Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Marcin_wawa napisał(a):

To zdanie odnosi się do braku wyboru sposobu zakupu gier na playstation 5. Czy tak trudno to odczytać z mojego posta?

Będą kody w pudełku i zobaczymy, czy retailer będzie mieć wpływ na cenę, jak dotychczas. To chyba jeszcze nie jest rozstrzygnięte. Bo że nie będzie wyboru płyta vs cyfra to wiemy już od 2 tygodni. Zawsze można po prostu nie kupować na PS5, które ma zjebaną politykę cenową w cyfrze. Ale dobra, może za szybko ten atak, już z automatu reaguję na teksty typu "nie będziemy mogli", bo kto chce, ten będzie mieć wybór, wystarczy nie być przyspawanym do platformy.

• Odpowiedzi 29,2 tys.
  • Wyświetleń 2,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BRY@N
    BRY@N

To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
1 godzinę temu, Josh napisał(a):

Jutro kończy mi się Plus, już się nie mogę doczekać żeby go nie przedłużyć.

Mi się skończył dwa tygodnie przed ogłoszeniem cudownej nowiny od Sony. Wziąłem extra za 350 z doładowań. Dorzuciłem cegiełkę do ich gównianych statystyk.

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Tanie doladowania też widze, że juz sie skonczyly

Zrzut ekranu 2026-07-16 111954.png

Pół roku temu gdzieś pisali, że źródełko kodów wyschło i nie wiadomo czy wróci. Czasem się trafiają jeszcze stare ceny 182zł [ doładowanie 200zł ] czy 450zl [doładowanie 500zł] ale coraz rzadziej.

Opublikowano
2 godziny temu, Mejm napisał(a):

Przeciez to od miesiecy juz tak jest. Sam wczesniej o tym pisales...

No nie, przed days of play jeszcze ładowałem po 90) oferty po 80 skonczyly sie juz dawno, to fakt

Opublikowano

W tym roku były rekordowo tanie doładowania, brałem za 77, a można też było lepiej.

Opublikowano

A pewnie w 2028 znikną wszystkie gift cardy żeby przypadkiem ludzie nie zaoszczędzili 20-30 zł na zakupach cyfrowych leo

Swoją drogą tak kupowałem PS Plusa przez lata. Essential wychodził za mniej niż dwie stówki rocznie.

Opublikowano

Teraz najczęściej przeceny pojawiają się na bardzo duże nominały - ostatnio 1100 zł było za około 770 zł, ale wydać naraz taką kasę xD

Opublikowano

Ja już nie raz testowałem limit portfela PS.

Opublikowano
48 minut temu, Square napisał(a):

W tym roku były rekordowo tanie doładowania, brałem za 77, a można też było lepiej.

To nie bylo przy kowtach 500 czy 1000zl? Mi sie nie rzucilo w oczy nic poniez 90 w tym roku, przynajmniej nie na lowcach. A 77 to i dawniej bylo rzadka okazja.

Opublikowano

Tak jak wyżej było napisane, 900/1100.

Opublikowano
2 godziny temu, Snake_Plissken napisał(a):

Teraz najczęściej przeceny pojawiają się na bardzo duże nominały - ostatnio 1100 zł było za około 770 zł, ale wydać naraz taką kasę xD

GTA VI i Forza horizon 6 i nie ma pieniedzy red

Opublikowano
4 godziny temu, wojtas011 napisał(a):

Według wykresu to nigdy tak nisko nie było

image.png

Było, ale jeszcze rok wcześniej ;) Teraz to pomarzyć można o takiej cenie…

image.png

Edytowane przez Snake_Plissken

Opublikowano

Popyt na pudełka jeszcze jest

Opublikowano
5 godzin temu, Snake_Plissken napisał(a):

Ja się szarpnąłem na taki nominał przy tego typu promocji. Miało być na GTA6 i abonament premium na następny rok albo dwa. W międzyczasie zrezygnowałem z premiuma bo nie mam czasu, ani za bardzo mnie to interesuje, a sony promocje ma dla tych, którzy przechodzą na wyższy próg więc im podziękowałem jeszcze przed całym zamieszaniem z uśmierceniem pudełek. Przeszedłem na podstawowy abo od nowego okresu rozliczeniowego. Jak coś się pojawi interesującego to chyba lepiej kupić na miesiąc wyższy poziom, ograć i zapomnień. Mam jeszcze GPU na xboxie, a te gry z reguły się pojawiają to tu to tam więc szkoda płacić za duble. A, i jeszcze zrezygnowałem z preordera gta6 bo pudełko wyszlo taniej. Podsumowując zamroziłem w ten sposób trochę kasy :D

Opublikowano
6 godzin temu, krzysiek923 napisał(a):

Będą kody w pudełku i zobaczymy, czy retailer będzie mieć wpływ na cenę, jak dotychczas. To chyba jeszcze nie jest rozstrzygnięte. Bo że nie będzie wyboru płyta vs cyfra to wiemy już od 2 tygodni. Zawsze można po prostu nie kupować na PS5, które ma zjebaną politykę cenową w cyfrze. Ale dobra, może za szybko ten atak, już z automatu reaguję na teksty typu "nie będziemy mogli", bo kto chce, ten będzie mieć wybór, wystarczy nie być przyspawanym do platformy.

