Opublikowano 7 maja 20241 r 11 godzin temu, Ukukuki napisał: Ogólnie w USA nie lubią typowo europejskiej stylistyki gier jak Gothic, Kingdom Come, Stalker, Mount and Blade, Mafia 1, Risen, Elex, Wiedźmin 1, Divinity, Greedfall. Nazywają te gry Eurojank i pod ten termin podchodzi też Serious Sam, DayZ czy nowsze gry jak SnowRunner, Bannerlord, Sniper: Ghost Warrior, Biomutant. Nawet sami się motają i pod ten termin podciągają gry z USA jak Twierdza czy Heroes 3 xd co nie pasuje pod definicję gry specyficznej, dobrej ale z pewnymi niedoróbkami czy brakami w budżecie. Czy czasem bardzo dobre gry ale z Europy jak np. Wiedźmin 3. W ogóle to niech oni mordę zamkną, bo to są największe bezguścia growe. Gówniane cody czy jakieś sportówki, co w ogóle nie dostają nowości oprócz nowych sportowców. Beka z usa.
Opublikowano 7 maja 20241 r Kto by się ich zdaniem przejmował? Przecież ogromna większość cymbałów z USA nie wie nawet gdzie leży Polska, myślą że Paryż to państwo, nie znają stolic i geografii ogólnie. Tak naprawdę Stany to trzeci świat z fentanylowymi zombie, tylko taki w miarę ucywilizowany. Oczywiście jest tam pięknie i wogóle ale ilość ignorantów jest zatrważająca więc z ich opiniami na temat gierek to nie ma co zwracać uwagi.
Opublikowano 7 maja 20241 r Ale stanowią bardzo duży rynek growy, więc jakiś tam wpływ mają, chujowy ale mają, więc świat musi się z tym pokracznym gamingiem z usa liczyć.
Opublikowano 7 maja 20241 r Autor 8 hours ago, Wredny said: Chyba za głupi jestem, by pojąć, o co chodziło Homelanderowi z tym plusowaniem i minusowaniem innych, Ok to jeszcze raz. Wyobraź sobie, że przeglądasz listy innych graczy. I widzisz jakiś tytuł. Myślisz sobie "o kurde bele, ten niezbyt dobry tytuł to ma być niby 10/10? nie ma motyla noga szans. łup minus". I tak możesz trzy razy. Przeglądasz dalej. I widzisz inny tytuł. I myślisz sobie "o kurde bele, jaka smerfastyczna gra, a u mnie się nie zmieściła, tudzież zapomniałem o niej. No nic to, kurcze pióro, daję giereczce plusika". I tak możesz trzy razy. No jak teraz nie rozumiesz to ja się poddaję i po prostu zostaw listę.
Opublikowano 7 maja 20241 r Kolejność losowa: Gears of War Bioshock Mass Effect 2 Ninja Gaiden Black RDR2 Forza Horizon 4 Wiedzmin 3 Resident Evil 2 (psx) Metroid Prime (gc) Resident Evil 4 (ps2/gc) Jeszcze znajdzie się trochę starszych gier od generacji ps360 w dół, smuteczek dla mnie że w każdej kolejnej jest mniej gier 10/10
Opublikowano 7 maja 20241 r Tetris wip3out Colin McRae Rally 2.0 Tekken 3 Wiedźmin 3: Dziki Gon Resident Evil 4 Tomb Raider (1996) The Last of US Red Dead Redemption 2 Fallout 3
Opublikowano 8 maja 20241 r W dniu 6.05.2024 o 20:30, ogqozo napisał: Heroesy to pewnie jakiś rekord, ale wiele pecetowych gier ma dość wyjątkową popularność w Polsce, bękarty Baldura typu Arcanum, Neverwinter, Icewind. Potem powiedziałbym może Dungeon Keeper oraz wszelkie Sidmeierówki typu "Zeus", "Cezar" oraz inne hisotryczne typu o II wojnie światowej, średniowieczu (te raczej wśród ludzi jeszcze starszych niż forumowicze, typu pierwsi czytelnicy CD-Action), relatywnie do świata. I sporo mniejszych. Arcanum, Icewind to są dobre gry, nie na 10/10 ale nie są słabe. Pamiętaj, że w Stanach, czy zachodniej Europie większość osób grała w czasach jak wychodziły tamte gry na sprzętach od Nintendo, początki Xboxa czy PS 1/2. Dlatego u nich są popularne gry, w które my nie graliśmy (uogólniając) typu te wszystkie Karty, Smash Bros, Mario, Zeldy, Halo. U nas był Pecet i strategie, rpg-i izometryczne a tamtych gier w ogóle nie znałem w tamtych czasach. To znaczy słyszałem o nich i wiedziałem, że coś takiego jest, ale nawet mnie to nie interesowało. Tutaj na PC masz Herosów, Baldura, Planescape, Age of Empires, Myth, Fallouty czyli takie typowo oldskulowe gry, poważne, a tam skaczesz ludzikiem i zbierasz żetony i cukierki. Wiadomo, że to było głupie podejście, które zweryfikowałem, po prostu oni nie grali w tamtym czasie w te gry a jestem przekonany, że wielu osobom by się spodobały, gdyby po prostu je spróbowali. Dlatego te rankingi są niewymierne, traktować je trzeba jako zabawę i wspominanie a nie ostateczne rozstrzygnięcie co jest lepsze.
