Opublikowano 30 października 20204 l Ci co zapłacili 100 zł gwarancji dostawy na dzień premiery, to powinni mieć... Miło i poprawnie. Logiczne jest myślenie, że jak ktoś od razu opłacił całość, to też chyba ma gwarancję dostawy?
Opublikowano 30 października 20204 l A nie możecie zrobić tak, że jesli konsoli nie będzie 10.11 to idziecie do sklepu, kupujecie, a to zamówienie anulujecie?
Opublikowano 30 października 20204 l To jedna z opcji, ale jak wpadnie lockdown może być już ciężko o to
Opublikowano 30 października 20204 l 41 minut temu, DoktorStrange89 napisał: pytanie do osób, które zamawiały bezpośrednio na ms store: czy zostały już wam pobrane pieniądze na zamówienie ? zamówienie złożyłem praktycznie od startu pre-order, ale teraz już zwątpiłem czy dostanę konsolę na premierę. MŚ pobiera kasę około tydzień przed premierą.
Opublikowano 30 października 20204 l Tydzień przed premiera jeżeli chodzi o gry cyfrowe, resztę kasy bierze przy wysyłce, przynajmniej tak jest w UK
Opublikowano 30 października 20204 l Gdzieś na Twitterze xbox wrzucał info że około 5 mają ściągać kasę.
Opublikowano 30 października 20204 l Zgodnie z regulaminem na 10 dni przed premierą mogą pobierać kasę za preordera. Tego się warto trzymać.
Opublikowano 30 października 20204 l Rozmawiałem z kolegą co jest kierasem w RTV AGD każdy tam się obawia lockdownu, ale nic na razie oficjalnie nie wie. Będzie wiadomo w niedzielę wieczorem. Dwa XSX mi jednak odłoży żebym na dzień premiery mógł wziąć, ale jak zamkną sklep to tylko kurier
Opublikowano 30 października 20204 l 5 godzin temu, DoktorStrange89 napisał: pytanie do osób, które zamawiały bezpośrednio na ms store: czy zostały już wam pobrane pieniądze na zamówienie ? zamówienie złożyłem praktycznie od startu pre-order, ale teraz już zwątpiłem czy dostanę konsolę na premierę. U mnie jest napisane ze ms pobierze zlota Bozie jak beda wysylac konsole
Opublikowano 30 października 20204 l 5 godzin temu, DoktorStrange89 napisał: pytanie do osób, które zamawiały bezpośrednio na ms store: czy zostały już wam pobrane pieniądze na zamówienie ? zamówienie złożyłem praktycznie od startu pre-order, ale teraz już zwątpiłem czy dostanę konsolę na premierę. Jeszcze nie ale ostatnio było jakieś info, że niedługo mają pobierać, pewnie w przyszłym tygodniu.
Opublikowano 30 października 20204 l Godzinę temu, SetoPL napisał: Rozmawiałem z kolegą co jest kierasem w RTV AGD każdy tam się obawia lockdownu, ale nic na razie oficjalnie nie wie. Będzie wiadomo w niedzielę wieczorem. Dwa XSX mi jednak odłoży żebym na dzień premiery mógł wziąć, ale jak zamkną sklep to tylko kurier Drugi na zapas?
Opublikowano 30 października 20204 l Ja tam nikogo nie chce straszyć, ale sytuacja robi się coraz gorsza, wylewałem wczoraj frustrację że nie załpałem się w pierwszej fali pre orderów i po części obwiniałem Gamestop bo można było u nich robić preordery dużo wcześniej niż była o tym informacja oficjalna a tu okazuje się. Edytowane 30 października 20204 l przez eX4cT_PL
Opublikowano 30 października 20204 l Właśnie euro przysłało smsa że mam wybrać termin dostawy. Niby zaklepane na 10.11. zobaczymy...
Opublikowano 30 października 20204 l Też w Euro wybrałem termin odbioru. Szacowana data odbioru: 2020-11-10 po godzinie 14:00. Zwróciłem uwagę na jeden szczegół. Preorder rozliczany jest jako rabat. Wartość produktu 2149 zł. Ciekawe co będzie na fakturze i w przypadku ewentualnego zwrotu/reklamacji? Edytowane 30 października 20204 l przez Aleks
Opublikowano 30 października 20204 l Dostałem właśnie maila od Xkomu, czyli to co mówiła mi babeczka jest nieprawdą i trzeba wpłacić, inaczej dostanę w grudniu... Oczywiście konta nie podali. Edytowane 30 października 20204 l przez Czoperrr
Opublikowano 30 października 20204 l 2 hours ago, eX4cT_PL said: Ja tam nikogo nie chce straszyć, ale sytuacja robi się coraz gorsza, wylewałem wczoraj frustrację że nie załpałem się w pierwszej fali pre orderów i po części obwiniałem Gamestop bo można było u nich robić preordery dużo wcześniej niż była o tym informacja oficjalna a tu okazuje się. A ta Irlandia to nie miała być wyspa mlekiem i miodem? A tak na poważnie to oglądam od jakiegoś czasu opinie odnośnie Gamestop Ameryka i oni tam już słabo działali jeszcze przed ogłoszeniem daty sprzedaży Xboxa Series S i PS5 digital. Bo gdy już obie firmy ogłosiły że ich konsole będą też sprzedawane bez czytnika płyt i sprzedaż gier będzie odbywać się cyfrowo to akcje GameStop poszły w dół. I mówiło się że to jednak będzie definitywny gwóźdź do trumny. Co prawda deal z Microsoftem nieco im pomoże ale i tak na długo to się nie zda. Bankructwo Gamestop'u jest nieuniknione bo ich model biznesowy przestał się sprawdzać a sieć przynosi same straty.
Opublikowano 30 października 20204 l 1 hour ago, Elitesse said: Drugi na zapas? Dla kolegi Jakby ktoś był z Trójmiasta to mogę pogadać i dla niego się odłoży.
Opublikowano 30 października 20204 l 54 minuty temu, Aleks napisał: Zwróciłem uwagę na jeden szczegół. Preorder rozliczany jest jako rabat. Wartość produktu 2149 zł. Ciekawe co będzie na fakturze i w przypadku ewentualnego zwrotu/reklamacji? No to jest zakręcone deko. Jak rezygnujesz to zwracają Tobie o te 100 zł mniej. Na te 100 zł musisz wyplenić formularz zwrotu + reklamacja jakaś tam i dopiero oddadzą.
Opublikowano 30 października 20204 l Dobra, wpłaciłem im zaliczkę. Jestem ciekaw na ile w tym prawdy a ile chwyt marketingowy i konsole będą na premierę.
Opublikowano 30 października 20204 l Jakiś czas temu pisałem, że wziąłem konsolę na raty. Dziś dzwoni do mnie gość z EURO i pyta czy nie chcę teraz opłacić zamówienia... Wytłumaczyłem, że przecież dwa czy trzy dni temu wziąłem konsolę na raty przez internet - "aha, no rzeczywiście jest opłacone". Przełożony kazał im obdzwaniać wszystkich preorderowców i pewnie nie sprawdził tego. Już myślałem, że zaproponuje mi ubezpieczenie ale zonk. Ma być dostępne dopiero na premierę i będzie można w jakiś sposób je dobrać na infolinii albo przez kontakt z nimi. Co ważne to powiedział, że sprzęt ma być 10 listopada u mnie w domu. Zobaczymy jak będzie
Opublikowano 30 października 20204 l Właśnie mi pobrali hajs na dodatkowego pada do xbox series x (Microsoft). Podejrzewam, że na konsolę również już biorąWysłane z mojego IN2020 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 października 20204 l Apropo zakupow na raty i np. 6 miesiecy nie placenia owych rat, tak jakos mi sie pomyslalo ze jesli ktos dzisiaj nie ma kasy i liczy ze odlozy za 6 miesiecy, to moze lepiej na razie po prostu odpuscic... Corona niby nas mlodych omija, ale jej skutki ekonomiczne nie. I jesli to (pipi) dalej bedzie szalalo, to nie jeden moze stracic prace. Takie raty za 6 miechow moga wyjsc wtedy 'drozej' niz ktos myslal... Edytowane 30 października 20204 l przez Gość
Opublikowano 30 października 20204 l To są odroczone raty, płacisz dopiero 1 ratę w maju. Nie wiem kto jak brał, ale tam była chyba nawet opcja 30 rat. Co dawało jakieś 70zł z groszami. Nie kumam co ma drożej wyjść. To są normalne raty, żaden czas na spłatę itp. Umowa nie trwa 20/30 miesięcy tylko 36. Te dodatkowe 6 to nie płacenie. Nie ma dodatkowych kosztów, więc nie przepłaca się.
Opublikowano 30 października 20204 l Chodzilo mi raczej o konsekwencje wynikajace z niesplacania kredytu. Nie wiem jak to przebiega, ale komornik albo cos?