Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Dlatego nigdy nie nazwę się kolekcjonerem. Psycha z waty, byle zbierać jakiekolwiek gówno. Jeszcze filmy gdzie co drugi release jest robiony w jakiejś gówno tłoczni gdzie po kilku latach płyty przestają działać z powodu wad fabrycznych.

Co do emu PS5 to po co to komu. Pięć eksów może wartych odpalenia. Lepiej niech robią porty jak to było zrobione z wieloma grami z N64 czy BB z PS4.

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

i oczywiście miniaturka wygenerowana w modelu graficznym chata gpt

Opublikowano

Ja juz od jakiegoś czasu sobie kupuję wybrane filmy w wersji uhd. Na lepszy nosnik już sie nie zanosi.

Nie wiem jak oni będą chcieli sprzedawać lepsze telewizory. Teraz już tylko zostało kupowanie nowego oleda "bo jaśniejszy"

Opublikowano

Kurwa już chyba 13 dni od ogłoszenia Sony a tu dalej piękny kontent wpada xd

"Będę zbierał filmy, w środku jest płyta z filmem, na płycie, mogę ta płytę odpalić na Ps5 , będę sobie kupował"

Ja pierdole, dobrze ten Krzysiu mówił że dziadkom świat odjechał. Biegają jak kurczaki z odciętą głową bo życie im się zawaliło

Opublikowano

Co do tych kolekcjonerów - sama epidemia protektorów na pudełka to już było przegięcie i widoczne skrzywienie w kierunku całkowitej monetyzacji hobby, szczególnie wydań specjalnych. Dziwnym trafem wszystko zaczęło się sypać, szczególnie w segmencie retro po 2020 roku jak była pandemia - masa filmików na tiktoku i tutoriali jak ludzie masowo wykupowali za grosze gry, a później sprzedawali za setki dolarów na eBayu i chwalili się "zarobkiem". To już nie była pasja do gier, to była pasja do trzepania kasy na frajerach.

Pewnie to samo będzie z grami na PS5 po 2028 roku, ale mój szacunek do kolekcjonerów już dawno minął. Próbowałem kupić Zeldę Wind Waker i Twilight Princess tylko w wydaniu GameCube'owym 2 lata temu, po zobaczeniu na ceny padło na emulację i koniec przygody ze zbieractwem.

Opublikowano
3 minuty temu, messer33 napisał(a):

Zbieracze zawsze mogą się przerzucić na zbieractwo wersji na switcha w 2028 hehe.

Ja zbieram pudełka na PC od 1998 roku, nic mnie nie powtrzyma.

Zawsze się trafi jakiś biały kruk do kolekcji (z pięknie wydrukowanym kodem na ładnym trójwarstwowym papierze xD).

Opublikowano

Właśnie o tym gościu pisałem kiedyś, że wyświetlił mi się film z jego kolekcją, ale zapomniałem nazwy kanału. Gadał wtedy, że zbiera te gry, ale nie ma czasu w nie grać i jak pogra godzinę albo dwie tygodniowo to jest sukces.

Takich ludzi jak on wyjątkowo boli śmierć pudełek bo ich bardziej jara zbieractwo niż granie w gry.

Opublikowano
8 minut temu, Czokosz napisał(a):

Właśnie o tym gościu pisałem kiedyś, że wyświetlił mi się film z jego kolekcją, ale zapomniałem nazwy kanału. Gadał wtedy, że zbiera te gry, ale nie ma czasu w nie grać i jak pogra godzinę albo dwie tygodniowo to jest sukces.

Takich ludzi jak on wyjątkowo boli śmierć pudełek bo ich bardziej jara zbieractwo niż granie w gry.

No to jakiś dziwny typ ludzi, których nawet nie interesuje co jest w środku, ale co kto lubi.

Opublikowano

Niech nie łapią, nie mogę sie doczekać aż przyduszą graczy kolanem i ich jedyny wybór będzie między zakupem kafelka za 5 bomb a wypożyczeniem gry u asi za 7 bomb na rok banderas

Opublikowano
4 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Niech nie łapią, nie mogę sie doczekać aż przyduszą graczy kolanem i ich jedyny wybór będzie między zakupem kafelka za 5 bomb a wypożyczeniem gry u asi za 7 bomb na rok banderas

Gamepass wydaje się mimo wszystko lepszym dealem niż kupowanie gier po 400zł. Zasady są jasne to abonament ogrywam i zapominam, wypożyczam bo na tym to polega a nie, że wypożyczam licencję na PlayStation 6 za dużo większą kasę a myślę że kupiłem na własność.

Opublikowano

No to zdecydowanie lepszy deal, jak już mówiłem tylko szaleniec będzie budował cyfrową biblioteke na serwerach sony

Opublikowano

Przecież i tak nas to czeka, tak samo jak ja przykladaliscie rękę do praktycznie wszystkiego co się wydarzyło w branży. Kupowanie cyfry, konsol bez napędu, instalatorów na płytach.

Ale teraz będziecie z siebie robić obrońców gejmingu. Ja przynajmniej nie zakrzywiam rzeczywistości że godziłem się na wszystko a teraz udaje zdziwionego.

Było się buntować wcześniej.

A jak gry będą po 500zl? No to nie będę kupował(tak, można sobie czegoś odmówić jak czujesz że Cię ruchaja), ja nawet teraz nie wydaje więcej niż 200zl (pojedyncze przypadki że daje wiecej). Od dziecka towarzyszą mi gry, ale lubię też inne rzeczy jak filmy czy książki i bawią mnie one tak samo. Ale myślę że jeszcze trochę pogram

Opublikowano

Czy jak będzie digital w pudle z kodem, to gry będą droższe? Skąd kluczownie biorą kody na GTA VI, od Sony, czy z pudełek, które otworzą 12 listopada? Czemu tak tanio?

Kiedy premiera Intergalactic?

Czy Sony zastąpi po napływie złych opinii dyski HD-BD jednak key cardami na modłę Pana Nintendo?

Więcej pytań, niż odpowiedzi.

Opublikowano
15 minut temu, Pupcio napisał(a):

zakupem kafelka za 5 bomb a wypożyczeniem gry u asi za 7 bomb na rok

Albo 5bomb wersja zwykła a 7 wersja z 3 dniowym early access haha

Opublikowano

Musisz wymieniać z ksywek użykowniku drozdu tych niszczycieli branży bo nie podoba mi się że wrzucasz mnie do jednego wora z jimsem i innymi połykaczami laski sony gdzie moim przewinieniem wobec branży przez ostatnie 16 lat to zakup skina za 5zł do bad company 2

Opublikowano

Ja straciłem dostep do jednego konta psn gdzie mialem tomb raidera, diablo 3 i chyba jeszcze cos. Nie pamietam hasla(mail sie wyswietla przy próbie logowania, wiec na pewno tu nic nie pomieszałem), odzyskiwanie mi nie działa ani z poziomu konsoli, ani z przeglądarki. Na pewno bym im powierzył zakupy za gruby hajs :D.

Nie logowałem się na niego od czasu ps4, bo przy przenoszeniu na PS5 nie musiałem nic robic i działało... do czasu.

Opublikowano

Samo to, że support PlayStation jest bodajże w krajach trzeciego świata i wspomaga się AI przy odpowiedziach, a później są historie kradzieży konta, bo ktoś z maila miał nasz numer transakcji i mógł dzięki temu dostać się do konta bez znajomości hasła. Ba... na reddicie były historie jak ludzie mieli autoryzacje na telefonie i support PS to ominął. Głównie narażone konta to trophy hunterzy, którzy mają przeogromne biblioteki gier i udostępniają swoje poczynania w sieci, łącznie z ID konta jak i ostatnimi zakupami cyfrowymi.

Opublikowano

Ale musi być teraz wstyd wszystkim bywalcom tematu Cyfrowe Zakupy Growe. A wystarczyło szanować nośnik fizyczny jak Wredny, Giger Andrus, Chmielinski i inne dobre chłopaki, by nie dawać pretekstu korporacji. U mnie na półce 476 gierek i lecę dalej, sumienie czyste, polecam ten styl życia

Opublikowano
25 minut temu, KrossOver napisał(a):

Samo to, że support PlayStation jest bodajże w krajach trzeciego świata i wspomaga się AI przy odpowiedziach

Za czasów, gdy support był w kraju pierwszego świata w Warszawie i zadzwoniłem tam z problemem z PS4 to odebrała kobieta, która nie miała kompletnie pojęcia o co pytam i czytała mi odpowiedzi z kartki, a gdy mówiłem że nie o to chodzi to zaczęła się denerwować, powiedziała że się gubię w tym co mówię i że mam wysłać konsolę na serwis. Problem sam się rozwiązał po następnej aktualizacji systemu. Myślę, że indyjskie centrum dowodzenia wspomagane AI gorzej działać nie będzie.

Edytowane przez Grześ

Opublikowano
22 minuty temu, jimmy napisał(a):

Ale musi być teraz wstyd wszystkim bywalcom tematu Cyfrowe Zakupy Growe. A wystarczyło szanować nośnik fizyczny jak Wredny, Giger Andrus, Chmielinski i inne dobre chłopaki, by nie dawać pretekstu korporacji. U mnie na półce 476 gierek i lecę dalej, sumienie czyste, polecam ten styl życia

ale siedzisz dalej na tym tfu plejsteszyn, wraz ze społecznością, która do tego doprowadziła i prosisz o więcej szamba na głowę, jakie czyste sumienie? co, trochę klops, bo tym razem nie można zrzucić na xboksiarzy, to nie oni kupowali gry na waszej konsoli reggie hehe

jimmy, sonowski odpowiednik goebbelsa: WIERZYMY W GENERACJE, wjeżdżamy na pełnej!

1914391d7df2283e0a.gif

sony: wciąż wygrywa! FOR THE FRAJERS!

monkey-with-money-happy-withmoney.gif

Opublikowano

Ja myślę że szala się przechyliła jak Tiktoki zobaczył że nawet taki żołnierz jak Jimson czekał żeby ograć SH2 Remake z abonamentu PlayStation Plus zamiast kupić na premierę.

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Przecież i tak nas to czeka, tak samo jak ja przykladaliscie rękę do praktycznie wszystkiego co się wydarzyło w branży. Kupowanie cyfry, konsol bez napędu, instalatorów na płytach.

Mnie w to nie mieszaj. I dla mnie nie musisz wymieniac ksywek, ja doskonale wiem kto )