Ja już dokonałem wyboru na początku roku i gram głównie na Switchu 2 w parze z MacBookiem, bo Steam ma coraz więcej gier RTS na maka. AoE2 kupiłem za 40 zł (ps store teraz w promocji 103). Tak więc mnie nie musisz uczyć, że wybór zawsze jest. Nie zmienia to faktu, że mamy prawo krytykować ich antykonsumencką politykę.

Opublikowano
5 hours ago, Mejm said:

Mi sie nie rzucilo w oczy nic poniez 90 w tym roku, przynajmniej nie na lowcach.

Było 300 za ~250. Kwiecień.

Edytowane przez opTa

Opublikowano

4yhgLh9.jpeg

L4QYd6b.jpeg

- dwuletnia gra

- 300zł w normalnej cenie i to nie za grę, a za licencję na korzystanie z niej aż konto nie pójdzie się jebać pewnego dnia

- pudełko z wysyłką kurierem pod same drzwi (ewentualnie paczkomat inpostu + piątak dla osiedlowego żula żeby Wam wyjął i przyniósł) wyjdzie taniej niż kupienie w "promocji"

mam nadzieję, że powoli smarujecie odbyty na 2028 rok

Opublikowano
5 minut temu, Josh napisał(a):

4yhgLh9.jpeg

L4QYd6b.jpeg

- dwuletnia gra

- 300zł w normalnej cenie i to nie za grę, a za licencję na korzystanie z niej aż konto nie pójdzie się jebać pewnego dnia

- pudełko z wysyłką kurierem pod same drzwi (ewentualnie paczkomat inpostu + piątak dla osiedlowego żula żeby Wam wyjął i przyniósł) wyjdzie taniej niż kupienie w "promocji"

mam nadzieję, że powoli smarujecie odbyty na 2028 rok

Jest tylko jeden problem - ty jak i zwolennicy fizyków nie kupią gier na ich systemie po 2028, a w tym samym czasie przyjdzie 20-30 milionów casuali, którzy kupią co roku CODa w pakiecie deluxe za 100 dolców + co miesiąc battle pass, kolejne 20 milionów FIFĘ i karty do Ultimate Team, kolejne 10 milionów NBA i też karty, a dzieciaki wybłagają rodziców o doładowanie vbucksów w Fortnite i waluty w Robloxie na dosłowne setki milionów dolarów. A chyba nie muszę mówić co to oznacza? Zmianę grupy docelowej i pójście w 3rd party jeśli gry usługi od Sony nie wypalają.

Jedyne jak Sony może zjebac następna generacje to wypuszczenie sprzętu powyżej 1000 dolarów, bo jest to magiczna suma, która zaboli każdego casuala, bez wyjątku. Ale jeśli będzie taki scenariusz, to cała generacja PS6 może być crossgenem.

Wspomnicie te słowa w 2028.

Opublikowano

Nie będzie ponad 1000, bo Sony będzie robić właśnie konsole pod cod, eafc, gtaonline, fortnite. O opadzie szczęki w exach jeśli chodzi o grafikę można już w tej generacji zapomnieć, a na ps6 nie ma takiej opcji. Będzie jaranko gta6 w lepszej grafie i że cod w 240hz.

Opublikowano

A pomyśleć że jeszcze dwa tygodnie temu PlayStation 5 było najlepszym miejscem do grania, exy Sony wybitne, to dla nich kupowało się sprzęt. Xbox dawno nieżywy, zdeptany przez 100mln sprzedanych konsol.

Tymczasem już dłuższy czas mamy same negatywne informacje i przepowiednie jakoby to nie miało być niczego już

Opublikowano

dla tych co chcieli wrócić do 2013 roku dalej najlepsze miejsce jak widać

image.png

Opublikowano

Oj bardzo bym chciał, żeby wyjebali tak chorą cenę za PS6, myśląc że frajerzy kupią i się na tym ostro przejechali. Problem w tym, że jest to mało prawdopodobne... Wystarczy spojrzeć na chorą cenę Steam Machine, marne bebechy, a i tak idzie jak świeże bułki. Ceny poniżej 999$ nawet się nie spodziewajcie, szczególnie w 2028 roku.

Powtarzam się, ale Srony zasługuje na ostrą lepe na ryj już od dawna.

Opublikowano

Trochę smutno się robi bo dopiero w grudniu sobie sprawiłem PS5 a tu takie jaja, nawet nie zdążyłem sobie poużywać bo leży w szafie czekając aż skończę moje backlogi. Na pewno nie dam sony zarobić na cyfrze i będę kupował gry tylko z rynku wtórnego, jedynie dla GTA6 będę musiał zrobić wyjątek.

Opublikowano

Chyba już naprawili naliczanie czasu gier z płyty bo na Exophase już mi pokazuje normalnie, na konsoli zapomniałem sprawdzić czy gry są widoczne na profilu.