Opublikowano 8 maja 20241 r Ninja Gaiden Black Borderlands 2 Bloodborne Silent Hill 2 Resident Evil 4 Demon’s Souls Dark Souls Red Dead Redemption 2 Metal Gear Solid (3) The Last of Us
Opublikowano 8 maja 20241 r To że Polska jak wiele krajów jest pecetowa i czemu, to chyba oczywiste. Niemniej jest też konkretniejszy typ człowieka, który mial kompa i się nim faktycznie interesował w danym czasie w Polsce. Widać kierunek, duże zamiłowanie do średniowiecza, fantasy, i takiego wyluzowanego klikania że sobie na luzie coś tam robisz bez wielkich wzruszeń ani komplikacji. Na pc było ogólnie więcej popularnych gier niż te, zwłaszcza strzelanki czy też przygodówki point-n-click, ale też gry taktyczne, sci-fi, symulatory czegoś bardziej nowoczesnego niż starożytność lub średniowiecze, itd. Nie znałem np. w szkole praktycznie nikogo kto się jarał Half-Life. To już było bardziej dla graczy-graczy, na komunię to tak średnio pasowało. W ogóle to zaznaczmy że jak nazwa wskazuje, Heroes of Might and Magic było spin-offem bardzo popularnej innej serii hehe. O której chyba nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek ze znajomych mówił. Natomiast tak ogólnie to nie wiem, powiedziałbym że np. M&M6 był podobnej wielkości wydarzeniem co HOM&M3.
Opublikowano 9 maja 20241 r 14 godzin temu, ogqozo napisał: To że Polska jak wiele krajów jest pecetowa i czemu, to chyba oczywiste. Niemniej jest też konkretniejszy typ człowieka, który mial kompa i się nim faktycznie interesował w danym czasie w Polsce. Widać kierunek, duże zamiłowanie do średniowiecza, fantasy, i takiego wyluzowanego klikania że sobie na luzie coś tam robisz bez wielkich wzruszeń ani komplikacji. Na pc było ogólnie więcej popularnych gier niż te, zwłaszcza strzelanki czy też przygodówki point-n-click, ale też gry taktyczne, sci-fi, symulatory czegoś bardziej nowoczesnego niż starożytność lub średniowiecze, itd. Nie znałem np. w szkole praktycznie nikogo kto się jarał Half-Life. To już było bardziej dla graczy-graczy, na komunię to tak średnio pasowało. W ogóle to zaznaczmy że jak nazwa wskazuje, Heroes of Might and Magic było spin-offem bardzo popularnej innej serii hehe. O której chyba nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek ze znajomych mówił. Natomiast tak ogólnie to nie wiem, powiedziałbym że np. M&M6 był podobnej wielkości wydarzeniem co HOM&M3. Ja się jarałem i dostałem na komunię PC z Half-Life, Baldurem 1, Quake 1 i 2, Dukem 3D i Populusem 2, same gry dla dzieci xD.
Opublikowano 9 maja 20241 r GTA San Andreas GTA Vice City GTA III GTA V (wersja na PS5/XSX) Max Payne Need for Speed Porsche 2000 NBA Live 2000 PES 6 God of War Red Dead Redemption 2
Opublikowano 10 maja 20241 r Bloodborne Darkest Dungeon Returnal Bioshock Silent Hill 2 Alan Wake 2 Wipeout Omega Collection (jako pakiet) Resident Evil 2 Remake Dead Rising Demon's Souls Remake Edytowane 10 maja 20241 r przez Amer
Opublikowano 10 maja 20241 r Returnal FF7 Rebirth FF7 (psx) Vagrant Story The last of us Metal Gear Solid Devil May Cry Pokemon Gold/Silver Bloodborne Zelda OoT
Opublikowano 11 maja 20241 r CoD 4 Gears of War Tlou2 Bioshock Rdr2 Wiedzmin 3 Returnal Bloodborne Pro evolution soccer 5 Orientalne noce.
