Figuś 21 129 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Teraz, aph napisał: Polska husaria internetowa dzielnie broni największego rozczarowania ostatnich kilku lat. Tlou 2? Nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zabawne bo Tlou2 już zgarnia nagrody na TGA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Ciężko żeby CP zgarniał, skoro premierę ma w dniu rozdania nagród Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Nikt by mu dziś żadnej nie dał i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Tlou 2 można nie lubić ( nawet trzeba bo to jebane gówno ) ale gra chociaż jest dopracowana do perfekcji, tutaj jak widać wszystko sklejone na etaśme 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 38 minut temu, bluber napisał: Ja wiem czy to taki hejt? Gra jest w takim stanie na konsolach, że wstyd trochę brać za to pięniadze. Dokładnie. Idąc dalej tą ścieżką - powinni dostać zarzuty za wyłudzenie , lub doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzania mieniem przez niczego nie spodziewających się / brak recek na konsole/ nabywców. Dzisiejszy konsolowy gracz w CP77 to nie beta tester, to desperat. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Po 4 godzinach na ps5 jest lepiej niz myslalem a przyznam ze po ogladaniu jutuba i czytaniu niektorych wpisow tutaj podchodzilem do tej gry jak do parujacego gowna. Historia zapowiada sie bardzo ciekawie, juz poczatkowe misje wciagaja i w niektorych jest niezly powiew swiezosci. Nie ma zadnej monotonii typu ciagle wsiadaj w auto -> jedz -> zabij i to mi sie podoba. Graficznie to najczesciej jest to poziom takiego wczesnego ps4, ale bylo wiadomo ze wersja pod nextgeny 2021 wiec luz. Przynajmniej przez wiekszosc czasu trzyma klatki. A zdarzaja sie momenty i miejsca z ktorego miasto, szczegolnie w nocy, potrafi wygladac wykurwiscie. Co do bugow to kwestia nie jest czy sie pojawiaja tylko czy uniemozliwiaja rozgrywke W sumie co chwile cos, ale to takie bzdury, nie bede przeciez biegal po miescie i tylko szukal czegos co moze sie spierdolic. No ale raz gra mi sie kompletnie wyjebala na plecy, wystarczy ze wszedlem do innego pomieszczenia niz prowadzila mnie misja i cyk. Przynajmniej save sie nie skasowal ale to wprowadza troche niepokoj. Praktycznie caly czas mysle o tym czy gra za 5sek nie padnie. A prawdziwe problemy to moga byc za pare godzin bo te pierwsze godziny to pewnie jako tako zdazyli polatac. No ma prawa tak byc, a wersja na ps4/xone jest juz kompletnie nie do obrony, smrod sie bedzie za nimi ciagnal latami. No ale to co do tej pory dostalem mi sie podoba. Tak jak bylo w jakiejs recenzji gra wymaga cierpliwosci na tym etapie ale idzie to przebolec. Oczywiscie w zadnym stopniu ich to nie tlumaczy i do poprawy jest jeszcze cala masa rzeczy ale na nextgenach da sie grac. Natomiast ta srednia 91 dla tej gry w takim stanie to musi byc jakas ustawka Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 4 minuty temu, schabek napisał: Natomiast ta srednia 91 dla tej gry w takim stanie to musi byc jakas ustawka No gra była recenzowana na PC tam jest po prostu lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Kwestie pancerza to mogli jednak lepiej rozwiązać To jest obecnie zestaw który mi daje najwięcej armora: 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Po 11h dopiero skończyłem prolog i zaczyna sie meksyk. Deeeeejmm Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Polecam faktycznie jest lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 230 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Jeszcze z polskich smaczków, to można sobie logo Strajku Kobiet nad psiochą wygolić: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 A ja kupiłem grę na PS4 zwykłe, ale po tym co zobaczyłem na filmikach, postanowiłem ją odłożyć na półkę. Nie ma sensu się męczyć. Zrobią lekki downgrade i to poleci w miarę stabilnie w 30 klatkach. Mocno wierzę Tymczasem