Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Nie martwił bym się tym, że ceny na konsolach są wyższe niż na steam - to normalne tak było zawsze, każdy producent konsoli dokłada do sprzętu i na czymś musi sobie odbić. Martwił bym się gdyby ceny na PlayStation były droższe niż na switchu czy Xboxie, a to też już się zaczyna dziać.

Denshaatack na Xboxie kosztuje co prawda tyle samo ale zawsze można zmienić sobie region na Islandię i kupić za 55zł do tego gra ma Playanywhere więc dostajemy wersje pc za darmo.

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

Ale takich gier pewnie będzie cała masa, bo psn to jest śmieszny żart jeśli chodzi o ceny. Niestety lepiej nie będzie szkoda, że nawet już wiekowe gierki nie tanieją tylko mają sporą cenę. Trzeba się oswoić z takim stanem rzeczy.

Opublikowano

Ja mam wrażenie że 13 dni temu jakby niektórym wyciągnięto wtyczkę jak Neo po wzięciu tabletki. I obudzili się w realnym świecie.

Ja pierdole przecież to wszystko się już działo, jakoś do tej pory nie było słychać takich utyskiwań

Opublikowano
28 minut temu, devilbot napisał(a):

Nie martwił bym się tym, że ceny na konsolach są wyższe niż na steam - to normalne tak było zawsze, każdy producent konsoli dokłada do sprzętu i na czymś musi sobie odbić.

przecież oni prowadząc konsolowy biznes oferują przede wszystkim własną platformę do sprzedaży gier i te 30% marży jest ich podstawą fukcjonowania

sytuacji z cenami na pc nie można przekładać 1:1 z konsolami (otwarta vs zamknięta platforma)

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
7 minutes ago, drozdu7 said:

Ja mam wrażenie że 13 dni temu jakby niektórym wyciągnięto wtyczkę jak Neo po wzięciu tabletki. I obudzili się w realnym świecie.

Ja pierdole przecież to wszystko się już działo, jakoś do tej pory nie było słychać takich utyskiwań

Którym wyciągnięto wtyczkę. Zestaw posty pokazujące zmianę to się pośmiejemy

Edytowane przez Sebas

Opublikowano
W dniu 14.07.2026 o 13:18, GearsUp napisał(a):

Poważni kolekcjonerzy zmieniają zasady kolekcjonowania i teraz zamiast gierek będą kupowane filmy Bluraj

O k#rwa - ten Pawełek to straszny debil jest od zawsze.
Kiedyś byłem na jego grupie na facebooku i jak wrzuca jakiś filmik to zawsze wrzucał posta, żeby mu pisać uwagi, co się podobało itp.
Ale oczywiście jego ograniczony umysł nie potrafił przyjąć jakiejkolwiek, nawet najłagodniejszej, najbardziej uprzejmej i wypowiedzianej w dobrej wierze krytyki.
Chłop ma gówno zamiast mózgu, tych jego filmików nie da się oglądać, bo zaczyna jakiś temat i za chwilę wpada kolejny, poprzedniego oczywiście nie kończy, wszystko chaotycznie, bez ładu, składu i jakiegokolwiek sensu - wiedza nikła, własnego zdania brak, pierdoli dla samego pierdolenia.
Ogólnie śmiało można powiedzieć, że na grupkach graczy-kolekcjonerów typ jest memem i pośmiewiskiem od bardzo dawna.

Opublikowano

No chyba trochę za ostro o człowieku, lubi to niech sobie nagrywa, krzywdy nikomu nie robi

Opublikowano

Żadne "za ostro" - to zwykły buc, pozer, a do tego debil - gry zna jedynie z okładek, materiały robi na zasadzie "co teraz się klika", raz "Nie kupię PS5PRO, Sony wali w chuja, mam swoją godność", żeby za chwilę wrzucić "Kupiłem PS5PRO, żebyście Wy nie musieli, a tak w ogóle to jestem youtuberem, więc muszę, bo robię filmiki", a jak mu ludzie pisali o hipokryzji to albo banował, albo stosował tłumaczenia tak pokrętne, że pewnie sam nie wiedział, o co mu chodzi.
W każdym razie chłop to totalny amator, a pozuje na ch#j wie jakiego znawcę, a każdą krytykę (nawet gdy sam prosi o uwagi) traktuje jak atak.
Tu masz przykład tego, jak się obraził na wszystkich, którzy pisali mu naprawdę merytoryczne i trafne uwagi pod którymś z filmików - chłop zamiast wziąć na klatę to zwęszył jakiś spisek, że wszyscy są przeciwko niemu:

Zrzut ekranu 2024-10-22 113634.png

Jeszcze zanim wygarnąłem mu, że jest debilem (a wcześniej zanim dałem mu kilka dobrych rad, które oczywiście odebrał, jako atak) pisał do mnie na priv, czy nie chciałbym z nim współpracować, że może bym mu jakieś teksty popisał kekw

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Chyba przeczytam jeszcze raz wpis tego Pawła kolekcjonera, ale jutro rano po kawce, bo czytam drugi raz i dalej chuj z tego rozumiem.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Wytrzymałem 5 minut, gość jest debilem.