Opublikowano 11 maja 20241 r Kolejność przypadkowa: seria Batman Arkham Red Dead Redemption 2 Mafia 2 seria Farming Simulator Snowrunner Returnal The Last of Us Part 1 & Part 2 Life is Strange The Witcher 3: Wild Hunt
Opublikowano 13 maja 20241 r DOOM 1/2 DOOM Eternal Returnal Silent Hill Silent Hill 2 Sekiro Devil May Cry 5 Resident Evil 2 Remake Resident Evil 1 Remake Resident Evil 3 OG Pierwsze 10 tytułów, które przyszły mi do glowy spośród jakiejś top 50 gier 10/10. Nie odejmuje punktów, ale gdybym miał, to rdr2 xe
Opublikowano 7 czerwca 20241 r Silent Hill 2 Baldur's Gate Baldur's Gate 3 Disco Elysium Red Dead Redemption 2 Hellblade Tales of Vesperia Like a Dragon: Infinite Wealth Gears of War Wiedźmin 3 Ciężko wybrać 10, więcej ich było.
Opublikowano 11 czerwca 20241 r Autor On 6/7/2024 at 7:26 AM, KrYcHu_89 said: @Homelander robisz jakieś podliczanie tej zabawy? Zrobię. Mam zajob póki co
Opublikowano 11 czerwca 20241 r GTA III GTA Vice City GTA San Andreas The Last of Us Need for Speed Underground Cyberpunk 2077 Gran Turismo Gran Turismo 4 Crash Bandicoot (PSX) Syphon Filter (PSX) Edytowane 15 września 202415 wrz przez HenrykIggO
Opublikowano 19 września 202419 wrz Ja bym się jeszcze wstrzymał aż Greg będzie miał nieco więcej luzu i znajdzie czas, żeby samemu podliczyć. Czyli tak do 2044 roku jak przejdzie na emeryturę, a dzieciaki już będą dorosłe.
Opublikowano 19 września 202419 wrz Autor Ok ok podliczone. Oto forumkowa lista gier 10/10. 1. Wiedźmin 3 21pkt 2. Resident Evil 4 17pkt 3. MGS 3 14pkt 4. RDR 2 14pkt 5. The Last of Us 13pkt 6. Bloodborne 12.5pkt 7. Zelda BotW 9pkt 8. Heroes of Might and Magic 3 9pkt 9. Bioshock 7.5pkt 10. Gears of War 7pkt Lista bez zaskoczeń, wszystko to wielkie hity. Blisko był RE 2, Elden Ring, Baldur 3, MGS. Ogólnie wskazaliście ponad 100 tytułów i listy wyglądały tak, że połowa to były gierki wskazane z sentymentu, które ogólnie dostały po 1-2 punkty, a połowa to największe hiciory, które wpadły na listę. W każdym razie mi się lista mega podoba Edytowane 19 września 202419 wrz przez Homelander
Opublikowano 19 września 202419 wrz Zawsze mnie ciekawi jaki byłby odbiór Łiczera 3 w naszym kraju, gdyby to nie była polska gra zrobiona przez polskie studio. Tzn wiadomo, że Dziki Gon jest hitem i tu nie ma się co kłócić, ale tak wysokie miejsce w naszych rankingach, to musi być trochę zasługa wrodzonego patriotyzmu i faktu "polskości" tej gry. Oczywiście cieszy wysoka pozycja RE4 i MGS3, najlepsze odsłony najlepszych japońskich giereczek. Z zaskoczeń chyba tylko Heroski.
Opublikowano 19 września 202419 wrz Autor Jak na konsolowe forum to faktycznie, Heroesy wysoko. Ale, z drugiej strony, dziadami starymi jesteśmy, a Heroesy budzą nostalgię. Co do Wiedźmina to odbierany jest świetnie na całym świecie. Jest znany w Stanach, w sensie mówię o ludziach z roboty czy np. jak się trafi rozmowa o gierkach w Uberze. Ale mało kto wie, że gra jest z Polski. Taki Viva la dirt robi śmieszne filmy parodiując gry i z nazwy wymieniony jest tylko PUBG i Wiedźmin. Goście są z Nowej Zelandii. Nawiasem mówiąc bardzo bardzo polecam. Rowan, Alan, Adam i ekipa doprowadzają mnie do łez i spazmów ze śmiechu.