lektura FB, komentarzy i tekstów wszelakich na temat CP77 to cudowne doświadczenie i materiał na ciekawe felietony. Żulczyk póki co wygrywa xD Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Pograłem więcej, mam już w sumie 16 godzin gry za sobą. Robię dużo misji pobocznych, kontraktów itd. Bawię się bardzo dobrze, ale w gwoli ścisłości po swoich wcześniejszych postach: bugi już się pojawiły Mowa tutaj o lewitujących wrogach, przenikaniu przez ściany, dziwnym ragdollu, do tego czasami doczytujące się tekstury, podwójne audio oraz fakt, że w polskim dubbingu wlatują z du.. kwestie z angielskiego dubbingu. Do tego okazjonalne klatki spadek. Można narzekać, ale jednak gra robi mocno i zachęca, żeby przymknąć oko/zacisnąć zęby i grać dalej. Fabuła rozkręca się wolno, ale potem jak nabiera tempa to o ja cię panie Dzisiaj wolne to pograłem sporo, ale już trzeba iść spać, bo o 8 do pracy, nie zmienia to jednak faktu, że już myślę, co będę robił dalej w grze. Dawno tak nie miałem, chyba od czasów GTA V, Wiedźmina 3 czy RDR 2 żadna produkcja mnie tak nie wkręciła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Dawno już tak do późna nie siedziałem, wciąga jak bagno, no i gram na najtrudniejszym poziomie, no i nie powiem, jest momentami przejebane, pod granatem jak Ci rzucą to jest dead, parę kulek też jesteś dead. Trzeba się tu nieźle nakombinować, dużo to idzie leczenia XD. Wszczepy i inne tałatajstwa to obowiązek na takim poziomie trudności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Godzinę temu, aux napisał: A ja kupiłem grę na PS4 zwykłe, ale po tym co zobaczyłem na filmikach, postanowiłem ją odłożyć na półkę. I to jest najlepsze co można zrobić w tym momencie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Faka napisał: Dawno już tak do późna nie siedziałem, wciąga jak bagno, no i gram na najtrudniejszym poziomie, no i nie powiem, jest momentami przejebane, pod granatem jak Ci rzucą to jest dead, parę kulek też jesteś dead. Trzeba się tu nieźle nakombinować, dużo to idzie leczenia XD. Wszczepy i inne tałatajstwa to obowiązek na takim poziomie trudności. Gra niszczator, właśnie mam za sobą 4 godzinną sesję. Graficzne Cudo (oczywiście wersja PC gog RTX 3080 4k 60 trzyma z RT ultra, ale dlss ultra perf, optymalizacja jest skopana, cudowne techniki nvidii dlss ratuje Redom dupę na kompach za 8k-10k...). Uwaga!! bez dlss z rtx 3080 mam srednio 5 klatek na max ustawieniach grafiki xDD. Gra wyglada lepiej niż RDR2, wiem, ze tam nie było RT i miliarda neonów, ale to miasto w nocy, inne open worldy mogą się schować, pokusiłbym się o stwierdzenie, że to najlepsze RT w krótkiej historii tego ficzera i najlepsze oświetlenie w branży, odbicia są wszędzie, kałuże, szyby, w ruchu wyglada to genialnie i robi wrażenie. Głowne postacie super wyglądają, npc gorzej, przechodniów jest dosyć mało, wyraźnie widać, że na tym oszczędzali. To co rządzi bez dwóch zdań to:Kilmat!!! Misje w klubie na dobrych słuchawkach, to trzeba przeżyć ( i to przeżyć na dobrym sprzęcie z tej dekady). Oświetlenie to jakiś black magic. Questy: na razie leciałem glowny wątek, te są super, nie zrobiłem w 5h jeszcze żadnego side'a, wiec się nie wypowiem jak reszta. Hackowanie: Deus Lepszy, ale jest ok, sporo możliwości. Strzelanie: naprawdę nieźle, czuć różnice w broniach, dobry system, pełno bajerów, skilli z tym związanych. Model jazdy: GTA4 (bardziej hmm symulacyjny), jest ok, to nie jest podstawą tej gry, a jest zrobione lepiej niż w GTA5 i WD. Bugi po 5h gry? Były. Mialem jeden z lustrem, zabawny, jak masz czapkę to w lustrze jesteś łysy (a bez czapki masz włosy xD, dział QA musi mieć spierdolone pensje u Redów albo udawali, że pracują, to jest serio pierwsza godzina gry i pierwsze aktywne lustro xD). Drugi z samochodem, lewitował, też w sumie pierdoła, musze powiedzieć, że Ci co grają to grają, a Ci co narzekają, to pewnie tylko oglądają zestaw glitchy na YT, bo nie wieżę, że