Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil VII

Featured Replies

Opublikowano

Panowie, które dodatki są warte ogrania? Interesują mnie przede wszystkim wartości fabularne, a jakieś czasówki/strzelnice nieszczególnie. Może ktoś skrócić jak wygląda gameplay w kolejnych DLC?

Banned Footage Vol. 1

Banned Footage Vol. 2

End of Zoe

Not a Hero

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 145,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pozdrawiam fanów Vijar, czyli mam nadzieję, że nie tylko siebie     Tutaj serdecznie podziękowania ślę mojemu przyjacielowi Plejowi, bez którego ten kosmos nie byłby możliwy (VR + Prosiak) :ros

• W ULTRA GAMES w Krakowie też już mają:     Prawie po sztuce dla Mazzeo, Donsterydo i Daddy'ego.

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Zmiana w budżetowy horrorek rodem z PC, skupiony na eksploracji, to nie był wymarzony kierunek dla serii.

Opublikowano

Dwa pierwsze to taki zestaw creepy minigier w klimacie gry. Z ciekawości można sprawdzić, ale skupiałbym się, jeśli już, to na fabularnych dodatkach

Opublikowano

Zagraj też w Daughters, które jest wstępem do całej historii w podstawce.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Opłaca się brać droższa wersje gold z dlc czy raczej yebac maczetami i nic ciekawego?

Opublikowano
49 minut temu, XM. napisał:

Opłaca się brać droższa wersje gold z dlc czy raczej yebac maczetami i nic ciekawego?

Ja stoję przed tym samym wyborem i mówiąc szczerze różnica między podstawką a wersją GOLD to ok 3 dychy więc nie ma się nad czym zastanawiać i brać z dodatkami. Nawet jakby były słabej jakości. 

Ja mam pytanie innej natury. Jestem świeżakiem serii, ale RE VII interesuje mnie od dawna. Stąd pytanie. Czy jeżeli ograłem remake RE 2 i 3, RE 5 nie skończyłem, tak samo jak RE 6. Tam to chyba odpadłem w pierwszej kampanii Leona. (Na pewno do RE 5 i 6 wrócę i kupię RE 4. Okazało się że remake jedynki był kiedyś w Plusie :D więc też ogram)

Wiem, że w siódemce jest zupełnie nowy bohater, ale nieznajomość poprzednich, szczególnie ostatnich części z serii odbije się mocno na zrozumieniu fabuły siódemki?

Edytowane przez - V -

Opublikowano

Nie odbije Ci się w ogóle ;) 

Oprócz jednego czy dwóch nawiązań do uniwersum to całkowicie nowa, odrębna historia. 

Opublikowano
W dniu 7.04.2020 o 14:16, _D23 napisał:

Nie odbije Ci się w ogóle ;) 

Oprócz jednego czy dwóch nawiązań do uniwersum to całkowicie nowa, odrębna historia. 

I też zupełnie inna rozgrywka także będzie powiew świeżości.

Polecam granie wieczorem/w nocy. Do tego słuchawki na uszach. Wrażenia gwarantowane.

Ja przeszedłem na chwilę obecną 4, 5, 7, Revelations, Revelations 2. Teraz druga kampania w 6. Trochę dziwna kolejność, ale co tam.

Opublikowano
On 4/7/2020 at 2:09 PM, - V - said:

Ja mam pytanie innej natury. Jestem świeżakiem serii, ale RE VII interesuje mnie od dawna. Stąd pytanie. Czy jeżeli ograłem remake RE 2 i 3, RE 5 nie skończyłem, tak samo jak RE 6. Tam to chyba odpadłem w pierwszej kampanii Leona. (Na pewno do RE 5 i 6 wrócę i kupię RE 4. Okazało się że remake jedynki był kiedyś w Plusie :D więc też ogram)

Wiem, że w siódemce jest zupełnie nowy bohater, ale nieznajomość poprzednich, szczególnie ostatnich części z serii odbije się mocno na zrozumieniu fabuły siódemki?

Polecam najpierw ograc RE0 HD, RE1 HD, Remake 2 a pozniej 3. Na koncu RE4  i wtedy byloby najlepiej oigrac VII bo po ograniu 4-ki zrozumiesz ze sa nowe historie i nowe rozwiazania gameplayowe i gra w VII bylaby najlepsza w takiej kolejnosci. Ogranie VII po ograniu czesci ktore pisales odbije sie na grze w poprzednie czesci i nie bedzie takim samym doswiadczeniem

Opublikowano

Polecam nie słuchać użytkownika Frosti. Graj, to historia zupełnie odcięta od reszty.

