Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Dla mnie z kolei właśnie RE4 zarówno OG jak i Remake to ewenement. Poza grami From Soft nie przypominam sobie żebym podchodził do gry wielokrotnie po przejściu, a tutaj właśnie to się dzieje i właśnie dlatego to w pełni zasłużony kandydat na GOTY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Mi za 2,5h pęknie 100 godzin z grą Muszę usunąć z dysku żeby nie kusiło znowu przechodzić 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Też skończyłem, najlepsze DLC w historii koło the Old Hunters. Aż przejde se jeszcze raz blondi Adą w kiecce Cytuj Odnośnik do komentarza
KamilM 131 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Miałem kupić jak skończę Starfielda, bo ten ledwo rozgrzebany ale nie wytrzymałem i kupiłem teraz. DLC jest krótkie to akurat jutro w jeden wieczór ogram tego sztosa. Trzeba wspierać Capcom bo ostatnimi laty mocno dostarczają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 (edytowane) 2 chaptery w dodatku za mną. Nic już nie pamiętam z oryginalnego Separate Ways. Tak jak klasyczną czwórkę przeszedłem wielokrotnie na różnych platformach, tak dodatek tylko raz na PS2, czyli pewnie 17-18 lat temu (o shit, ale ten czas minął). Edytowane 27 Września 2023 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Ależ pięknie zrobili ten dodatek, mnóstwo nowych pomieszczeń, świetni bossowie. Sadler na HC był ciężki, nie miałem siana na wyrzutnię. Segment z regenatorami był jeszcze straszniejszy niż w podstawce, nie wiem czy bym wytrzymał całą grę w takim klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 U mnie 5 rozdział na pierwszym przejściu. Tona miodu za niewielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 O kurde, niezła walka z Spoiler El Gigante w wiosce. Lepsza niż podczas gry Leonem. Nie pamiętam czy w oryginalnej czwórce też tak niszczył te obory. Po przejściu sprawdzę na youtubie z ciekawości. Teraz jestem w zamku i cieszy duża ilość nowych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
KamilM 131 Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Skończyłem dodatek. Z lizaniem ścian, wszystkimi skarbami i misjami pobocznymi zajęło mi to 6h. Świetny dodatek, odwiedzanie znanych miejscówek nie nudzi a linka to fajny bajer. Za taką kwotę to aż wstyd nie brać. Czekam na kolejne ruchy Capcomu, w sumie to nawet w remake piątki bym z chęcią pograł. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 596 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 W dniu 28.09.2023 o 02:29, Rtooj napisał: Segment z regenatorami był jeszcze straszniejszy niż w podstawce, nie wiem czy bym wytrzymał całą grę w takim klimacie. Dokładnie. Zaskoczył mnie. Mam wrażenie, że jacyś oni trudniejsi niż w podstawce, szybci i ogolnie chuj im w dupe Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Teraz, MichAelis napisał: Dokładnie. Zaskoczył mnie. Mam wrażenie, że jacyś oni trudniejsi niż w podstawce, szybci i ogolnie chuj im w dupe Nie, akurat tutaj było moim zdaniem trochę prościej, ponieważ: - Ada ma od razu najlepszy karabin z odpowiednim szkiełkiem, - każdy regenerator pokazuje się w miejscu gdzie można odbiec na dużą odległość i spokojnie z daleka ustrzelić te 3/5 punktów, - każdy już wiedział czego się po nich spodziewać. Ale klimat był ciężki. Włączyłem drugie przejście i odpadłem po wiosce, jakoś nie czuję magnetyzmu do ponownego przelecenia gry nawet z lepszymi pukawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
kiseki 749 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Dokładnie co kolega wyżej napisał. Szkiełko termiczne dostajesz sporo przed pojawieniem się regeneratorów, więc było wiadomo, że będą. Miejscówka gdzie się pojawią też była oczywista. Też atakowały w dosyć długich korytarzach, więc z daleka było można ich wszystkich zdjąć. Nie to co walka z nimi Leonem w ciasnej chłodni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Ja dopiero wczoraj skończyłem 5 rozdział, pokój z rycerzami chyba najlepszy do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Pierwszy w którym utknąłem na HC, chociaż powtórki prawie zawsze dlatego że człowiek nie lubi marnować amunicji i ziółek. Najgorszy checkpoint to ten gdzie po ciemku trzeba iść w wodzie w kanałach do killroomu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 10 minut temu, Rtooj napisał: Pierwszy w którym utknąłem na HC Tam można sobie ułatwić zabierając figurkę, wtedy kusznicy nic nie zrobią. Hmm, tam w tych kanałach to luz był, checkpoint masz przy kupcu i przed pokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 1 minutę temu, Square napisał: Tam można sobie ułatwić zabierając figurkę, wtedy kusznicy nic nie zrobią. Hmm, tam w tych kanałach to luz był, checkpoint masz przy kupcu i przed pokojem. Jaką figurkę? Chodzi o długi czas docierania do miejsca gdzie pojawia się ten z pazurami przyczepiony do ściany. Dużo razy powtarzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Tam jest przecież checkpoint przed wejściem do tego pokoju, zaraz po kanałach. A figurka to w tym pokoju z rycerzami w zamku. Tam powtarzałeś na HC? Tak wynikało z postu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 3 minuty temu, Square napisał: Tam jest przecież checkpoint przed wejściem do tego pokoju, zaraz po kanałach. A figurka to w tym pokoju z rycerzami w zamku. Tam powtarzałeś na HC? Tak wynikało z postu. Mi się checkpoint tam nie zapisał, zawsze musiałem zaczynać z tego miejsca zaraz obok drabiny do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Soczysty ten dodatek. Wciaz eksploruje wyspe Ada - odkleic sie nie moge. Swietna robota ze strony Capcomu. Duzo tu nowych miejscowek i pol bossow Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 Dopiero wczoraj skończyłem. Świetny dodatek, zwłaszcza za taką cenę. Sporo klasycznych rzeczy, które nie trafiły do Leona znalazły się tutaj i w większości są wykonane świetnie (zawiodłem się jednak na laserkach). Teraz pewnie wleci NG+ aby ulepszyć bronie na maksa. Po przejściu odblokowujemy nowe/stare stroje, ale w tym domyślnym chyba najbardziej mi się Ada podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 U mnie to samo... Chce sobie ułatwić przejście na Pro i nie mogę nigdzie znaleźć Chicago Sweeper'a. Wiem ze go mam bo własnie go wykupiłem, ale nie pojawia mi sie w skrzyni u handlarza ??? Co robię źle ??? Dobra mam. Lece jak z procy do piatku bedzie 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2023 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 19 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) DLC skończone. Pierwsze przejście od razu na HC, poziom trudności taki w sam raz. Na początku kilka razy padłem, bo trzeba było zrobić button check po kilku miesiącach przerwy od RE4, potem już gituwa. Generalnie bardzo dobre DLC. Uwaga na delikatne spoilery poniżej: Plusy: - cudowna Ada Ten jej nowy głos nawet z czasem zaczął mi pasować, pomijając brak odpowiedniej dawki emocji. Oczywiście do Cahill nie ma żadnego podjazdu - mam wrażenie, że podciągnięto odrobinkę oprawę, może to złudzenie bo miałem kilka miesięcy przerwy, ale często stawałem w miejscu by podziwiać kadry - dodatkowe warianty/skiny przeciwników - smaczki typu nowe odzywki ganadosów do Ady (np uwzględniające płeć :)) - mały, konkretny arsenał bez zbędnego rozwadniania - smaczki nawiązujące do oryginału (lasery, beret, kanały, sporo tego było) - dodatkowa ekspozycja fabularna/lore - dodatkowy obszar i miniboss, choć zbyt krótki - zmiany fabularne w stosunku do oryginału w drugiej części gry, które mam nadzieję prowadzą do kompletnego przepisania dalszej części uniwersum (do kosza RE5 i RE6 w takiej absurdalnej formie fabularnej jaką przyjęto wcześniej) - czuć piniądz w tym DLC, stosunek jakości do ceny jest wyśmienity - gameplay wiadomo, pierwsza klasa Minusy: - gdzieniegdzie jednak czuć pójście na łatwiznę, np niektóre animacje Ady są żywcem wzięte od Leona co jest słabe, podobnie np sam fakt że używa ona noża w takim samym stopniu i sposób nie ma sensu - beznadziejny pierwszy rozdział (wymuszony stealth, katapulty i fatalny boss). Potem już legancko. - fajnie ze historia się przeplata (jest ukazana z drugiej strony), ale niektóre wydarzenia dzieją się zbyt szybko/wolno by miało to sens narracyjny (np pod koniec z Rakietnicą, czy bicie w dzwon). Można było to lepiej dopracować. - brak reakcji Ady na sklepikarza, giganta czy na regeneratory, ogólnie czuć że tutaj zabrakło czasu/budżetu albo przemyślenia pewnych kwestii - fajnie, że pokazali że Adzie jednak zależy na Leonie i nie jest on dla niej tylko marionetką, ale jest to wciąż zbyt subtelne/zachowawcze, liczyłem na jakiś większy development ich relacji w tej części - zbyt duża beznamiętność w voice actingu Ady - beznadziejna walka z Saddlerem i brak Krausera Ocena: Spoiler dajciewkońcuAdziegłównąrolęwkolejnejczęści/10 Edytowane 19 Października 2023 przez smoo Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 19 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 To, że Spoiler nie było Krausera to dla mnie akurat plus. A jak pokazała końcówka to Spoiler wróci zapewne w RE5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 247 Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Zapomniałem wspomnieć, ta nowa aranżacja motywu Ady z RE2 to pierdzielony majstersztyk ciareczki na plecach jak za czasów oryginału na PSX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi