Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano

Jezu izi nie zesraj się. Non stop masz ból dupska o te OLEDy bo oglądałeś TVN24 i ci się wypaliło. Z tego co pamiętam to non stop pierdoliłeś, że każdemu po gwarancji, a dokładnie to po 26 miesiącach, się wypali i będzie płacz. Rzeczywistość to zweryfikowała, a ty nadal masz skręt odbytu.

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Haha robi z siebie bezstronnego xD No o chuj ci chodzi z tym tekstem, że mocno przetestowany? Milcz po prostu i oglądaj kanały informacyjne.

Opublikowano

Jakbyś zamiast szczekać przeczytał o czym rozmawiamy to byś zrozumiał, no ale czego qrwa od Insiaka wymagać.

Dyskusja jest na temat używania Oleda pod Windowsem, wypalaniem pasków Windows, mattaman wskazuje nowa technologie QD, która w sumie nie została przez nikogo przetestowana, w sprzedaży od 2 dni chyba, do tego monitor 34 cale za 5500 zł.:facepalm:

To już chyba lepiej kupić sobie te 48 i go wymienić 2 razy w razie czego w tej cenie. 

Opublikowano

Dla onanistów Oledowych jakby ktoś miał wątpliwości co do swojego zakupu :D a takie materiały utwierdzają mnie tylko w przekonaniu że to jednak cacko.

Jak Dolby Vision prezentuje się na CX to bania mała z dźwiękiem jest podobnie nawet bez soundbara.

Opublikowano

Każda dyskusja oledowa tylko zyskuje gdy nie ma twoich bardzo ogarniętych opinii. Chuj, że rozmowa o monitorach, chuj że nowa "technologia"… Istotne jest tylko to że dopiero co weszło na rynek i na pewno się zjebie bo izi z forum ekstrima stwierdził, że po dwóch dniach nie ma co wyrokować. Jesteś przykry człowieku który ogląda TVPis i TVN i sobie wyrabia opinie po takiej głupocie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Jakbyś zamiast szczekać przeczytał o czym rozmawiamy to byś zrozumiał, no ale czego (pipi) od Insiaka wymagać.
Dyskusja jest na temat używania Oleda pod Windowsem, wypalaniem pasków Windows, mattaman wskazuje nowa technologie QD, która w sumie nie została przez nikogo przetestowana, w sprzedaży od 2 dni chyba, do tego monitor 34 cale za 5500 zł.facepalmz.gif
To już chyba lepiej kupić sobie te 48 i go wymienić 2 razy w razie czego w tej cenie. 
Nie rzecz w tym czy przetestowany tylko fakt, że zrobili monitor oled.

Druga sprawa to sprawdź ile kosztował taki monitor na matrycy IPS [emoji12]

Monitory będą zawsze droższe od tv (niższy inpu lag i wyższe częstotliwości odświeżania)
Opublikowano

Za swojego Della 34 całe z HDRem dałem jakość ponad 2k, na rynku moz a znaleźć spoko monitory nawet do 1700 w takim rozmiarze, ten pewnie tylko w zastosowaniach profesjonalnych się sprzeda i moze 1% PC MasterRace go kupi.

Opublikowano

No dlatego mowie, nie wiem kto na rynku PC kupuje takie Monitory, skoro w każdej statystyce steam wychodzi ze 90% graczy gra w Full HD na 10 letnich kartach.

Nowych RTXow 1%...

Ceny z lekka odklejone, bo co z tego że większe odświeżanie, technologi względem TV o wiele mniej, 99% monitorów nawet bez stref wygaszania, z HDRem na papierze że znacznie mniejszą rozdzielczością.

Opublikowano

Pecetowcy raczej małą uwagę poświęcają monitorowi. Kumpel nie tak dawno modernizował kompa. Wsadził w bebechy prawie 7 tysi, a monitor zostawił stary i on nie widzi potrzeby zmiany. Obraz na tym jest gorszy jak na moim pierwszym LCD 720p, którego to kupiłem na premierę PS3. 

