Opublikowano 19 lipca 20231 r 58 minut temu, Homelander napisał: Po prostu z poziomu PC zmień hasło do konta i zmień konsolę na secondary. Nikt nic z nią nie zrobi i nic nie uruchomi chyba, że się zaloguje i poda hasło. Po co dezaktywować. A potem konto się automatycznie zrobi primary na konsoli która połączy się z eshopem. Ale taką akcję możesz zrobić tylko raz w roku, w sensie odczepienie konta primary od konsoli. Poczekaj, bo chyba o tym samym mówimy. W eShopie jest opcja Deregister Primary Console to o to Ci chodzi ? Wczoraj czytałem na szybko i nie miałem czasu ale to wydawało mi się najlepsza opcją. Czyli rozumiem, że jak ją zderegisturję + zmienie na wszelki wypadek hasło do eShopu, to później żeby znowu ją zrobić jako Primary i z niej korzystać, będę musiał się zalogować tym nowym hasłem do eShopu i wszystko będzie "po staremu" ? I bez tego nowego hasła tam nikt nic nie uruchomi ? A tak przy okazji czyli jak zaloguje się teoterycznie na nowo kupionej konsoli - to tam wszystko się przeniesie ? Nie wiem jeszcze czy kupie, tak sobie gdybam, szkoda w cholere tej konsoli, bo fajna była. Edytowane 19 lipca 20231 r przez KJL
Opublikowano 19 lipca 20231 r Dokładnie jest tak jak mówisz. I w pierwszym i drugim przypadku. W obydwu nic nie będziesz musiał nic robić poza zalogowaniem się do eshopu z poziomu konsoli. Automatycznie się ustawi. Jak dasz tylko deregister bez zmiany hasła to wystarczy że ktoś twoją konsolą daną do naprawy się zaloguje do eshopu i z powrotem się ustawi jako primary. A jak zmienisz to jak będzie chciał się zalogować to będzie musiał podać hasło. Inaczej nic nie uruchomi
Opublikowano 19 lipca 20231 r https://gamingbolt.com/metroid-prime-2-remastered-and-new-zelda-release-coming-soon-rumour Nowe kotlety
Opublikowano 19 lipca 20231 r Ciekawe czy LttP czy obie z GB na silniku Awakening. MP2 pewnie i tak wjedzie day 1.
Opublikowano 20 lipca 20231 r Pewnie będzie 3d Zelda albo Wind Waker albo Twilight Princess. Ciekawe czy jeśli pojawi się nowy Switch to czy nadal będą przez jakiś czas wychodziły crossgeny. Bo nie każdy z (z różnych powodów) kupi odrazu switcha2, a to jednak baza 120mln
Opublikowano 20 lipca 20231 r 2 godziny temu, drozdu7 napisał: Pewnie będzie 3d Zelda albo Wind Waker albo Twilight Princess. Ciekawe czy jeśli pojawi się nowy Switch to czy nadal będą przez jakiś czas wychodziły crossgeny. Bo nie każdy z (z różnych powodów) kupi odrazu switcha2, a to jednak baza 120mln Chyba różnica w mocy będzie zbyt duża. No ale jest to możliwe.
Opublikowano 20 lipca 20231 r Zasadnicze pytanie, czy kolejna konsola będzie po prostu podrasowanym Pstrykiem czy jednak Nintendo dorzuci jakiś nowy patent. https://gamingbolt.com/metroid-prime-2-remastered-and-new-zelda-release-coming-soon-rumour Z tymi kolejnymi Metroidami, to chyba było dementi samego dewelopera, że rimejkowali samo MP1, bez równoległymi pracami nad dwoma pozostałymi tytułami.
Opublikowano 20 lipca 20231 r 18 godzin temu, pawelgr5 napisał: Ciekawe czy LttP czy obie z GB na silniku Awakening. MP2 pewnie i tak wjedzie day 1. Wolałbym jednak Oraclesy z uwagi na to, że ciężko się w nie gra na 2 guziki A/B gdy trzeba zmieniać przedmioty. Sporo siedzi się w menu.
