Opublikowano 9 godzin temu9 godz. O Boże ja se tylko jajcuje. Nie wytrzymałbym w takiej grze 15 minut bo chyba brakuje mi wrażliwości na przeżywanie takich bzdur i bawi mnie ta nostalgiczna podróż użytkowników forumka do... wspomnień wygenerowanych z mixu filmów amerykańskich jakie obejrzeli z tamtych lat (?). Wolę sobie film obejrzeć, nawet wśród nowszych mam swojego faworyta w takiej tematyce i tyle mi wystarcza, gierki skonstruowanej z uczuć i ciepełka nie udźwignę bo i tak nie poczuje nic. to nawet polecam
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Gra zaczyna się od szukania alko na imprezkę i to główny motywator napędowy dla postaci, bardziej polskiego klimatu nie da się wymyślić
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 19 minut temu, Hanza71 napisał(a):No a co z hitem z 2011, bohaterka przeniosła się w przyszłość czy jak?O, ciekawe, o jaki kawałek chodzi? Ja i tak nie znam każdego kawałka z gry to nie zauważyłem, albo jeszcze nie dotarłem do tego momentu. Dlaczego tak zrobili twórcy to oni by musieli powiedzieć, czy to jakieś przeoczenie, czy celowy zabieg. Czy mi to jakoś przeszkadza? Niekoniecznie, ja akurat prawie w ogóle nie postrzegam tej gry przez pryzmat lat 90', mój poprzedni wpis był o tym, że ktoś grający może mieć takie skojarzenia, nawet w Polsce, ale jak widać w tym temacie, nie ma jednej pamięci o jakiejś dekadzie i to jest dosyć indywidualna sprawa. Nawet przeczytałem teraz opis gry na eshopie Nintendo i tam nie ma nawet zdania o tym, że to gra o nostalgii do lat 90'. Tylko o grupie nastolatków których drogi się rozchodzą i wspominają swoje przeżycia, imprezy.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Dla mnie dobór utworów jest słaby po prostu, wszystko na jedno kopyto. Człowiek nastawiał się że będzie jakieś zróżnicowanie a dostał nutę dla Julek tudzież studentów kulturoznawstwa.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 godziny temu, Josh napisał(a):Obawiam się, że jednak ciężko byłoby mi się odnaleźć w realiach takiego bananowego nastolatka z USA i wmawiać sobie że tak właśnie wyglądało moje dzieciństwo, więc chyba poczekam na polską odpowiedź "Mikstaśmy". Urokliwe czasy postkomunizmu, piękna betonowa sceneria, minigierki zawierające grę w klasy, napierniczanie pokrzyw kijkiem albo rzucanie petardami w Cyganów, tragiczne love story oparte na miłości do Kasi z 3c, która ostatecznie odrzuciła zaloty i wybrała Sebka z 4b, soundtrack zawierający hity Ich Troje czy Andrzeja Piasecznego.Ej to by było zajebiste, tylko zamiast piasecznego dać myslovitz czy coś. Jeszcze wyobraź sobie jakby gra miała gameplay, od razu oceny by poleciały w dół.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 3 godziny temu, Josh napisał(a):Obawiam się, że jednak ciężko byłoby mi się odnaleźć w realiach takiego bananowego nastolatka z USA i wmawiać sobie że tak właśnie wyglądało moje dzieciństwo, więc chyba poczekam na polską odpowiedź "Mikstaśmy". Urokliwe czasy postkomunizmu, piękna betonowa sceneria, minigierki zawierające grę w klasy, napierniczanie pokrzyw kijkiem albo rzucanie petardami w Cyganów, tragiczne love story oparte na miłości do Kasi z 3c, która ostatecznie odrzuciła zaloty i wybrała Sebka z 4b, soundtrack zawierający hity Ich Troje czy Andrzeja Piasecznego.Uuu, Ich Troje i Piasek. Kolega chyba z Wilanowa że takich gwiazd słuchał.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Moi rodzice lubili rozkręcać Wiśniewskiego na swoim zestawie HiFi tak że się mieszkanie trzęsło , więc siłą rzeczy słuchałem razem z nimi Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Josh
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Moje dzieciństwo to stary, zapuszczający Led Zeppelin, Queen, T-Rex, Hendrixa, Omegę, czy inne Electric Light Orchestra, więc zdecydowanie lepiej mi się wylosowało
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. O, u mnie podobnie. Intryguje mnie ta gra co ciekawe i może kiedyś na pstryku się ogra :o
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. nikt z nas nie wkraczal w pelnoletnosc w slonecznej kalifornii, ani nikt z nas nie sluchal konkretnie tych piosenek.po prostu gra opowiada o pewnym okresie zycia ktory kazdy z nas przezyl i mozna bez problemu przetlumaczyc sobie sytuacje w ktorych sa bohaterowie na sytuacje z naszego zycia.po drugie, gra nie jest o latach 90, wiec narzekanie chocby na brak muzyki z epoki jest bez sensu. dzieje sie w latach 90, ale nie jest o nich.10/10 bym nie dal, jakis typ z ign dal i nie wiem co z tego. niektorzy serio przesadnie chyba to rozkminiaja.a sam mixtape. kultura (gry, muza, filmy etc.) maja wzbudzac okreslone emocje. w mixtape mi ich nie zabraklo. "baza" ukryta na odludziu w ktorej pilismy i gralismy w karty, uciekanie przed policja bo ktos zadzwonil, ze dzieciaki pija piwo na cmentarzu, zakazy wychodzenia na impreze, przyjaznie ktore nie przetrwaly prozy zycia (chocby kumple ktorzy wyjechali po liceum do uk) itd. na pewnym poziomie to co sie dzieje w grze jest uniwersalne nawet dla kogos kto dorastal w szarych blokowiskach.plus w grze jest scena w ktorej grasz w baseball. odbijasz idealnie na home run i zaczyna leciec "the touch" z transformersow. stawiam ten moment nad 'ekscytujacy' gejmplej jakiegos asasyna czy innego call of duty, robionych pewnie na pamieci miesniowej a za kilka lat generowanych przez ai.
Opublikowano 14 minut temu14 min Przeszedłem, mam trochę mieszane odczucia.Bohaterowie są spoko i odgrywanie ich przekoloryzowanych wspomnień przy pomocy prostackich minigierek z kozak muzyczką w tle bardzo mi się podobało. Zwłaszcza, że było całkiem sporo kreatywnych smaczków, które nadawały wszystkiemu kolorytu. Klimacik i oprawa wizualna również na plus.Co mi się nie podobało, to fabuła. I nie chodzi mi o to, że poruszała najbardziej oklepane dla gatunku motywy, ale o samą ich realizacje. 70% gry to zwykłe wspominki, w których poznajemy postacie, i to jest ok, ale potem zaczyna się kiepsko zrealizowana drama, która zwieńczona jest niechlujną konkluzją. Generalnie rozwiązania wątków i relacje między postaciami w ostatniej godzinie gry były mega jałowe i napisane na odwal, przez co trochę wyrwały mnie z immersji i zepsuły całokształt eksipriensu. Także 7/10 końcowo mogę dać, a szkoda, bo jakby ten scenariusz poprawić i zawiązać to ładniej, to mogło być oczko wyżej. Edytowane 11 minut temu11 min przez Dahaka