Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Ok, a jak myślicie, jaki sens ma negowanie przez sony faktu grania w gry na płycie? Wykasowano nam pozycje z listy ostatnio grane, wykasowano informace odnośnie czasu grania w daną grę, jeśli włozycie do napędu konsoli płytę z grą, nie pojawi się ona na liście ostatnio granych gier. Rozumiem decyzję o rezygnacji z wydawania gier w takim formacie, ale po jakiego grzyba kasować i usuwać informacje, które w systemie od dawna były i w zasadzie nie mają jakiegoś jasnego związku z planami sprzedażowymi korporacji?

Jaki będzie kolejny krok? Wyłączenie funkcji trofeów? A może jakaś aktualizacja systemu wprowadzająca ultimatum - digitalizujesz swoją kolekcję płyt, albo masz zakaz korzystania z PSN bo zmieniły się nasze TOS i od teraz tego wymagamy do dalszego korzystania z usługi.

Edytowane przez Masamune

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

W nastepnym kroku sony bedzie porywac noworodki ze szpitali.

Opublikowano

Koniec fizycznych graczy. Cyfrowi będą mogli konsumować 24/7

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

Nie wiem, co planują, ale wstawanie o 6 rano na apel, w celu zalogowania, by sprawdzić, czy działa i nie zniknęło, robi robotę.

Opublikowano

Może zaraz przyjdzie ktoś z forumowego oddziału SS Klappen i jakoś to wyjaśni. Chociaż znając życie dowiemy się tylko, że najbardziej do znikającego czasu w grach zakupionych w wersji fizycznej przypierdalają się gracze xboxa i fajrant.

Opublikowano

Serio nie zlicza czasu i nic nie pokazuje jak gra się z płyty czy to jakiś bug u niektórych?

Opublikowano

Mi wywaliło postęp godzinowy w Wukongu. Miałem na liczniku z 60 godzin a teraz mi pokazuje 3 yao

Gra na fizycznym nośniku danych.

Opublikowano
18 minutes ago, devilbot said:

Serio nie zlicza czasu i nic nie pokazuje jak gra się z płyty czy to jakiś bug u niektórych?

To nie bug, to ficzer. Kupiłem nową gierkę, włożyłem płytę, pograłem z 8 h łącznie na przestrzeni 3 dni, nie ma tej gry na liście w apce, ani w bibliotece.

Opublikowano

Gram praktycznie tylko z płyt i z tego co patrzę to żadne gry ani godziny mi nie zniknęły. Więc pewnie jakiś display bug u niektórych, ale aferkę zawsze warto kręcić. Czekamy na wieści że bojówka Sony w niebieskich kominiarkach wpada ludziom na chatę i wynosi pudełka

Opublikowano

Ja ma street fightera 5 na plycie i mi pokazuje. Ale zaczlem w niego grac z plusa extra wiec pewine im sie poje.balo.

Opublikowano

Na xboxie miałem bug w drugą stronę kilka miesięcy temu, bo mi doliczało czas gry. W takim Oblivionie miałem może z 15 godzin, a na liczniku 80. Tak samo w Dark Ages było z 20 parę godzin a w statystykach ponad 100. W końcu wyszła aktualizacja i naprawili.

No ale lepiej jak dolicza niż odejmuje.

Opublikowano
6 minut temu, jimmy napisał(a):

Gram praktycznie tylko z płyt i z tego co patrzę to żadne gry ani godziny mi nie zniknęły. Więc pewnie jakiś display bug u niektórych, ale aferkę zawsze warto kręcić. Czekamy na wieści że bojówka Sony w niebieskich kominiarkach wpada ludziom na chatę i wynosi pudełka

Ja pierdzielę jimmy, ja wiem że jesteś psychofanem Sony, że pieniążki na PS6 już dawno odłożone, że pre order na cyfrę GTA6 klepnięty (żeby Ci ktoś nie wykupił, w pełni zrozumiałe) i nawet gdyby sam prezes przyjechał do Ciebie, żeby wyruchać Cię w dupę, to byś nie miał nic przeciwko, ale już nie przeginaj pały. To nie jest jakiś mały glitch u trzech użytkowników PlayStation, tylko spory błąd który pojawia się u wielu graczy, na forum PSN Profiles masa ludzi od miesięcy zgłasza problem ze znikającymi listami gier czy trofikami, u mnie np. nie pokazuje platyny wbitej w Sarosie, a Sony ma to w dupie i nic z tym nie robi. O dziwo, z grami cyfrowymi nie ma takiego problemu i wszystko wyświetla się normalnie. Jeżeli okaże się, że to nie jest kolejny (jeden z wielu) element strategii Japończyków, mający na celu zniechęcić tłum do kupowania wydań fizycznych, to będę w ciężkim szoku. Na szczęście moja przygoda z tym skurwiałym korpo powoli dobiega końca, bo aż mi wstyd w tym momencie być graczem PlayStation ragus

Opublikowano

Koledzy nie podbili legitymacji Playstation to teraz mają problemy.