Opublikowano
36 minut temu, _Forum_ napisał:

po ograniu 4-ki zrozumiesz ze sa nowe historie i nowe rozwiazania gameplayowe

Jakie to głębokie :fsg: Zamknij doope Bzduras, ty po prostu nie rozumiesz jego geniuszu.

Opublikowano
3 hours ago, Bzduras said:

Polecam nie słuchać użytkownika Frosti. Graj, to historia zupełnie odcięta od reszty.

Wygrales kawusie u Bakerow, ale bez udzialu Umbrelli w ich zyciu

Edytowane przez _Forum_

Opublikowano

Przechodze sobie ponownie. Ehh wyszedłem z domu i szkoda, że zaraz ten wykorwisty klimat się skończy:( szkoda, że cała gra taka nie jest jak pierwsza lokacja.

Opublikowano
5 minut temu, XM. napisał:

Przechodze sobie ponownie. Ehh wyszedłem z domu i szkoda, że zaraz ten wykorwisty klimat się skończy:( szkoda, że cała gra taka nie jest jak pierwsza lokacja.

A ja sobie wieczorami przechodzę po raz pierwszy :D I potem jeszcze dodatki. This is living!

Opublikowano

No początek domu jest zayebisty, ale potem jak się stamtąd wychodzi i dowiaduje się, co nie co więcej o rodzinie Baker'ów i tej piedolniętej na łeb dziewczynki to trochę zyebali z tym scenariuszem, co tam wymyślili. 

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Fabularnie bym powiedział, że jest najlepiej w całej serii(nie żeby to był jakiś wielki wyczyn), ale rzeczywiście gra traci na impecie w końcowej fazie. Kiedyś będzie trzeba powtórzyć na VR, choć nie wiem, czy serce wytrzyma, bo gra robi nawet bez tego(najczęściej w prymitywny sposób, tj. jump scenki, ale dobre i to).

Opublikowano

Najlepiej jest w RE2 pod względem scenariusza, no i odkrywanie tajemnicy posiadłości Spencera jest miodzio. W RE0 kał, w CV czasem cringe, czasem za(pipi)iście, trójka i czwórka to takie o, a piątka i szósta to kał. Siódemka dokladnie jak mówicie, z(pipi)ana od połowy. Szkoda, że poszli w tematykę opętania pod durną przykrywką wirusa.

Nie ma co się oszukiwać, generalnie 1, 2, 3 i CV to było wciągające story klasy Ż, a potem poszli w zupełnie nieinteresujące fabularnie dla wszystkich bohaterów i ludzkości motywy, ten terroryzm biologiczny na dużą skalę to meh.

Opublikowano

no wiesz, z punktu widzenia logiki, to sa spore niescislosci juz w pierwszych seriach. w dwojce mr X byl tyrantem ktory ewolouwal podczas regenarcji i skoku do lawy, natomiast w jedynce zaden z bossow tego nie robil ( a Yawn i Super Tyrant nachodzili nas dwukrotnie. w miedzyczasie zbierajac becki). dopiero G mial za zadanie w niekontrolowany sposob sie rozwijac, a i tak w calej grze spotykalismy tylko jednego osobnika, ktory tego dokonywal. reszta serii to juz ewidentny nieogar scenarzystow w tym o co pierwotnie chodzilo.

Edytowane przez Najtmer

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Przeszedłem grę pierwszy raz i odblokowałem buty do szybszego poruszania się i esencję obrony. Przy drugim przejściu posiadam to w skrzyni. Czy muszę mieć to w ekwipunku żeby było aktywne, czy wystarczy że leży w skrzyni?

Banalne pytanie ale muszę się upewnić.

Opublikowano
11 godzin temu, anarom_pl napisał:

Witam. Przeszedłem grę pierwszy raz i odblokowałem buty do szybszego poruszania się i esencję obrony. Przy drugim przejściu posiadam to w skrzyni. Czy muszę mieć to w ekwipunku żeby było aktywne, czy wystarczy że leży w skrzyni?

Banalne pytanie ale muszę się upewnić.

Musisz mieć te przedmioty w ekwipunku.