Opublikowano 20 lipca 20231 r Przyjmę każdą Zeldę 2D z otwartymi rękami, zarówno ALBW jak i LA bardzo mi się podobały, a mam spore zaległości
Opublikowano 23 lipca 20231 r Pytanie czy warto brać Switcha V2 do grania głównie w trybie przenośnym ? Miałem kiedyś Lite i w sumie było pare gier które w które bym zagrał na tv ale tak to głównie tryb przenośny
Opublikowano 23 lipca 20231 r Sam gram tylko w trybie przenośnym, miałem lita, niedawno kupiłem oleda. No różnica jest bardzo na plus, wielkość wyświetlacza + jego jakość, no i jest ta mozliwość zagrania na tv w razie wu (skorzystałem bodaj raz, w celu sprawdzenia czy działa;)) Ja nie żałuję, ale różnica w cenie jest jednak bardzo wyraźna, więc już sam musisz sobie odpowiedzieć, czy lepszy ekran jest warty wydania tych kilku stówek więcej
Opublikowano 25 lipca 20231 r Z tego co czytam w necie, to ludzie przesiadający się z lite na oleda grają więcej i częściej. Ekran serio robi robotę i świetnie gry Nintendo na nim wyglądają. Ja w ogóle nie gram w docku, tylko przenośnie mimo że mam tv oled. Ja bym się nie zastanawiał.
Opublikowano 25 lipca 20231 r Ja wziąłem OLEDa i jest wspaniale. Nawet nie sprawdzałem jak tam na TV, wolę nie oglądać Bayonetty na 55 calach ze Switcha xD Ale do łóżeczka popykać, jakiś meczyk na TV i jest bajlando.
Opublikowano 25 lipca 20231 r No niby nic w bebechach nie podkręcili, a przesiadka z govno ekranu na oleda z większą przekątną robi niesamowicie robotę. Pamiętam jak dostałem oleda razem z dreadem, no jakbym się wersja pro wtedy bawił.
Opublikowano 25 lipca 20231 r Różnica między V2 a OLED to tylko 200zł. Czy tutaj też były akcje z rysowaniem ekranu przez docka?
Opublikowano 25 lipca 20231 r Na pewno po kupieniu OLED-a moja miłość do Switcha jeszcze odżyła. Gry stały się jakby jeszcze bardziej wciągające, trudne do odłożenia. Kupiłem bo gram sporo, w przeliczeniu na godzinę grania to grosze wydałem, a jakbym nie kupił to bym się zastanawiał czy to zrobić czy nie hehe. Jak wydałem dwa razy tyle na PS5 z paroma grami to nie myślałem nigdy nad opłacalnością Switcha. Ludzie tutaj jęczą, że Switch jest "słaby", ale sprzęt elektroniczny zawsze będzie "słaby" - najwyżej parę lat później, nadal wyjdą kolejne gry, które nie będą chodzić i na tym wcześniej "silniejszym", nie będzie klatek i pikseli. Natomiast większy i ładniejszy ekran będzie uprzyjemniał prawie każdą grę, choćby prostą. V2 to też zauważalna zmiana na plus. Czas życia baterii pierwszego modelu naprawdę czasami uwierał w życiu. V2 (OLED i nieoled) działa na baterii zauważalnie dłużej, niż Lite. A V1 jeszcze krócej, niż Lite.
Opublikowano 26 lipca 20231 r Wydaje mi się, czy oled dużo szybciej rozładowuje baterię w sleep mode względem v2? W sobotę miałem go kilka godzin pod ładowarką, a wczoraj wieczorem włączyłem i zaskoczyło mnie, że było tylko 5% baterii :|
Opublikowano 26 lipca 20231 r Jakiś przypadek pechowy, spokojnie powinien przez takie pare dni zeżreć może z 10-15% max w sleep mode.