Opublikowano 7 grudnia7 gru Przekleję z innego tematu. Kolejne ciekawostki dla fanów gier rytmicznych.Bits & Bops, czyli "Mamy Rhythm Paradise/Heaven w domu". Wygląda sympatycznie. Jest demo do sprawdzenia.Rhythm Doctor miał premierę kilka dni temu i oceny ma ciekawe.Unbeatable - o tym już pisałem, ale premiera za dwa dni. Można sprawdzić demo.
Opublikowano 8 grudnia8 gru Dziś premiera mojego TOP 2 jeśli chodzi o 2k25.Czekałem na ten tytuł od daaawna, zagrywałem się w demko jak szaleniec, a teraz nie mogę oderwać się od fulla. OST, oprawa i fizyka są tutaj PERFEKCYJNE. Zresztą sprawdźcie sami...Aha, na Decku bangla w betonowych 60 fpsach. Do tego HDR i sztywniutkie sterowanie. Absolutna perełka. Edytowane 8 grudnia8 gru przez Amer
Opublikowano 10 grudnia10 gru Obie gry zebrały ostatecznie recenzje okolice 8/10, po tylu latach czekania w sumie liczyłem że może więcej.Ostatecznie hiciorami końcówki roku wydają się dwie pozycje dla "hardkorowców" - cuda dla fanów gatunku, ale głównie dla nich. Ciekawe, na ile się spopularyzują.Twin-shooter pt. Sektori (co tu dodać. Powoli wychodzi na nowego mesjasza tego gatunku. Gra robiona przez kolesia, który był w Housemarque i ma trochę tego klimatu. Bardzo arcade. Trzeba mieć trochę cierpliwości i pomyślunku, bo wiele rzeczy celowo nie jest wyjaśnianych w grze. Tak się dzisiaj nie robi gier, ale gra w swojej niszy robi furorę).Oraz soulslike/gra taktyczna/karcianka pt. Death Howl (wydany przez 11 Bit, zrobiony chyba w Kopenhadze przez kilku ludzi). Nie do końca rozumiem, czy ta gra jest na konsolach. Pokazuje mi się w sklepie na Game Passie, bo jest w Game Passie PC, ale wszędzie chyba czytałem, że wyjdzie na konsolach dopiero w lutym. Gra jest ciężka i nie wiem, czy się w nią wkręcę kiedykolwiek. Nie tylko z wyglądu ma w sobie coś z bardzo starych RPG-ów, nie ma oczywistego i przyjemnego sposobu progresu, może wymagać srogiego grindu. Niemniej, jak ktoś się w nią wkręci, to jest naprawdę fanem tego przytłaczającego świata i mroku, to może być kultowa gra końcówki tego roku.