Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
12 godzin temu, medzik1992 napisał:

To post z innego forum na pytanie moje dot. modelu C3

"C3??  A po co ktoś jeszcze miałby inwestować w tv na starożytnej technologii woled, kiedy już wchodzi 3 gen qd?   Rozumiem jeszcze gdyby cena była o połowę niższa, ale bulić nawet 4,5 klocka  za tv z wypranymi kolorami?  Trzymajcie mnie "

Co o tym myślicie ? Janusz czy faktycznie ma rację ?

Post warty tyle co post spencerowca o sonce w console wars.

Opublikowano
W dniu 8.03.2024 o 10:05, Donatello1991 napisał:

Oled lg to jest kosmos. Nawet mój stary b8 gdy wkacze coś to pogrom.

20240308_100451.jpg

Niezły soundbar, tyle kanałów, trochę high end. 

Opublikowano

Zamawiał ktoś może Oleda na xkom ? Nie chciałbym trafić lipnej matrycy lub egzemplarza z wystawy. 

Opublikowano

Sony Miniled 75X95L do dorwania za 11 tysięcy. Znajdę coś lepszego w tej cenie? Czytałem recenzję - bolączki VA tj. Gorsza czerń niż w oledach, ale za to 480 stref wygaszania robi swoje. 

Opublikowano

Przeleciałem opinie i kilka recek, no faktycznie, nie chce wyjść inaczej, jest lepiej. Czas porzucić argument z przywiązaniem do marki i porwać sir na coś nowego. 

Zakup przez morele w ramach ofert ich dystrybutorów to bezpieczna opcja? Jak u nich z reklamacjami? 

No i najważniejsze - czekać do kwietnia i maja z nadzieją na promki, czy atakować zakup teraz? Telewizor będę wieszał na ścianie dopiero za dwa miesiące, więc będzie mi się kurzył na strychu w kartonie. 

Opublikowano
4 godziny temu, k0ntra napisał:

Bardzo dobra relacja ceny do jakości i rozmiaru. Niewiele mniej kosztuje 75 calowy midendowy led Sony (xr90) z 28 strefami wygaszania…

Opublikowano

E no, cofnąłem się wstecz i widzę, że przegapiłem proces zakupowy, w którym nastąpił mocny twist :notbad:

@balon podtrzymujesz, że warto było wziąć Szajsunga kosztem LG? Orientowałeś się, czy można go sensownie powiesić na ścianie? 

Z tym C3 mam taki problem, że chciałoby się od razu zaatakować G3, ale cena przy 77 calach zabija moje poczucie rozsądku... 

W G3 bardzo podoba mi się to, że jest jednolity panel i można go powiesić niemal na zero ze ścianą, gdzie w C3 niestety jest ten dolny panel. 

Edytowane przez ginn

Opublikowano
4 godziny temu, ginn napisał:

@balon podtrzymujesz, że warto było wziąć Szajsunga kosztem LG? Orientowałeś się, czy można go sensownie powiesić na ścianie? 

Wiesz co nie wiem jak w kontekście LG, bo nigdy nie małem tej marki.
Czemu wziąłem zamiast LG? Recenzje miał mega, do tego jasność wyższa jak w LG. Minus to brak DV ale ponoć przy takich nitach i HDR10 ciężko to odczuć.

Można zawiść nawet lepie jak LG bo jest płaski na całym tyle dzięki panelowi one conect box

IMG_0099.jpeg.8c5fc5c20a61b3be019bf9ba2537872f.jpeg

Sam TV bajka, jestem zauroczony. 

Opublikowano
5 godzin temu, balon napisał:

Minus to brak DV ale ponoć przy takich nitach i HDR10 ciężko to odczuć.

Żebym skumał bo tego nie wiem. Jeśli treść na Netflix ma DV a ten TV go nie obsługuje to wtedy nie ma HDR czy jest wyświetlany/konwertowany do HDR10 lub HDR10+?

Opublikowano
12 minut temu, LiŚciu napisał:

Żebym skumał bo tego nie wiem. Jeśli treść na Netflix ma DV a ten TV go nie obsługuje to wtedy nie ma HDR czy jest wyświetlany/konwertowany do HDR10 lub HDR10+?

Jest normalnie HDR. Ba, jak TV nie obsługuje DV to w opisie serialu/filmu na Netflix nawet nigdzie nie ma słowa o DV a tylko o HDR. 

Opublikowano

Mimo że nie jestem fanem samsunga, bo strasznie wciskali to swego czasu, tak ten oled kosa. 

Szkoda tylko że skok z 65 na 77, to kosmos w cenie. Z 9k na 17k. Nie pojmę tego nigdy.

Opublikowano
4 minuty temu, iluck85 napisał:

Mimo że nie jestem fanem samsunga, bo strasznie wciskali to swego czasu, tak ten oled kosa. 

Szkoda tylko że skok z 65 na 77, to kosmos w cenie. Z 9k na 17k. Nie pojmę tego nigdy.

Mnie totalnie wali marka w TV (ofc raczej w tej „wyższej” lidze). Miałem Panasa, Sony, Samsunga, Sony, teraz znowu Samsunga. Tam gdzie dobra relacja cena/parametry tam głosuje portfelem. 

Opublikowano
20 godzin temu, balon napisał:

Mnie totalnie wali marka w TV (ofc raczej w tej „wyższej” lidze). Miałem Panasa, Sony, Samsunga, Sony, teraz znowu Samsunga. Tam gdzie dobra relacja cena/parametry tam głosuje portfelem. 

Ale nie mów, że w KSie Ci rogi obudowy nie odchodziły :D na początku próbowałem to dociskać z powrotem ale i tak odchodziło i w końcu odpuściłem, u góry tylko podkleiłem delikatnie taśmą tą przerwę między obudową a matrycą, bo się bałem, że kurz tam będzie wlatywał :D

Edytowane przez tjery

Opublikowano
Godzinę temu, tjery napisał:

Ale nie mów, że w KSie Ci rogi obudowy nie odchodziły

W pierwszym coś się działo, ale po pół roku „się zbił”. Drugiego mam do tej pory (teraz u syna) i jak bozie kocham rogi całe, a jest u nas z 5 lat już.

Opublikowano
W dniu 11.03.2024 o 19:01, iluck85 napisał:

Jakie 17 koła?

https://taketronic.pl/p/5005/telewizor-samsung-oled-77s90c?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=7c8213d1-f0ac-f89f-3f91-14a2482ca682

Opublikowano

To jest w zasadzie ten sam tv, bez paru ficzerow i lekko ciemniejszy (co nie zmienia faktu, że i tak jeden z najjaśniejszych oledow na rynku).

Opublikowano

Idzie go wyszukać za 13/14. Ale i tak nie kumam tego skoku cenowego z 55/65 na 77. 

Opublikowano
9 minut temu, iluck85 napisał:

Idzie go wyszukać za 13/14. Ale i tak nie kumam tego skoku cenowego z 55/65 na 77. 

Od zawsze tak było przecież. Tylko kiedyś było to 46 na 55, potem 55 na 65, a teraz 65 na 77.