Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 182 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Ostatnio trochę się działo Wpierw złotko na trialu Le Mans, użyłem Mazdy 727B. Chyba poszło za 2-3 podejściem, te stare pojazdy Le Mans robią 350-360km/h na prostej ale w zakrętach są jak wóz z węglem w porównaniu do hybrydowej Toyoty i innych współczesnych LMP1/Hypercarów. Potem był manufacturers cup na przedłużonym Nurbie. Chyba najciekawsze wyścig jaki do tej pory jeździłem. Kwalifikacje były w deszczu więc totalnie randomowy czasy powpadały, ja startowałem z 9 pozycji. Wyścig był w jeszcze większym deszczu więc założyłem full wety. Dzięku temu przebiłem się na czołówkę Ale na ostatnim okrążeniu przestało padać i tor szybko dosychał, co zmasakrowało mi opony i nie dało się jechać... skończyłem 12ty. Jednak trzeba było wziąć przejściowe opony, ale to po prostu brak mojego obycia z wyścigami po mokrym asfalcie. W weekend kolejna runda na Sardynii, jeździło się fantastycznie dzięki czemu wbiłem pole position. Niestety głupie kutasy zepsuły mi wyścig. Miałem dwie sytuacje kiedy minimalnie za późno opóźniłem hamowanie - tu pierwsza Rozumiem że gościa walnąłem, nawet byłem skłonny go puścić ale uznałem że on jadąc na mediumach i tak zaraz mnie wyprzedzi (jechałem na hardach). Pare zakrętów dalej broniłem wewnętrznej, gość mógł spokojnie mnie wyminąć od lewej strony ale zamiast tego totalnie się we mnie wpierdolił, na kamerze z środka widać było nawet ruch w moja stronę byleby mnie wywalić. Spadłem na 8. Potem tez minimalnie za późno zahamowałem próbując się bronić I tutaj też dostałem strzała w dupę. Potem typ mi pisał że to moja wina bo wbiłem się na linię wyścigową... polemizowałbym bo skoro zjebałem zakręt to spokojnie mógł mnie wyminąć od prawej strony. Najgorsze że ta pierdolona gra w obu przypadkach nawet nie obdarowała tych typów karami. Tym samym 0 konsekwencji dla takiej chamówy. System kar gran turismo to czasami totalne nieporozumienie. Nieporuzmieniem też jest to, że typy z rangą fair play S robią takie akcje, nie zliczę ile razy już ktoś się mścił na mnie w taki sposób, kiedy ja co najwyżej kogoś uderzyłem. Przy okazji po tych obu rundach dowiedziałem się że jednak Lamborghini to nie był najlepszy wybór. Huracan nie jest dla mojego stylu jazdy optymalny, jeżdzę nim szybko ale zużycie opon jest większe niż u pozostałych GR3 i potrafi często zarzucać dupą. Póki co najlepiej chyba jeździ mi się 991tką. Totalnie sfrustrowany poszedłem sobie na daily race na Interlagos, gdzie już poszło o wiele lepiej. Popracowałem nad czasem by startować wysoko w stawce, raz skończyłem na trzecim miejscu ale też i win wpadł. Tutaj startując z drugiej pozycji wykorzystałem fakt że Niemiec wyjechał bardzo szeroko i przecisnąłem się w szykanie. Potem wystarczyło pilnować wewnętrznej przez najbliższe 2-3 zakręty i dowiozłem zwycięstwo Uwielbiam Interlagos W tym tygodniu w Manufucturers cup jest GR4 na Spa, GR3 na Watkins Glen a w daily races GR2 na Suzuce I GR3 na Catalunyi czyli same znane i lubiane przeze mnie tory. Plan jest by wbić się do kategorii A na stałe i nie spadać już niżej. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2023 Finał Esport Olympic Gran Turismo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawman 9 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Cześć. Szybkie pytanko. Czy ktoś z was gra na telewizorze typu oled? Stoje przed zmianą telewizora (na większy 65 cali) i w sumie chciałem jakiegoś LCD lub minileda ale niestety w tym roku nie ma nic ciekawego więc zostaje oled. Trochę boję się wypalen. W Gt7 mam. Przejechane 400 godzin i zastanawiam się czy licznik nie byłby już wypalony? Może ktoś coś? Dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 19 minut temu, pawman napisał: Cześć. Szybkie pytanko. Czy ktoś z was gra na telewizorze typu oled? Stoje przed zmianą telewizora (na większy 65 cali) i w sumie chciałem jakiegoś LCD lub minileda ale niestety w tym roku nie ma nic ciekawego więc zostaje oled. Trochę boję się wypalen. W Gt7 mam. Przejechane 400 godzin i zastanawiam się czy licznik nie byłby już wypalony? Może ktoś coś? Dziękuję. Pozdrawiam Mam LG CX kupiony w styczniu 2021. Napieprzam na nim telewizję, streaming i gry. Żadnych wypaleń. To problemy starszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawman 9 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Czy na niektórych wyścigach w daily macie przy dużej ilości aut w określonych miejscach toru przycinki na PS5? Mam. Np. Tak teraz w wyścigu "b". Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Co którąś aktualizację coś psują i naprawiają bo gra raz chodzi w jednych miejscach idealnie, a za jakiś czas potrafi tam zgubić kilka klatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 (edytowane) Podobno następny update do GT7 ma być największym od czasu premiery. Gość jest dobrym źródłem. Grzebie w kodzie i ujawnił już wiele elementów zanim pojawiły się w grze przed aktualizacjami. https://x.com/Nenkaai/status/1713864258495119641?s=20 Edytowane 16 Października 2023 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
Hal Emmerich 253 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Pisał już, czego się można mniej więcej spodziewać? Od marca nie było żadnego nowego toru i pod względem zawartości aktualizacje stają się coraz bardziej skromne. Chyba zaczynają przerzucać coraz więcej ludzi do prac na następnym GT. Tym razem już stworzonym od podstaw pod PS5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 No właśnie niestety żadnych konkretów nie zdradził. Ogólnie też jestem przekonanny, że obecnie zajmują się już głównie GT8 i raczej 90% contentu jaki teraz tworzą pójdzie już tam, a GT7 dostanie jakiś ułamek od czasu do czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Z ciekawości zainstalowałem sobie wersję na PS4 i... jestem w szoku. Nie wiedziałem, że różnice w grafice są tak ogromne. To, że loadingi są dłuższe wiadomo - wczytanie wyścigu na PS4 to kilkanaście sekund (z SSD w PS5) a w wersji PS5 to 1-3 sekundy. Całe oświetlenie jest jakieś takie bardziej... płytkie. Co jednak najbardziej mnie zaskoczyło to to jak dużo jest mniej detali w otoczeniu. Ludzie, różne drobne obiekty, trawa itp. Na niektórych trasach nie ma w ogóle drzew, które są na PS5. Na innych jest ich jakieś 30-60% tego co na PS5. Dodatkowo są to prawie zawsze płaskie drzewa. Np. na nowszych lub podrasowanych trasach na PS5 70-95% drzew przy trasie jest 3D. Na tych samych trasach ma PS4 jest 100 lub przynajmniej 99% płaskich drzew. Żadne porównanie na YT tego nie pokazuje (a przynajmniej ja nie widziałem takiego). Serio różnica jest OGROMNA i zdecydowanie warto dopłacić do wersji PS5 jeśli ktoś na PS5 orgywa tę z PS4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 182 Opublikowano 29 Października 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Października 2023 Ponoć nowy update, największy do tej pory • Lexus LFA '10 • Dodge Challenger SRT Demon '18 • NISMO 400R '96 • Mercedes-Benz 190 E 2.5 - 16 Evolution II '91 • Dodge Charger R/T 426 Street Hemi '68 • Porsche 911 (992) GT3 RS '22 • Tesla Motors Model 3 Performance '23 ostatnio po paru tygodniach przerwy wróciłem też do multi w GT7 i miałem chyba najlepszy i najtrudniejszy wyścig do tej pory. Manfuacturers Cup w grupie A to był Nurburgring 24h na 10 kółek, ale większość czasu to był pełny deszcz więc wyścig trwał prawie 1,5h. Niedużo trenowalem ale udało się w kwalifikacjach ku zaskoczeniu zrobić drugi czas. Pierwszy raz jechałem tak długi wyścig w takim deszczu więc nie wiedziałem jak się opony będą zachowywać. Zrobiłem parę drobnych błędów ale ani razu nie wpadłem na trawę. Największy błąd jaki zrobiłem to nie zmieniłem mapy paliwa i nie wyliczyłem dobrze czy mi starczy na skończenie 20 kilometrowego kółka więc ostatnia długa prosta jechałem na oparach i do pit stopu dosłownie się dotyczyłem xD przez to spadłem ostatecznie na 4 miejsce ale i tak byłem bardzo zadowolony. jechalem tez ostatnio Watkins Glen gdzie słabo się zakwalifikowałem więc startowałem z końca stawki. Jednak w 2-3 kółka dzieki czystej jezdzie doczłapałem się do 3 miejsca bo założyłem softy kiedy reszta była na hardach. Dzięki takiemu podcięciu ostatecznie zakończyłem na 9 miejscu, bardzo dobrze jak na grupę A moim zdaniem Ogólnie Genesis to chyba moje top3 ulubionych aut. Jest ciężki w prowadzeniu i łatwiej nim stracić kontrolę ale jest szybki na prostych zdecydowanie. Sporo trialów też wpada ostatnio. Zrobiłem Michelina na złoto i srebro nowa Honda na Nordschleife 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
OldMuffin 11 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Dałbym Ci plusika ale nie mogę. Brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 https://www.gran-turismo.com/pl/news/00_5768503.html Wypas aktualizacja już jutro. 7 nowych aut (Tesla 3 <3) i nowa śnieżna trasa. Oraz mnóstwo innych rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 112 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Panowie, jak w chwili obecnej po tych wszystkich updatach wygląda rozgrywka dla pojedynczego gracza? Oprócz coffebreak jest coś jeszcze do roboty, jakieś wyzwania kariera, serie wyścigów? Paradoksalnie ostatnia Forza spowodowała,że zatęskniłem do GT Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Dolacze sie do powyzszego pytanka. Jestem casualowym dad gamerem, jedyne gt jakie gralem to gt5 i calkiem mi sie podobalo. Warto brac jesli gram sobie na luzie na padzie? Duzo contentu? Mysle jeszcze nad wrc bo za malolata gralem na pc w colina i tez pamietam duzo frajdy wiec waham sie nad tymi dwoma tytulami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 GT7 jest bardzo dobrze zbalansowane, możesz śmiało brać i grać na padzie. Zawartości masz na setkę godzin lekko. WRC dopiero co weszło i są problemy techniczne, więc zdecydowanie bardziej polecam GT7. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Ja bym szedł w wrc, bo GT na padzie jest zwyczajnie nudne i usypiające, ale tskie tam ino moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 1 godzinę temu, danielskii napisał: Dolacze sie do powyzszego pytanka. Jestem casualowym dad gamerem, jedyne gt jakie gralem to gt5 i calkiem mi sie podobalo. Warto brac jesli gram sobie na luzie na padzie? Duzo contentu? Mysle jeszcze nad wrc bo za malolata gralem na pc w colina i tez pamietam duzo frajdy wiec waham sie nad tymi dwoma tytulami. Bierz GT7. Masa grania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Chmielinski 210 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 5 godzin temu, AdiCarrion napisał: Panowie, jak w chwili obecnej po tych wszystkich updatach wygląda rozgrywka dla pojedynczego gracza? Oprócz coffebreak jest coś jeszcze do roboty, jakieś wyzwania kariera, serie wyścigów? Paradoksalnie ostatnia Forza spowodowała,że zatęskniłem do GT Wygląda w zasadzie tak samo jak na premierę, tylko jest więcej wszystkiego. Coffeebreak nigdy nie było, Cafe to zastępstwo kariery i są tam normalne wyścigi i mistrzostwa. Oprócz tego są misje, które są moim zdaniem najlepszą częścią gry (niestety twórcy chyba o nich zapomnieli). Z nowych trybów, które rzeczywiście doszły od premiery są chyba tylko czasówki, które odświeżają się cyklicznie i można w nich zarobić dużo kredytów i czasem samochody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Wrzucam trailer updateu Najważniejsza rzecz wg mnie to sophy 2.0, ale niestety tylko na ps5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hal Emmerich 253 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Update zapowiada się grubo. 4-player split screen? Tego to się chyba nikt nie spodziewał. Pewnie jakbym GT7 nie było crossgenem, który hula również na ps4, to o takim trybie nie byłoby mowy. Przyczepię się jednak i powiem, że nie jestem zadowolony z wyboru nowego toru. Nie trawię tych tras śnieżnych i rajdowych w serii Gran Turismo. Mogliby sobie dać z nimi całkowicie spokój, niż bawić się w takie półśrodki. Ani model jazdy na nich nie jest jakiś dobry, ani ich implementacja ciekawa. Znacznie chętniej przywitałbym powrót jakiegoś klasycznego fikcyjniaka z currentgenową oprawą, jak np. Autumn Ring, Midfield Raceway czy Apricot Hill; czy też nowego autentyka pokroju Silverstone lub Monaco. Jak ktoś już przetestuje Zośkę, to niech się wypowie, jak wypada ona w zestawieniu ze standardowym A.I w grze, a także czy można wyłączyć te cringe'owe emotikonki, wyświetlające się nad autami rywala i prezentujące reakcje emocjonalne oponentów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 6 godzin temu, Hal Emmerich napisał: 4-player split screen? Tego to się chyba nikt nie spodziewał. Bez sensu, kto ma cztery kierownicę na stanie w tych czasach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Widzę, że fajna aktualizacja wpadła. Nowe licencje do zrobienia i GT Sophy. Chętnie sprawdziłbym, co potrafi ten komputer, ale pozbyłem się kieratki... Jestem ciekaw Waszych wrażeń! Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 A to co kierownica potrzebna do tego? Do splita tez? Xd xd xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Na szybko zagrałem kilka wyścigów ze znajomym online na nowej śnieżnej trasie i ku mojemu zaskoczeniu naprawdę fajnie sie na niej jeździ i spoko wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi