Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
54 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Nie zdziwi mnie jak następnym krokiem Sony będzie przypisanie konsoli na stałe do konta, żeby nie dało się jej odsprzedać

No tak po co sobie strzelać w kolano lepiej od razu walnąć sobie w łeb. Przecież takie coś to chyba by było maksymalne przegięcie pały.

Opublikowano
4 minutes ago, BRY@N said:

No tak po co sobie strzelać w kolano lepiej od razu walnąć sobie w łeb. Przecież takie coś to chyba by było maksymalne przegięcie pały.

Nierealne, przecież na konsoli może się logować więcej niż jeden użytkownik.

Opublikowano

W technice gotowania żaby kluczowym aspektem jest to że trzeba podgrzewać wode powoli. Jeszcze nie czas na tego typu ruchy.

Opublikowano

Nie mówię że to wprowadzą, tylko że nie zdziwiłoby mnie jakby w jakimś momencie coś takiego się pojawiło

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał(a):

W technice gotowania żaby kluczowym aspektem jest to że trzeba podgrzewać wode powoli. Jeszcze nie czas na tego typu ruchy.

Tylko po co? Handel używanymi konsolami jest raczej nikłym procentem całej sprzedaży. Dodatkowo w przypadku awarii i niemożliwości naprawy tracisz dostęp do biblioteki, a tu już urzędy ds. konsumenta na świecie miałyby niezły popis do sypania kar.

Opublikowano

Ja myślę, że badania pokażą, że ponad 90% czasu konsola ma podłączonego tylko jednego pada. Więc odpowiadając na potrzeby konsumenta więcej padzików do lokalnego multika tylko z ps+.

Dzięki temu będą mogli obniżyć cenę konsoli o stówkę

Jpii - Najlepsze memy, zdjęcia, gify i obrazki - KWEJK.pl

Opublikowano
7 godzin temu, McDrive napisał(a):

Tylko po co? Handel używanymi konsolami jest raczej nikłym procentem całej sprzedaży. Dodatkowo w przypadku awarii i niemożliwości naprawy tracisz dostęp do biblioteki, a tu już urzędy ds. konsumenta na świecie miałyby niezły popis do sypania kar.

Wiesz, bardziej chodziło mi o ogólny kierunek zmian pisząc o gotowaniu żaby.

Jeśli ja sam miałbym zgadywać co będzie nastepne to myślę że za jakiś czas Sony i MS wezmą się za handel kontami z grami i zakupy w tańszych regionach. W sumie to ostatnie już jest chyba mocno ograniczone, prawda?

Opublikowano

Na PS nie zmienisz sobie regionu, musisz mieć osobne konto, a tego raczej nie wyeliminują, bo musieliby usunąć dzielenie konta na jednej konsoli.

Chyba, że wejdzie jakieś always online i konto będzie musiało być zgodne z lokalizacją, ale też raczej nie

Opublikowano
1 godzinę temu, MYSZa7 napisał(a):

w dodatku soul to dobry kolega znanego forumowego retailera pudełek, trochę szacunku

13 godzin temu, Rtooj napisał(a):

Obejrzałem 5 minut tych smutnych meneli, i powiem Ci że teraz już magical ani kiszak nie zrobi na Tobie wrażenia xD

nie no, soul się wyrobił trochę

awfsvg.gif

21 godzin temu, SlimShady napisał(a):

Paziu jest kozak, już nie mówcie.

ja tam do niego nic nie mam akurat, gość choruje na porażenie mózgowe (o czym sam mówił i ma do tego dystans), co widać w fizycznej niesprawności (m.in. ręka), ale psychicznie zdecydowanie sprawniejszy od maniaka i soula

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano

ja chłopakom akurat zazdroszczę, że mają ekipę zajawkowiczów, spotykają się co jakiś czas i dyskutują i napierdalają w gierki, tak trzeba żyć

Opublikowano
14 godzin temu, Kmiot napisał(a):

A potem: "proszę spojrzeć na wykresy, kompletna dominacja cyfry, nikt nie gra na fizycznych nośnikach, a nawet jeśli gra, to tego nie rejestrujemy, bo coś się zjebało, ale przynajmniej na korzyść naszych obliczeń. Arigato."

udostępnili eksy na pc (pamiętacie dramę i to jak szybko ucichła? hehe), zarobili ekstra, nabili sobie statystyki (bo pudełek nie ma na pc), a później wrócili do zamkniętej platformy, bo misson complete - potężna przewaga sprzedaży wersji cyfrowych. oczywiście to tak półserio, ale tak czy inaczej fajnie im się złożyło pod tezę

19 godzin temu, ASX napisał(a):

Ja założyłem konto bo myślałem że będzie można podyskutować o grach i branży ale okazało się że nie jest tu zbyt mile widziane mieć inne zdanie niż forumowy hivemind i posługiwanie się argumentami pechowiec

why not both, dlaczego nie można podyskutować POWAŻNIE o grach i obrażać ludzi którzy nie nadają się do dyskusji w ramach odkskoczni od tych wykresów, analiz, statystyk i suchego pi3rd0lenia? może właśnie dlatego to forum jeszcze nie zdechło kompletnie, jak inne, bo nie ma tu samych mentalnych dziadków?

PS. może to nie hivemnid, tylko większość ma inne zdanie niż ty i po prostu się z tobą nie zgadzają, a w argumentach nie rozpisują, bo wydaje im się to oczywiste i szkoda im czasu. nie uogólniam, ale chyba może tak być? nie każdy też ma takie zamiłowanie jak ty do excelowych danych. korporacje mają dostęp do tych danych i czasami to jednak użytkownicy forum wiedzieli lepiej

Opublikowano
15 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

ja chłopakom akurat zazdroszczę, że mają ekipę zajawkowiczów, spotykają się co jakiś czas i dyskutują i napierdalają w gierki, tak trzeba żyć

To akurat spoko, ale włączyłem te pogadanki na 15 minut i co oni tam za bzdety sadzą to jest niepojęte, myślałem, że chociaż Soul poziom podniesie jakąś wiedzą, ale no kurwa nie xD. Jak usłyszałem, że będzie nowa wersja Fidelityiksa na Xboxie to się skręciłem w środku, a na dobicie dostałem nowszym DLSem na Switchu 2. A w ogóle to Rockstar i Sony były dogadane, rozumiesz? Takie kocopoły to każule na osiedlu mogą sobie przekazywać, ale nie MANIAK i - podobno - hardkorowcy.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

A w ogóle to Rockstar i Sony były dogadane, rozumiesz?

podobne teorie spiskowe to esencja dyskusji z młodości graczy-zajawkowiczów. no fajnie, że jest paczka znajomych-zajawkowiczów, ale mentalnie to tak też w tamtych czasach zostali w tej materii. czy to dobrze, czy źle... jak widać zdania są podzielone.

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
7 minutes ago, Bzduras said:

To akurat spoko, ale włączyłem te pogadanki na 15 minut i co oni tam za bzdety sadzą to jest niepojęte, myślałem, że chociaż Soul poziom podniesie jakąś wiedzą, ale no kurwa nie xD. Jak usłyszałem, że będzie nowa wersja Fidelityiksa na Xboxie to się skręciłem w środku, a na dobicie dostałem nowszym DLSem na Switchu 2. A w ogóle to Rockstar i Sony były dogadane, rozumiesz? Takie kocopoły to każule na osiedlu mogą sobie przekazywać, ale nie MANIAK i - podobno - hardkorowcy.

A masz dowód że Sony i R* nie byli dogadani?

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek923 napisał(a):

podobne teorie spiskowe to jest esencja dyskusji z młodości graczy-zajawkowiczów. no fajnie, że jest paczka znajomych-zajawkowiczów, ale oni mentalnie to tak też w tamtych czasach zostali w tej materii. czy to dobrze, czy źle... jak widać zdania są podzielone.

Gdyby chłopaki trochę się doedukowali i nie puszczali w eter takich bysiorów to nawet bym słuchał, ale jak co dziesięć sekund muszę ich sam sobie w głowie poprawiać albo słyszę jakiś każul tejk no to jednak podziękuję. Fajnie, że mają zajawkę, ale ja tam nie widzę przestrzeni na dowiedzenie się czegokolwiek, bo jaką mam pewność, że właśnie któryś znów nie halucynuje skoro robił to przez ostatnie dwadzieścia minut?

3 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Bardzo toksyczny post. Nie chce mi się go czytać.

Opublikowano
6 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Stara zasada z logiki mówi:

ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat

(ciężar dowodu spoczywa na tym, kto twierdzi, a nie na tym, kto zaprzecza).

Jeśli Maniak uważa że byli dogadani, to on powinien podać jakieś dowody. A nie Bzduras który w to wątpi.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Gdyby chłopaki trochę się doedukowali i nie puszczali w eter takich bysiorów to nawet bym słuchał, ale jak co dziesięć sekund muszę ich sam sobie w głowie poprawiać albo słyszę jakiś każul tejk no to jednak podziękuję. Fajnie, że mają zajawkę, ale ja tam nie widzę przestrzeni na dowiedzenie się czegokolwiek, bo jaką mam pewność, że właśnie któryś znów nie halucynuje skoro robił to przez ostatnie dwadzieścia minut?

Bardzo toksyczny post. Nie chce mi się go czytać.

wydaje mi się, że większość ludzi, którzy ich oglądają, robi to właśnie bardziej z tęsknoty za dawnymi czasami (pogadanki z ześwirowanymi na punkcie gierek kolegami), bo co by nie mówić, wielu brakuje tego nostalgicznego klimatu

86d8041698ed662199b95f5723177fddae12a97d5af0b275acfe0903edfdaadb.jpg

ale merytorycznie to tam właśnie najbardziej paziu ogarnia rzeczywistość z całej trójki

Teraz, ASX napisał(a):

AVATAR2.thumb.png.f325e521c6dc213cfa7cd1608eae761b.png

Opublikowano

Jak ktoś lubi takie pogadanki no to spoko, niech słucha i szuka zajawki (czy raczej próbuje pójść tam, gdzie już się nie da). Trochę tylko mi żal, że nie jest to właśnie podlane merytoryką bo można by połączyć jedno z drugim i byłby fajny ala podkast albo coś w tym stylu.

Opublikowano

Dla fanów teorii spiskowych zastanawiające może być to, że informacje o braku wydania fizycznego GTA zbiegły się czasowo z informacją o końcu płyt na PS oraz to, że PlayStation mocno stawia na marketing GTA VI, nawet zmienili sobie kolorystykę swoich grafik na socjalach pod GTA.

Maniaka nie oglądam, ani innych YouTuberów bo nie mam na to czasu, ale takie teorie są całkiem zabawne i nie tak nierealne. Oglądaliście Bugonię? Jeszcze się okaże, że Szury mają rację.

Opublikowano
13 minut temu, ASX napisał(a):

Jeśli Maniak uważa że byli dogadani, to on powinien podać jakieś dowody. A nie Bzduras który w to wątpi.

Masz jakieś dowody, że Epstein z Clintonem, Hawkingiem i innymi znanymi osobistościami ruchali dzieci na wyspie? Nie? To pewnie się nie wydarzyło.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
10 minut temu, Bzduras napisał(a):

Jak ktoś lubi takie pogadanki no to spoko, niech słucha i szuka zajawki (czy raczej próbuje pójść tam, gdzie już się nie da). Trochę tylko mi żal, że nie jest to właśnie podlane merytoryką bo można by połączyć jedno z drugim i byłby fajny ala podkast albo coś w tym stylu.

no dokładnie, gdyby to było bardziej "profesjonalne" w sensie merytorycznym, ale przy tym podobnie zajawkowe, to taki kanał byłby bardzo spoko i sam bym oglądał od czasu do czasu. brakuje czegoś takiego na polskim yt i na pewno kanał szybko zyskałby popularność.

@Kierownik Chad zamkną ci biznes pudełkowy to masz pomysł na nowy. reklamy z youtube, później może sponsorzy, współprace jak urośnie... wszystko w twoich rękach, a wciąż w temacie hobby. możesz się wykazać, bo lubisz być w centrum ;) tylko nie w konwencji rozmów z gośćmi, bo to akurat jest (a tym bardziej nie z zapraszaniem gości pokroju asaxa w roli eksperta, bo materiałów do snu jest wystarczająco). kurde, obejrzałbym taki pojedynek w tekkena użytkowników forum, jakiś wyścig w gt... no cokolwiek. teraz dzieci zombie w ogóle nie grają w gry, tylko oglądają jak ktoś to robi. a pamiętacie, z jakim zaciekawieniem i niecierpliwością oglądało się "czekając w kolejce" jak ktoś gra? ehh

tfu, bo mnie zaraz maciuchoza dopadnie

nie wiem, hobbystycznie mógłbyś chcociaż spróbować i zobaczyć czy zażre coś takiego

Opublikowano

Myślę że na Epsteina i innych jest właśnie cały szereg dowodów

Opublikowano
21 minut temu, ASX napisał(a):

wspaniale, ale nie jesteśmy w sądzie i nie obowiązuje domniemanie niewinności

Opublikowano
Teraz, krzysiek923 napisał(a):

wspaniale, ale nie jesteśmy w sądzie i nie obowiązuje domniemanie niewinności

Wiesz logika i jej zasady, powinny obowiązywać nie tylko w sądzie;).

Bo inaczej wszystkie dyskusje staną się absurdalne.