On się bardziej brandzluje tabelkami i kreskami niż jakością którą widzi na ekranie. Dziwne ludzie. 

Opublikowano
8 godzin temu, easye napisał:

LG C1 48" kosztuje 4800, więc raczej nie wystarczy na wymianę ;)

7 godzin temu, Oldboy napisał:

Jak Dolby Vision prezentuje się na CX to bania mała z dźwiękiem jest podobnie nawet bez soundbara.

W sensie, że z dźwiękiem z głośników TV? Przecież to pierdzi jak każdy inny TV, nie ma czegoś takiego jak TV z dobrym dźwiękiem. Może być jedynie lepszy niż w innych TV, ale nigdy to nie będzie nawet stało koło dobrego jakościowo dźwięku.

3 godziny temu, Michał102 napisał:

Pecetowcy raczej małą uwagę poświęcają monitorowi. Kumpel nie tak dawno modernizował kompa. Wsadził w bebechy prawie 7 tysi, a monitor zostawił stary i on nie widzi potrzeby zmiany. Obraz na tym jest gorszy jak na moim pierwszym LCD 720p, którego to kupiłem na premierę PS3. 

On się bardziej brandzluje tabelkami i kreskami niż jakością którą widzi na ekranie. Dziwne ludzie. 

Powoli się to zmienia, sam jak składałem kompa bałem się o monitor i jakość obrazu i jak szukałem w necie to sporo ludzi polecało właśnie C1 48" i tak też wybrałem.

Opublikowano
5 godzin temu, easye napisał:

No dlatego mowie, nie wiem kto na rynku PC kupuje takie Monitory, skoro w każdej statystyce steam wychodzi ze 90% graczy gra w Full HD na 10 letnich kartach.

Nowych RTXow 1%...

Ceny z lekka odklejone, bo co z tego że większe odświeżanie, technologi względem TV o wiele mniej, 99% monitorów nawet bez stref wygaszania, z HDRem na papierze że znacznie mniejszą rozdzielczością.

Tak z 5% jest użytkowników rtx 3070 i wyżej. To jest ponad 6mln ludu, wg mnie całkiem duża grupa klientów ;p.

Opublikowano
27 minut temu, easye napisał:

Według statystyk steam to zawsze jest jakiś ułamek %.

https://store.steampowered.com/hwsurvey?l=polish

Może pozostali to zastosowania profesjonalne i kryptowaluty. :dunno:

W różnych źródłach widzę różne statsy. PC gamer podaje, że seria 3000 to większy procent graczy na Steam, niż poprzednia generacja kart 2000.

https://www.pcgamesn.com/steam/hardware-survey-october-2021#:~:text=In October 2019%2C RTX 2000,generation within the same timeframe.

Opublikowano

Siema. Krótko: jaki tv LCD w tej chwili najlepiej kupić (4k, HDMI 2.1, vrr) 65 cali do 6000?
OLED mam(b7) niestety klątwa dzień dobry TVN na mnie spadła, więc jako główny tv chce LCD ( team OLED -przepraszam). Te TLC miniled coś warte? Coś w zeszłym roku chwalili ale kąty widzenia strasznie słabe chyba byly.
Oczywiście dołączam dowód wypalenia żeby nie dostać kosy od Pipilono.151a98fcc92218e1dd05ce7521a7f2a0.jpg

Wysłane z mojego HD1900 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@sznyta. - moim zdaniem najlepiej wypada Samsung q70. Akurat teraz jest sporo promocji i w tej cenie można wyrwać bydlaka 75 cali. 

Opublikowano
35 minut temu, sznyta. napisał:

Siema. Krótko: jaki tv LCD w tej chwili najlepiej kupić (4k, HDMI 2.1, vrr) 65 cali do 6000?
OLED mam(b7) niestety klątwa dzień dobry TVN na mnie spadła, więc jako główny tv chce LCD ( team OLED -przepraszam). Te TLC miniled coś warte? Coś w zeszłym roku chwalili ale kąty widzenia strasznie słabe chyba byly.
Oczywiście dołączam dowód wypalenia żeby nie dostać kosy od Pipilono.151a98fcc92218e1dd05ce7521a7f2a0.jpg

Pięknie go załatwiłeś, ile godzin na DDTVN?