Tym bardziej przykro, że jest łysy z bródką i ma na imię Paweł smutas

Opublikowano

ten wpis rzeczywiście w języku jakiejś obcej cywilizacji sadkek

Opublikowano

Chyba muszę zaktualizować moje top najbardziej spierdolonych ludologów w anime

Opublikowano

Kolejny kolekcjoner co nie gra w gry i ma braki elementarnej wiedzy, a w swoich wpisach ewidentne porażenie mózgowe. Pomyśleć, że gaming przerabia to samo co karty Pokemon - skupowanie bulkiem, a zero zainteresowania tematem, bo liczy się tylko kasa i opchnięcie czegoś z jak największym zyskiem. Obrzydliwa praktyka, tfu.

Opublikowano
10 godzin temu, mario10 napisał(a):

Ale takich gier pewnie będzie cała masa, bo psn to jest śmieszny żart jeśli chodzi o ceny. Niestety lepiej nie będzie szkoda, że nawet już wiekowe gierki nie tanieją tylko mają sporą cenę. Trzeba się oswoić z takim stanem rzeczy.

To fakt, kupiłem jakiś czas temu WRC Generations (bo lubię), za 57zł, które poza promką jest za 220. Za 4 letnią grę. Promo dalej trwa, do końca miesiąca.

Opublikowano
17 minut temu, KrossOver napisał(a):

Kolejny kolekcjoner co nie gra w gry i ma braki elementarnej wiedzy, a w swoich wpisach ewidentne porażenie mózgowe. Pomyśleć, że gaming przerabia to samo co karty Pokemon - skupowanie bulkiem, a zero zainteresowania tematem, bo liczy się tylko kasa i opchnięcie czegoś z jak największym zyskiem. Obrzydliwa praktyka, tfu.

A więc taki obraz kolekcjonera gier, w sumie to i tak chyba lepiej niż kolekcjonerzy figurek.

Opublikowano
11 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Może dlatego, że każdy patrzył na ps store z przymrużeniem oka mając do wyboru kupno gry na płycie i dalszą odsprzedaż. Teraz uwaga wszystkich jest skierowana na ps store, bo wyboru mieć nie będziemy. Najniższa cena Ghost of Tsushima Directors Cut na ps store, to 169 zł. To jest 5-letnia gra. Ludzie widzieli te absurdy cenowe cały czas, ale mieli wybór.

Opublikowano

No dla niektórych to musi być bardzo trudny koncept do zrozumienia, że póki był wybór i można było kupować taniej płytki, to większość graczy miała w chuju te oderwane od rzeczywistości ceny na Storze. Przede wszystkim samo Sony zdając sobie sprawę z tego, że istnieje alternatywa w postaci fizycznych nośników aż tak nie dokręcało śruby, ale teraz chyba nikt nie ma wątpliwości, że dopiero zaczną golić swoich klientów, a ci będą musieli grzecznie kupować nowości za 5 stówek albo czekać kilka lat na promkę 300zł, bo co innego im pozostanie jeżeli zdecydują się dalej być wiernymi psami?

Opublikowano
4 minuty temu, Josh napisał(a):

No dla niektórych to musi być bardzo trudny koncept do zrozumienia, że póki był wybór i można było kupować taniej płytki, to większość graczy miała w chuju te oderwane od rzeczywistości ceny na Storze. Przede wszystkim samo Sony zdając sobie sprawę z tego, że istnieje alternatywa w postaci fizycznych nośników aż tak nie dokręcało śruby, ale teraz chyba nikt nie ma wątpliwości, że dopiero zaczną golić swoich klientów, a ci będą musieli grzecznie kupować nowości za 5 stówek albo czekać kilka lat na promkę 300zł, bo co innego im pozostanie jeżeli zdecydują się dalej być wiernymi psami?

Tylko, że nadal pewnie najwięcej hajsu to trzebią na microtranzakcjach w FIFA-COD

Opublikowano
Godzinę temu, wojtas011 napisał(a):

To juz nawet na switcha gry cyfrowo sa taniej niz w psn xd525061068a16de9538ffb13203f63218.jpg

W normalnej cenie wszystkie te gry są tańsze na PS z tego co liczę. Tu masz większe promki na X i N, a to chyba ustala wydawca?

Czy Sony podniesie ceny swoich gier? Kto ich wie, kiedyś na pewno. Ci co uznają, że nie warto poczekają na promke, albo nie wezmą w ogóle. Czas pokaże.

Opublikowano

Żadne promki na PSN nie istnieją. Gdyby to były promocje to nie byłoby ich tak dużo. To co oni nazywają promocjami/wyprzedażą to regularne ceny za ile by chcieli sprzedawać cyfrówki a reszta okienka w roku to podwyższone ceny, żeby było z czego obniżać. Mariusz Max Kolonko, mówię jak jest

Opublikowano

Tanie doladowania też widze, że juz sie skonczyly

Zrzut ekranu 2026-07-16 111954.png