Opublikowano

Josh typie podciągasz zwykłą techniczną usterkę pod jakieś teorie spiskowe z dupy bez jakichkolwiek danych dotyczących skali, idź lepiej klepać memy o gejach

Opublikowano

Xbox nikomu nie odbiera pucharków ani nie odejmuje czasu gry bo postanowił wybrać pudełko zamiast cyfry. Wiadomo, że ci wybierający pudełka na xboxie to już niemal wymarły gatunek, ale i tak traktowani są po ludzku, a nie jak zwierzęta.

Opublikowano

Znikają znikają. Nie mam gier płytowych w profilu w sekcji Gry, trofea jeszcze są. Na Exophase nadal widzę godziny, ale tylko w grach, których nieodpalałem od jakiegoś czasu. W tych świeżo granych po aferze mam Silent Hill f i czasu już nie pokazuje. Sony raczej ma to w dupie, ja w sumie też mam, póki nie usuną trofeów z gier płytowych.

Opublikowano

To nie bug, to ficzer. Kupiłem nową gierkę, włożyłem płytę, pograłem z 8 h łącznie na przestrzeni 3 dni, nie ma tej gry na liście w apce, ani w bibliotece.
Kup jakies dlc do niej to sie pokaze
Xbox nikomu nie odbiera pucharków ani nie odejmuje czasu gry bo postanowił wybrać pudełko zamiast cyfry. Wiadomo, że ci wybierający pudełka na xboxie to już niemal wymarły gatunek, ale i tak traktowani są po ludzku, a nie jak zwierzęta.
Akurat rok temu dodawali czas, byl bug na pc, ze nawet po wylaczeniu gry dalej liczylo czas
Opublikowano

Mi tez te przegrane godziny kolo ch.uja lataja. Zwlaszcza, ze raczej nie sa miarodajne jesli zlicza sie po prostu czas od wlaczenia do wylaczenia a ja czesto idluje. Nie potrzeba mi do tego zadnej statystyki zeby wiedziec, ze utopilem w tym go.wnie miliony godzin swojego zycia. No ale to sony, tutaj cos naprawic to jest zawsze problem. Dosc powiedziec, ze jeden z ostatnich updatow do ps3 spier.dolil wyswietlanie obrazu na panoramach i do dzis, mimo kolejnych, nic sie nie zmienilo.

Opublikowano
2 minuty temu, wojtas011 napisał(a):

Akurat rok temu dodawali czas, byl bug na pc, ze nawet po wylaczeniu gry dalej liczylo czas

Wiem, nawet parę postów wyżej pisałem o tym, że mnie też to spotkało. Z tym, że tam była taka różnica, że dotyczyło to też wersji cyfrowych.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Też nie interesuje mnie ile godzin nabiła mi konsola na dany tytuł ale rzeczywiście w Exophase w nowym Black Flag nie mam ani jednej minuty przegranej. Zaraz zaczną usuwać trofea z fizyków i powiedzą że przeszli na nową lepszą infrastrukturę serwera i już gry płytowe nie będą posiadały możliwość zbierania trofeów. Po tych łachmytach na czele z tym pulchnym Azjatą spodziewam się wszystkiego.

Opublikowano

Błędnymi wynikami z exophase bym się nie przejmował.

Bo z własnego widzenia wiem, że rzadko aktualizują się tam dane. Często potrzeba nawet kilku dni zanim pobierze zaktualizowane gry i godziny, ale ostatecznie wszystko zlicza poprawnie.

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał(a):

Błędnymi wynikami z exophase bym się nie przejmował.

Bo z własnego widzenia wiem, że rzadko aktualizują się tam dane. Często potrzeba nawet kilku dni zanim pobierze zaktualizowane gry i godziny, ale ostatecznie wszystko zlicza poprawnie.

Dziwne używam exophase od lat i nigdy nie miałem takiego problemu. W Black Flag mam nabite trofea z przedwczoraj a czasu w ogóle nie ma liczonego jakbym nawet nie uruchomił tytułu, natomiast Avowed z tego samego dnia ma nabity i czas i trofea.

Opublikowano
2 minuty temu, SpacierShark123 napisał(a):

Dziwne używam exophase od lat i nigdy nie miałem takiego problemu. W Black Flag mam nabite trofea z przedwczoraj a czasu w ogóle nie ma liczonego jakbym nawet nie uruchomił tytułu, natomiast Avowed z tego samego dnia ma nabity i czas i trofea.

Obie są z płyty? Czy któraś ma pobrane dlc z psn dodatkowo?