Opublikowano

Fake! 

W dniu 30.03.2022 o 08:49, PiPoLiNiO napisał:

Myślisz, że TV odróżnia prostokąt tv informacyjnej od prostokątu z wynikiem meczu w FIFA i jak rozpozna śniadaniówkę to załącza tryb wypalania? Szybciej wypali w grze bo jest 100% jasności.

55 minut temu, sznyta. napisał:

No w tym roku chyba znowu nic sie nie zmienilo, albo Sony albo Samsung.

Samsung ma 1 model kose na ten rok (Samsung QN91), ale mi np. zawsze kolory w Sony prosto z pudelka pasowały znacznie bardziej.

Na Samsungach VRR działal podobno bez zarzutu, nawet w trybie gry, Sony jak zwykle daje dupy w tym aspekcie.

Opublikowano
Pięknie go załatwiłeś, ile godzin na DDTVN?
Żona oglądała rankami. No na pewno nie więcej niż 2 h i to nie codziennie. Oczywiście pierwsze wypalenia zaczęły wychodzić miesiąc po gwarancji. Trochę się zawiodłem bo jednak 6 koła się dało.
Jak się gra to nie przeszkadza ale "Mad Maxa Fury Road" jak oglądałem to kłucie w sercu było(pomarańczowa pustynia przez większość czasu).

Opublikowano

No niestety trzeba to zaakceptować, że te telewizory nie nadają się do oglądania tego typu kanałów. 

I warto nawet na naszym forumku o tym od czasu do czasu wspomnieć, bo ktoś nieświadomy kupi, wypali go tymi kanałami, a potem żal jaki to oled wujowy. 

Edytowane przez Michał102

Opublikowano
12 minut temu, Michał102 napisał:

No niestety trzeba to zaakceptować, że te telewizory nie nadają się do oglądania tego typu kanałów. 

I warto nawet na naszym forumku o tym od czasu do czasu wspomnieć, bo ktoś nieświadomy kupi, wypali go tymi kanałami, a potem żal jaki to oled wujowy. 

No szkolny błąd, chłop kupił telewizor i żona ogląda na nim telewizję 2h dziennie. Warto o tym pamiętać, jak ktos chce włączyć programy z kablówki to niech używa  "wyłącz obraz" z menu! dzwiek nadal leci...

:stupid:

Opublikowano
12 minut temu, easye napisał:

No szkolny błąd, chłop kupił telewizor i żona ogląda na nim telewizję 2h dziennie. Warto o tym pamiętać, jak ktos chce włączyć programy z kablówki to niech używa  "wyłącz obraz" z menu! dzwiek nadal leci...

:stupid:

Powinien wtedy kupić LCD. 

Ja nie oglądam telewizji i świadomie kupiłem oleda, bo moim użytkowaniem wypalić go będzie trudno. 

Opublikowano

No ale jeśli to faktyczne wypalenie to wygląda to mega fatalnie.

Opublikowano

Kosa i tak się należy za oglądanie tv śniadaniowej [emoji1787]

A tak serio to współczuję. Ale to nadal B7. Model sprzed 5 lat.

Czasy gdy system anty wypaleniowy powodował statyczne elementy za mgłą. Od wtedy zabezpieczenia poszły mega do przodu, co pokazuje chociażby eliminacja mgły od modeli z 2021 roku.

No i nadal nic to nie zmienia w sumie w kwestii oled. Każdy wie, że można wypalić i każdy wie że są lata świetlne przed lcd w jakości obrazu.

Lubię analogię do aut. Kupujesz pasata i jeździsz. Kupujesz Ferrari i zapierdalasz. Więc szybciej rozbijesz się tym bardziej za(pipi)istym. Tu tak samo [emoji41]