Opublikowano 27 czerwca 20222 l Mnie znowu wzięło na Shadows of the Damned. Skończyłem lata temu na X360, ale chciałem wrócić, bo to fajna i niestandardowa produkcja. Trochę się namęczyłem, aby to działało na Decku - najbardziej do szału doprowadzały mnie przycinki audio. Udało się pozmieniać co nieco i gra działa lepiej niż na konsoli :D. Tu załączam poradnik z konfiguracją. Edytowane 27 czerwca 20222 l przez GreatOnDeck
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Mogli by podać jakies info o tym ile tego schodzi. Turbo niszowa zabawka bez marketingu sprzedawana w jednym sklepie jakos tak mi sie nie widzi jako sukces komercyjny. Chociaż troche mnie nie obchodzi ile korpo zarobi to wolałbym wiedziec czy ktoś na górze jest zadowolony i nie trafi tego szlag tak jak wszystkiego co wypuścili wczesniej (może poza VR które chyba nadal schodzi i jest to jakis sukces).
Opublikowano 28 czerwca 20222 l W porównaniu do poprzednich wymysłów typu steam machine i ten joypad to steam Deck jest niewątpliwym sukcesem i jestem pewien, że są zadowoleni z rozgłosu jak i sprzedaży.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Produkują tego bardzo mało, ale po wielomiesięcznych kolejkach w których trzeba czekać aby dostać urządzenie, można wywnioskować że sprzęt znalazł swoją nisze i Valve może być zadowolone, zwłaszcza że w odróżnieniu od takiego Xboxów czy Playstation, Valve zarabia na każdym sprzedanym egzemplarzu więc dla nich jest to czysty zysk.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Do 64gb dokładają. Mówili rok temu w jakimś wywiadzie, przy obecnych cenach wszystkiego to już w ogóle.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Oni nie muszą zarabiać na sprzęcie dlatego cenowo zawsze będa zjadać konkurencję na rynku handheldow pc.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Zarabiają na Steamie a przez to, że zdecydowanie łatwiej używać na SD Steama niż np Epica to "zmuszają" cię do kupowania u siebie i dokładnie o to im chodzi.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Zgadza się, odkąd mam decka to no steam no buy. Nawet darmowek nie chce z innych podsklepów, za dużo problemów.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l No mnie trochę boli brak oficjalnego wsparcia dla goga. Fajnie jakby coś się ruszyło z tematem. Dużo lepiej kupić starą gierkę na steam i mieć wsparcie dla pada nawet w strategiach z lat 90. Ogrywam teraz Heroes 3 i gra się cudnie a gra jest oficjalnie jako żółta. Oni też dzięki SD popularyzują swoją wersję linuxa.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Oni w ogóle popularyzują Linuxa. Teraz wiem, że takiemu zwyczajnemu użytkownikowi jak ja Windows jest niepotrzebny. Jeszcze pieniądze biorą za windowsa.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Same here. Poinstalowalem wszystkie codzienne narzedzia poza pakietem MS office. Nie szukałem na razie zamienników ale kwestia czasu jak cos zainstaluje. Uzywam SD jako kompa do zwykłych czynnosci i nie ma mowy zebym teraz od tak zapłacił za Windowsa.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l Ludzie, którzy instalowali Winde na Decku z tego co czytałem nie musieli płacić za klucz. Wygląda jakby Deck już "miał" własny bo po zignorowaniu komunikatu o jego podanie nie było nigdzie informacji o wersji próbnej.
Opublikowano 28 czerwca 20222 l kiedyś windows na urządzenia z małym ekranem był za free. Może wykrywa rozmiar i się aktywuje? https://www.pcworld.com/article/444676/microsoft-makes-windows-free-on-iot-and-small-mobile-devices-but-not-pcs.html
Opublikowano 8 lipca 20222 l Oby potężny P R Y W A C I A R Z tego nie widział, bo he might not be able to control himself.
Opublikowano 8 lipca 20222 l Patrząc na to sie dzieje to musze znaleźc czas pobawić się emudecka chociaz dla samego NGC. Switcha mam wiec kupie co tam wychodzi (mimo, że w najgorszej jakosci bo jak widac exy lepsze na SD). Pomimo mocnej krytyki mocno kusi ograć w koncu Twn Snakes a nie wierze, że Konami wyda chociażby remaster.
Opublikowano 8 lipca 20222 l 6 minut temu, pawelgr5 napisał: Pomimo mocnej krytyki mocno kusi ograć w koncu Twn Snakes a nie wierze, że Konami wyda chociażby remaster. Możesz od razu brać na warsztat z emulatorem, bo licencje i prawa autorskie do TTS są gdzieś w limbo i na jakieś 100% nigdy z niego nie uciekną.
Opublikowano 8 lipca 20222 l Emudeck to jest taki banderas że aż nie wierzę ze to takie proste, a dziala tak doskonale. Emulacja w tak przystępnym, natychmiastowym formacie to dla mnie największa zaleta decka.
Opublikowano 10 lipca 20222 l Jakby ktoś chciał pobawić się emulacją 3DSa to załączam mój poradnik stworzony centralnie dla Metroid Samus Returns, ale można go zaadoptować do każdej gry. Po angielsku. Opisałem jak edytować layout - stworzyłem opcję obraz w obrazie, gdzie mały ekran nachodzi trochę na główny oraz pokazałem jak przypisać dodatkowe przyciski Decka do sterowania dotykowego. https://greatondeck.net/metroid-samus-returns-on-steam-deck-citra-3ds-emulation/ Jakby ktoś miał pytania to pisać :).