Emtebe 2 524 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Pany, jak najłatwiej przekopiować zawartość karty sd używanej w Decku, na drugą? Chcę podmienić kartę na większą ale z poziomu PC nie przeniosę danych bo partycja inna. Widzę to tak, że włożę nową kartę i ją sformatuje w Decku by zrobić poprawną partycję, następnie podepnę do Decka adapter z nową kartą w port USB-C, po czym z poziomu desktop na Decku przekopiuję całą zawartość pomiędzy kartami. Dobry sposób? Zadziała to? A może jest jakiś lepszy? Dodam, że na karcie sd mam gry ze Steam jak i pierdoły do emulacji. Po przeniesieniu będzie to normalnie Deck widział na nowej karcie? Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 690 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Jak jest z przecenami Steam Decków, robią jakieś promocje na sprzęt? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca raz na ruski rok jest jakaś promocja na Steamie Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 38 minut temu, Emtebe napisał: Pany, jak najłatwiej przekopiować zawartość karty sd używanej w Decku, na drugą? Chcę podmienić kartę na większą ale z poziomu PC nie przeniosę danych bo partycja inna. Widzę to tak, że włożę nową kartę i ją sformatuje w Decku by zrobić poprawną partycję, następnie podepnę do Decka adapter z nową kartą w port USB-C, po czym z poziomu desktop na Decku przekopiuję całą zawartość pomiędzy kartami. Dobry sposób? Zadziała to? A może jest jakiś lepszy? Dodam, że na karcie sd mam gry ze Steam jak i pierdoły do emulacji. Po przeniesieniu będzie to normalnie Deck widział na nowej karcie? Ja jak przenosilem gigabajty danych na nowa karte SD to uzylem trybu Desktop i podlaczylem zewnetrzny dysk do stacji dokujacej, przerzucilem wszystko tam a potem na nowa karte SD po wlozeniu jej do Decka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Właśnie Desktop jest do takich rzeczy, Emtebe jaki magik Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca No ja wiem, gdzie i jak ogarnąć. Chodziło mi o to, czy da się to sprawniej. Ale tutaj przez tą partycje PC nie czyta karty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 3 godziny temu, Emtebe napisał: Pany, jak najłatwiej przekopiować zawartość karty sd używanej w Decku, na drugą? Chcę podmienić kartę na większą ale z poziomu PC nie przeniosę danych bo partycja inna. Widzę to tak, że włożę nową kartę i ją sformatuje w Decku by zrobić poprawną partycję, następnie podepnę do Decka adapter z nową kartą w port USB-C, po czym z poziomu desktop na Decku przekopiuję całą zawartość pomiędzy kartami. Dobry sposób? Zadziała to? A może jest jakiś lepszy? Dodam, że na karcie sd mam gry ze Steam jak i pierdoły do emulacji. Po przeniesieniu będzie to normalnie Deck widział na nowej karcie? Z tym zagadnieniem się nie bawiłem, ale możesz spróbować przerzucić same pliki z karty za pomocą Winpinatora na PC, a potem przerzucić na nową sformatowaną kartę. Nie wiem tylko jak to dokładnie zadziała z plikami gier Steam, bo karty używam tylko do emulatorów i emulowanych gierek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Emudeck to oficjalnej stronce ma oddzielną apke do przenoszenia romow, biosów i wszystkiego innego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2 godziny temu, Daffy napisał: Emudeck to oficjalnej stronce ma oddzielną apke do przenoszenia romow, biosów i wszystkiego innego Ale pewnie jak przeniosę sam wszystko z poziomu desktop, to też będzie ok? Struktura folderów przecież będzie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Nie wiem, ja z LCD na OLED emudeck zgrywałem przez ten programik, a gry ze steam po prostu drugi raz ściągałem bo mam szybkiego neta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Mass Effect 2 na Decku to miodzik. Granie na TV w tego typu gry z długimi aktywnościami jest już nie dla mnie, nie mam czasu. Ale handheldowo? Mega. Mam 10 min to poskanuję sobie planetki dla zabicia czasu. Albo gdzieś polecę. Zrobie jakiegoś szybkiego sidequesta. Bardzo bardzo chciałem wrócić do Trylogii i dzięki Deckowi mogę. Ogólnie idealny sprzęt do ogrywania właśnie takich długaśnych gier. No ale to wiem już od czasów Switcha 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Post pod postem ale patrzcie co EA dodało dziś na Steama! Gra chodzi super w przeciwienstwie do wersji na GOG. Koszt? 