MM. Ma przyjść jutro wieczorem. Mój monitor chyba nie będzie się nadawał, bo to AOC 32 cale 2K. Do PC jak dla mnie w sam raz, ale do konsoli się chyba go nie da podłączyć. Upatrzyłem sobie https://www.avans.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-led-lg-32-32un650-w Nie ma w Internecie opinii o tym monitorze, chyba jest dość nowy. Czy ktoś może się wypowiedzieć na jego temat? I w ogóle jaki monitor polecacie?

Opublikowano

Dwa miechy temu szukałem monitora pod series x . Padło na 32" samsunga odyssey g7. Jedyna dla mnie wada to brak hdmi 2.1 - ale to w monitorach melodia przyszłosci i wydatek na 32 cale ok 1000 - 1500$ . A g7 wyciaga z konsoli 1440p przy 120hz , przy malym input lagu , jeżeli Ci zalezy na competitive gaming online. Hdr 600 ( mi to akurat zwisa bo i tak kolory ma zajebiste). Poszukaj opinii na zagranicznych forach , obadaj w sklepie fizycznie  - monitor jest zakrzywiony. Ja moge go polecic z czystym sumieniem

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Przed chwilą panowie przynieśli nowy telewizorek :)

65db7s6.jpg

Wieczorkiem będzie testowanie :)

Opublikowano
15 godzin temu, Jaman napisał:

Udało mi się kupić PS5 w MM. Ma przyjść jutro wieczorem. Mój monitor chyba nie będzie się nadawał, bo to AOC 32 cale 2K. Do PC jak dla mnie w sam raz, ale do konsoli się chyba go nie da podłączyć. Upatrzyłem sobie https://www.avans.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-led-lg-32-32un650-w Nie ma w Internecie opinii o tym monitorze, chyba jest dość nowy. Czy ktoś może się wypowiedzieć na jego temat? I w ogóle jaki monitor polecacie?

Mam ten monitor w wersji 27'', kolory bardzo dobre, input lag bardzo niski.

Jedynie HDR bardzo słaby, ale w tej półce cenowej nie masz co liczyć na nic lepszego, lepiej jakby HDR w ogóle nie było :)

Po sprawdzeniu kilku tytułów wyłączyłem HDR w menu konsoli, pozatym polecam, za tą cenę chyba najlepszy wybór.

Kolega wyżej pisał o g7, to jest monitor 2k, PS5 nie obsługuje tej rozdzielczości natywnie, więc konsola będzie wypluwała obraz w 1080p.

Edytowane przez iks

Opublikowano

Jakiś uchwyt na ścianę do CX65 Panowie?

Polećcie coś pls

Opublikowano
32 minuty temu, Starh napisał:

Jakiś uchwyt na ścianę do CX65 Panowie?

Polećcie coś pls

Po majowce będę kupował do swojego to podeślę co kupiłem  ;)