wersja konsolowa to inny build, choviaz kto wie, nie ufam ich działowi QA:). RDR2 miał u mnie podobną ilość bugów, jak ta gra, ale może patrzę przez różowe okulary. Jest dobrze/10. Na pewno wyjdzie 123534 patchy do tej gry, ale już teraz to sztos jakich nie ma, bo nie ma gry open world RPG w takim Bladerunnerowym klimacie, z taką grafiką i pewnie dlugo nie będzie. Jutro wracam do Night City :). Edytowane 11 Grudnia 2020 przez KrYcHu_89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 63 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zostac z kopia na ps4 pro za chwile ps5 czy kupic i grac na lapku z rtx 2060 ? Te porownania na YT to jakas propaganda... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 42 minuty temu, gnom napisał: Zostac z kopia na ps4 pro za chwile ps5 czy kupic i grac na lapku z rtx 2060 ? Te porownania na YT to jakas propaganda... Na obecną chwilę pc będzie optymalnym wyborem.Ja zmieniłem XoX na lapka z rtx1080 i jest bardzo odczuwalna różnica, da się spokojnie na wysokich ustawieniach grać bardzo płynnie.Nie oznacza to oczywiście,że wersja pc jest pozbawiona bugów i crashy czego już doswiadczyłem w pierwszych 3h gry.Wczoraj launcher goga nie odpalał u mnie gry i trzeba było odpalać z foldera plikiem .exe Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) 13 minut temu, Gregorius napisał: Do usunięcia Edytowane 11 Grudnia 2020 przez Gregorius Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Gra jest kozacka, aż wyjdę wcześniej z pracy. Jednak patrząc po filmikach co się dzieje na bazowych wersjach konsol to bym gierkę jednak zwracał. Szkoda psuć sobie opinii o tym tytule. Chyba ,że te filmiki są przed łatką a teraz jest lepiej. Mogli tego nie wydawać tylko poczekać i robić na spokojnie port next genowy i ewentualnie szlifować wersję PS4 i One. Cieszy dbałość o detale, a ten RT robi nawet na średnich ustawieniach. Strzelanie też świetne, czuć moc. Nawet pistolecik daje ostro basem. Redzi potrafią kreować światy, rośnie mistrz gatunku RPG. Decyzja o widoku z pierwszej osoby też świetna. Jestem pewny portu na VR za parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 4 godziny temu, aux napisał: A ja kupiłem grę na PS4 zwykłe, ale po tym co zobaczyłem na filmikach, postanowiłem ją odłożyć na półkę. Nie ma sensu się męczyć. Zrobią lekki downgrade i to poleci w miarę stabilnie w 30 klatkach. Mocno wierzę Downgrade? Odpal, zagraj i powtórz jeszcze raz, że chcesz downgrade. Klatki to nie problem tej wersji. Na podstawowych konsolach nie ma już z czego ciąć, od rozmazanej grafiki dosłownie łzawią oczy, więc jeśli nie odkładasz na półkę celem późniejszego zagrania na PS5 to lepiej od razu sprzedaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Sprawdziłem z 4h wczoraj. Oczywiście technologicznie to jest kał, ale graficzka potrafi się spodobać nawet na zwykłym ps4 w niektórych momentach. Na szczęście to kwestie, które od zawsze jakoś przełykam w grach, jeśli inne rzeczy dostarczają. A TE DOSTARCZAJĄ. Pacing mi urwał jaja, świat mnie przeraża ogromem i zachwyca designem. Druga gra po RDR2, w której zachłysnąłem się światem i trochę nie wiem co mam robić. Bugi sporadycznie na szczęście - PÓKI CO. W 100% rozumiem narzekania, pozwy i nawet je popieram, ale to nie przeszkadza mojemu mózgowi myśleć już o wieczorze i kolejnej sesji Cubermychy IBISZ. Cóż zrobisz. Takie życie konsolowego wariata xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
beardo0 125 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 (edytowane) Ja macie problemy z działaniem na konsolach minionej generacji oraz dobry Internet, wersja Stadia kosztuje 199 zł Nie testowałem jeszcze jak coś i nie ma ray tracingu Edytowane 11 Grudnia 2020 przez beardo0 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 To jaką ocenę dzisiaj od graczy obstawiacie? 2/10? Pewnie niezły bombing będzie. Należy się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi