Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Machine

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem kto to kupi poza jakimiś fanatycznymi akolitami gabena, więc sprzedaż to będzie pewnie jak legendarna ouya albo inna stadia.

• Odpowiedzi 635
  • Wyświetleń 38,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
20 minut temu, Czezare napisał(a):

Miałem, mam i będę miał centralnie w pompce tego Steam Machine, ale już teraz przerażenie mnie bierze i zimny pot oblewa ile sobie Sony zaśpiewa za PS6sadkek

Niech będzie 3699/3999/4199zl

I co? Co ile kupujesz konsole? Rozbij to na lata.

Nie kumam tego toku myślenia. Zarobki do góry, wszystko do góry, a gracza chcą konsole za 2k kupić xD

Sprzęt kupić to najmniejszy problem i wydanie 4 tysięcy raz na kilka lat nie powinno stanowić problemu. Ja bym się martwił czy będzie napęd i gry na płytach. Jak tego zabraknie, to dopiero ceny cyfry odpłyną.

Opublikowano
2 hours ago, drozdu7 said:

Nie daj Boże by wyfrunęła specyfikacja ps6 czy Helixa w międzyczasie.

"Most likely 24GB for PS6 Handheld, 30GB for PS6 console and 36GB for Xbox Magnus"

To ostatnie już chyba nierealne, Asia the Destroyer mówiła że trzeba ciąć koszty.

Opublikowano
12 minut temu, iluck85 napisał(a):

I co?

Jak bedzie taki lineup jak obecnie to mam to w pompce. Musiałoby byc ponizej 3k z napędem zebym rozważył. A nie zdziwie się jak wszystkie ceny dałeś za niskie.

Może mi się jeszcze odmieni bo bede taki wygłodniały przy przemierze, ale i tak 4k to byłby pewnie max.

3 minuty temu, opTa napisał(a):

"Most likely 24GB for PS6 Handheld, 30GB for PS6 console and 36GB for Xbox Magnus"

To ostatnie już chyba nierealne, Asia the Destroyer mówiła że trzeba ciąć koszty.

IMHO nic z tego nie jest realne.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał(a):

I co? Co ile kupujesz konsole? Rozbij to na lata.

Nie kumam tego toku myślenia. Zarobki do góry, wszystko do góry, a gracza chcą konsole za 2k kupić xD

Sprzęt kupić to najmniejszy problem i wydanie 4 tysięcy raz na kilka lat nie powinno stanowić problemu. Ja bym się martwił czy będzie napęd i gry na płytach. Jak tego zabraknie, to dopiero ceny cyfry odpłyną.

Ale ten sprzęt nie jest warty 4k i w tym problem. Dlatego ludzie mają opory przed wydaniem takich pieniędzy nawet raz na kilka lat.

Opublikowano

Ale co tu rozbijać na lata jak się tu dostaje przeterminowany sprzęt. Sprzęt za 5 koła który nie daje rady 6 letnim konsolom, no faktycznie zajebista inwestycja kekw

Niech dalej kręcą śrubę w ai szambie, graczyk jest w stanie poświęcić rozum dla zapachu nowiutkiego plastiku pepegasm

Edytowane przez Bartolinsky

Opublikowano

Zaporowa cena oczywiście łatwa do przewidzenia już od momentu zapowiedzi. To samo czeka nowego xboxa o czym wielokrotnie wspominałem.

Wszystkie płaczki na ai nie są jeszcze gotowe na fakt, ze ceny sprzed boomu nie wrócą nigdy bo dodatkowo zwolnił postęp technologiczny i to co się wcześniej zarabiało sprzedając lepszą kartę cztery razy teraz trzeba będzie zarobić na raz.

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Sporo miażdżenia Grubasa dziś. Ponoć nawet biorąc pod uwagę ceny komponentów, Valve zwyczajnie pojebało

Edytowane przez drozdu7

Opublikowano

6 godzin temu, suteq napisał(a):

Ale ten sprzęt nie jest warty 4k i w tym problem. Dlatego ludzie mają opory przed wydaniem takich pieniędzy nawet raz na kilka lat.

Steam Machinę nie.

Ps6 w dniu premiery tak, a ja o ps6 pisałem.

Opublikowano

SOME Steam Machines have one 16GB DDR5 stick rather than two 8GB due to sourcing issues; single channel could cause performance penalty in some titles

kisne

Opublikowano
8 godzin temu, Soban napisał(a):

Nie wiem kto to kupi poza jakimiś fanatycznymi akolitami gabena, więc sprzedaż to będzie pewnie jak legendarna ouya albo inna stadia.

Ciekawe czy on kupi poza tym pięknie się zestarzało

leo

Screenshots_2026-06-23-06-45-04.png

Edytowane przez Patapon

Opublikowano

Chora akcja, nie wiem po co komu to. Cena pojebana, wydajność żałosna. Jak ktoś chce małego kompa to lepiej i taniej kupić laptopa z o wiele mocniejszymi bebechami, jedyny minus to kultura pracy. Oby mój Steam Deck OLED działał jak najdłużej bo tak opłacalnego sprzętu jakim był na swoją premierę już nie zobaczymy.

Opublikowano
2 minutes ago, Patapon said:

Ciekawe czy on kupi poza tym pięknie się zestarzało

leo

Screenshots_2026-06-23-06-45-04.png

Kupi, tacy kupują wszystko jak leci.

Opublikowano

Mnie bardziej ciekawi kiedy przejdzie jakąś grę od początku do końca

Opublikowano

A pamiętacie jak ludzie myśleli że Hal Life 3 będzie ekskluzywnym tytułem startowym Steam Machine do rywalizacji z GTA VI?

Opublikowano
2 minutes ago, ASX said:

A pamiętacie jak ludzie myśleli że Hal Life 3 będzie ekskluzywnym tytułem startowym Steam Machine do rywalizacji z GTA VI?

Tylko naiwniacy. Po co Valve miałoby tracić czas i kasę na to?

Opublikowano

No trzeba pamiętać by zainwestować w jakiś używany telewizor Full HD do tego potwora!

Opublikowano

6k za śmieszny komputerek słabszy od PS5, nic o HL3 żeby zachęcić. Ładna odklejka pececiarzy

Opublikowano
34 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Kupi, tacy kupują wszystko jak leci.

Ciekawe czy znowu będzie płakał w internecie żeby mu się ludzie zrzucali na Steam Machine, jak kiedyś np. na Starlink i kilka innych rzeczy.

Opublikowano

Będzie "to złóżcie taniej podobnego pc". Dla valve ten sprzęt to nie jest być albo nie być, mają już i tak wystarczająco dużą bazę użytkowników steam, więc gejb nie będzie dopłacał do interesu i sprzedawał po kosztach.

Opublikowano

Też czekam na ryslawa, bo obstawiał 600 dolarów i wątpił że przebija magiczne 1000 dolarów.

Opublikowano

Valve po prostu drugi raz trafiło na zły moment, imo mogli tego w ogóle nie wydawać, ale nakład będzie tak znikomy, że zejdą do samych kolekcjonerów, więc Valve i tak grosza zarobi, na popularność tego sprzętu mają wyjebane. Ważniejsze dla mnie i innych graczy to jak rozwinie się Steam OS i jak szybko zastąpi Windowsy.

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Tylko naiwniacy. Po co Valve miałoby tracić czas i kasę na to?

Nie wiem, może z tego samego powodu, dla którego postanowił wypuścić konsolę dla 1% graczy.