2$. A jeszcze inne perełki dali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Ale się kolega rozbisurmanił na tym stimdeku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Próbował ktoś Ace Attorney na Decku bo jest promka obecnie i wziąłbym sentymentalny pakiecik? Czytałem opinię,że występują czasem lagi przy przesuwaniu kursora. Prawda czy fałsz? Cytuj Odnośnik do komentarza
suCCHy96 4 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Testowałem i działa świetnie. - Nie moje klimaty więc poszedł refund. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Rozumiem, że chodzi o kursor przy badaniu miejsc? Ja grałem tylko trochę pierwszą sprawę, tam nie ma dochodzenia. Było wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
suCCHy96 4 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Dokładnie, grałem około półtorej godzinki by dać szansę oraz sprawdzić czy występuje problem o którym piszesz. Nic takiego się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza
shepard3 7 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Ogrywa ktoś może Eldena na Decku i jest dalej niz początek gry? Na forach różne opinie co do wydajności. Bliżej 30 czy 40 fps? Są spadki poniżej 30? Podobno jest dziwny input lag. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca 6 godzin temu, shepard3 napisał: Ogrywa ktoś może Eldena na Decku i jest dalej niz początek gry? Na forach różne opinie co do wydajności. Bliżej 30 czy 40 fps? Są spadki poniżej 30? Podobno jest dziwny input lag. Ostatnio odpaliłem na swoim savie z samego końca gry i nie zauważyłem żadnych spadków poniżej 30 FPS. Bardzo solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafanus2 13 Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca 23 godziny temu, shepard3 napisał: Ogrywa ktoś może Eldena na Decku i jest dalej niz początek gry? Na forach różne opinie co do wydajności. Bliżej 30 czy 40 fps? Są spadki poniżej 30? Podobno jest dziwny input lag. Jest raczej stabilne 30fps, jak ustawisz 40 to będą częste spadki. Chociaż dla mnie Elden jest jakiś niegrywalny na decku. Strasznie brzydko wygląda i sama rozgrywka jest jakaś dziwna, albo to ja nie jestem przyzwyczajony do grania w soulsy w 30 fps. Polecam Ci Dark Souls Remastered, tam masz stabilne 60 fps na bodajże 7/8 watach, a gra śmiga elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 028 Opublikowano 13 Marca Udostępnij Opublikowano 13 Marca Nawet tego nie oglądam. Lepiej grać teraz na sprawdzonym i świetnie działającym sprzęcie czy czekać cholera wie ile cholera wie na co i oblizywać się patrząc na te wszystkie tytuły Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca Sami to samo tam mówią, do tego jak sami piszą to dalej jedyny sprzęt dzięki steam os i wybudzaniu który daje "almost console experience with pc flexibility" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca Od czasu jak zainstalowałem EmuDeck, to w MotorStorm już z 15 godzin nabiłem. Niesamowita sprawa, jak dla mnie Steam Deck jest największym objawieniem mobilnego grania od czasu pierwszego GameBoy'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca 4 minuty temu, Kris77 napisał: Od czasu jak zainstalowałem EmuDeck, to w MotorStorm już z 15 godzin nabiłem. Niesamowita sprawa, jak dla mnie Steam Deck jest największym objawieniem mobilnego grania od czasu pierwszego GameBoy'a. Jest gdzieś lista co steam deck z PS3 dobrze ogarnia? Ja wczoraj odpaliłem dragon's dogma to cały czas mam bite 58-60fps co mnie pozytywnie zaskoczylo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi