Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 35,1 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:

Kupił ktoś coda? Mam płytę, odpalam i wisi na tym po czym się wyłącza po 3 min... Wtf8e343d786148b9a6f959d4ab64874fd0.jpg

Już było że jak ktoś ma konto insajderskie to są problemy z codem

Opublikowano
15 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Tyle, że ja mam normalne konto.

Giera jest zbugowana mocno, np. u mojego przyjaciela po odpaleniu trzeciej misji kampanii na PS4 Pro nagle... odłącza pada. Za każdym razem. Nie da się nic z tym zrobić. 

Opublikowano

Dobra, to po prostu postanowiło się nie zainstalować z braku miejsca do końca, ale też nie wywalić błędu o jego braku [emoji2357][emoji2357] Swoją drogą co to za patola, instaluje 800mb z płyty i 130gb z neta...

Opublikowano

radze sie przyzwyczaić, płytki beda sluzyc do sprawozdania licencji i tyle

Opublikowano
37 minut temu, MatekDM napisał:

Giera jest zbugowana mocno, np. u mojego przyjaciela po odpaleniu trzeciej misji kampanii na PS4 Pro nagle... odłącza pada. Za każdym razem. Nie da się nic z tym zrobić. 

True cinematik exp. 

Opublikowano
2 godziny temu, lekki napisał:

Super, jak możesz to uruchom jakąkolwiek grę w trybie 120Hz / 120kl/s np: gearsy 5 i wyświetl informację nie na konsoli tylko na TV że jest aktualnie włączony tryb 120Hz i HDR.  Z góry dzięki ! ps. jakbyś mógł wrzucić fotkę z ekranu telewizora to już by było mega super. Nigdzie w Internecie nie ma informacji na ten temat. Wiem że XOX pomimo TV z HDMI 2.1 nie pozwalał na włączenie trybu 1440p 120Hz z HDR.

Dobra na c9, w trybie 1440 i 120 hz zgodnie z przewidywaniem hdr jest obsługiwany, sprawdzałem w h5 na auto hdr i ten znaczek, który wskazuję włączony hdr w TV odpalił się na samym początku. 

Opublikowano
8 minut temu, lpcl napisał:

Dobra na c9, w trybie 1440 i 120 hz zgodnie z przewidywaniem hdr jest obsługiwany, sprawdzałem w h5 na auto hdr i ten znaczek, który wskazuję włączony hdr w TV odpalił się na samym początku. 

Dzięki. Czyli rozumiem klikając na pilocie  z TV  w informacji o sygnale  jaki jest obecnie wyświetlany, wyskakuje ze jest 1440p 120Hz/ i HDR w grze z włączona opcja 120fps i jednocześnie przy wyłączonej opcji w xboxie "4k" w (zaawansowane > tryby video ? I tak samo można zagrać w 2160p 120Hz/120fps z Hdr ? 

Opublikowano
8 minut temu, lekki napisał:

Dzięki. Czyli rozumiem klikając na pilocie  z TV  w informacji o sygnale  jaki jest obecnie wyświetlany, wyskakuje ze jest 1440p 120Hz/ i HDR w grze z włączona opcja 120fps i jednocześnie przy wyłączonej opcji w xboxie "4k" w (zaawansowane > tryby video ? I tak samo można zagrać w 2160p 120Hz/120fps z Hdr ? 

W xsx w opcjach tryb 1440, 120 Hz, hdr włączony i działa. 

Opublikowano

Serio zrezygnujcie chlopy z bycia insider'em gdzie macie wszystko w fazie beta a później są problemy.

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to że Xbox Series S robi robotę przyciągając ludzi do Xboxa.

Imponuje też fakt że 70% posiadaczy Series S i X opłaca też gamepassa, obstawiam że po premierze nextgenow liczba subskrybentów wystrzeli mocno w górę

Opublikowano

No i może w końcu już podadzą dokładne dane sprzedanych konsol. Jestem ciekawy jaka będzie polaryzacja między X, a S.

Opublikowano

Udało się komuś zarejestrować i sprawdzić do kiedy ma dokładnie gwarancję na koncie microsoftu?

Opublikowano

48 h z Series X. Ogólnie jest bardzo dobrze. 
Po przesiadce z PS4 dobrze zobaczyć, że się da wykorzystać 100% prędkości łącza internetowego. To było pierwsze wow.

Szybkie włączanie się gier to drugie wow.
Ale na filmikach to jakoś szybciej wyglądało i spodziewałem się, że mnie z kapci wyrzuci. Może pierwsza gierka pisana pod tą konsolę albo jakieś pacze jeszcze dodadzą tej magii SSD. 

Mimo to, taki Horizon 4 działa bardzo szybko więc powoli czuć nową jakość.

Trzeci wow to wibracje w triggerach - w Horizon działa to obłędnie! Wcześniej nie miałem z tym odczynienia.

Czy coś mnie zawiodło? Menu konsoli ale MS zawsze chyba miał problem ze zrobieniem dobrego UI. Jest za mało przejrzyste, żeby dojść do listy gier w kolejce ściągania, gamepassa, jakiś apek, kustomizacji itd. - trzeba się naklikać. Na początku to nie przeszkadza ale jak coś chciałem sprawdzić w trakcie gry to jakoś tak długo to zajmowało. 
Działanie samego UI też powinno być bardziej płynne ale to pewnie przyjdzie z czasem.

Konsola potrafi tez wywalić gry ze wstecznej (czyli wszystkie ;) )... no może poza Horizonem. 

W ogóle Horizon 4 to gra warta kupna Series X (a na pewno jeżeli ktoś, tak jak ja, grał tylko w jedynkę). Jeszcze nie odpaliłem Ori... 

W sumie to ten sprzęt to jest świetny wybór jak ktoś mie miał styczności z markami Xboxa - ja mam furę gier do ogrania. A do tego już wiem, że to będzie moja konsola do multiplatform - gamepass to game changer :D

W skrócie, dobrze mieć Xboxa w 2020 roku. Myśle, że w następnych latach jak się posypią gry będzie można to powtarzać.

Kupiłbym sobie tylko jakieś kolorowego pada - spciekawe kiedy MS jakieś wypuści? Wiem, że z One działają ale chciałbym już taki Seriesowy :)

Opublikowano
2 minuty temu, _mike napisał:

Konsola potrafi tez wywalić gry ze wstecznej (czyli wszystkie ;) )

W sensie zawiesić się, czy całkowicie wyłączyć? Bo u mnie czasem robi to drugie i trochę zacząłem się niepokoić.
Tzn nie żebym widział tu jakąś mechaniczną wadę - ewidentnie sprawa software'owa, którą można naprostować patchem.

Opublikowano

@Wredny Raz mi się zrestartowała. Dwa razy wywaliło grę i do menu głównego konsoli. 
Tragedii nie ma. Pewnie zaraz będą patche i update softu.

Edytowane przez _mike

Opublikowano
17 minut temu, Dud.ek napisał:

Ja zrobiłem bez problemu, wyszedł 2022

3 minuty temu, Moldar napisał:

28 grudnia 2022

Za trzecim razem zaskoczyło 26 grudzień 2022